Ailem boşuna mı icerliyor yoksa haklılar mı ?

Ailem diyor ki ev alacagi yer Istanbul biz Sakarya dayiz daha kirsal kesiminde marmara depremi kapida ev yikilsa bir sey olsa ne can guvenligi var ne mal guvenligi hadi canini kurtardin evin hic olacak kirsal kesimden ev al bari kacmaya yerin olsun diyorlar onlari dinleyince hak veriyorsun kardesimin fikrini dinleyince e o da hakli geliyor yorumsuz kaldim hep

Evet kardesimin birikimi ve dugun takilariyla alacaklar alirlarsa hasbelkader bosanma durumu olursa yarisi esinin olacagi icin mi sacma buldunuz dügünden sonra olmasini ?

Aileniz koç olayı dışında mantıksız düşünüyor.
Kardeşiniz sonuçta alabiliyorsa tayini çıktığı yerde oturabileceği bir ev alacak. Memleketten almasının güç gösterisi dışında bir anlamı yok. Anneniz maşallah tam bir kv.
Koç olayına gelince zaten saçmalık. Ama adete çok uymak istiyorsa kardeşiniz zaten kendi cebinden yapmalı.

Kiz demiyor ailesi diyor bazi aileleler vardir hani sen sus biz konusacagiz derler o tarz bir aile sanirim cok da görmedim ama

Ailemin zararı yok diyorsanız bir de gelinin açısından bakın olaya. Kendi aralarında anlaşıyorlar, karar veriyorlar, kardeşiniz de ben yapacağım size maddi yük olmaz diyor ama aileniz burnunu sokuyor ve baskı yapıyor. Kardeşiniz de kabul etmişse gitsin kızın şehrine, ailenizin burda alınmaya ne hakkı var ne mana anlamadım yani. İki yetişkin insan planını programını yapmış yani, yapılması gereken şey aynı sizin yaptığınız gibi sorulmadıkça fazla karışmamak

Kardesime baski yapmiyorlar sadece icerlemisler bana bahsettiler belki vazgecerler tamam orada yasayacaklar ama.bari oradan ev almasinlar diye.Geline ya da kardesime yansitmiyorlar yansitsalar huzur bozsalar ben mudahale ederim siz ne yapiyorsunuz genclere karismayin diye hatta diyorum bosuna icerliyorsunuz bir sey yok bunda diye

Kesiikle ailem istese de yapamaz zaten.Diger meselede ailem bosuna icerliyor farkindayim

Söyle bir durum var sabit bir yerde kalmayacaklar bir bati bir dogu gezecekler evi satin alsalar bile 4 yil oturup sonraki gorev yerine gidecekler sonra kiraya verecekler.Ailem biraz marmara depreminden dolayi istemiyor o sehri de istemediler aslinda ama nasipmis oldu oradan ev alinca canini kurtarsa bile ev hic olacak yikilir gozuyle bakiyorlar eskiymis herhalde deprem olunca canlarini kurtardiktan sonra kacacaklari yer olsun diyorlar ay ne bileyim buyuklerdeki mal canin yongasi olayi iste bu tam da.Biz gecnisteki marmara depreminde evsiz kaldik 3 4 yil kadar prefabrikte yasadik ailemde bunun travmasi var

Bunu Allah bilir . Kardeşiniz eşinin sözünü dinlemeyi seçmiş yapacak bişey yok

Sizde olsanız eşiniz anasının değil sizinle yaşayacağı ıcın sizin sözünüzü dinlesin isterdiniz

Karşı taraf fazla uyanık geldi bana. Koç isteyen kız gelin “gittiğinin” de bilincinde olmalı. Ev konusunda kendi ödeyeceklerse kendi kararları. Yetişkin insanlar kendileri bilir. Ama bence gözünüz üzerlerinde olsun.

İstedikleri yerde yaşasınlar burda asla sıkıntı yok amaa kiz ailesinden ayrılamıyor madem oğlan neden ayrilcakmis? Oglaninki aile değil mi bir tek ondakiler anne baba sanırım.Ne güzel dünya. Bambaska bi memlekette yaşamak istiyoruz demek ayrı ben anne babamdan ayrılmam ayrı. Oğlan neden ayrılıyor peki anne babadan.Bazi kadınlar gerçekten çok şanslı

Valla bence burda kayinvalide olan gelinin annesi

Hahah ilyas salmanin bir filmi vardi o geldi aklima. Ilyasa salmana adetleri baya pahali olan bir kizi istemislerdi o hesap.
Kolayliklar size. Kardesin cok kullanilir o ailede

Milletin kizlari ne kadar şansli demeye geldim oturayimda halime biraz daha aglayayim. Caresi yok. Bosa kendinizi yormayin gelin ve ailesi tam anlattiginiz gibiyse zaten oglunuz ilerde sıkılır bu yonetilme olaylarindan. İlerde de sizinkiler sansli olur. Yani haticeye degil neticeye bakin. Aileniz uzakta oldugu icin uzaklasmaz aksine degerli kiymetli olur paralarida sizin ailenize gondeirr.hele askerse kardesiniz hic caninizi sikmayin bunlar evlenene kadar agac kavugundan cikmis gibi davraniyor sonunda kok aileleri hep kazaniyor

kardeşiniz tüm kararları karşı tarafa bırakmış, tam teslimiyet içinde belli ki. aileniz bu durumu ne kadar hızlı kabullense o kadar iyi olur gibi.

ayrıca, gelinin ve ailesinin isteklerini tam tersi senaryoda bir damat ve ailesi isteseydi burada "ayrıl, bırak, vazgeç" gibi yorumlar görürdük muhtemelen. bu da ilginç bir durum

Damat illa ben annemin sehrinde yaşamak ıstiyorum deseydi acaba burda ne akıl verilirdi? Gerçekten çok ilginç

Bizdedir böyle bi kuzen var aynı devam ettiriyor. Yani başı nasılsa sonu öyle olur gibi

Ailen samimi degil bahsettigin yeri biliyorum 2 deprem bolgesine de yakin ve kirsal da sisme fiyatlar kira dengesi vs sadece erkek ailesinin oldugu yerde ev alma baskisi bu hic bir mantigi yok
Istanbulda yasayacaklar kira karmasasi vs içinde oradan ev almak tabi ki tercih edilir ve dogru olan satisi kolay kirasi fazla - kirsaldaki topragin onlara faydasi ne?

Görmemişin nişanlısı olmuş ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…