- 15 Haziran 2023
- 199
- 48
- 13
- Konu Sahibi bulutlukahvee
-
o zaman dinlerler mi beni bilmiyorum kiBence ekonomik özgürlüğünü elde edene kadar çatışma zorla gelecek değiller zamanı gelince rest çekersin
3 kardeşiz en büyükleriyim. Erkek olan da üniversite sınavına çalışıyor ona karışmıyorlar istediği yere gidebilir. Ama benim tercihlerime bile karışıyorlar yakın yerleri yaz diye. Muhtemelen yanıma taşınmak içinTek çocuk musunuz?
emin misiniz çok kötü hissediyorum kendimiSen çalış atan gerisi halledilir şimdiden kafanı bunlara yorma
evet köye atanmak istiyorum bende. Ama ya ona rağmen gelirlerse. babam zaten emekli oldu. bu zamana kadar sürekli bir yerlere taşındık. annem sürekli laf vuruyor biz ömür boyu böyle taşınacaz diye. yani yaşları geçti ama hala korkmuyorlar ve geleceklerinden dem vuruyorlar. Gerçekten derslerim de aksıyor çok yoruldumHele bir kazanın atanın sanki şehire atanacağınizn garantisi mi var doğuda bir köy öğretmeni olursanız nereye gelecekler bunlar icin şimdiden kafanızı doldurup dersiniz ihmal etmeyin
Köprüyü geçene kadar dayı demek durumundasın. Olay basit, tercihlerini yaparken babana uygun olmayan yerleri yazacaksın ve onlardan kurtulacaksın, oldu bitti. Şimdi üzerinde düşüneceğin son şey bu olmalı, atanmaya bak sen. İlk atamaya branşa göre değişmekle beraber hep ücra yerler açılıyor zaten, isteselerde gelebileceklerini sanmıyorum22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.
burda yazan biri de şimdiden çatışmayın atandıktan sonra rest çekersiniz demiş. Şimdiden çatışmam benim aleyhime olur ama kafamın içini sürekli kurcalıyor. ne yapmalıyım kiDuruşunu değiştir, kararli net ol cnm
Reşitsin işini eline aldıktan sonra ne yapacaklar aileni tabiki kırma üzme ama zamanı gelince yolunu çizo zaman dinlerler mi beni bilmiyorum ki
Kurcalatma boşuna, kardeşinin kazanacağı kesin mi, belki olmayacak, belki yeniden dersaneye gidecek. dersaneye gidemeyeceği kötü bir yere atanırsan zaten gelemezler. Sil at kafandan bunları yoksa zaten atanıp kurtulamayacaksın.burda yazan biri de şimdiden çatışmayın atandıktan sonra rest çekersiniz demiş. Şimdiden çatışmam benim aleyhime olur ama kafamın içini sürekli kurcalıyor. ne yapmalıyım ki
lisede tercihlerimi onlar yapmışlardı bana konuşma fırsatı vermediler. zaten okumak için de tek şartım yanlarında olmaktı. ya o zaman da gelirlerse zorla karışırlarsaKöprüyü geçene kadar dayı demek durumundasın. Olay basit, tercihlerini yaparken babana uygun olmayan yerleri yazacaksın ve onlardan kurtulacaksın, oldu bitti. Şimdi üzerinde düşüneceğin son şey bu olmalı, atanmaya bak sen. İlk atamaya branşa göre değişmekle beraber hep ücra yerler açılıyor zaten, isteselerde gelebileceklerini sanmıyorum
3 kardeşseniz diğer 2 çocuğu bırakıp sizin peşinize geleceklerini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Siz ders çalışmaya bakın. Ayrıca sakın tek öğretmenli köy tercih etmeyin.3 kardeşiz en büyükleriyim. Erkek olan da üniversite sınavına çalışıyor ona karışmıyorlar istediği yere gidebilir. Ama benim tercihlerime bile karışıyorlar yakın yerleri yaz diye. Muhtemelen yanıma taşınmak için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?