Ailem beni hiç tanımadığım biriyle evlendirmek istiyor üstelik o kişi için türkiyeden Almanyaya gitmemi?

anlamadığım bu zihniyeti biliyorsunuz neden okumadınız neden meslek sahibi olmadınız
bunların olmasını istemiyorsanız başka seçenekleriniz olmalıydı şimdiye kadar
Ailem destek olmadı bana okumamı istemedi liseyi zor bitirdim arkamda durmadılar ne gibi ayakta durabilirdim mesela

Bu kadar aciz misin namusunu verecek kadar karşılığında illaki almanyaya gidince mi güçlü olabilir bir kadın
Şu namus verme kelimesini kullanmasanız artık migdem bulanıyor çocuklu kadınım namusum hala benimle elhamdulillah
Siz de umarım “sevdiginix” birini bulursunuz

İki seçenek geliyor aklıma.
1) herseye rağmen direneceksiniz, eğitiminize devam edeceksiniz.kendi hayatınızı kuracaksınız. Ana aileniz çok gerici bunu başarmak için çok kararlı olmalısınız. Süreç zor ilerliyor. Herseye rağmen kendi ayaklarınız üzerinde durmalısınız
2) bu kişiyle evlenmek de diger bir seçenek. Evet evlenmek istemiyorsunuz, ama aileniz zaten bir hapishane. Turkiyede yasam koşulları belki bennsizde kendi hayatınızı kurabilecek bir güç de sezemedim. Eğer bu kişiyle eğlenip Almanyaya giderseniz iş bulma şansınız daha fazla gibi geliyor. Muhakkak çalışın. Güçlenin egirim alın ve adamı hiç sevememis olursanız boşanin.asla çocuk yapmayın bu arada.

2.secenek insanları kizdirabilir. Ama bazi aileler asla peşini bırakmıyor. Uzak bir yerde mücadele daha kolay olacak.bubbir kaçış değil kurtulmak için bir basamak olacak. Orada iş bulabilme şansınız daha fazlaysa yaşam daha kolay diye biliyorum- Almanya'daki arkadaşlar konuyu aydinlatabilir- kendi hayatınızı kurmak daha kolay.

İki seçenekte de hersey eğitime açılıyor. Kendi hayatınızın iplerini elinize alabilmek için çalışmak zodundasiniz. Bunu ya turkiyede yapın yada Almanya'da.

Bu asabiyetle evlenmek amaçlı yetiştirilmenize rağmen birini bulamamış olmanız normal. Telefonda nasıl tanıyabilirim deyip duruyorsunuz hele bir şans verin önce telefonda başlar zaten bu işler sonra sizi görmeye gelir belki. Sanki bu aileniz varken Türkiye’den hatta memleketinizden hatta mahallenizden biri olsa dahi yüz yüze uzun saatler geçirebilecek misiniz ? Aileniz buna izin vermez ki. Siz her halukarda iliskinizi zaten telefonda yaşayacaksınız ki çoğu muhafazakar ilişki böyle zaten. Bu arada namusum da namusum dediğiniz şey sizin en kıymetli hazineniz değil….. sizsiniz en kıymetli hazine. Velev ki tecavuze ugradiniz velev ki bir ilişki yaşadınız evlilikte verecek bir şeyiniz kalmamış gibi davranmayın sakin güzel kardeşim. Bak bu bakmış acısı her şeye katlanıp boşanmamaya kadar gider.

Bu kadar aciz misin namusunu verecek kadar karşılığında illaki almanyaya gidince mi güçlü olabilir bir kadın

Ay ne namusu ya ailenden çok farklı değilsin sen de. Namus ne demek ki yani.
B planın ne?
Bununla görüşmeyeceksin ya sonra?
Sıradakine ne diyeceksin?
Ne zamana kadar?
Biz diyoruz bir konuş belki düzgün biridir. Birkaç kez buluşun bir yemeğe çıkın beraber. Az çok anlaşılır.
Zaten çok seçeneğin yok.
Bağımsız bir hayat kurma kapasiten yok.
Bu kişiyle görüşmeme kararı alırsan b planın zaten o evden gitmek olsun kovmalarını bekleme.

Ailem destek olmadı bana okumamı istemedi liseyi zor bitirdim arkamda durmadılar ne gibi ayakta durabilirdim mesela
Onlar da akrabaymış aynı kafadalar. Yüksek tahsil yapmamış, yol yordam bilmeyen, flörtü sevgilisi olmayan bir kız istiyorlar ki kolay yontabilsinler. Ben uzun süre yaşadım ve sizin gibi yapılan evliliklere çok şahit oldum. Çalışma iş kurma vs bunlar hayal sizin için. Almanca öğrenmesi çok zor bir dil, İngilizce biliyor olsanız yine iletişim problemi yaşamazdınız ama o da yok. Daha burada tek başınıza bir şey yapmaya cesaretiniz yok. Kötü muamele görseniz nereye nasıl gideceğinizi bile bulamazsınız. Evet internet var orada her şeyi arayıp bulursunuz ama alacağınız bilet parası bile onların kontrolünde olacak.

Her şeyde seni attırırız ülkeden diye tehdit ederler. Git olmazsa dönersin deniyor, çocuk yapınca anne olunca kolay olmuyor bırakıp dönmek. Çocuğun babadan vatandaşlığı oluyor, onlar istemezse çıkartamazsın ülkeden.

Burada karşılaşıp tanışıp sevgili olsanız durum farklı olurdu. Herkes isteklerini şartlarını söyler anlaşır evliliğe karar verilirdi. Annesine git kız bul bana diyen erkekle kaç kişi evlenmek ister de size yap et deniyor anlamıyorum. Düzgün, işinde gücünde talep gören bir erkek olsa oradan da bulurdu birini. Çalışabiliyorsunuz para biriktirebiliyorsunuz biraz cesaretlenin. Bana benden başkasının faydası yok diyin. Öyle aile olmaz olsun, kovarlarsa da kadın sığınma evine gidin.

Ben evlenmek için evlenmek istemiyorum o kişi beni sadece kullanacağı biri olarak görsün istemiyorum bana değer veren anlayış gösteren biri çıkana kadar istemiyorum evlilik bu bi anlık kararla olsun istemiyorum dediği gibi ordan niye birini bulmamış bu yaşına kadar dil konusunda almanca biliyorum biraz ingilizce anlaşacak kadar konuşabiliyorum ama ben evlenmek için evlenmek istemiyorum açıkçası birilerinin oyuncağı olmak istemiyorum yani onların komutunu göre hareket etmek özgürlüğünden kısıtlamak gibi

Benim o kişiyle karşılıklı yemek yeme yüz yüz görüşme şansım yok almanyada o kişi buraya gelmiyor ben kabul edersem direk oraya gideceğim tanıma şansım yok evlenmek için evlen mi diyorsun bide almanyaya git ailem beni evlilikle zorlamiyor illa o zaman bu evden git diyorlar onuda annem deil babam diyor kisitlamam yok benim yani evlenmek zorunda değilim o kişiyle illa babam beni sevmediği için ve anlaşamadığımız için o evden gitsem daha doğru olur ama

Tanıma şansım yok hemen evlilik istiyorlar nesini taniycam muhafazakar aile değil ayrıca beni kisitlayamiyorlar istediğim gibi dışarı çıkıyorum ise girip çalışabiliyorum mesela karışamıyorsun bana ama bi değerlendir diyorlar ama ben tanımadığım için ve almanyada olduğu için bu evliliğe olumlu bakamam benim hayatimi etkileyecek karar o kişi kötüde çıkabilir ben kendimi evliliğe zorunlu hissetmek istemiyorum doğru insan çıkana kadar benim sorunum babamla aram yok kanlı bıçaklı onla anlaşamıyoruz beni sevmiyor o yüzden istiyorlar evlenme mi

Dil bilmiyorum ben nasıl orda hayata tutulacağım evlenirsem benden hemen çocuk istiycekler bu arada annesi torun istiyormuş o yüzden evlendiriyor muş oğlunu çocuğum olmasa kısır diycek kadar cahil insanlar evliliği ilişkiden ibaret gören cahil insanlar bi yandan kurtulayım derken daha kötü hayatım olcak ona eminim

Şu namus verme kelimesini kullanmasanız artık migdem bulanıyor çocuklu kadınım namusum hala benimle elhamdulillah
Siz de umarım “sevdiginix” birini bulursunuz
Bekaret den bahsettim ben bizim tarafta o önemli mesela dul olursan değerin yok kadını önemli kılan o ben doğru insan olana kadar sadece yatıp kalkmak için kullanilmak için evlenmek istemiyorum bi erkek için uzağa gitmek bide çok saçma değecek biri olsa neyse insan sevdiği için hersey yapar mesela ama ben bunun için niye yerimi yurdumu bırakayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…