• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem cok sıkı

arkadaşlar 22 yasındayım benim ailem sıkıdır biraz öyle arkadaşlarımla görüşmeme etmeme bişey demezler ama hep gündüz. mesela ben erkek arkadaşımla sabahlamak istiyorum ve nasıl izin alacağımı bilmiyorum bugüne kadar hiç bir arkadaşımda kalmadım kötü bişeyde yapmıcam ama sonuç olarak yalan söylicem içim rahat etmicek olsa da anlıyosunuzdur bi yandan da cok istiyorum

Yapma canim yapma, o isin sonu oyle olmuyor, sen film izleyelim diye gidersin sabah ciplak yataktan kalkiverirsin sonra gelip burda aglarsin. Benim bildigim ortalama bir turk ailesi kizinin erkek arkadasiyla ''sabahlamasini'' istemez, kimseye yalan soyleme, pisman olacagin seylerde yapma. Yasin daha gencmis anne babanin gozetiminde cikacak yasa gelene kadar bu hayalleri unut derim cunku sonu hic mutluluk olmuyor o islerin.

kötü bişey yapmıcaz zaten de. hayır bence her aile izin vermiyor diye bir şey yok gayette veriyolar
O izini veren ailede sıkınti var demekki.. Ne demek gece sabahlamak yaa .. İlle sabahlamaya merakliysan evlen canim .. Sabahlayip birsey yapmayacaksan gunduz gezin.

Evet bende oğlumun dışarda kalmasına izin vermem. Mesele o işi yapması d

gördüğüm en mantıklı cevap

22 yaşında bir insanın izin alması başlı başlına saçma bişey zaten. Normal şartlarda üniversiteyi bitirmiş ya da bitirmek üzere olması gerekir. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz çocuklarınıza?

Zaten 22 yaşına gelmiş çocuğun eline kız eli değmezse ileride sağlıklı bir cinsel hayatı olma ihtimali sıfır..ondan sonra gelsin erken boşalmalar,gitsin iktidarsızlıklar,tatmin olmamalar aldatmalar..çocuğunu seksten koruyacağına ahlaksızlıktan korumalı insan..ahlak=dürüstlük+vicdan+hayata karşı bir duruşa sahip olması+kibarlık,görgü+merhamet vs..

Ayrıca o işin sadece gece birinde kalmayla yapıldığını zannetmeleri de hayatı ne kadar bilmediklerinin göstergesi..genelde aynı tip bağnaz ailelerde büyümüş hiçbişey görmeden de o evden çıkıp koca evine geçmiş insanlar..hayatı ne yazik ki altın bilezikten,eltisinden,görümcesinden ibaret sananlar..gerçek hayat hakkında en ufak fikri olmayanlar
Kaç yaşında cinselliğe başlamalı insan? Bu saydığınız sorunlar yaşanmaması adına?

22 yaşında bir insanın izin alması başlı başlına saçma bişey zaten. Normal şartlarda üniversiteyi bitirmiş ya da bitirmek üzere olması gerekir. Bu kadar mı güvenmiyorsunuz çocuklarınıza?
Çocuklara güvenmeyle alakası yok. Başına gelebilecek olaylarla ilgisi var

Ne yazikki kiz yada erkek anne babasiyla yasamaya devam ettigi surece onlarin parasiyla hayatini devam ettigi surece ebeveylerinin koydugu kurallara uymak zorundadir bu benim tum kulturel ve dini zorunluluk ve kurallardan bagimsiz gorusumdur. Hem evlerinde kalip hem harcliklarini alip hemde seni adam yerine koymuyorum ben buyudum yetiskin oldum diye kafasina gore takilamaz bence gencler.
Herkes uslu uslu okulunu bitirsin isini gucunu kazansin kendi evine dairesine apartmanina ciksin bu isleri ciddi anlamda dusunup tartacak yasada gelsin o zaman neyi nasil ve kimle istiyorsa yasasin ama ondan once bence ailelerini dinlesinler derim.

Çocuklara güvenmeyle alakası yok. Başına gelebilecek olaylarla ilgisi var

22 yaşında erişkin bir insandan bahsediyoruz farkında mısınız? Kendini koruyamayacağını, başına bişey geleceğini düşünüyorsanız çocuğunuza güvenmiyorsunuz demektir. Bunun başka açıklaması yok.

Maşaallaaaah şimdi ki kızları ben çözemedim..
Dar kafalı biri değilimdir abartmamakla birlikte çağa ayak uydurulmalı mantığı mevcut olsada, ilk eşimle sabahladım kızımda ilk eşiyle sabahlasın isterim flörtüyle dgl..
Heee velhasıl sen bişey uydurdun sabahladın diyelim gittiğin gibi dönebilirmisin bilemedim..

Ne yazikki kiz yada erkek anne babasiyla yasamaya devam ettigi surece onlarin parasiyla hayatini devam ettigi surece ebeveylerinin koydugu kurallara uymak zorundadir bu benim tum kulturel ve dini zorunluluk ve kurallardan bagimsiz gorusumdur. Hem evlerinde kalip hem harcliklarini alip hemde seni adam yerine koymuyorum ben buyudum yetiskin oldum diye kafasina gore takilamaz bence gencler.
Herkes uslu uslu okulunu bitirsin isini gucunu kazansin kendi evine dairesine apartmanina ciksin bu isleri ciddi anlamda dusunup tartacak yasada gelsin o zaman neyi nasil ve kimle istiyorsa yasasin ama ondan once bence ailelerini dinlesinler derim.

Bu biraz fazla baskıcı bir bakış açısı bence. Çocuğumun masraflarını karşılıyorum diye onun hayatına müdahale etme hakkı görmem ben kendimde belli bir yaşa getirdikten sonra. Asosyal, her şeyden korkan, güvensiz bir çocuk yetiştirmek demek bu bence.

Bu biraz fazla baskıcı bir bakış açısı bence. Çocuğumun masraflarını karşılıyorum diye onun hayatına müdahale etme hakkı görmem ben kendimde belli bir yaşa getirdikten sonra. Asosyal, her şeyden korkan, güvensiz bir çocuk yetiştirmek demek bu bence.

Ben hayatina full mudahaleden bahsetmiyorum sadece ortak yasam aile kurallari ve belli sinirlardan bahsediyorum ve tabiki benim dusuncem

Ben hayatina full mudahaleden bahsetmiyorum sadece ortak yasam aile kurallari ve belli sinirlardan bahsediyorum ve tabiki benim dusuncem

Çok kontrol edilebilir bişey olduğunu düşünmüyorum. Ben 18 yaşında ailemden ayrıldım, başka bir şehire gittim okul için. Bir süre yurtta kaldım sonrasında tek başıma yaşadım. Giderlerimi ailem karşıladı çoğunlukla ama bana müdahale etme ihtimalleri yoktu. Yurtta kalırken de evdeyken de habersiz istediğimi yapabilirdim, ben haber vermeyi seçtim. Ailem de o yönde destekledi. Desteklemeselerdi habersiz yapardım yapacaklarımı. Yani sözün özü bir genç üniversiteye başladığı zamandan itibaren dizginlenemez. Sadece anne baba akıllı olursa kontrol edebilir, haberdar olabilir. Bunun için farklı şehirde okumasına bile gerek yok.

Çok kontrol edilebilir bişey olduğunu düşünmüyorum. Ben 18 yaşında ailemden ayrıldım, başka bir şehire gittim okul için. Bir süre yurtta kaldım sonrasında tek başıma yaşadım. Giderlerimi ailem karşıladı çoğunlukla ama bana müdahale etme ihtimalleri yoktu. Yurtta kalırken de evdeyken de habersiz istediğimi yapabilirdim, ben haber vermeyi seçtim. Ailem de o yönde destekledi. Desteklemeselerdi habersiz yapardım yapacaklarımı. Yani sözün özü bir genç üniversiteye başladığı zamandan itibaren dizginlenemez. Sadece anne baba akıllı olursa kontrol edebilir, haberdar olabilir. Bunun için farklı şehirde okumasına bile gerek yok.

Orasi oyle tabiki zaten 18 e kadar anne baba kendi dusunce ve hayat gorusunu cocuga verememissin o saatten sonra zaten birsey yaptiramaz, bu izinler sorunlarda zaten anne babayla cocuk ayni dusuncede anlayista olmadigi durumlarda ortaya cikiyor. Ben sayet bir izin verme vermeme durumu varsa genclerin ailelerine uymalari taraftariyim cunku dogan negatif sonuclar ailelerin fikri dinlendiginde aksi duruma gore daha az oldugu kesin.

Orasi oyle tabiki zaten 18 e kadar anne baba kendi dusunce ve hayat gorusunu cocuga verememissin o saatten sonra zaten birsey yaptiramaz, bu izinler sorunlarda zaten anne babayla cocuk ayni dusuncede anlayista olmadigi durumlarda ortaya cikiyor. Ben sayet bir izin verme vermeme durumu varsa genclerin ailelerine uymalari taraftariyim cunku dogan negatif sonuclar ailelerin fikri dinlendiginde aksi duruma gore daha az oldugu kesin.

Kanı kaynayan gençlerden bahsediyoruz... Doğru olanı seçmek değil o an alınacak haz önemli o dönemde.
Ki ben yine de çocuklara belli dozlarda özgürlük verilmesi taraftarıyım. O zaman doğru seçimler yapmayı daha kolay öğrenirler gibi geliyor. Diğer türlü yasak olan cazip oluyor çünkü.

Benim 22 yaşına gelmiş bir kız çocuğum olsa erkek arkadaşıyla zaman geçirmek istese -ne bileyim bir konsere gitmek, bir festivale katılmak ya da başbaşa sabahlamak olabilir bu-eğer erkek arkadaşını tanıyorsam onay vereceğim bişey. Kendi yaptığım, çok büyük de keyif aldığım şeyleri neden çocuğuma yasaklayayım ki? Ne geçecek elime? Bir de koca insan yani çocuk da değil.

arkadaşlar 22 yasındayım benim ailem sıkıdır biraz öyle arkadaşlarımla görüşmeme etmeme bişey demezler ama hep gündüz. mesela ben erkek arkadaşımla sabahlamak istiyorum ve nasıl izin alacağımı bilmiyorum bugüne kadar hiç bir arkadaşımda kalmadım kötü bişeyde yapmıcam ama sonuç olarak yalan söylicem içim rahat etmicek olsa da anlıyosunuzdur bi yandan da cok istiyorum
Bende aynı sizin durumdaydim arkdsm kalırdı bende beb gidemezdim erkek arkdsmda 5e kdr gorusrdk babam 5te arardı 5ne lan:))valla içimde kaldı çok şey doğruya doğru neyseki esim rahat skmiyo beni

Mecbur evlenene kadar ailenin kurallarına uyacaksın canım. Benim ailem hep derdi gez toz gece evde olacaksın okadar

Kaç yaşında cinselliğe başlamalı insan? Bu saydığınız sorunlar yaşanmaması adına?

Ne zaman hazır hissederse o zaman başlamalı..mesele kaç yaşında başlamalı değil mesele ailesi tarafından baskılanmaya çalışılmamalı..en çok sapkınlıklar o tarz ailelerin çocuklarından çıkıyordu..ortaokulda zorla başını kapattıkları bir arkadaşım vardı aynı anda 4 erkeği idare ediyordu , eve gelen tüpçüye kadar..çok erken yaşta herşeyi yaşadı..çünkü çok baskılandı..benimse ilk erkek arkadaşım 20 yaşımda oldu

Ne zaman hazır hissederse o zaman başlamalı..mesele kaç yaşında başlamalı değil mesele ailesi tarafından baskılanmaya çalışılmamalı..en çok sapkınlıklar o tarz ailelerin çocuklarından çıkıyordu..ortaokulda zorla başını kapattıkları bir arkadaşım vardı aynı anda 4 erkeği idare ediyordu , eve gelen tüpçüye kadar..çok erken yaşta herşeyi yaşadı..çünkü çok baskılandı..benimse ilk erkek arkadaşım 20 yaşımda oldu
Üni.de zaten ufak şehirden gelenler ve aile baskısı olan gençler çok daha hızlı dağıtıyorlar kendini.

Aile eğitimi önemli ailenin takındığı tavır önemli.

Aileniz sıkı felan değil, siz sıkı aile görmemişsiniz. Hiç bir aile kızının erkek arkadaşıyla sabahlamasına izin vermez.

şimdi annemi babamı daha iyi anlıyorum ,

anne olmak başka birşey KIZ annesi olmak daha başka birşey ,

o yüzden annene yalan söyleme lütfen ,

sabahkamak illa şartmı ki .
ne konuşacaksanız gündüz konuşun:))

Back
X