Ailem beni öyle üzdü ki :(

İşte bunu anlayamıyorum. Başta kendimi de suçladım kalbim çok kırılmasına rağmen. Acaba ben evlat olarak yapabileceğim bir şeyi beni bugünlere getiren insanlardan mı esirgedim diye de sorguladım. Bence anne babalar ebeveynliğini gerçekten sorgulayıp öyle çocuk yapmalı. "Sizi bugünlere getirdim haydi şimdi sıra sizde." Mantığıyla çocuğundan lüks isteklerde bulunmak ona şiddet uygulamaktan farksız. Ayrıca öğretmen olamasaydım ne olucaktı onu da merak ediyorum.

Benim babamdan demişti hala diyo ki.İste ev alcakmisiz ama o evde erkek kardeşim oturacak onun olcak.krediyi hepimiz ödiycez.Bende atancam inşallah bakalim

Tabiki üzen tarafı aileden böyle bişey görmek yoksa tabiki söylenecek şeyler basit
Asla çekme kredi
Asla kemdini ezdirme
Mesleğin var maaşın var kendi ayakların üzerinde durursun onlara ihtiyacın yok vs vs.
Ama bi baba kız çocuğu için çok başkadır özeldir. Bunu yaşatmadığı için çok üzüldüm. Annenizle aranız nasıl onunla paylaşsanız yakın başka biri

Öyle bişey yapamıyor. onun kararıyla olacak bişey değil devlet direk bölüyor zaten. Onların derdi basit aslında başka şehre gitmişsiniz. Orada parası bol biriyle evlenmenizi beklerler ki miras el oğluna gitmesin.Paranızıda biyere bağlarlarki hem evlenene kadar faydanız olsun hemde o parayı evleneceğiniz kişi yemesin diye.
Garip ve saçma değil mi ama ilginç bi şekilde gerçek. Ciddi ciddi böyle düşünenler var. Değişik kafalar..

Bence cekme kredi falan. Babanın asıl sen biriktir kızım düğün falan yaparsın demesi lazım baban ciplerde gezsin sen orda hic yok yere kredi öde. Tamam yetiştirmiş baban da durumu kötü olur yardım edersin o ayrı bence sen haklısın üzülmekte de haklısın. Bende düğün zamanında yasadım esimin durumu iyi diye bütün masrafları babam damadına yıktı sıfır borçla düğün kapattı.

Sakın kredi çekme
Ben bunu anlamıyorum, insan nasıl böyle bencil olur, gerçekten ihtiyaç olur amenna, ama sırf bencillikleri yüzünden çocuğunu kaç yıl borç ödemeye mahkum ediyorlar, yazık değil mi sana, bi zahmet jipe de binmeyiversin.
Ben valla çocuklarıma takılan altınları bile ellemedim ki onların hakkı diye, ilerde de yine onlar için harcarım bi ihtiyaç olursa. Malesef bazı aileler çok bencil

Bence arayın "canım babacığım, ben buralarda kiralarda sefil oluyorum. Kredi çekeyim diyorum ama ev fiyatının dörtte birini nakit vermem gerekiyormuş. 300 binlik ev almam için gereken 75 binin yarısını sen yarısını abim ihtiyaç kredisi olarak çekip ödeyin. Sonra da ben ikinize yardım ederim" deyin. Veremem dediğinde "ya nasıl veremezsin hep anime destek olun zaten" vs diyerek itiraz edin.

Bundan sonra aranız düzeldikten sonra da bir daha size karşı bencillik yapmamasını sağlayın. Birkaç ayda bir arayıp maddi iyilik isteyin. Bu benden bile bencil deyip ümitlenmeyi bırakır.

Onlar benim ailem bana yanlis yapmazlar diye sakin düşünme sessiz her söylenene tamam diyen biriysen önce ailen kullanir seni...dünya öyle bir hale gelmiski ana babalar bile bir değişik cikar içerisinde,sen sen ol kimseye boyun egme,kendi lukslerini kendileri dusunsunler bir zahmet,umarim yazilanlari dinlerde kredi falan cekmezsin...

sana zaten ilerde miras bırakmaya niyti yoktuki babanin. sadece ilerde yapacağını şimdiden söyledi okadar. kredi cekme para felanda verme. ne kadar düşüncesiz kusura bakma. sana ilerde kuruş vermez bunlar paranı biriktır

Babanlar kirada olsa, zor durumda olsa, ev istese anlarsin ama luxu icin istemesi tamamen bencillik ki senin benim araca ihtiyacim var demene ragmen ki birde abin icin yani (kucuk kardesin olsa yine anlayisla karşılanabilir haylaz kendi ayaklari uzerinde duramiyor ilerde bir yatirim olur ) gibisinden .. ama yok yok sakin vicdan yapma beni buyuttuler bu gun getirdiler diye , bu onlarin göreviydi zaten bir anne baba olarak ..bence iyi dusun cok sukur ac değiller acikta degiller , sakin taviz verme..

Evet eksik kalsin miraslari. Anne baba diyosun beni en cok dusunen bana en cok uzulen gene de onlardir diyosun.. el bile bazen daha yakin oluyo sana..
Evlenmeyi dusunuyorum demissn.. ailen yarin obur gun el icine ciktiklarinda da seni rezil.edici seyler yapabilirler. Mesela onlar icin gelir kapisi olabilirsin. Isterken altinini vs isterler,utanmayabilirler.. Ama kendileri hic biseye karismayabilir. Ha kiz tarafinin cok bi yukumlulugu pek yok gunumuzde genelde erkek tarafina yikilir olay ama.. Alinmasi gerekenleri de bi guzel size odetirler.
Sahi siz o zaman esas kredi cekceksiniz belki de.
Belki esinin ailesi de karismiycak herseyin altindan onla sen kalkmak zorunda kalicaksin... paran sana lazim.
Ayrica ayaginin ustunde durabiliyoken annene kardesine de yollama,bankaya koy biriktir. Ilerde lazim olucak. Evlendikten sonra da cok masraf cikiyo daha .biticek sanma.
Ben evleneli 1yil oldu. Bebek geliyo.. ve ben diplomali ev hanimiyim.muhendisim ama issizim. Zaten su durumda calisamam bi sure daha...Ama para lazim. Keske uc bes birikmisim olsaymis. En basitinden,bebege zibin alirken dusunuyorum. Gidip gezip en uygununu aliyorum herseyin...

Sende "Baba banada abime vereceğin 45 binlik araba al, sana 10 bin çekmeye hazırım buralarda araba çok gerekli "de bakalım azıcıkda sana dokunsun hayrı kaç yaşındaki Adamın özentisine bak yaa

Sakın kredi falan çekeyim deme, hatta durumları iyi diyorsun annenle Kızkardeşinede gönderme. Tecrübeyle sabit canım, tam 8 yıl aileme para gönderdim ama su an sorsan hicbirsey yapmamisim birde kavga ediyorlar benimle az göndermiştin diye....maaşımin dörtte birini gönderiyordum üstelik, sakin haa bırak konuşur konuşur dururlar. Kredi çeksen o kredi bitince yeni kredi cektirir ler. Parasında değilim ama evlat ayrimciligindan bıktım bende.

bende aynısını dicektm. Sana miraz niyeti olmuş olsaydı zaten böyle demezdi seni dikkate aldıkları önemsedikleri yok sakın kendni ezdirip paranı yedirtme kendine biriktir inan ilerde çk daha fazlası lazım olacak sana

İnanın ben de anlayamıyorum. Bu zamana dek arkamda hissetmedim manevi olarak. Beni okuttu sağolsun. Ama şimdi bu söylenenler canımı çok acıtıyor :/

Emin ol birgün pişman olur..
Sen hiç üzülme..
Paranı güzelce biriktir..
Kimseye söyleme ne Ailene ne sevgiliye vs..

miras kalmazsa kalmasın sakın kredi filan çekme. memursun ne güzel kendi yağında kavrulur gidersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…