- 26 Ekim 2023
- 127
- 162
- 18
- Konu Sahibi bulutlukahvee
-
E-devlet ve ÖSYM şifrenizi değiştirin, onlarla paylaşmayın. Karışamazlar o zaman.lisede tercihlerimi onlar yapmışlardı bana konuşma fırsatı vermediler. zaten okumak için de tek şartım yanlarında olmaktı. ya o zaman da gelirlerse zorla karışırlarsabiz çalışman için her ortamı sağladık tercihlerinde bile bizim görüşlerimizi önemsemiyorsun deyip ya beni ikna ederler ya da sert çıkarsam benle tamamen bağlarını koparırlar evlatlıktan bile sildiğini söylemişti babam üni zamanı yanlarında olmak istemediğim için. Ya ben sadece ailemin ne olursa olsun kararlarıma saygı duymalarını istiyorum
Bak ben üniversite tercihi yaparken kendi ilçemdeki öğretmenlik geliyordu. Ailemi kaşıma alıp, bakın ben lise hayatı yaşamak istemiyorum. Hayatı öğrenmek istiyorum. Yakın yerlerde olsa Farklı şehirleri yazacağım, size ilçemizi yazdım deyip yakan söylemek istemiyorum demiştim. Ki ben ailesinin etkisinde çok kalan, aman onlar üzülmesin aman kötü olmayalım diyen bir karakterdim. Benim dürüst ve kararlı oluşum ailemde güven oluşturdu. Ve her zaman derlerdi, kızımızda gözümüz arkada değil diyelisede tercihlerimi onlar yapmışlardı bana konuşma fırsatı vermediler. zaten okumak için de tek şartım yanlarında olmaktı. ya o zaman da gelirlerse zorla karışırlarsabiz çalışman için her ortamı sağladık tercihlerinde bile bizim görüşlerimizi önemsemiyorsun deyip ya beni ikna ederler ya da sert çıkarsam benle tamamen bağlarını koparırlar evlatlıktan bile sildiğini söylemişti babam üni zamanı yanlarında olmak istemediğim için. Ya ben sadece ailemin ne olursa olsun kararlarıma saygı duymalarını istiyorum
Para mevzusuyla aklınızı çelmelerine izin vermeyin. Koskoca kadınsınız zorla sizinle gelip zorla evinizde yaşayacak değiller. Şimdilik tartışmayın, güzel bir puan almaya bakın. O sırada mümkünse para biriktirin çekip gidersiniz sonra, onlar da öyle bakarlar22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.
haklısınız. onlar her şeye hazırdır ama. Mezun kardeşim bu sene ne olsa da yazacak. İnşallah dediğiniz gibi gelmezler. Küçük kardeşim şuan kötü bir okulda okuyor. Ama takmıyorlar değiştirmeyi düşünmüyorlar ilkokul olduğu için. Yanımdaki okul kötü olsa da takmazlar muhtemelen her şeyi göze alıp gelirler. Çünkü babam da diyor yani artık emekliyim neresi olsa oraya giderim kim karışabilir değil mi kızım falan.Kurcalatma boşuna, kardeşinin kazanacağı kesin mi, belki olmayacak, belki yeniden dersaneye gidecek. dersaneye gidemeyeceği kötü bir yere atanırsan zaten gelemezler. Sil at kafandan bunları yoksa zaten atanıp kurtulamayacaksın.
Evlatlıktan silseler ne olur ki, sana böyşe davranan insanların hayatında olmasının sana faydası ne, bu kadar ezik hisseder ikna edicem diye tırmalarsan tabi ki ezerler. Tercih sayfası açılır açılmaz kendin bakacaksın ve tercihlerini onlar görmeden yapacaksın. Sonra da yaptım diyeceksin. Bunu yapmak bu kadar da zor olmamalı yaaaa.. ben kendi memleketimde boşluk varken gittim başka şehir yazdım, kimse de gıkını çıkaramadı. Taşınma paranı vermezler en fazla, onun için de sınavdan sonra bir iş falan bulup çalışmaya başla birikim yap. Az uyanık olun bu kadar silik kalmayın.lisede tercihlerimi onlar yapmışlardı bana konuşma fırsatı vermediler. zaten okumak için de tek şartım yanlarında olmaktı. ya o zaman da gelirlerse zorla karışırlarsabiz çalışman için her ortamı sağladık tercihlerinde bile bizim görüşlerimizi önemsemiyorsun deyip ya beni ikna ederler ya da sert çıkarsam benle tamamen bağlarını koparırlar evlatlıktan bile sildiğini söylemişti babam üni zamanı yanlarında olmak istemediğim için. Ya ben sadece ailemin ne olursa olsun kararlarıma saygı duymalarını istiyorum
gelirler. Tek istedikleri kızlarıyla yaşamak. Erkek kardeçim istediği yerde de okuyabilir kimse ona bir şey demedi şu zamana kadar. Bu dediğinize dikkat ederim daha önce duymamıştım. Nasıl görevlendirme ile değiştirdiniz. Benim bilgim yok tercih süreciyle ilgili. Teşekkür ederim haklısınız. Bu sürece mümkünse ailemi hiç dahil etmemeyi düşünüyorum ama sürekli ağzımı arıyorlar yani yakın yerleri yazacaksın değil mi geleceğiz tarzında3 kardeşseniz diğer 2 çocuğu bırakıp sizin peşinize geleceklerini mi düşünüyorsunuz gerçekten? Siz ders çalışmaya bakın. Ayrıca sakın tek öğretmenli köy tercih etmeyin.
Bakın ilk atandığımda kadrom tek öğretmenli doğuda bir köydü. Mecburen anne ya da babamdan biri kalacaktı. Çok şükür görevlendirme ile merkezde çalıştım ve direkt öğretmenevinde hiç tanımadığım biriyle tanışıp 2.5 yıl aynı evde kaldık. Yani henüz doğmamış çocuğa don biçmeyin, atanacak puanı Alın, açılan şehirlere bakın vs vs
Atanana kadar bu konuyu açma, açılırsa hıhı de gec. Atandiktan sonra da ne yaparlarsa yapsınlar özgürlüğünü ilan et...22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.
Ben puanı alayım yerler açılsın, kısmet baba de geç.haklısınız. onlar her şeye hazırdır ama. Mezun kardeşim bu sene ne olsa da yazacak. İnşallah dediğiniz gibi gelmezler. Küçük kardeşim şuan kötü bir okulda okuyor. Ama takmıyorlar değiştirmeyi düşünmüyorlar ilkokul olduğu için. Yanımdaki okul kötü olsa da takmazlar muhtemelen her şeyi göze alıp gelirler. Çünkü babam da diyor yani artık emekliyim neresi olsa oraya giderim kim karışabilir değil mi kızım falan.
Bu düşünceler bana zarar veriyor cidden kendime kötülük ediyorum.
Teşekkürler, beni kendilerine bağlı ve ezerek yetiştirdiler hep cesaretim kırıldı. Ama bir noktadan sonra kopmalı bu diye düşünüyorum. Evet haklısınız şimdi önemli olan atanmak, sonrasında bunlarla uğraşmak için vaktim olacaktır. ve evet beni silecek olsalar da buna üzülür ama sonra bunda bir suçum olmadığını düşünürümEvlatlıktan silseler ne olur ki, sana böyşe davranan insanların hayatında olmasının sana faydası ne, bu kadar ezik hisseder ikna edicem diye tırmalarsan tabi ki ezerler. Tercih sayfası açılır açılmaz kendin bakacaksın ve tercihlerini onlar görmeden yapacaksın. Sonra da yaptım diyeceksin. Bunu yapmak bu kadar da zor olmamalı yaaaa.. ben kendi memleketimde boşluk varken gittim başka şehir yazdım, kimse de gıkını çıkaramadı. Taşınma paranı vermezler en fazla, onun için de sınavdan sonra bir iş falan bulup çalışmaya başla birikim yap. Az uyanık olun bu kadar silik kalmayın.
Otur ders çalış, atanacak puanı alamazsan sonsuza kadar onlarlasın, kocanı bile seçerler.
Aklına yaz şunu seni reddederlerse ölmez aksine rahatlarsın, bunda korkulacak bir şey yok. Empat konumundasın bi silkelen kendine gel ve sinsi planlar yap, konuşarak ikna edemeyeceğin aşikar. Ayrıca inancımızda geçen ayağının altında cennet olan ebeveyn modeli bu değil, haberin olsun
Sana bu kadar düşkün aile evlatlıktan silmez onların hepsi seni ikna etmek için blöf benim de aynı kafadaydi ailem önce mesafe koydum, pek bişey paylasmadim onlarla, zamanı gelince de evi terketmeye kadar vardirdim işi yani onların bana yaptigi blofu onlara yaptım çeker giderim benden haber bile alamaz yerimi yurdumu da bilemezsiniz falan diye. Merak etme kararlı durunca sorun olmuyor ama şimdiden sinirlerini bozacak şekilde bu konuyu konusmana acmana gerek yok. Tasiniriz yanına dediklerinde tabi tabi de geç senden daha küçük çocuklarını da düşünmek zorundalar o yüzden dedikleri gibi onların çok gelemiycekleri yerlere gidersen zamanı gelince de kararlı durursan herşey yoluna girer. Bu baskı insana çok büyük bir dert gibi içini kemiriyor ama geri dönüp bakıyorum o kadar stresi boşuna yapmışım diyorum. Ha bu arada bı kaç sene ev arkadaslariyla o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki babam emekli olunca annem yanına gelsek olur mu diye benden çekinerek izin almaya çalışınca basım üstünde yeriniz var diye bayram etmistim bu aradalisede tercihlerimi onlar yapmışlardı bana konuşma fırsatı vermediler. zaten okumak için de tek şartım yanlarında olmaktı. ya o zaman da gelirlerse zorla karışırlarsabiz çalışman için her ortamı sağladık tercihlerinde bile bizim görüşlerimizi önemsemiyorsun deyip ya beni ikna ederler ya da sert çıkarsam benle tamamen bağlarını koparırlar evlatlıktan bile sildiğini söylemişti babam üni zamanı yanlarında olmak istemediğim için. Ya ben sadece ailemin ne olursa olsun kararlarıma saygı duymalarını istiyorum
Teşekkür ederim, söylediklerinizde haklısınız. Kendi başıma düşündükçe işin içinden çıkamıyordumBence erkenden bunları düşünüp moralinizi bozmayın. Daha sınava girmemiş, puanınızı görmemişsiniz. Belki yüksek bir puan alıp istediğiniz şehri tercih edeceksiniz, aileniz de sizin mutluluğunuzu görünce destekleyecek. Ama şimdiden kendinizi yıpratırsanız sınava bile tam anlamıyla odaklanamazsınız.
Siz elinizden geleni yapın, sınavınıza çalışın. Bu süreçte ailenizle hiç çatışmayın. Sonucunuz geldiğinde patron sizsiniz, istediğiniz şekilde tercih yaparsınız. Başarılar dilerim :)
Öğretmenlikte öyle istediğin yere atanma diye bir şey olsa keske. Branşınızı bilmiyorum ama bir köy okuluna atansaniz yine de sizinle gelirler mi? Bence şuan siz sadece sınava odaklanın elinize puanınızı bir alın sonrası sonra konuşulur. Şimdiden kafanızı bunlarla bulandırmayın3 kardeşiz en büyükleriyim. Erkek olan da üniversite sınavına çalışıyor ona karışmıyorlar istediği yere gidebilir. Ama benim tercihlerime bile karışıyorlar yakın yerleri yaz diye. Muhtemelen yanıma taşınmak için
ailenizin evi köyü yok mu?haklısınız. onlar her şeye hazırdır ama. Mezun kardeşim bu sene ne olsa da yazacak. İnşallah dediğiniz gibi gelmezler. Küçük kardeşim şuan kötü bir okulda okuyor. Ama takmıyorlar değiştirmeyi düşünmüyorlar ilkokul olduğu için. Yanımdaki okul kötü olsa da takmazlar muhtemelen her şeyi göze alıp gelirler. Çünkü babam da diyor yani artık emekliyim neresi olsa oraya giderim kim karışabilir değil mi kızım falan.
Bu düşünceler bana zarar veriyor cidden kendime kötülük ediyorum.
Onlar derler de derler, her dediklerini duymayın. Görevlendirme sözleşmeli öğretmenlerde kolay kolay olmuyor, ben kadrolu atanmıştım.gelirler. Tek istedikleri kızlarıyla yaşamak. Erkek kardeçim istediği yerde de okuyabilir kimse ona bir şey demedi şu zamana kadar. Bu dediğinize dikkat ederim daha önce duymamıştım. Nasıl görevlendirme ile değiştirdiniz. Benim bilgim yok tercih süreciyle ilgili. Teşekkür ederim haklısınız. Bu sürece mümkünse ailemi hiç dahil etmemeyi düşünüyorum ama sürekli ağzımı arıyorlar yani yakın yerleri yazacaksın değil mi geleceğiz tarzında
Tam benim babam.Gecen bir tanıdık Şanlıurfa'ya atandım abla dedi.Babam hemen yalnız mi yasayacakmis.Kiz çocuğu falan yaptı.22 yaşında üniversite mezunuyum. Öğretmen adayıyım kpss çalışıyorum. Bu zamana kadar hep ailemin yanındaydım üniversitede de zorla yanlarında okuttular. Yanlarındayken de iyi değilim sürekli kontrol altında evde sürekli şikayet edilen, sevgi olmayan bir ortamdayım. Atandıktan sonra evden ayrılıp uzakta mesleğimi devam ettirmek kendi başımın çaresine bakabilmek, kendi özgür kararlarımı alabilmek istiyorum. Ama annemler atandıktan sonra da gelmeyi düşünüyorlarmış yanıma. Bitmeyen güvensizlikleri var sürekli kafalarında senaryo oluştururlar. Dün anneme ben şurada yaşamak isterim dedim. Annem dedi ki orda babanın çalıştığı şirketin işi yok ki gelelim dedi. Bende dedim babamla ne alakası var ben atandıktan sonra kendi başıma yaşamak istiyorum dedim. Sonra annem tehdit eder gibi o zaman yemeğini yapacak kimse olmayacak tek başına evin masraflarını karşılayacaksın ama o zaman da anne yemeğimi yap falan demeyeceksin dedi. Biz birlikte gidersek paran cebine kalır dedi. Sanki tüm sorunum yemek ve masraflar. Atandıktan sonra yemek yapmayı kendi başıma da geliştiririm ki. Onlar güvensizliklerinden dolayı bunları bahane ediyorlar. Ve bana kesin o zaman annelik babalık haklarını öne sürüp manipüle ederek gelecekler diye korkudan canım sıkılıyor bu duruma. Ne yapmalıyım? Lütfen bana yardımcı olun. Tek istediğim ailemin benim ne karar alsam da destekçim olmaları. Ailemle bu konuyu şuan konuşsam eminim ki şuanda evde ders çalışmama müsaade ediyorlar, konuşursam evde bana daha kötü davranırlar psikolojimi kötü etkilerler diye korkuyorum, çıkmazdayım.
Ne demek, rica ederim :)Teşekkür ederim, söylediklerinizde haklısınız. Kendi başıma düşündükçe işin içinden çıkamıyordumİnşallah beni gerçekten desteklerler o süreçte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?