• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem de ailem diyen eş...

Tayin isteyemem ailem burada demişsin
Gördün mü aile ne demekmiş?
Bazı gelinler en ufak olayı fırsat bilip eşinin ailesiyle tüm bağları koparmak istiyor

Bence abartmayın
Ne yaptı kaynananız? Dövdü mü? Sövdü mü?
Görüşmeyecek kadar önemli ne oldu?

kendisi durup dururken benimle küstü. ben onunla barışmak için bayram kutlamasına telefon açınca da ağzına geleni saydı. her hareketimi kusurlu, beni kötü terbiyesiz vs vs gösterdi. herkes kenara çekildi, eşim ağzını bile açmadı ben tek kaldım.

Bakın ailesini annesini babasını eleştirdikçe kötüledikçe eşiniz size hak vermez.Ne kadar haklı olursanız olun eşinizle annesi konusunda tartışmayın.Alttan alta işleyin adamı direk tartışmaya girdikçe siz kötü olursunuz

Bayramlar ailelerle birlikte vakit geçirmek içindir.Güzel bayram sofraları birlik beraberliklik mutlu anlar demektir.Tatile de elbette gidersiniz ancak bana kalırsa eşiniz haklı.Mutlu bir evlilik istiyoırsanız bayramlara önem verin büyüklerin gönlü olsun sonra gezersiniz.
kv bayram kutlamasına telefon açınca benimle kavga eden bir insan.

Evlenmeden önce; bıktım bu evden, evlensem de kurtulsam, evlendikten sonra; ben her şeyi yapma söyleme hakkına sahibim, onlar benim ailem, saygı duyacaksın, anam o benim anam.
Kırgınlığınız aşılamayacak boyutta ise, kendi gitsin görüşsün, ona da bir şey demiyorsunuzdur zaten.
kendisi görüşmüyor, beraber gidelim diyorum ona da yanaşmıyor. illa benden adım bekliyor. ben onun ailesi ile birebir muhutap olmak istemiyorum işittiğim onca laftan sonra.

Sebep ne neden kavga etti alıp veremediği neymiş sizinle
her şey. en ufak lafımdan, en ufak hareketimden neler yaşadıysak hepsini kafasına yazmış kötü niyetle harmanlayıp yorumlayarak benim ne kadar kötü, saygısız, terbiyesiz.... aklınıza ne gelirse tüm kötü özelliklere haiz bir gelin olmam

Bak arkadaşım kv ler biraz yağlanmayı ballanmayı sever.Bayramdan önce soracaksın "Anne yardım edilecek bir şey var mı tatlı yapayım mı vs.. diyeceksin",misafir geldiğinde ilgileneceksin özetle biraz ağırlığını koyup kv ni ele alacaksın.Artık annenin evindeki genç kız değilsin ona göre davran tabiki kendini ezdirme kullandırma ama elinden geleni yap.Belki de dediklerimi yapıyorsundur bilemem ama annemin bir lafı vardır "İşten korkma o senden korksun" diye.Biraz yönetmeyi bileceksin özetle.

bayramlarin adi ne zamandan beridir tatil oldu? bayramlarda once esler gider ailelerini birlikte gezer bu ziyaretler bittikten sonra tatil yapabilirsin iyiysede kotuysede gidip gorusmek zorundasiniz ailelerinizle kim anasni babasini dunya kotusude olsa bi koseye koyarda hic gorusmez boyle bi mantik nerden geliyo. Kusura bakmayin sizde haksizsiniz once gidip ailelerinizi gezseydiniz tatilinizede mutlu huzurlu bi sekilde giderdiniz

Ayrıca kv yle samimi olmak istemiyorum ne demek yaa. Artık o kadın da senin annen sayılır düşmanın değil.Geçmiş geçmişte kaldı ne yaşadıysan bence çok büyük bir sorun değilse uzatma ona göre davran.Zaten zamanla senin samimiyetini anlayacaktır.

ha size.kufur etmis ordada siz haklisiniz kv de diye size her lafi sayma.hakki yok sizde gittiginizde esiniz icin gider yuzune gulmez konusmazsiniz agirliginizi koyarsiniz olur biter

ben eşimi asla ve asla ailesinden koparmadım, hatta teşvik ederim git diye. inatla bensiz gitmez, illa aramız mükemmel olacak. anlatabildim sanırım.
Mukemmellik sart degil ama kavgasiz ve sevgili saygili bi iliski olsa yeter. Gitmemek bence cok buyuk bir saygisizlik ve bir ailenin kolay kolay affedecegi bir sey degil.

bayramlarin adi ne zamandan beridir tatil oldu? bayramlarda once esler gider ailelerini birlikte gezer bu ziyaretler bittikten sonra tatil yapabilirsin iyiysede kotuysede gidip gorusmek zorundasiniz ailelerinizle kim anasni babasini dunya kotusude olsa bi koseye koyarda hic gorusmez boyle bi mantik nerden geliyo. Kusura bakmayin sizde haksizsiniz once gidip ailelerinizi gezseydiniz tatilinizede mutlu huzurlu bi sekilde giderdiniz

bi sekilde giderdiniz[/QUOTE]

hayır yanlış anladınız ben bayramda tatil yapalım demiyorum eşimin genel tatil anlayışı bu diyorum. bu olaylar olmadan önce zaten her zaman dipdibeydik hayatı boyunca zaten ailesinden ayrılmamış, yılda gideceğimiz max 5 gün tatil yani onu diyorum. ailesi de böyle kalabalık yarabbim kahkaha neşeli şen şakrak bir aile desem değil yani bildiğin çekirdek aile gelenleri gidenleri de pek yok.

Mukemmellik sart degil ama kavgasiz ve sevgili saygili bi iliski olsa yeter. Gitmemek bence cok buyuk bir saygisizlik ve bir ailenin kolay kolay affedecegi bir sey degil.
ben gitmeyelim demiyorum ki , eşim illa ben zorlayayım istiyor illa ben atak olayım aman ailenle çok iyi olayım moduna gireyim istiyor.

İşte sen atak olacaksın kv ni ele alacaksın bir anlamda.Sen kendini geri çekersen eşin de hiç bir dediğini yapmaz inadına onlarla vakit geçirmek ister.Ters mantık işliyo öyle düşün.Savunmaya geçiyo annesini.Mesela tatil ayarlayın onları da dahil edin planlarınıza.Mesela kiralık yazlıklar var haftalık öyle bir yerde tatil yapın hatta eşinize deyin ki annenler de gelsinbir sonraki sene başbaşa gidersiniz.Böyle böyle eşinizi kendinize çekin.Ama siz eşinizle çatıştıkça o da daha çok anneci olacak savunmaya geçecek.

ben gitmeyelim demiyorum ki , eşim illa ben zorlayayım istiyor illa ben atak olayım aman ailenle çok iyi olayım moduna gireyim istiyor.
Ben kimsenin kimseye durup dururken kusecegine inanmiyorum. Biriktirip kustu icindekileri demissiniz. Gorustugunuz zamanlarda da saygisizliginiz olnus ve insanlar sineye cekmis demekki. Bayram gunu ne konusuldu da patladi ollay? Bayramdan once hic arayip sormuyor muydunuz? En son ne zaman gittinuz?

Siz kendinizi "benim gitmem yetmiyor, benim gidelim demem gerekiyormus"a inandirmissiniz. Burdaki herrkes gitmek istemedginizi biliyor. Bilenlerin icine esiniz ve aileside dahil olmus.

Bence bukadar kasmayin kendinizi.
Arada gidin. Haftada bir veya iki kere ugrayin. Hatda işden direk elinize bir poşet meyva alin ve ugrayin. Zamanla eşiniz sizin ön yargisiz bir insan oldugunuzu anlar.

Ben sizi anliyorum. Benim müstakbel kv tam bir cadi. Beni sevmez. Bende onu sevmem. Bayramin ilk günü sabahdan öğlene kadar kendi ailemle kaldim. Öğlenden sonra elime baklavayi alip kv gecdik. Orda akşam yemegi yedik ve gece yerisi evime döndüm (400 kilometrelik yol)

Not: benim kv türk ve müslüman değil. Gitmesem kimse kirilmazdi çünkü bayram zaten kutlamıyor. Ama nişanlım yinede cok sevindi. Kendi aileme verdiğim değerin benzerini onun ailesine verdigim icin

Bak arkadaşım kv ler biraz yağlanmayı ballanmayı sever.Bayramdan önce soracaksın "Anne yardım edilecek bir şey var mı tatlı yapayım mı vs.. diyeceksin",misafir geldiğinde ilgileneceksin özetle biraz ağırlığını koyup kv ni ele alacaksın.Artık annenin evindeki genç kız değilsin ona göre davran tabiki kendini ezdirme kullandırma ama elinden geleni yap.Belki de dediklerimi yapıyorsundur bilemem ama annemin bir lafı vardır "İşten korkma o senden korksun" diye.Biraz yönetmeyi bileceksin özetle.
yuhhh nasıl bi kafa bu yaa ailemizin evinde 1 bardak su getirmicem prenses gibi yasıcam bide o mendebur karıya hizmet edicem defolsun gitsin valla kimseye hizmet etmek ici dünyayay gelmedin hele elin karısını hayatta

kv benle küstü, sonra bayram kutlaması için telefon açınca ağzına ne geliyorsa sayarak benle kavga etti. herkes kenara çekildi ben suçlu oldum. yeterli mi?

Aramanızı değil gidip el öpmenizi bekliyordur belki.
Sizinle küsme sebebi ne?
Bir eşiniz de bu duruma şahitse sizden be bekliyor da aranız açılıyor

İşte sen atak olacaksın kv ni ele alacaksın bir anlamda.Sen kendini geri çekersen eşin de hiç bir dediğini yapmaz inadına onlarla vakit geçirmek ister.Ters mantık işliyo öyle düşün.Savunmaya geçiyo annesini.Mesela tatil ayarlayın onları da dahil edin planlarınıza.Mesela kiralık yazlıklar var haftalık öyle bir yerde tatil yapın hatta eşinize deyin ki annenler de gelsinbir sonraki sene başbaşa gidersiniz.Böyle böyle eşinizi kendinize çekin.Ama siz eşinizle çatıştıkça o da daha çok anneci olacak savunmaya geçecek.
eminn ol aileci biri icin bu tam tersi hep ailesini ister seneye yanlız gittigimde ne der biliyomusun keske annemlerde olsaydı sonra katil ol öldür o kocayıı ayyyyyyyyyy

anneci erkeklerin bence özgüven sorunu var benimki dahil ben daha delikanlıyım ona göre valla

eşine de ki, benim annem de seni arayıp hakaret etsin. ondan sonra sen benim annemle, ben senin annenle barışalım.

onun annesi sonuçta eşin gitsin görsün. sen 5 yaşında çocuk musun ki her hakareti sineye çekecekmişsin.
önce annesi özür dilesin.

Back
X