Ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor

annesi gezmesine tozmasina izin vermiyor diye yemedigi halt kalmamasi normal mi yani ????

Kız makyaj yapmak ıstıyor yok , saçını yapmak ıstıyor yok . Dışarı cıkamıyor , arkadaslarına gıdemıyor vs . vs .
Okuldan kaçıyor , yapmak ısteyıp yapamadığı şeyler cazip gelıyor ona . Tek kelıme anlatamıyor annesıne . Annesıde hatalarını yakaladıkça sana guvenmıyoruz dıyor , o hataların sebebı kendı farkında değil .

annesi gezmesine tozmasina izin vermiyor diye yemedigi halt kalmamasi normal mi yani ????
Yorumumun hangi kısmından normal olduğu sonucuna ulaştınız ki? 22 yaşında reşit ayırt etme gücüne sahip bir genç hanım sizin tabirinizle yediği haltları tartabilir.Ben mesleğimden ötürü gördüğüm suça karışan bir çok genç kızın ailesinin baskıcı ve dışa kapalı aile olması sebebiyle arkadaşıma hak verdim. Sanırım yanlış anlamışsınız

Zaten bu kadar sure dışarı bıle cıkamayıp unıv. hayatını gorunce sapıtıyorlar .
yapılan bişey de yokki.
ben buna üzülüyorum.
5 te değilde 7 de gelse ne olucak çocuğun. çokmu kötü bir yerde oturuyorsun. karsilarsin, ne bileyim gidip gelmesine yardımcı olursun.ama ailelerinde bu konuda duyarlı olması önemli.
başına buyrukluk değil bu istenen şeyler. neden erkek çocuklarını değilde kızlari böyle korumaya çalışıyorlar.
Oysa daha geçen haberlerde gördüm 20 yaşında genç kavga edenlere ne oldu die sordu die bıçaklanmış ölmüş. ne oldu simdi bütün tezler çürüdü.kız çocuğu maazallah derken erkek evlatlar hep basının çaresine bakabiliyormu yani?
kimseyi otekilestirmek diilki amacımız.
biraz kendini bilen özgüven sahibi evlatlar yetiştirmek gerek yoksa kötülük heryerde kötülük pislik heryerde pislik.
Öz amcası babası neler yapıyo ufacık çocuklara. kötülük sadece dışardan mi geliyor yani.?

Saat 5 de karanlık oluyor. Evliyim duraktan eve mesafe var. Beni durağa karşılamaya geliyordu eşim. Issız sokaklardan geçiyorum. Ortalık kötü.

Gidersen bile arkadaşlarını ailen tanısın. Biri eve bıraksın. Yada sizi duraktan biri alsın. Ama nereye gittiğini bilsinler. Bu şartlarla ailen saati esnetir belki. Dene. Ama yinede onlara hak ver.

Öldürülen kadınları tvde izledikçe korkuyor aileler.

Ya ben suanda genc kiz annesi olsam inanin bende bilemem nasil davranacagimi Tr de isler o kadar cigrindan ciktiki son yillarda ailelerde ne yapacagini bilemiyor. Hakli ve haksiz taraflari var tabiki ailenizin ama suda var cocuklari ozellikle kizlari universite cagina kadar evden disari tek basina yollamayip hicbir ozgurluk tanimayip universiteyi kazandiginda baska memlekete yollamayi sorun etmiyorlar. O Cocuk sudan cikmis baliga donuyor, parasini yonetmekten tutunda sosyal ortamda nasil davranacagina kadar hicbir konuda bilgisi olmuyor sapitmasa bile hani ahlaki duzgun olsa bile bu sefer cahillikten bilincsizlikten cok hata yapiyor kandiriliyor vesaire vesaire.
Aileler bunun bir dengesini kurabilmeli bence cunku ozellikle kiz cocuklarini eve kapatarak degil disaridaki potansiyel tehlikelerden haberdar ederek nasil basa cikacaklarini gostererk korkularini yenmelerine ozguven kazanmalarina yardimci olarak buyutmeleri lazim.

Onların çatısı altında yaşadığınız sürece onların kurallarına göre yaşamak zorundasınız. Ekonomik özgürlüğünüzü kazandıkça daha özgür olursunuz. Ayrı eve çıkarsanız istediğiniz saatte dönersiniz. Ama şu an bunu yapabilecek durumda değilsiniz sanırım.

Şu an en fazla pazarlık yapabilirsiniz. Saat 5 yerine akşam ezanından önce gelme kuralını getirtebilirsiniz belki. Tabii saat kaç olursa olsun hep dikkatli olun.

İnsanlar da korku var kabul o zaman de kı gıt kızım gelır ben alırım ben bırakırım senı . Hayır işlerine gelmez , kestirip atıyorlar işte .

Tabiki de ailen haklı. Elbette ki sana güveniyorlardır ama sokaklara guvenilmiyor. Bırak akşamı şu zamanda gündüz bile yeterince güvenli değil. Bence bu konuda ailene karşı ısrarcı olma emin ol her şeyin en doğrusunu onlar biliyor. Ne mutlu sana ki seni koruyan bi ailen var. Onları üzme

Bir genc kiz burda arkadasidan bahsetmis , ailesi cok baskici ama arkadasim gizliden her halti yiyor demis elestirmis aileyi.
Bende ailenin yaptigi normal degil ama ve peki kizin her halti yemesi normal mi demek istedim.
Gercekten sizin demenizle ''22 yaşında reşit ayırt etme gücüne sahip bir genç hanım'' olsa dogruyla yanlisi ayirt eder di.
Ki ayirt edemedigi belli ki arkadasi bile kendisini elestirmis

Anladim arkadasinizin aileside cok baskiciymis, insallah ''yedigi haltlar'' sac yapmak makyaj yapmak falan la kalir, onlarda birsey yok, yazik ne yapsik gencse heves ediyordur, suslu puslu gezen yasitlarina.

aynen öyle demek istediğim de buydu zaten. yapma etme çıkma gitme demekle is bitmiyor.

Ben istediğim yere mumkunse gıderım , dışarı zaten pek çıkmadığım için evde oturmaktan psıkolojın bozuldu git gez dıye tartısıyorlar . Çıktığım zaman kımle gıdecegım bellıdır , onun numarası vardır , kesınlıkle tanıyorlardır . Tek dedıklerı arayınca ulaşalım yeter oluyor . Ama bende aksam olunca pek cıkmam .

Ben senin durumdayken bi an önce çalışıp kendi paramı kazanmak için didindim.. o dakikadan sonra biraz daha önün açılıyor diyebilirim..

Bir okul duşunun herkes makyaj , saç vs . Bu yaşta gerçekten ınsan kendını ıyı hıssetmek ıstıyor . Ama her şey yasak sadece onlarla kalmıyor , eleştırıyorum çünkü annesı ıle ıletısım kurabılse şunla surda bulusucam dese annesı o ınsanları tanısa belkı bır sekılde gıtmesıne manı olur . Ama bılmıyor neden cunku kızı ondan korkuyor ve her şeyı gızlıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…