- 24 Aralık 2014
- 5.215
- 7.021
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Ailem diyor ki ev alacagi yer Istanbul biz Sakarya dayiz daha kirsal kesiminde marmara depremi kapida ev yikilsa bir sey olsa ne can guvenligi var ne mal guvenligi hadi canini kurtardin evin hic olacak kirsal kesimden ev al bari kacmaya yerin olsun diyorlar onlari dinleyince hak veriyorsun kardesimin fikrini dinleyince e o da hakli geliyor yorumsuz kaldim hepNe farkı var ev alacaksa yine memleketten alsın kiraya versin eee ordan alıp kiraya verince noluyormuş ki
Kardesınız evlenecek yaşa geldıyse kendı kararlarını kendı alabiliyor demektir . Belli ki ailesinden uzak olmak istiyor kendısı de
Evet kardesimin birikimi ve dugun takilariyla alacaklar alirlarsa hasbelkader bosanma durumu olursa yarisi esinin olacagi icin mi sacma buldunuz dügünden sonra olmasini ?Yaşanacak şehre, düğünde yapılacak şeylere kardeşiniz ve nisanlisi karar verecek tabi ki. Ama evi mesela çoğunlukla kardeşiniz ödeyecekse düğünden sonra olması kısmı baya salaklık yani ben olsam uyarırdım.
Kiz demiyor ailesi diyor bazi aileleler vardir hani sen sus biz konusacagiz derler o tarz bir aile sanirim cok da görmedim amaKardeşiniz koç ve altın olayında epey saçmalamış ya. Öyle koçlu altınlı adetleri çok önemseyen gelin olmak istiyorduysak kaynanamızın evine kadar temizleyip müthiş geleneksel gelinler olmamız lazım.Sizin gelininizde öyle bir durum yok, e o zaman imkanı olmayan aileye koç altın denmez.
Kardesime baski yapmiyorlar sadece icerlemisler bana bahsettiler belki vazgecerler tamam orada yasayacaklar ama.bari oradan ev almasinlar diye.Geline ya da kardesime yansitmiyorlar yansitsalar huzur bozsalar ben mudahale ederim siz ne yapiyorsunuz genclere karismayin diye hatta diyorum bosuna icerliyorsunuz bir sey yok bunda diyeAilemin zararı yok diyorsanız bir de gelinin açısından bakın olaya. Kendi aralarında anlaşıyorlar, karar veriyorlar, kardeşiniz de ben yapacağım size maddi yük olmaz diyor ama aileniz burnunu sokuyor ve baskı yapıyor. Kardeşiniz de kabul etmişse gitsin kızın şehrine, ailenizin burda alınmaya ne hakkı var ne mana anlamadım yani. İki yetişkin insan planını programını yapmış yani, yapılması gereken şey aynı sizin yaptığınız gibi sorulmadıkça fazla karışmamak
Kesiikle ailem istese de yapamaz zaten.Diger meselede ailem bosuna icerliyor farkindayimAileniz koç olayı dışında mantıksız düşünüyor.
Kardeşiniz sonuçta alabiliyorsa tayini çıktığı yerde oturabileceği bir ev alacak. Memleketten almasının güç gösterisi dışında bir anlamı yok. Anneniz maşallah tam bir kv.
Koç olayına gelince zaten saçmalık. Ama adete çok uymak istiyorsa kardeşiniz zaten kendi cebinden yapmalı.
Söyle bir durum var sabit bir yerde kalmayacaklar bir bati bir dogu gezecekler evi satin alsalar bile 4 yil oturup sonraki gorev yerine gidecekler sonra kiraya verecekler.Ailem biraz marmara depreminden dolayi istemiyor o sehri de istemediler aslinda ama nasipmis oldu oradan ev alinca canini kurtarsa bile ev hic olacak yikilir gozuyle bakiyorlar eskiymis herhalde deprem olunca canlarini kurtardiktan sonra kacacaklari yer olsun diyorlar ay ne bileyim buyuklerdeki mal canin yongasi olayi iste bu tam da.Biz gecnisteki marmara depreminde evsiz kaldik 3 4 yil kadar prefabrikte yasadik ailemde bunun travmasi varorada aldıkları evde oturacaklar diye anladım ben?
oturmayacakları bir evse mantıklı olan prim yapması kolay, kiray vermesi kolay (ya da ihtimalleri daha yüksek) olan yerde almaları + kiracıyı hemen sokacak bir ev mi alacaklar yoksa tamir boya şu bu isteyecek mi? böyle şeylere koşturacak mı sizin aileniz mesela?
yok oturacakları evse neden başka yerden alsınlar. (bu arada ben olsam oturacağım evi alırım madem evleniyorum). yeni evliyken kiraya vermek için ev almam açıkçası kendime alırım asıl. keyfime göre dizerim, keyfime göre çocuk odası yaparım ev sahibi stresi yaşamam vs.
altın koç vs vs için.valla böyle şeyleri ağzıyla isteyen gelin varsa o gelin zaten her türlü zeytinyağı gibi üste çıkar, her türlü siz kötü olursunuz.
kardeşiniz böyle bir kızla evlenmeyi seçmişse, bazı şeyleri nişanlanana fark edemediyse bile şimdi "kızım sen ne diyorsun sene olmuş 2025" demiyorsa, daha da ailesine "sizlik bişey yok"u sert söylüyorsa, e demek ki kardeşiniz de hanımköylü olmaya, bunları yapmaya teşne. e o zaman da yapsın. başkası için yapacak bişey yok burada bence. kardeşinizin kendi tercihi.
Bunu Allah bilir . Kardeşiniz eşinin sözünü dinlemeyi seçmiş yapacak bişey yokAilem diyor ki ev alacagi yer Istanbul biz Sakarya dayiz daha kirsal kesiminde marmara depremi kapida ev yikilsa bir sey olsa ne can guvenligi var ne mal guvenligi hadi canini kurtardin evin hic olacak kirsal kesimden ev al bari kacmaya yerin olsun diyorlar onlari dinleyince hak veriyorsun kardesimin fikrini dinleyince e o da hakli geliyor yorumsuz kaldim hep
İstedikleri yerde yaşasınlar burda asla sıkıntı yok amaa kiz ailesinden ayrılamıyor madem oğlan neden ayrilcakmis? Oglaninki aile değil mi bir tek ondakiler anne baba sanırım.Ne güzel dünya. Bambaska bi memlekette yaşamak istiyoruz demek ayrı ben anne babamdan ayrılmam ayrı. Oğlan neden ayrılıyor peki anne babadan.Bazi kadınlar gerçekten çok şanslıKardeşim evlilik arefesinde kendisi doğu görevindeydi tayini batıya ciktı tercihlerinde nişanlısı ben ailemin oldugu sehirden ayrilamam(kız da memur onun da tayin olayları var) sen benim yasadigim sehre gel demis.Annemler ise ayni sehir olmasa bile yakin sehir olsun 2 evladimiz var senede bir degil 2 3 ayda bir görürüz istemindeydiler.Tercihinde ilk sıraya nisanlisinin yasadigi sehri yazdi sansına cıktı da.Ben fikrim sorulursa söylüyorum sorulmazsa yorum yapmiyorum neticede ben yasamayacagım onlar gecinecek,evlenecek hep geri planda durdum ve duracağım.
Kardesimin nisanlisinin ailesi demis ki akrabamiz burada ev satiyor siz düğünden sonra o evi alın bizim elimizin altında olun..kardesim de kabul etmis ev sonucta alabilirsek alalim yatirimdır tayinimiz cikinca da kiraya veririz diye.Ailem ise sanki oglumuz bizden uzaklasti gibi düsünüyor bir adet gelenek görenek söz konusu oldugunda hep kıza göre hareket ediyormus, kiz tarafindan biri ailemin fikri sorunca kardesim hemen ailem adina konusup onlari susturuyormus bizimkileri buna biraz gönülleri kırılmıs.Bayramda koc ve altin adeti varmis mesela ailem ise emekli maasiyla gecinen insanlar yapamayiz tarzi konusunca aileme surat yapmış kardesim ben yaparim sizlik bir sey yok demis biraz sert bir tavırla.
Kızla hic bir sorunlari yok kiskanclik ya da yönetme gibi kendi kızları gibi görüyorlar kendi ailem oldugu icin demiyorum gercekten zararlari dokunmaz.Ama kardesimin bu derece o tarafa tolerans göstermesine de bozuluyorlar sen konussan da biraz ev alma konusunda vazgecirsen ev alacaksa memleketten alsın yine kiraya versinler neden oradan aliyorlar vs vs ben ise hic ama hic karismak isin sonunda kötü olan ben olmak istemiyorum ailem biraz fazla mi icerliyor acaba ?
Valla bence burda kayinvalide olan gelinin annesiAileniz koç olayı dışında mantıksız düşünüyor.
Kardeşiniz sonuçta alabiliyorsa tayini çıktığı yerde oturabileceği bir ev alacak. Memleketten almasının güç gösterisi dışında bir anlamı yok. Anneniz maşallah tam bir kv.
Koç olayına gelince zaten saçmalık. Ama adete çok uymak istiyorsa kardeşiniz zaten kendi cebinden yapmalı.
Milletin kizlari ne kadar şansli demeye geldim oturayimda halime biraz daha aglayayim. Caresi yok. Bosa kendinizi yormayin gelin ve ailesi tam anlattiginiz gibiyse zaten oglunuz ilerde sıkılır bu yonetilme olaylarindan. İlerde de sizinkiler sansli olur. Yani haticeye degil neticeye bakin. Aileniz uzakta oldugu icin uzaklasmaz aksine degerli kiymetli olur paralarida sizin ailenize gondeirr.hele askerse kardesiniz hic caninizi sikmayin bunlar evlenene kadar agac kavugundan cikmis gibi davraniyor sonunda kok aileleri hep kazaniyorKardeşim evlilik arefesinde kendisi doğu görevindeydi tayini batıya ciktı tercihlerinde nişanlısı ben ailemin oldugu sehirden ayrilamam(kız da memur onun da tayin olayları var) sen benim yasadigim sehre gel demis.Annemler ise ayni sehir olmasa bile yakin sehir olsun 2 evladimiz var senede bir degil 2 3 ayda bir görürüz istemindeydiler.Tercihinde ilk sıraya nisanlisinin yasadigi sehri yazdi sansına cıktı da.Ben fikrim sorulursa söylüyorum sorulmazsa yorum yapmiyorum neticede ben yasamayacagım onlar gecinecek,evlenecek hep geri planda durdum ve duracağım.
Kardesimin nisanlisinin ailesi demis ki akrabamiz burada ev satiyor siz düğünden sonra o evi alın bizim elimizin altında olun..kardesim de kabul etmis ev sonucta alabilirsek alalim yatirimdır tayinimiz cikinca da kiraya veririz diye.Ailem ise sanki oglumuz bizden uzaklasti gibi düsünüyor bir adet gelenek görenek söz konusu oldugunda hep kıza göre hareket ediyormus, kiz tarafindan biri ailemin fikri sorunca kardesim hemen ailem adina konusup onlari susturuyormus bizimkileri buna biraz gönülleri kırılmıs.Bayramda koc ve altin adeti varmis mesela ailem ise emekli maasiyla gecinen insanlar yapamayiz tarzi konusunca aileme surat yapmış kardesim ben yaparim sizlik bir sey yok demis biraz sert bir tavırla.
Kızla hic bir sorunlari yok kiskanclik ya da yönetme gibi kendi kızları gibi görüyorlar kendi ailem oldugu icin demiyorum gercekten zararlari dokunmaz.Ama kardesimin bu derece o tarafa tolerans göstermesine de bozuluyorlar sen konussan da biraz ev alma konusunda vazgecirsen ev alacaksa memleketten alsın yine kiraya versinler neden oradan aliyorlar vs vs ben ise hic ama hic karismak isin sonunda kötü olan ben olmak istemiyorum ailem biraz fazla mi icerliyor acaba ?
Damat illa ben annemin sehrinde yaşamak ıstiyorum deseydi acaba burda ne akıl verilirdi? Gerçekten çok ilginçkardeşiniz tüm kararları karşı tarafa bırakmış, tam teslimiyet içinde belli ki. aileniz bu durumu ne kadar hızlı kabullense o kadar iyi olur gibi.
ayrıca, gelinin ve ailesinin isteklerini tam tersi senaryoda bir damat ve ailesi isteseydi burada "ayrıl, bırak, vazgeç" gibi yorumlar görürdük muhtemelen. bu da ilginç bir durum
Bizdedir böyle bi kuzen var aynı devam ettiriyor. Yani başı nasılsa sonu öyle olur gibiMilletin kizlari ne kadar şansli demeye geldim oturayimda halime biraz daha aglayayim. Caresi yok. Bosa kendinizi yormayin gelin ve ailesi tam anlattiginiz gibiyse zaten oglunuz ilerde sıkılır bu yonetilme olaylarindan. İlerde de sizinkiler sansli olur. Yani haticeye degil neticeye bakin. Aileniz uzakta oldugu icin uzaklasmaz aksine degerli kiymetli olur paralarida sizin ailenize gondeirr.hele askerse kardesiniz hic caninizi sikmayin bunlar evlenene kadar agac kavugundan cikmis gibi davraniyor sonunda kok aileleri hep kazaniyor
Söyle bir durum var sabit bir yerde kalmayacaklar bir bati bir dogu gezecekler evi satin alsalar bile 4 yil oturup sonraki gorev yerine gidecekler sonra kiraya verecekler.Ailem biraz marmara depreminden dolayi istemiyor o sehri de istemediler aslinda ama nasipmis oldu oradan ev alinca canini kurtarsa bile ev hic olacak yikilir gozuyle bakiyorlar eskiymis herhalde deprem olunca canlarini kurtardiktan sonra kacacaklari yer olsun diyorlar ay ne bileyim buyuklerdeki mal canin yongasi olayi iste bu tam da.Biz gecnisteki marmara depreminde evsiz kaldik 3 4 yil kadar prefabrikte yasadik ailemde bunun travmasi var
Görmemişin nişanlısı olmuş ....Kardeşim evlilik arefesinde kendisi doğu görevindeydi tayini batıya ciktı tercihlerinde nişanlısı ben ailemin oldugu sehirden ayrilamam(kız da memur onun da tayin olayları var) sen benim yasadigim sehre gel demis.Annemler ise ayni sehir olmasa bile yakin sehir olsun 2 evladimiz var senede bir degil 2 3 ayda bir görürüz istemindeydiler.Tercihinde ilk sıraya nisanlisinin yasadigi sehri yazdi sansına cıktı da.Ben fikrim sorulursa söylüyorum sorulmazsa yorum yapmiyorum neticede ben yasamayacagım onlar gecinecek,evlenecek hep geri planda durdum ve duracağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?