- 11 Nisan 2022
- 1.271
- 1.047
- 83
- 26
- Konu Sahibi Papatya129
-
Ne bekliyordunuz? Bazı aileler çocuklarına bu dünyada cenneti yaşatır. Bazı aileler ise çocuklarının kanını emmekten zevk alır. Biz ilk grupta olamadık. Keşke herkes anne-baba olmasa.valla biz ailemize ev aldık kardeşimle bi ara ikisinin de emekliliği yok geçen babam anneme milletin çocuğu babalarını emekli ediyor bizimkiler hiçbir şey yapmıyor demiş bizi bi emekli etmediler demiş bu arada bana daha önce bi araba almadın demişti,memurum 2 çocuğum var 2 çocukla arabasız perişan olup 5 yıl sonra daha geçen ay borç harç alabilmişim kendime
Kendini kotu hissettiginde sunu tekrar et “annem benim cocugum degil, kardesim benim cocugum degil, ben kendi ayaklarim ustunde durarak zaten gereken iyiligi yapiyorum”Onun yerine kendi alnımı uzatayım mı? : ) Bazen öyle bir muameleye maruz kalıyorum ki yirmi dört yaşındayım ama sanki annemi ve iki kardeşimi ben doğurmuşum sonra bakmayıp sokağa atmışım gibi hissediyorum.
Ay ne yalnız kalmaktan korkması keşke vazgeçseler benden artık bir.Kendini kotu hissettiginde sunu tekrar et “annem benim cocugum degil, kardesim benim cocugum degil, ben kendi ayaklarim ustunde durarak zaten gereken iyiligi yapiyorum”
Bendeki ebeveyn versiyonlar da cok enteresan o yuzden seni cok cok iyi anliyorum. Guclu ol, sinirlarini ciz, yalniz kalmaktan korkma. Kimse senden degerli degil, akil sagligini kaybettiginde inan kimsenin umrunda bile olmayacak.
Annem 63 yaşında çalışıyor rabbim uzun ömürler versin inşallah kendi bildi bileli çalışıyor dikiş dikip terzilik yapıyor evde üstelik haricinde iğne oyası yapıp satıyor. Annenize fikir verebilirsiniz. Annemin arkadasida lokantalarda bulasikcilik yada çay yapma işlerine falan girip çalıştı. İsterse iş bulur yaniSelamlar
Ben 27 yasindayim kardesim 17. Ben su an yurtdisinda okuyorum ailemden uzaktayim
Annemle babam bosaniyorlar annem dun evi terk etti
Annemin ekonomik ozgurlugu yok ve 55 yasinda. Lise mezunu daha once hic calismadi.
Simdi napicak nereye gidecek bilmiyorum simdilik dayimlarda kaliyor
Uzakta oldugum icin surekli onlari dusunuyorum
Kardesim babamla evde kaliyor su an onun da tam sinav senesiydi
Her sey yoluna nasil girecek bilmiyorum…
Etkilenen çocuk kavgalardan daha çok etkilenir. Anne ve babam kavga ederken kaç kere boşanında artık huzurlu olayım diye bağırdım inanın hatırlamıyorum. Şimdi iyiler ama benim içimde herşeyi öldürdüler...Siddet yoksa ben annenizi düşüncesiz ve bencil buldum benim oğlum 2 ay sonra sınava girecekse ben o evde yokla bir olur gerekirse çit çıkarmam boşanacaksa 1 ay daha sabredememis mi acıdım çocuğafazla etkilenmez umarım az etkilenir ama illa ki etkilenir
Kavga etmek de bencillik sebebi. Bu çocuk hayatının en önemli sınavına girecek bilemiyorum 1 ay susmak zor mu ki….Etkilenen çocuk kavgalardan daha çok etkilenir. Anne ve babam kavga ederken kaç kere boşanında artık huzurlu olayım diye bağırdım inanın hatırlamıyorum. Şimdi iyiler ama benim içimde herşeyi öldürdüler...
Baba şiddet uyguluyomus annesine.Kavga etmek de bencillik sebebi. Bu çocuk hayatının en önemli sınavına girecek bilemiyorum 1 ay susmak zor mu ki….
Eskiden masayı kırdı dedi. Evet psikolojik siddet var ama acil tepki gerektirecek bir durum yokmuş. Yıllarca dayanmış 2 ay daha dayanamamış bence bu bencillikBaba şiddet uyguluyomus annesine.
Hayır fiziksel şiddet yok hiçbir zaman olmadıFiziksel şiddet uyguluyormuydu babanız konu sahibesi? Yoksa sadece masaya ,duvara yumruk atıp zararı kendinemiydi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?