ailem dul biriyle evlenmeme izin vermiyor kafayı yemek üzereyim

Evet evet, okudum şimdi
Çocuğu var mı bu kişinin onu göremedim ben yazılarında? Neden soruyorum çünkü o zaman iş biraz değişir bence..
Çünkü çocuğu için ne olursa olsun bir şekilde eski eşi ya da onun ailesi ile bağını koparamaz ve bundan hem senin ailen hem de sen ilerde rahatsız olabilirsiniz...
Ailen de böyle düşünür diye geçiyor içimden

çocuğu yokmuş zaten 1-2ay falan beraber yaşamışlar sanırım aralarındaki yaş farkından sorunlar olmuş kız çok cocuksu davranışlarda buluyormuş tabi bu 3. kişilerde duyduklarım ne kadar sağlıklı meçhul tabikide

Bence tanış, bi dene ne olacağı belli olmaz.. Kısmettir bu işler
Denemeden bilemezsin, aklı başında yaşı yerinde birisin, doğru karar verecek olgunluktasın bence, çevreni dinle ama sen de gör tanı derim

konu hortlatılıyor..hadi neyse diyelim..
konu sahibi zaten, o zamandan beri ortada yok..
neyin yorumunu yapıyoruz acabaaaa?

Son düzenleme:
zaten 1yıllık bir ilişki daha yeni bence tanımaya devam et zaten belli bi süre sonra ailene hak vericeksin bence birazdaha bekle derim evlilik için

şimdi ben sana ailen haklı dicem sende bana kızacaksın...
belliki çok seviyosun ve hayatta her zorlukta sevginin üstesinden geleceğini ünüyorsun..
birbirlerni çok sevdiği halde boşanan çiftler var bide..
demekki sevgi yetmıyormus anlaşmaya..
evleneceğin adamın dul olmasına bişey diyemem ama çocuklu yazdıgın için bu yorumu yapıyorum..
o çocukların sorumluluğunu almaya hazırmısın bir ömur boyu...?
ilerde sende anne olmak isteyeceksin..
hamile kaldıgında senin duydugun heyecanı,bekleyisini aynı tatda eşinde duyacakmı ..?
sanmıyorum çünkü bu heyecanları daha önce yasamış biri..
simdi değil belki ama evlendikten sonra o kurdugun dünyada sadece eşinle belkide olacak bir çocuğunla hayat sürmek isteyeceksin..
eşinin diğer çocukları buyudukçe sorunlarıda artacak,dertleride artacak..
öyle zamanlar gelecekki belkide eşin çocuklarıyla ılgılenmekten seni ihmal edecek..
tüm bunlara hazır hissediyomusun gerçekten kendini...
bi 10 yıl sonra keşke.....demeyeceğine inanıyomusun..
en önemlisi sen bi anne olsan kızının çocuklu biriyle evlenemsini yürekten istermiydin...?
bu soruyu sor kendine...
sevgi bazen herseydir ama tüm zorlukların üstesinden gelecek kadar güçlü değildir ne yazıkki....
tüm bunlara gerçekten evet diyosan o zaman dilerim evlenirsiniz...

Son düzenleme:

arkadas cok dogru söylüyor,sonuna kadar hakli. Yarin bir gün esek gibi pisman olursun.anneni üzme bosuna.Bu kadar sorumlulugu kaldiramazsin. Insanlar sana yakistirmazlar.Bence yapma canim. Anneni dinle.Bende zamaninda annemi dinledim ask konusunda,senin yasindaydim.simdi anneme tesekkür ediyorum. Benim hayatimi kurtardi. O yasda evlenseydim,onunla evlenseydim.Ne simdi yüksek lisansim, ne isim , ne ailem nede mutlu yasantim olurdu.Annemi dinledim, sende dinle canim.o zaman cok üzülmüstüm, simdiyde ne salakmisim diyorum.

merhaba iyisinizdir inşallah
sizinde ailenizinde haklı olduğunu düşünüyorum.Asla evlilik kurumu dışardan göründüğü gibi değildir.Sevgi ve aşk evlilikte olmazsa olmazı olmuyor.Sosyo ekonomik konular ön plana geçiyor o zaman çatışma başlıyor sevgide yalan aşkta yalan oluveriyor.Mantığı ön plana almanız gerekli, mantıkta bu ilişki bitmeli diyor. Zor olur ama sonunda kazanmış olan siz olursunuz, aşkın gözünüzü kör etmesine müsaade etmeyin bir insanın kendine yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmaz kendinize yazık etmeyin allah yardımcınız olsun

Özel mesaj atmaya çalıştım ama 100 mesaj yazmamışım daha ulaşamıyorum.Nasılsın?2 yıl olmuş neredeyse.Hala aynı sıkıntılar devam mı?Bende aynı daha da beter.Konuşmak istersen Burdayım:)

Ben bekarın yorum yapmam ne kadar doğru bilemiyorum ama,
Onaylamıyorum üzgünüm (

1- Yaş olarak senden büyük zamanla aynı şeylerden keyif almayacaksını
2-Heyecanlarınız farklı o herşeyi yaşadı gördü sen ilk kez yaşayacaksın
senin kadar heyecanlanmayacak evlendiğinize
Senin kadar heyecanlanmayacak çocuğunuz olduğunda
onun çocuklarına istediğin gibi davranamıaksın şunu al buraya koy dediğinde problem olucak
Önyargılı olucak sana bi sürü ıvır zıvır sadece sevgi olarak düşünme bence bir ömürlük düşünüyosan
Bir ömürlük bak bazı olaylara
ve ailenin hislerine kulak ver derim...

Bence sen bir de eşiyle tanmış konus ayrılık nedenini iyice öğren
Yas farkı cok değil kesinlikle 10-15 ideal diye dusunuyorum
En buyuk sorun cocuk sınav zamanları arkadaşların haftasonu ders çalışıyor olacak ama sen çocukla ugrasabilecek misin hem ne acelen var ki okulda arkadaşların gezer tozarken senin hep hesap vermek zorunda oldugun bir kocan olacak okulun bitmesini bekle en azından ben şahsen cok karşıyım okurken evlenmeye ben de üniversite 2. Siniftayim ve kesinlikle evliliğin sorumluluğunu alacak yasta görmüyorum kendimi ki daha derslerimle zor uğraşıyorum, sen hem ders hem ev hem koca hem evin sorumluluğu bir de haftasonu cocuk.. Haftaici zaten senin okulun eşinin ısı yorgun argin olacaksınız. Esın haftasonu çocuğuyla ilgilenecek e sonuçta evlisiniz onun cocuğu senin de cocuğun gibi olacak. O cikarir gezdirir dersen seninle ne zaman ilgilenecek? En azından okulunu bitir ısını eline al derim ben sonra evlenirsin adam kaçmıyor ya ki daha cok da gencsin yani

Belki bana çok kızacaksınız ama dul bir adamla evlenmek ve onun sorumluluğunu taşımak çok zordur. Üstelik çocuğu var. İnsan bazen kendi çocuğuna sabredemiyor inanın oğluma kızdığım anlar oluyor kaldı ki o el çocuğu. Ona söyleyeceğiniz tek bir ağır kelime eşiniz tarafından size öfke, anlayışsızlık, huzursuzluk olarak geri dönecek. Bunları düşünün. Eşiniz eski eşi ile de görüşmek zorunda çocuktan dolayı. Bunları kaldırmak inanın çok ağır. Üstelik siz bekarsınız ve aileniz de istemiyor. Sorunlar yaşadığınızda sığınabileceğiniz ailenizi bu şekilde üzmeyin derim yoksa inşallah olmaz geri dönüşünüz çok zor olacaktır. Bir kere daha düşünün lütfen. Kendiniz gibi bekar biriyle evlenmeniz bence sizin için daha iyi.

boşanmışlığı cocuğu bir kenara attımda yavrum daha sen evlilik yaşında değilsin.21 yaşında olduğunu söylemişsin üniversite öğrencisisin. seven adam bekler okumanı bitirmeni ama arada on yaş olunca adam tabi beklemek istemiyor ayrıca dört seneye dek senin aklın başına gelir.bu yaşta cocuğu olan koskoca adamın üniversite öğrencilerine takılmasıda hiç hoşuma gitmedi..

canım okulunun bitmesini bekle acelen ne. ailen bişey diyorsa vardır bi bildigi biraz zaman geçsin bi bak sonuçta ailen kötülügünü istemez dimi ......

Özel mesaj atmaya çalıştım ama 100 mesaj yazmamışım daha ulaşamıyorum.Nasılsın?2 yıl olmuş neredeyse.Hala aynı sıkıntılar devam mı?Bende aynı daha da beter.Konuşmak istersen Burdayım:)

merhaba benim de erkek arkadasim daha once evlilik yapmis, cocugu olan biri. neler yasadigini buraya yazabilir misin lutfen?

Ben aşkta din dil ırk mezhep yaş gibi farklara takılmayan bunların sevgiyle aşılabilceğine inanan birisiyim..

Ama sana şurda çok karşıyım daha okuyorsun öğrencisin evlilik teklifi alıp kabul etmen hemen yarın evlenmeniz gerektiği anlamına gelmiyor..Eğer gerçekten sevginiz varsa karşındaki insanda saygı gösterir sana bekler senin hayatını kurmanı.Eğer o zaman hala aynı fikirlerdeysen deneyebilirsin bişileri..

Bazı farklılıklar yaşıcağınızı bil tatlım.Mesela o düğününde sen gibi mutlu olmıcak yada çocuğunuzu aldığında sen gibi heyecanlanamayacak.Çünkü bunları daha önce tatmış olacak.Sorumluluğunu almanı gerektirecek çocukta var ortada.İnsan kendi çocuğuna sabır gösteremezken yeri geldiğinde başkasının çocuğuna gösteremeyebilir.Ayrıca daha çok küçüksün ve tecrübesizsin..Ailene kızma ne olur.Onlar senin için endişeleniyorlar doğal olarak.Onları alma karşına zamana yay bişileri..

Evlilik hakkaten sabır gerektiren bişi.İyi düşünüp karar ver acele etmeni gerektirecek bir durum göremedim ben ortada açıkçası..

YALAAAAAN! Bir de karsi tarafi dinlemek gerek.Eeee peki neden cocuk yaptin o zaman.Canim bunlar palavra.Ben esime daima dolmalar,borekler,mantilar acarim (arkadslarim canim ya calisiyorsun bu kadar yemege emek harcama biz basit yemekler yapiyoruz ama esimiz bir sey demiyor demelerine ragmen) ama gecenlerde kavga ettik demesin mi ki sen hic yemek yapmiyorsun aman Allahim iftiranin daniskasi...inanma iki aci soz aranizdaki aski alip goturur....Hadisi Serifte "Kisi bir seyi asiri severse (elestirilere) sagir ve kör olur"der.Ailenin razi olmadigi bir nikahta hayir yokturrrr.

Cok cok haklisin, benimde esim cocuklu ve duldu, bense bekardim evlendigimizde.. Cok asik olarak evlendik ama ne yazik ki dediklerin dogru, hic bir mutlulugu ayni derecede yasayamiyorsun malesef Bebisimiz dogdu 6 ay once hamileligim ve dogumum boyunca hep eski karisi ve cocuguyla ilgili anilarini dinledim durdum Bence kim olursa olsun dengiyle evlenmeli insan.. Konu sahibi arkadasim sakin kendini atese atma derim!!!!

Bence insan anne babasından kolay kolay vazgeçmemeli, evlilikle okul fikrine gelince oldukça zordur bilirim, en iyisi siz önce okulunuzu bitirin ve önünüzü daha net görün belki o zaman daha farklı bakarsınız olaylara. Ailenizede hak verin ve acele etmeden düşünün. İnşallah hakkınızda hayirlisi olur. Ve küçük bir hatirlatma "Anne gezindiğin bağdır. Baba yaslandığın dağdır. Ömrümün en güzel çağı Annem Babamla olandır.."

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…