Ailem akşam dışarı çıkmama izin vermiyor

Şakamı ya 5 nedir Allah aşkına. Ne demek akşamda gezmeyiver sokaklar tehlikeli falan, sokaklar gündüzde tehlikeli. Aileni nasıl ikna edersin bilmiyorum ama abartıdan başka bişey değil bu kadarıda

Cocugum olunca ben de o saatten sonra izin vermem.

Ne var gıtsın bır kafede otursun kahve , çay içsin .Çok telaşlanıyorsanız sız goturun sız gıdın alın . Her şeyın çözümü var yeter kı ınsan ıstesın .

Valla istanbul gibi bir yerde yasasaydim ben de diken ustunde olurdum herhalde. Yani soyle bir haberlere bakinca binbir turlu bela cikiyor insanin karsisina o sehirde. Geceyi birak gunduz bile guvende degil kadinlar. Gerci turkiye'nin herhangi bir sehrinde de durum farkli degil sanirsam.

Ben yurtdisindayim o yuzden saglikli bir cvp veremem belki ama istanbul'da yasasaydim ayni sekil dusunebilirdim. Iki ucu b...klu degnek durumu.

İşte bence bu yanlış , bu şekilde yetişen bir çocuğun hata yapma olasılıgı daha fazla .

Her konuya hakimmis gibi karar vermeyin bence. Soylediklerinize katilmiyorum, bu konuda otorite degilsiniz sonucta. Dedigim gibi bu benim dogrum benim dusuncem. Alyanak diye biri bana boyle dedi diye fikrim degismez bosuna ugrasma.

Sizin bahsettiğiniz "halt"ı rica edeceğim öncelikle bir açın. Ailenin yasaklaması normal değil de kızın bunları yapması normal mi demişsiniz. Bu "halt" kamu düzenini bozan bir haltsa normal değil tabi ki. Ancak bu halt kişinin kendi vicdanıyla ilgili toplum değerlerine ters düşen bir haltsa benim fikrim bu "halt" normaldir. Yorumu yapan hanımın arkadaşının yaşını ve idrak yeteneğini bilmiyorum. Onunla ilgili bir yorum yapmamıştım. Konu sahibesiyle ilgili bir yorumda bulundum. Tekrar bakın lütfen.

Istanbulda -buyuk sehir- yasadiginiza gore, her koseden bir tehlike cikacagini da biliyor olmalisiniz. Televizyonda ve gazetelerde cikan "kadina yonelik siddet, tecavuz" haberlerini bizler okumaktan bikmisken, aksam saat 5 gibi evde olmayi sorun etmemenizi oneririm. Bunlari dusunmek, anlamak icin illa annelige gecis yapip bir cocugu dunyaya getirmek sart degildir. Kritik gunler icerindeyiz.

"Bu yillara bir daha donemeyecegim ve hayatimda hatalarda yapsam bunlar benim hatalarim olmali"

Hak vermemek elde degil yasinizi goz onune aldigimiz zaman. Genc kizsiniz, gezmek, dolasmak istiyorsunuz vs vs.

Hata da yapsaniz "BENIM HATAM" deyip bunun sorumlulugunu ustlenebilecek misiniz ya ustlenemeyeceginiz bir sey olursa.. ??

Ben 21 yaşındayım akşam 11de kütüphaneden de konserden de döndüğümde olmuştur. Hatta Ismet Özelin imza günü diye 11 buçukta eve girdiğim oldu :) Istanbuldayım, ve henüz başıma bir iş gelmedi. Aileniz abartıyor karanlık sapa yerlere gitmediğiniz sürece ne olabilir ki?

Bi konuda yanlis dusunuyosun.
" hatalar yaparsamda bunun sorumlulugunu alicak yastayim" demissin.
Gercektende oyle degil.
Bi ornek veriyorum. Mesela annen sana sisari cikamazsin der. Sen gidersin tozarsin inatla. Ve sonra basina bi kaza gelir mesela. O ani yasadiktan sonra cumlelerin soyle olur " keske annemi dinleseydim". Ama bazi seyler icin is isten gecmis olur.

Mesela benim annem beni asla arkdaslarimin dogum gunlerine gondermezdi ilk okulda orta okulda. Asla evlerine gitmeme izin vermezdi. Benim cok zoruma giderdi herkes eglenirken benim evimin yolunu tutmam. Ama su an dusunuyorumda orta okuldaykenki arkadaslarin arkadas degildiki? O oglam benim su oglan senin/ seninkini tavlarim bak gor/ senin sevgilim beni dudagimdan optu ben olmaz dedim ama cok tatliydi/ senin sevgilin seni benimle aldatiyor seninki bana asik. Bu muhabbetler kaynardi arkdas ortamimda. Sukurki ben keske annemi dinleseydim cumlesini hic kurmadim. Cunku annemi dinledim. Hicte pisman degilim. Sukrediyorum.

Tamam senin arkdaslarin benim anlattigim gibi degildi belki. Ama zaman kotu. Gunduzleri gidi ver sanki.
Bende 21 yasindayim annem saat 6 da evde ol der, bide avrupada yasiyorum, herkesin en genis yasadigi ulkenin birinde. Arkdaslarim yemege cikalim der ben annem izin vermez erken gidersen olur yoksa ben yokum siz gezin diyorum. Bunu demek zorumada gitmiyor. Ailem baskici baya benim. Mesela en son kiz kardesimin dogum gunuydu; restoranda yer ayirtti 4 5 kizla. Abim bunu duydu laf arasi. Iptal ediyosun o rezervasyonu. Sen bana liste yap gidiyim tamda o restorandan arabyla getiriyim menuleri, ama evde yiyceksinz restoran olmaz dedi. Hatta canli muzik lazimsa beni araman yeter ben sarki soylerim diyede espri yapti.
Tartismaya kapali bi mevzu bu.
Ama alistik biz. Sorun gormuyorum.

Her konuya hakimmis gibi karar vermeyin bence. Soylediklerinize katilmiyorum, bu konuda otorite degilsiniz sonucta. Dedigim gibi bu benim dogrum benim dusuncem. Alyanak diye biri bana boyle dedi diye fikrim degismez bosuna ugrasma.

Her konuya hakimmiş gibi karar vermıyorum , neden sınırlenıyorsunuz ? Sevıyelı düzeyde tartışılamaz mı ? Fikrinizide değiştirin demıyorum oda benım fıkrım .

Her konuya hakimmiş gibi karar vermıyorum , neden sınırlenıyorsunuz ? Sevıyelı düzeyde tartışılamaz mı ? Fikrinizide değiştirin demıyorum oda benım fıkrım .

Arkadasim ben konu sahibine kendi fikrimi belirttim. Sizin de kendi fikriniz varsa bana degil konu sahibine soyleyin o da bilsin degil mi? Yok oyle degil boyle diyerek beni niye alintiliyorsunuz? Tartisacaksaniz konu sahibiyle tartisin. Ben burada kendi gorusunu yazip kenara cekilmek isteyen siradan bir uyeyim. Her cevap yazani bu kadar onemserseniz ohoo...

Gercekten yil olmus 2016 millet uzaya cikti bizim tartistigimiz konuya bak klisesi ilk kez bir konuya cok uydu. Zarar gelmesin diye aksam 5 ten sonra izin vermem nedir. Ayni seyler gunduz de basina gelebilir. Ayni seyler evin icinde de basina gelebilir, bu ulkede evde gunduz vakti ölü genc kizlar bulundu. Cocuklar hicbir sey gormeden hayata hazirlanamazlar. Sıktıkca disaridaki hayata ozendirilir ve belki de hata yapmayacak cocuklar hataya suruklenir. O zaman okula da yollamayin, pamuklara sarin cocuklariniz evde otursunlar.

Cok merak ediyorum bu aksam 5'ten sonra cocugunu cikarmayan ebeveynler ayni baskiyi erkek cocuklarina da yapiyorlar mi? Ama durun bir dakika neydi fitratti degil mi? Kadinla erkegin fitrati farkliydi.

21 yasımdayım, bugüne kadar saat 8den sonra eve gittiğim olmamıştır, zaten gece vakti dışarda olacak kadar da gözüm açık değildir, aileniz kötülüğünüzü istemiyor abartmayın bence.

Kusura bakma canım ailen haklı.Gündüz özgürsün gez dolaş ama gece çıkma ne olacak bu bir eksiklik değil.Zaman çok kötü,neler geliyo insanların başına

Yukarida bir arkadas benide alinti yapmis. Benim arkadasim annemdir babamdir... O kadar elhamdulillah bu konuda sansliyim ki onlarsiz birsey dusunemiyorum. Her aktivitemi onlarla yaparim. Gezeriz de tozariz da tatilede gideriz. Bir yerde oturup birseylerde yer yahut iceriz. Ablam agabeyim var onlarlada ayni sekilde.. Yani cikmiyor degilim cikiyorum lakin onlarla.. Ayrica cokda sosyalimdir :)

Bu konu cok tartismaya acik bi konu lakin herkesin aile yapisi cok ayri... Ailemin baskisi degil,ben boyle istedigim icin bu boyle... Baski altinda olsam suan annemi babami savunmazdim emin olun. Ortalik oyle kotu ki.. Allah onlardan razi olsun.

Bunun bir kurala bağlanması ve ahanda buraya tükürdüm , bu tükürük kuruyana kadar evde olacaksın gibi katı bir tutum sergilenmesi bence yanlış .

17:30 da sokaktaki bütün insanlar canavara dönüşmüyor takdir edersiniz ki .

Dozunda bir gözetim iyidir ama bu çok (bence)

Bence ailen çok haklılar. Ben evlenene kadar gündüz bile bir yere gitsem saatim vardı ve o saat geçmeden eve gelirdim. Güvenle alakası yok gerçekten dışarıdaki insanlar kötü ve güvenilmez. Ben geçen hafta akşam 6 buçukta markete gittim hava karanlıktı market biraz uzaktı ve babam yaşında bir adam (ki adam demeye utanıyorum) bir insan laf attı tanışabilirmiyiz dedi yanıma geldi. Ki bu küçük bir şehirde oluyor. İstanbul gibi bir yeri düşünyemiyorum bile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…