Babam hiç utanmadan benim gibi öksüzden para istemişti, aynı şekilde araba istemişti. Sonra kazık kadar halam asgari ücretle çalıştığım maaşımda 1000 lira istemişti. Sana daha çok destek olacaklarına elin ekmek tuttuğunda sömürmeye kalkarlar. Hiç yüzüne bakma o babanın abinin. Annene falan da para gönderme. Paranın hesabını da kimseye verme. Ne biliyor ek ders ücretlerini? Aldığın maaştan kimseye annene bile bahsetme. Çok sıkışırsan ev eşyası aldım çeyiz yapıyorum kendime taksite girdim de. Aileler çocuklarını gelir kapısı yapmışlar maşallah.
Öyle bişey yapamıyor. onun kararıyla olacak bişey değil devlet direk bölüyor zaten. Onların derdi basit aslında başka şehre gitmişsiniz. Orada parası bol biriyle evlenmenizi beklerler ki miras el oğluna gitmesin.Paranızıda biyere bağlarlarki hem evlenene kadar faydanız olsun hemde o parayı evleneceğiniz kişi yemesin diye.Ya ben zaten mirasında da diilim. Hiç de derdim olmadı. Annemin babamın olmadığı bir dünyada geriye kalan mallarını hesap edicek biri hiç olmadım. Allah uzun ömür nasip etsin ikisine de dedim. Bütün bunlardan sonra o vermek istese ben almam zaten. Miras belgesi hazırlıyorsa da babam beni men etsin altına imzamı atıcam. Hiçbirşeylerini istemiyorum
Sakın kredi çekmeİşte bunu anlayamıyorum. Başta kendimi de suçladım kalbim çok kırılmasına rağmen. Acaba ben evlat olarak yapabileceğim bir şeyi beni bugünlere getiren insanlardan mı esirgedim diye de sorguladım. Bence anne babalar ebeveynliğini gerçekten sorgulayıp öyle çocuk yapmalı. "Sizi bugünlere getirdim haydi şimdi sıra sizde." Mantığıyla çocuğundan lüks isteklerde bulunmak ona şiddet uygulamaktan farksız. Ayrıca öğretmen olamasaydım ne olucaktı onu da merak ediyorum.
Kaç gündür düşünmekten ağlamaktan yaşayamıyorum adeta. Nerden anlatmalı bilmiyorum. Ben yaklaşık 8 aydır öğretmenim yani yeni atandım. Ailem küçük bir ilçede yaşıyor , bense büyük bir şehirde. Ailemin gelir durumu oldukça iyi. Bir kaç tane evimiz var. Babamın arabası gayet iyi ve oldukça iyi bir geliri var babamın. Ve babam oldukça bencil insandır abim de aynj şekilde. Abim yeni atandı ve babamın şimdiki arabasını istiyor. Babamın şimdiki arabası nerden baksanız 45 bin. Bense babamdan hiçbir şey isteyemedim atanınca, çekindim. Param arttıkça anneme verdim kızkardeşime yolladım. Ama büyükşehirde tek başına kirada yaşamak zor tabi öyle kendi imkanlarım dahilinde destek olabildim. Babam bencil demiştim. Babam arabasını abime ücretsiz vericek ve kendisine nerden baksanız 100 bin tutarında bi jeep alıcak. Beni aradı ve kredi çekmemi istedi. Benden 10 bin abimden 15 bin alıcakmış. Kendi arabasını satsa gerek kalmicak ama kendi arabasını abime vericeğinden böyle düşünmüşler. Ben 10 bin krediyi ödemek için ayda 800 tl yatırıcakmışım bankaya. Ve hem de ne için? Babamların lüksü için. Hani zor durumda kalsa borcu olsa maaşımı istesin ama benim arabaya deli gibi ihtiyacım varken ve sesim soluğum çıkmazken babamın bu isteğine anlam veremedim. 800 tl nin çok fazla olduğunu ödeyemeyebileceğimi söyledim. Ayrıca kendi arabasını satsa daha iyi olmaz mıydı diğer türlü bana da haksızlık oluyordu! Babam telefonu yüzüme kapattı tripli bi şekilde ve mirasının sadece abime kalıcağını, bizim niyetimizi gayet iyi anladığını söylemiş. Abimin planlar suya düşünce o da arkamdan atmış tutmuş. Arabaya ihtiyacım olduğunu belirttim diye kendimi büyükşehirlerde rezil de etmişim, ama benim tercihimmiş, öğretmen olmuş birine yardım filan edemezmiş babam. Aynen bunları söylemiş. Öyle ağır şeyler ki bunlar... Ne demeli neresinden tutmalı! Kendi lüksü için kızını zor durumda bırakan babaya mı kızmalı, kızkardeşinin hakkını yediği halde bi de arkasından konuşan abiye mi kırılmalı? Sahi aile ne demek ?
bende aynısını dicektm. Sana miraz niyeti olmuş olsaydı zaten böyle demezdi seni dikkate aldıkları önemsedikleri yok sakın kendni ezdirip paranı yedirtme kendine biriktir inan ilerde çk daha fazlası lazım olacak sanasana zaten ilerde miras bırakmaya niyti yoktuki babanin. sadece ilerde yapacağını şimdiden söyledi okadar. kredi cekme para felanda verme. ne kadar düşüncesiz kusura bakma. sana ilerde kuruş vermez bunlar paranı biriktır
İnanın ben de anlayamıyorum. Bu zamana dek arkamda hissetmedim manevi olarak. Beni okuttu sağolsun. Ama şimdi bu söylenenler canımı çok acıtıyor :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?