Ailem dagiliyor annem nasil gecinecek…

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Selamlar
Ben 27 yasindayim kardesim 17. Ben su an yurtdisinda okuyorum ailemden uzaktayim

Annemle babam bosaniyorlar annem dun evi terk etti
Annemin ekonomik ozgurlugu yok ve 55 yasinda. Lise mezunu daha once hic calismadi.
Simdi napicak nereye gidecek bilmiyorum simdilik dayimlarda kaliyor
Uzakta oldugum icin surekli onlari dusunuyorum
Kardesim babamla evde kaliyor su an onun da tam sinav senesiydi

Her sey yoluna nasil girecek bilmiyorum…

Anneannenler hayatta mı

Babanız annenize ağır bir şiddet uyguluyor mu? Fiziksel şiddet var mı evde

Annem ile baba kişisi boşanıyor. Bana da en çok sorulan soru "Annen nasıl geçinecek?" Sanki annemi ben doğurmuşum ve sonra sokağa atmışım gibi iğrenç tavırdan midem bulandı artık. Ben sizin gibi yurt dışında değilim maalesef ki o yüzden sürekli birileri ve annem ile muhatap olmak zorunda kalıyorum. Elimde olsa böyle kayıplara karışmak falan istiyorum. İkisinden de nasıl kurtulacağım diye plan yapmaktan ve sürekli o planların ayaklarıma dolanmasından mahvoldum artık. Her neyse, annelerimizin bu yaşlara gelip ekonomik özgürlüklere sahip olmaması bizim suçumuz değil. İnsanlar yetmişli yaşlarda bile çalışıyor kazandığını çocuklara torunlara harcıyor. Okuldan bir histoloji hocam vardı kadının artık suratında buruşacak yer kalmamıştı. O haliyle ders anlatıyordu bir ara doktor oğluna hediye ettiği arabadan falan bahsediyordu. Yani böyle kadınlar da var. Sorunuza çözüm tavsiyesi veremedim ama en nefret ettiğim şey bu anne babaya ebeveynlik yapmak zorundaymışız gibi bir tablonun doğması.

Annenize annelik yapmaktan vazgeçin.
Koskoca insanlar, aldıkları kararların sonuçlarını hesaplamış olmalılar ve bırakın o sonuçları yaşasınlar.
Hayat binbir türlü tecrübe ile dolu. Siz kendi yolunuzu çizmek durumundasınız, öğrenci halinizle annenize bir gelecek veremezsiniz.
Evet üzücü bir durum, üzülmekte çok haklısınız ama annenize annelik yapmaya kalkmayın olur mu sevgili kardeşim?

Siz yine iyisiniz ben bi de kardesime de anne babalik yapmak zorundaymisim gibi bir baski altindayim
Annem bi ara “kardesini okutursun artik” gibi bir sey demisti yurtdisina gidiyorum diye
Ya da kardesimi yanima yollamaya falan calisir
Ben yillardir her kavgada arada olmakran o kadar yoruldum ki artik

Anneniz kaç yaşına gelmiş kadın, bunları hesaplamıştır.
Dayınızla ne konuştuğunu bilmiyoruz, dayınız yardım etme sözü vermiş olabilir.

Siz kardeşinizle sohbet edin, onu rahatlatın ki etkilenmesin.

Dayim bitini bile vermez
Demis ki niye ciktin o evden geri donemezsin artik (soylenerek)

Yok, siz yine iyisiniz. Ben de iki kardeş var çünkü. İkisi de küçük, biri lisede biri ortaokulda. Harika evliliklerini üç çocuk ile taçlandırdılar kendileri.

Şu yorumun alni olsa da opsem

Yok fiziksel siddet
Ama babamin ofke konteolu yok
Bi kerw annemle kavga ederken elini masaya vurup kirmisti
O yuzden anneme bir sey yapar diye cok korkuyorum

Konu sahibi inanın şu noktada yapacağınız en güzel şey kendi kariyerinize odaklanmak.

Evde şiddet varsa Allah korusun bir gün çok kötü bitebilir, barışsınlar diye zorlamaya gerek yok.

Anneniz boşansa elbette nafaka alacak, bir akrabanın yanına gider kendini kurtarır.

Kardeşiniz için ise okurken makul bir yardım yaparsınız, önemli olan derslerini sıkı tutsun.

Yok fiziksel siddet
Ama babamin ofke konteolu yok
Bi kerw annemle kavga ederken elini masaya vurup kirmisti
O yuzden anneme bir sey yapar diye cok korkuyorum

Papatya yanlış anlama ama annenler kardeşinin sınava girip, tercih dönemine kadar idare edebilirse çok iyi olur. Kardeşinin kazandığı üniversitenin şehrinde belki annenle ev tutarlar. Belki farklı bir durum söz konusu olur.

valla biz ailemize ev aldık kardeşimle bi ara ikisinin de emekliliği yok geçen babam anneme milletin çocuğu babalarını emekli ediyor bizimkiler hiçbir şey yapmıyor demiş bizi bi emekli etmediler demiş bu arada bana daha önce bi araba almadın demişti,memurum 2 çocuğum var 2 çocukla arabasız perişan olup 5 yıl sonra daha geçen ay borç harç alabilmişim kendime

Evet ama onlarin durumu da iyi degil
Bi emekli maaslari var o kadar
Ama en azından ufak yormayacak Bir işe girer annesinin yanında daha rahat eder. Dayının eşi vs. Belki ileri sıkıntı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…