Ailem arkamdan konuşuyor

Açgözlü paracılar işte benim ailemde böyle ödü kopar bişeye faydamız dokunur diye.
Bide fiş mi biriktirmişler.
Ben aldığım yerlerden fişleri o an atıveirirm gider mesela.
Hesap yapmışlar kaç para harcadık diye.
Tahmini o zaman ve malzeme masraflarını hesaplayın 1-2 bin lira üstünü annenize atıverin.
Şurda şırda masraf yapmıştınız ödemek istedim lafı olmasın diye de

Yine de almışsınız az da olsa. O beraber yaptıklarınızdan. Ben olsam almazdım. Sizinki de garip. Babanız ödedi madem. Para çekim verin annenize. Orada odeyemedim şimdi veriyorum diye. İlk okuyunca evdet anne babanız normal değil. Ama sizde de bir veleşçilik var gibi duruyor.

Bunları size kim söyledi?

Hanımefendi bunları çok sonra duydum.Yoksa alacak kadar basit bir insan değilim.Duyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Çünkü o kadar ısrarla ödedi ki.Hatta ödedikten sonra annemin çantasına attım fark edip geri verdi saçmalama diyerekten…

Sessizce uzaklaşırsan vefasız oluyorsun.
Uyarırsan saygısız evlat oluyorsun.
Hiçbir şey olmamış gibi devam edersen hasta oluyorsun.
Bazı ailelerden aile olmuyor işte.
O kadar doğru bir yorum ki.Zaten çocukluğum bunların toksik ilişkisiyle geçti.Tam düzeldiler diye sevinirken meğersem arkamdan neler neler…

O zaman büyük terbiyesizlik yaptıkları.

üzgünüm ama bunlar yenir yutulur değil
kendi annemden duysam bir daha anne gözüyle bakamam
çok şükür ki duymam ama duysaydım ortalık yanardı

Siz neden hala ödüllendirir gibi iç içe olma peşindesiniz ki? Siz böyle yaptıkça biz doğruyuz sanıp üstüne koyacaklar daha.

Hatta fişleri demiş konu sahibi. Demek ki tek ödeme değil. Bu durumda haklı görünüyor aile
Konu çok uzun olmasın okumak istemezsiniz diye aşırı detay vermedim.O yüzden yanlış anlaşıldım sanırım.Marketten bi su alınca bile fiş veriyorlar ya.Böyle ufak tefek fişler bile vardı.Dışarıda yemek olarak sadece bir kez yediğimiz yemeği ödedi.Onda da kızdım ve altta kalmamak adına pahalı bir tatlıcıya götürdüm(normalde bunu söylemezdim ama söylemeyince suçlu ilan ediyorsunuz) para lafı yapan birisi olsam onları çağırmam.Şu zamana kadar aileme tonca şey yaptım ama bunları söylemek çok saçma geliyor.Ailem sonuçta…Ama onlar benim için öyle düşünmüyormuş

Allah böyle ailelere akıl fikir versin. Benim de kızım var bir çok şeyi sadece onun için yapıyorum büyüse de annelik babalık değişecek duygular değil. Nedir yani kızını yemege götürmüşsün bilmem ne durumu olan fazla fazla yapsın. Aileniz hiç hoş davranmamış bunun lafının yapılması hele ki diger evlatlarına anlatmaları çok çirkin. Hiç de haklı yanları yok bence

Benimde bir kızım oldu.Umarım onlara benzemem.Benzememek için de elimden geleni yapacağım.

Hem laf taşıyanla, hem ailenizle hepiniz aynı ortamdayken yüzleşin, parayı bırakıp çıkıp gidin bir daha da mesafeyi koruyun. Tabii bunu yaparken ağlamak mağduriyet psikolojisine girmek yerine, özgüvenle ciddi olarak yapın.

Ama bence aileniz her ödeme öncesi sizin "ben öderim, siz ödemeyin" diye belirtmeniz sonucu öyle davranmış olabilir. Bunu yapmadan çat diye ödeyip gecseniz yaplazlardi, siz her seferinde öyle yaptığınız için bir imada bulunduğunuzu sanmışlar sanki.

Fişleri masada bırakmalarından anlamanız lazımdı onu bile anlamamışsınız üstüne de buzluk yapmaya gidiyorsunuz, o konuda bile daha markete girmeden "ben öderim, ben ödeyeceğim vb." Demeye başlamışsınız. Karşımdaki böyle yapsa bende ödemek zorunda hissederim kendimi ve bu zorunluluk hissi beni rahatsız eder açıkçası.

Ayrıca size gelince sadece bir kez hesap ödemişler ama masaya birden fazla "fişler" bırakmışlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…