ailem cok sıkı

Bu ara kahvaltıda yürek yemek moda galiba. Cinselliği de geçtim münevverler özgecanlar hiç mi ders olmaz bu kadınlara anlamadım gitti.
özgecan iyi bir örnek olmadı bana göre , zira evine gitmek için bindiği dolmuşta katledilmişti hatırlarsan. hoş münevverde hiç iyi bir örnek değil.

ARKADAŞLAR çocuğunuz haklısınız endişe konusunda. ve sanırım kendime bile itiraf edemediğim şeyi bir kullanıcı söylemiş. resmen kendimi onunla bi gece uyursam ne biliyim bişeyler yaşarsam sevdiririm bana bağlanır diye düşünüyorum. evet biliyorum ne kadar saça olduğunu ama cidden bu kafadaymışım ben. bu yüzden de yazıklar olsun cidden haklısınız ama inanın fikirlerinize ihtiyacım var gerçekten yaşımın olgunluğunda degilmişim

o zaman bu adamla kesinlikle bi yerde başbaşa kalmamaya dikkat et.
bak kendindeki zaafın farkındasın.
kendini kullandırtma.
bi de şu adamlara kendinizi sevdirmek için bu kadar perişan etmeyin kendinizi.
sevmiyorsa veya sevmeye layık değilse hayatınızdan çıkarıp atmakta korkak olmayın.
bi erkeğe asla bağımlı olmayın.

Cinsellik bir erkeği mutlu etmek için yaşanmaz. Önce bunu kafandan çıkar. Bu düşüncelerle ilerlersen mutsuz olman, hatalar yapman çok olası.
Sen ne zaman hazır olursan, karşındaki adamı ne zaman istersen o zaman yaşarsın. Kendi kurallarını kendin koy. Asla karşındaki adama göre şekillendirme doğrularını.

bu yorumunu okumasam ben de ağır bir yorum da bulunacaktım..her şey zamanı geldiğinde yaşanırsa güzel olur büyümek için acele etme derim ben ..

sizde sadece sarılıp uyumak için mi istiyorsunuz

buna hazır mısınız? bir şey olursa bunu kaldırabilir misiniz? bu sorumluluğu alıp ayıp birşey miş gibi davranıp saklamayacaksınız bütün sabahlar sizin olsun

Ailen en iyisini yapıyor boşver gülüm ne yapcan elin oğlu ile sabahlayip ! Benimde ailem izin vermezdi belli başlı arkadaşlar dışında onların da ailesini tanıyordu. Kendime bile hesap veremeyecegim şeyleri yapmama engel oldular diye dusunuyorum çünkü kanı kaynar insanın belli yaşlarda. Şimdi içim huzur dolu iyi ki ailem izin vermemiş diyorum... otur evinde aşağıya ne isin var !

22 yaşındasin, her seyi en detayina kadar düşünebilirsin.

Dogruyu yanlisi biliyor olmalısın.

Ben sadece bir sey ekleyeyim; sevgi ayni evde olmakla, yatakta yatmakla cogalan bir sey degil.

a aa çok ayıp birlikte sabahlamak mı.. ya aileyi biraz da biz alıştırıyoruz.. benim babam eskiden çok kızardı erkek arkadaş olayına sonra erkek arkadaşım olduğunu yakalaya yakalaya sallamaz bir hal aldı, şimdi diğer kız kardeşime sevgilin var mı falan diye şaka yapıyo..

Bir gün böyle şeyler yazacağım aklıma gelmezdi, gerçekten anneler-babalar doğru söylüyormuş anne olunca anlıyormuş insan. Ergendik küçüktük deliydik hayal kurduk istedik izin vermediler haklılarmış :) Bence ailenizin sözünü dinleyin kendinizi riske atmayın.

Ben 21 yasindayim benim ailem cevremde bircok kisinin ailesine gore rahattir bu yuzden arkadaslarim bile annemle babama bayilir ama benimkiler bile gece sevgilimle kalmama ASLA izin vermezler(sevgilim yok )

22 yaşında bir insanın izin alması başlı başlına saçma bişey zaten. Normal şartlarda üniversiteyi bitirmiş ya da bitirmek üzere olması gerekir. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz çocuklarınıza?

Ben 21 yasindayim evet artik yetiskin biriyim ergen degilim ama bu dediginize katilmiyorum cunku 20li yaslarin baslarindaki insanlar daha henuz ogrenci oluyor ve onlara aileleri bakiyor. Maddiyatimizla ailelerimiz ilgileniyor, ailemizle yasiyoruz vs yani henuz kendi ayaklarimizin ustunde duran bireyler degiliz dolayisiyla bazi konularda ailelerimizin bizim ustumuzde soz haklari oluyo. Tabi bazi aileler asiri sıkı onlari kast etmiyorum, genc bir insan tabi ki gezip eglenecek normal bir aile zaten buna izin verir ama gece bir baskasinin evinde kalmak bu devirde bana bile sakincali geliyor konunun cinsellikle ilgisi yok, cok fazla kotu niyetli insan var ozellikle gece firsatini bulduklarinda her seyi yapabilirler.

Sen ailenin kurallarına uyuyorsan ya da ailenin kuralları sana mantıklı geliyorsa ne ala. Ama çoğu aile kuralları dayatamaz çocuklarına. Sen de farkındasındır ki bir genç yapmak istediği şeyi kafasına koyduysa yapar. O yüzden diyorum ki gençlere biraz serbestlik tanıyıp haberdar olmaları aileler için en mantıklı olan.

Maddi anlamda çocuğunu destekliyor diye hayata müdahale hakları olduğunu düşünmüyorum. 20'li yaşlarında yetişkin bir bireyin hayatında aile yol gösterici olmalı kural koyucu değil. Kendinizi bu kadar küçümsemeyin genç arkadaşlarım. Kendi kurallarınızı kendiniz koyabilirsiniz.

Ailem bana pek kural koymaz iste tek kurallari gece bir erkegin yaninda kalmamaktir. Bu zamana kadar aileme hic yalan soylemedim cunku bana kizan insanlar degiller, o gece kalma olayina da insanlara guvenmedikleri icin izin vermiyorlardir. Ve evet cok sıkı aileler var onlari zaten bu dediklerime dahil etmiyorum mesela liseden bir kiz arkadasimin ailesi asiri tutucuydu gunduz bile pek disari yollamazlardi kizi bir de calistirip butun parasini alirlardi ve o kiz universite icin sehir disina gittiginde kotu seyler yasadi, bir anda ozgur kalinca delirdi resmen. Suan okudugu sehirde adi ciktigi icin okulu birakip donecek bir de en son uyusturucu kullandigini duydum(ailesinin bunlardan haberi olsa kizi oldurur) yani oyle tutucu aileler cocuklarina sevgi gostermedikleri icin o cocuklar ozgur kalma firsati bulunca gercekten kotu seyler yapabiliyor. Ama normal aileler yani kural koymayan sadece cocugunun basina kotu bir sey gelebilecegi seyleri yasaklayan ailelerin cocuklari ozgur kaldiklarinda degismiyorlar.

Gece bir erkeğin yanında kalmana izin vermiyorlar ama kız arkadaşlarında kalabiliyorsun anladığım kadarıyla. Sen kız arkadaşımda kalıyorum deyip sevgilinde kalsan ruhları duymaz değil mi? Benim böyle arkadaşlarım vardı lise ve üniversite yıllarında. Bana kalmaya diye çıkıp sevgililerine giderlerdi. Her seferinde de ben uyarırdım ailenizden biri ararsa bende demem, sizi idare etmem, böyle bir sorumluluk almam ona göre hareket edin diye. Aileler genellikle cinsellik yaşanacak diye karşı çıkar buna. İnan bir çoğu çocuğumun başına bişey gelir mi, kötü istemediği şeyler yaşar mı diye düşünmez. Sadece ya namusuna zarar gelirse diye düşünür. Dert bu olmasa oturur tanışırsın kızının erkek arkadaşıyla, nedir ne değildir anlarsın. İyi, düzgün bir insan olduğuna karar verdikten sonra ha gece birlikte sabahlamışlar ha gün ışığında buluşmuşlar ne fark eder öyle değil mi?
Baskı yapan ailelerin çocukları her zaman çok daha kolay sapar kötü yola. Aynı şekilde çok serbest bırakanların da öyle. Ama kurallar çocukluk döneminde konulmalı erişkin olduktan sonra zaten ne yapıp yapmaması gerektiğini bilmeli gençler.

Herkes çok mantıklı yazmış anneler bu konuda gerçekten haklı tek biz değil onlarda genç oldu çünkü biliyorlar neler olucağını evladım yaşamasın diye engellemeye çalışıyorlar ama engellerken sözlere dikkat etmekten yine annelere düşünüyor düzgünce izah etmek gerek

kötü bir şey yapmayacağım derken neler olacağını bizden iyi biliyorsunuz oturup siyaset konuşmayacaksiniz herhalde ha bu gün değilse bile yarın olacak kafaya koyulmuş çünkü kaldı ki bu kötü bir şey değildir olaya öcü gibi bakmaya gerek yok. Bu tür ailelerin kafa yapısını da ömrüm boyu anlayamayacağım sanırım, gece yasak ama sabah serbest kız çıkabilir dışarı öyle mi? Biri şu ailelere sabah da her şeyin yapılabileceğini anlatsın...

Benim durumumda oyle aslinda ben zaten hic bi erkegin yaninda kalmadım evet kalsam ruhlari duymaz ama kalmayacagimi da zaten bilirler. Bu aslinda guvenle alakali bir sey bir erkege asiksam onu ailemle tanistiririm ama degilsem, o erkek siradan bir hoslantiysa ne ailemle tanistiririm nede onda kalirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…