Ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor

Ben 21 yasindayim gunduz dahi cikmiyorum. Arkadas disarda kalir bana ve aileme gore,suan bende dusundum ilerde pismanlik yasarmiyim diye ama yasayacagimi hic dusunmuyorum temiz bir genclik,gecmise dair sifir pismanlik,temiz bir vicdan emin ol yaptigin hatalardan,dedigin keskelerden kat ve kat en guzeli... Cunku zaman o kadar kotu ki canim onlara kizma...

Ewladim war ve ona gore yorumluyacagim.. ailen senin icin en dogru olani yapıyor bir kiz ewladisin.. benimde bir kizim war cok korkuyorum bu dewirdin bende aileniz gibi yapardim disarida imrenilecek hic birsey yok emin olun.

Yukarda bu konuyla ilgili açıklama yaptım. Üniversitem bittikten sonra çalıştım 2 yıl birikim yaptım hala onları harcıyorum. PAra yönünden bi talebim yok
ne kadar biriktirdin ? pardonda o evi sen mi geçindiriyorsun ? üç kuruş para biriktirdin diye kendi ayaklarının üstünde duruyor olmuyorsun , güzel bir iş bulursun ev tutarsın kirasını elektigini vs. sen ödersin ayrı birey olursun o zaman sana karışcaklarını sanmıyorum.

19 yaşındayım. Tek başıma bakkala gitmeyeli 9 sene oldu .

Oldu mu ? Yetti mi bu cevap ?

Ailen hic hakli degil. 22 yasinda birine 5 te evde ol demek abestir. Kimse zaten sabahlara kadar disarida ol demez. Ama arada bir gece arkadasinda kalabilmelisin, arada bir aksam atiyorum 10 da 11 de eve donebilmelisin. Aileler aslinda cocuklarini cok sıkarak tehlikenin gobegine kendileri atiyorlar ama farkinda degiller. Biz cok zit babalara sahip 2 teyze kiziydik simdi hayatlarimiza bakiyorum, kuzenimin basina gelen her seyden ailesi sorumlu. Senin ailen icin soylemiyorum tabi bunlari :) Bir daha konus annenle babanla. Anlamalarini sagla. Ama maalesef insan bakis acisini degistirmeden bu tarz tutumlarindan vazgecmiyor.

Senin için endişeleniyorlar istanbul gibi bi yerde gayet haklılar bence zira hergün neler duyuyoruz
Kızım olsa dedektif gibi peşinde gezerim heraldeŞaka bi yana arkadaşlarını tanısalar biraz daha insiyatifli olabilirler belkide

Yaşadığınız muhit önemli. Ortam hakikaten kötü.

Üniversiteye gidene kadar benim için de sınır akşam ezanı idi. Üniversitede erkek arkadaşımın olduğu şehre gitmem ailem için bir güvence sebebiydi.

Üni sonrası o sınır kalktı. Ama her zaman nerede olduğumu , kimlerle çıktığımı ve kaçta döneceğimi bilirlerdi.

Kolaylıklar diliyorum.

Bu kız her gece her gece sokakta gezeyim dememiş ki. Yine toplaşmış kk nın namus kumkumaları.

Yahu insan arada bi mekanda müzik dinlemek, akşam yemek yemek, akşam sinemada korku filmine gitmek, akşam serinliğinde yürümek, gündüzün iş/okul telaşesinden kurtulup rahat rahat arkadaşıyla/sevgilisiyle sohbet etmek ister. Ve daha akşam yapılan bi sürü şey.

Yazık bide bunları yapamamakla övünenler var.

Konu sahibi baskıcı aileden sıyrılmanın tek yolu kendi ayakları üzerinde durmak. Bu yaşla olan bi şey değil sadece. İşini gücünü eline alman, tehlikeli bi muhitteysen ne bileyim arabanı alman, getirip güvendiğin arkadaşlarını ailene tanıtabilme vs. Olgunluklarına sahip olman lazım. Bunları gerçekleştirene kadar ailene bağımlısın malesef..

Burda bile herkes farklı yorumlarda bulunuyor. Sanırım bu insanların nasıl yetiştiğine yaşam tarzlarına göre değişiklik gösteriyor.

Tovbe estagfurullah. O zaman ben 25 yasindayim. Universite hayatim boyunca bir kere bile ailem karismadi. Arkadaslarimda da kaldim, konsere de gittim. Sokaklarda sarki da soyledim. Ben temiz genclik yasamadim galiba.

Su yazdiginiz seylere azicik dikkat edin. Simdi yazarim da yazarim ama banlanirim diye korkuyorum.

Konunuzu hic okumadim ama basligi okumam yetti.
Ailenize saygilarr sevgilerr. Cok iyi yapiyor. Aksam disari cikmak nedir ya.

Ailenin seninle ilgili endişelerini anlıyorum, ama saat 5i çok erken buluyorum 22 yaşında bir genç hanım için. Konuşup saati standart 20.00 ye çekebilirsiniz mesela, bence makul.

Etagfirullah... Ben öyle birsey demedim ki yanliz. Ben "hata yaparsam benim hatam demek istiyorum" cumlesine ithafen o cumleyi kurdum.. Bence sizde onyargili yaklasmayin. Ama elbette goruslerine saygim sonsuz oylede olmali. Sevgiler..

Gece dışarıda olmamalısın, korkuyorlar haklılar ama koca kızsın akşam 5 de çok saçma yahu. Ben üniversite öğrencisiyim yurda gece 3'te hatta sabah 6 gibi döndüğüm oldu. (Gerçi haberleri yok)
Ailemleyken gece dışarıda olmam söz konusu değil, dışarıda olursam onlar gelip alır beni.
Yani kendi maaşını alıp kendi evine çıkana kadar katlanacaksın maalesef. 2.üniversite diyorsun, bir 5 yılın daha var, istediğin gibi gezemeden 30'una doğru evlenirsen, geçmiş olsun.

Etagfirullah... Ben öyle birsey demedim ki yanliz. Ben "hata yaparsam benim hatam demek istiyorum" cumlesine ithafen o cumleyi kurdum.. Bence sizde onyargili yaklasmayin. Ama elbette goruslerine saygim sonsuz oylede olmali. Sevgiler..

Yalniz yazdiginiz sey yanlis anlasilmaya musait seyler. Temiz vicdan, temiz genclik derseniz olmaz. Siz bunu yazarken aba altindan disariya cikan kadinlara farkli ithamlar yukluyorsunuz. O yuzden diyorum ki aman yazarken dikkat. Size de sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…