ailem atandıktan sonra da yanımda yaşamak istiyor

E-devlet ve ÖSYM şifrenizi değiştirin, onlarla paylaşmayın. Karışamazlar o zaman.
Şimdi kötü olmayalım derseniz sınav sonrası değiştirin.

Bak ben üniversite tercihi yaparken kendi ilçemdeki öğretmenlik geliyordu. Ailemi kaşıma alıp, bakın ben lise hayatı yaşamak istemiyorum. Hayatı öğrenmek istiyorum. Yakın yerlerde olsa Farklı şehirleri yazacağım, size ilçemizi yazdım deyip yakan söylemek istemiyorum demiştim. Ki ben ailesinin etkisinde çok kalan, aman onlar üzülmesin aman kötü olmayalım diyen bir karakterdim. Benim dürüst ve kararlı oluşum ailemde güven oluşturdu. Ve her zaman derlerdi, kızımızda gözümüz arkada değil diye

Para mevzusuyla aklınızı çelmelerine izin vermeyin. Koskoca kadınsınız zorla sizinle gelip zorla evinizde yaşayacak değiller. Şimdilik tartışmayın, güzel bir puan almaya bakın. O sırada mümkünse para biriktirin çekip gidersiniz sonra, onlar da öyle bakarlar

haklısınız. onlar her şeye hazırdır ama. Mezun kardeşim bu sene ne olsa da yazacak. İnşallah dediğiniz gibi gelmezler. Küçük kardeşim şuan kötü bir okulda okuyor. Ama takmıyorlar değiştirmeyi düşünmüyorlar ilkokul olduğu için. Yanımdaki okul kötü olsa da takmazlar muhtemelen her şeyi göze alıp gelirler. Çünkü babam da diyor yani artık emekliyim neresi olsa oraya giderim kim karışabilir değil mi kızım falan.
Bu düşünceler bana zarar veriyor cidden kendime kötülük ediyorum.

Evlatlıktan silseler ne olur ki, sana böyşe davranan insanların hayatında olmasının sana faydası ne, bu kadar ezik hisseder ikna edicem diye tırmalarsan tabi ki ezerler. Tercih sayfası açılır açılmaz kendin bakacaksın ve tercihlerini onlar görmeden yapacaksın. Sonra da yaptım diyeceksin. Bunu yapmak bu kadar da zor olmamalı yaaaa.. ben kendi memleketimde boşluk varken gittim başka şehir yazdım, kimse de gıkını çıkaramadı. Taşınma paranı vermezler en fazla, onun için de sınavdan sonra bir iş falan bulup çalışmaya başla birikim yap. Az uyanık olun bu kadar silik kalmayın.

Otur ders çalış, atanacak puanı alamazsan sonsuza kadar onlarlasın, kocanı bile seçerler.

Aklına yaz şunu seni reddederlerse ölmez aksine rahatlarsın, bunda korkulacak bir şey yok. Empat konumundasın bi silkelen kendine gel ve sinsi planlar yap, konuşarak ikna edemeyeceğin aşikar. Ayrıca inancımızda geçen ayağının altında cennet olan ebeveyn modeli bu değil, haberin olsun

gelirler. Tek istedikleri kızlarıyla yaşamak. Erkek kardeçim istediği yerde de okuyabilir kimse ona bir şey demedi şu zamana kadar. Bu dediğinize dikkat ederim daha önce duymamıştım. Nasıl görevlendirme ile değiştirdiniz. Benim bilgim yok tercih süreciyle ilgili. Teşekkür ederim haklısınız. Bu sürece mümkünse ailemi hiç dahil etmemeyi düşünüyorum ama sürekli ağzımı arıyorlar yani yakın yerleri yazacaksın değil mi geleceğiz tarzında

Atanana kadar bu konuyu açma, açılırsa hıhı de gec. Atandiktan sonra da ne yaparlarsa yapsınlar özgürlüğünü ilan et...

Ben puanı alayım yerler açılsın, kısmet baba de geç.

Teşekkürler, beni kendilerine bağlı ve ezerek yetiştirdiler hep cesaretim kırıldı. Ama bir noktadan sonra kopmalı bu diye düşünüyorum. Evet haklısınız şimdi önemli olan atanmak, sonrasında bunlarla uğraşmak için vaktim olacaktır. ve evet beni silecek olsalar da buna üzülür ama sonra bunda bir suçum olmadığını düşünürüm
Benim ailem evet fedakardı çalıştı bana baktı ama her zaman baskıladı benim adıma kararlar aldı. Bana fedakarlık yapmaları bile onlara yetiyor.

Sana bu kadar düşkün aile evlatlıktan silmez onların hepsi seni ikna etmek için blöf benim de aynı kafadaydi ailem önce mesafe koydum, pek bişey paylasmadim onlarla, zamanı gelince de evi terketmeye kadar vardirdim işi yani onların bana yaptigi blofu onlara yaptım çeker giderim benden haber bile alamaz yerimi yurdumu da bilemezsiniz falan diye. Merak etme kararlı durunca sorun olmuyor ama şimdiden sinirlerini bozacak şekilde bu konuyu konusmana acmana gerek yok. Tasiniriz yanına dediklerinde tabi tabi de geç senden daha küçük çocuklarını da düşünmek zorundalar o yüzden dedikleri gibi onların çok gelemiycekleri yerlere gidersen zamanı gelince de kararlı durursan herşey yoluna girer. Bu baskı insana çok büyük bir dert gibi içini kemiriyor ama geri dönüp bakıyorum o kadar stresi boşuna yapmışım diyorum. Ha bu arada bı kaç sene ev arkadaslariyla o kadar sinir bozucu şeyler yaşadım ki babam emekli olunca annem yanına gelsek olur mu diye benden çekinerek izin almaya çalışınca basım üstünde yeriniz var diye bayram etmistim bu arada ama o ayrılık sayesinde artık çocuk değil yetiskin olarak davranabilmislerdi gerekliydi yani.

Teşekkür ederim, söylediklerinizde haklısınız. Kendi başıma düşündükçe işin içinden çıkamıyordum İnşallah beni gerçekten desteklerler o süreçte

Öğretmenlikte öyle istediğin yere atanma diye bir şey olsa keske. Branşınızı bilmiyorum ama bir köy okuluna atansaniz yine de sizinle gelirler mi? Bence şuan siz sadece sınava odaklanın elinize puanınızı bir alın sonrası sonra konuşulur. Şimdiden kafanızı bunlarla bulandırmayın

ailenizin evi köyü yok mu?
babanız emekli olma yaşında ise bir ev sahibi olmuşlardır herhalde gidip kendilerine düzen kursalar ya

siz belki ev bulamayacaksınız belki hazır evi olan biriyle ev arkadaşı filan olacaksınız
istanbula atanırsanız belki ancak 30m2 bir apart odası tutacaksınız daha ortada belli bir şey yok ki

Onlar derler de derler, her dediklerini duymayın. Görevlendirme sözleşmeli öğretmenlerde kolay kolay olmuyor, ben kadrolu atanmıştım.

Köy okulunda tek olursanız aileniz kalmak isteyebilir ç, hatta sizde isteyebilirsiniz kalmalarını; köy var köy var çünkü. Ama bazı köylerde öğretmen sayısı fazla, lojmanda bekar öğretmenleri birbiriyle ev arkadaşı yapıyorlar. Yani yok öyle ailemle tek kalacağım gibi lüksler.

Ama diyorum, bunlar düşünmeniz gereken en son şeyler. Önce bi puanınızı alın. Sonrasına sonra bakarsınız. Benim ailemde yaşadığım doğu şehrinde tek başına kalamazsın ev arkadaşı edin deyip durmuştu son senemde. Çok meraklıysanız siz ev arkadaşıyla kalın, ben tek kalacağım demiştim.

Çok pasifsin.
Önce bı kazan bakalım.
Puanın yetecek mi bakalim.
Nereye yetecek. Belki bulunduğun ile bile yetmeyecek belki hiçbir yere.
Diyelim ki yüksek puan aldım. Tercihlerini yaparsın.
Silemezler merak etme.
Kaldı ki iki kardeşin varmış. Bakalım büyük kazanacak mi? Kazanamazsa ne olacak onu da mı sürükleyecekler peşi sıra o köye?
Küçüğün eğitimini köy okulunda mi verecekler?
Sen çalışmama bak daha yolun başında son. He he de geç sonra puanını alınca bildiğini okursun.
Bence paranı yemek için bile gelmek istiyor olabilirler.

Tam benim babam.Gecen bir tanıdık Şanlıurfa'ya atandım abla dedi.Babam hemen yalnız mi yasayacakmis.Kiz çocuğu falan yaptı.

Teşekkür ederim, söylediklerinizde haklısınız. Kendi başıma düşündükçe işin içinden çıkamıyordum İnşallah beni gerçekten desteklerler o süreçte
Ne demek, rica ederim :)
Benim de iş değiştirme sürecimde ailem dahil çevremdeki herkes tepkiliydi. Ama mutlu olduğumu görünce onlar da desteklemeye başladılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…