hmm arada başka biri yazdı demek, ben onu kaçırmışım baştan bi okuyayım hepsini
Evet evet, okudum şimdi
Çocuğu var mı bu kişinin onu göremedim ben yazılarında? Neden soruyorum çünkü o zaman iş biraz değişir bence..
Çünkü çocuğu için ne olursa olsun bir şekilde eski eşi ya da onun ailesi ile bağını koparamaz ve bundan hem senin ailen hem de sen ilerde rahatsız olabilirsiniz...
Ailen de böyle düşünür diye geçiyor içimden
arkadaşlar 1 yıldır düzenli bir ilişkim var 2 gün önce evlenme teklifi aldım ve kabul ettim ama ailem evlenmek istediğim insan dul,çocuklu ve benden 10 yaş büyük diye kabul etmiyo 2 gündür evde fırtınalar kopuyo kendimi şimdi camdan dışarı atacam ben üniversite öğrencisiyim evlenmek istediğim insan emniyet mensubu ailem biz seni üniversiteye koca bulmya mı yolladık hemde dul birini başımın etini yiyo ya anlamıyorum ha dul ha bekar ne farkeder insan sevdikten sonra hem ben evliyken de eğitimime devam edecem kendimi çok kötü hissedediyorum ailemi karşıma alacağım artık biri bana bi akıl versin ne yapmalıyım yanlış mı düşünüyorum sevdiğim insandan vazgeçmek istemiyorum
şimdi ben sana ailen haklı dicem sende bana kızacaksın...
belliki çok seviyosun ve hayatta her zorlukta sevginin üstesinden geleceğini ünüyorsun..
birbirlerni çok sevdiği halde boşanan çiftler var bide..
demekki sevgi yetmıyormus anlaşmaya..
evleneceğin adamın dul olmasına bişey diyemem ama çocuklu yazdıgın için bu yorumu yapıyorum..
o çocukların sorumluluğunu almaya hazırmısın bir ömur boyu...?
ilerde sende anne olmak isteyeceksin..
hamile kaldıgında senin duydugun heyecanı,bekleyisini aynı tatda eşinde duyacakmı ..?
sanmıyorum çünkü bu heyecanları daha önce yasamış biri..
simdi değil belki ama evlendikten sonra o kurdugun dünyada sadece eşinle belkide olacak bir çocuğunla hayat sürmek isteyeceksin..
eşinin diğer çocukları buyudukçe sorunlarıda artacak,dertleride artacak..
öyle zamanlar gelecekki belkide eşin çocuklarıyla ılgılenmekten seni ihmal edecek..
tüm bunlara hazır hissediyomusun gerçekten kendini...
bi 10 yıl sonra keşke.....demeyeceğine inanıyomusun..
en önemlisi sen bi anne olsan kızının çocuklu biriyle evlenemsini yürekten istermiydin...?
bu soruyu sor kendine...
sevgi bazen herseydir ama tüm zorlukların üstesinden gelecek kadar güçlü değildir ne yazıkki....
tüm bunlara gerçekten evet diyosan o zaman dilerim evlenirsiniz...
Özel mesaj atmaya çalıştım ama 100 mesaj yazmamışım daha ulaşamıyorum.Nasılsın?2 yıl olmuş neredeyse.Hala aynı sıkıntılar devam mı?Bende aynı daha da beter.Konuşmak istersen Burdayım:)
ikimizi benim bir arkadaşım tanıştırmıştı eşiyle ayrılmaları nedeni ise akşam eve geldiğinde yiyecek doğru düzgün bi yemek bulamayan güler yüzle karşılanmayan bi erkek olduğunu söylerdi hep ben ona inanıyorum bi de ailemi ikna edebilsem
Ben aşkta din dil ırk mezhep yaş gibi farklara takılmayan bunların sevgiyle aşılabilceğine inanan birisiyim..
Ama sana şurda çok karşıyım daha okuyorsun öğrencisin evlilik teklifi alıp kabul etmen hemen yarın evlenmeniz gerektiği anlamına gelmiyor..Eğer gerçekten sevginiz varsa karşındaki insanda saygı gösterir sana bekler senin hayatını kurmanı.Eğer o zaman hala aynı fikirlerdeysen deneyebilirsin bişileri..
Bazı farklılıklar yaşıcağınızı bil tatlım.Mesela o düğününde sen gibi mutlu olmıcak yada çocuğunuzu aldığında sen gibi heyecanlanamayacak.Çünkü bunları daha önce tatmış olacak.Sorumluluğunu almanı gerektirecek çocukta var ortada.İnsan kendi çocuğuna sabır gösteremezken yeri geldiğinde başkasının çocuğuna gösteremeyebilir.Ayrıca daha çok küçüksün ve tecrübesizsin..Ailene kızma ne olur.Onlar senin için endişeleniyorlar doğal olarak.Onları alma karşına zamana yay bişileri..
Evlilik hakkaten sabır gerektiren bişi.İyi düşünüp karar ver acele etmeni gerektirecek bir durum göremedim ben ortada açıkçası..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?