Ailem dagiliyor annem nasil gecinecek…

Ne bekliyordunuz? Bazı aileler çocuklarına bu dünyada cenneti yaşatır. Bazı aileler ise çocuklarının kanını emmekten zevk alır. Biz ilk grupta olamadık. Keşke herkes anne-baba olmasa.

Kendini kotu hissettiginde sunu tekrar et “annem benim cocugum degil, kardesim benim cocugum degil, ben kendi ayaklarim ustunde durarak zaten gereken iyiligi yapiyorum”
Bendeki ebeveyn versiyonlar da cok enteresan o yuzden seni cok cok iyi anliyorum. Guclu ol, sinirlarini ciz, yalniz kalmaktan korkma. Kimse senden degerli degil, akil sagligini kaybettiginde inan kimsenin umrunda bile olmayacak.

Benim de benzer sorunlarım var. Hayat akışımi engellediler bir şekilde kafamı toparlamaya çalışıyorum. Için ne yaparsan yap rahat etmeyecek. Çalışıp para gönderebilirsin en azından. Annen ayrı bir eve çıkıp oturabilir mi dayınla ne kadar kalabilir ? Parçalanmış aile çocuğu olmak çok zor bişey gerçekten hem de böyle bir ülkede.

Ay ne yalnız kalmaktan korkması keşke vazgeçseler benden artık bir.
Ben tüm bunların farkındayım da ama işte ben dışındakiler işlerine nasıl gelirse öyle konuşuyorlar.

Anneniz evden çıkarken eminim düşünmüştür.
Şu an siz uzakta olduğunuz için iç düzeni bilemeyince kaygılanıyorsunuzdur elbet.
Annenizin ailesi hayatta mı?
Hayatta değillerse onlardan emekli maaşı yada dul yetim aylığı alır.
Elbet yoluna girecektir.
Siz kendi geleceğinizi kurmaya çalışın bu süreçte en doğru hareket o.

Siddet yoksa ben annenizi düşüncesiz ve bencil buldum benim oğlum 2 ay sonra sınava girecekse ben o evde yokla bir olur gerekirse çit çıkarmam boşanacaksa 1 ay daha sabredememis mi acıdım çocuğa fazla etkilenmez umarım az etkilenir ama illa ki etkilenir

Annem 63 yaşında çalışıyor rabbim uzun ömürler versin inşallah kendi bildi bileli çalışıyor dikiş dikip terzilik yapıyor evde üstelik haricinde iğne oyası yapıp satıyor. Annenize fikir verebilirsiniz. Annemin arkadasida lokantalarda bulasikcilik yada çay yapma işlerine falan girip çalıştı. İsterse iş bulur yani

Etkilenen çocuk kavgalardan daha çok etkilenir. Anne ve babam kavga ederken kaç kere boşanında artık huzurlu olayım diye bağırdım inanın hatırlamıyorum. Şimdi iyiler ama benim içimde herşeyi öldürdüler...

Kavga etmek de bencillik sebebi. Bu çocuk hayatının en önemli sınavına girecek bilemiyorum 1 ay susmak zor mu ki….

Bilemiyorum,ben de olsam boşveremezdim herhalde.
Siz öğrencisiniz ama,yetişkin bir kadına yardım edebilecek durumda olsanız da yapmasanız kınardım. Şu an kınanacak durumda değilsiniz.
Öğrencilik ne zaman bitecek? Siz el atana kadar annenizin ve kardeşinizin gidecek yeri var mı?

Fiziksel şiddet uyguluyormuydu babanız konu sahibesi? Yoksa sadece masaya ,duvara yumruk atıp zararı kendinemiydi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…