Ailem, hayallerim...Ne yapmalıyım arkadaşlar :(((

• Konu Sahibi Konu Sahibi tobi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tobi

gel 2011 geeel gel :)
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2008
1.313
0
116
Diğer
mrb arkadaşlar.hemen konuya gireyim..nişanlıyım ve 2010 da düğün düşünüyoruz.babam emekli,nişanlım öğrenci..kendi çeyizimi kendim alıyorum...kredi borcumuz var..ve şimdi birde hiç hesapda olmayan bi ev borcu çıktı..ve aylık 500 olarak 5 sene boyunca ödeme yapmamız gerekiyor..çok sıkışık bunalımlı günler bizi bekliyor..gelelim sorunuma
nişanlımın ailesi istanbulda.ben yardım edicem babama maddi olarak.fakat kara kara düşünüyorum ya ben seneye evlenirsem ne olcak babam ne yapacak..babam bu borçlara bizim için girdi..acaba diyorum seneye düğün yapmsakda bu işi 2011 2012 ye mi bıraksak babama yardım etsem..yoksa nişanlımla açık açık konuşup durumu anlatsam ve benim yaşadıım şehirde yaşamayı teklif etsem ölede bölede kirada oturcaz bizim evimizde oturup kirayı babama vermeyi teklif etsem olurmu...ve babama destek çıkmamız gerektiğini söylesem..çünkü ilerde babam evi bize bırakıcak.

yoksa hiç birşeyden bahsetmemelimiyim..kafam çok karışık...çok zor günlere doğru adım adım gidiyoruz.çok üzülüyorum lütfen yardım edin:çok üzgünüm::1no2:

Bence ilerde sizin olacak eve oturun ve kirayı babanıza verin, hem böylelikle eşyaları eve göre almış olursunuz. Nişanlının anlayış göstereceğini düşünüyorum, ama farklı şehirlerdesiniz galiba, erkekler hanım köylü olmayı yediremiyorlar.

çok zor bir durum ya ne denirki bilemedim şimdi.cnm nişanlınla konuşarak bir çözüm bulun.ama evlendikten sonra yardım etmek biraz zor gibi sanki

Canım erkek arkadaşına konuyu açman bence en mantıklısı, çok mu uzak şehirler birbirine?:uhm:

nişanlım biliyor bu borç durumalrını sıkışık olduğumuzu..burda benim işim ii olduğu için istanbul pahalı olduğu için bi kaç kez buraya yerleşmeyi teklif etmiştim..çok soğuk bakmamıştı..asla demedi..ama şimdiden tamam diyip sebi ümitlendirmek istemiyorum ama kısmet neden olmasın dedi..
ama şimdi durumalr ciddileşti..ve bu cumartesi buraya geliyor konuşup konuşmama konusunda kararsız kaldım...çok kötü durumdayım..düşünün düğünümü bile yapmasammı 2 sene daha mı ertelesem diyorum:1no2:

Bence kesinlik konusmalisiniz. Sonucta ileride bir hayat paylasacaksiniz. Sorunlarinizi beraber cözmeyi ögrenmelisiniz. Bu sadece Senin degil, onunda sorunu olmali. Hatta bence onu daha iyi taniman icin iyi bir firsat.

Neden kararsızsın ki canım bence senin rahatlaman ve ortak bir karara varabilmeniz için tabi ki konuşman gerek....

Ben şimdi ne desem bir faydası olmaz oturun ya da oturmayın karar sizden çıkacak yine....

Hakkınızda hayırlısı olsun canım....

Canım erkek arkadaşına konuyu açman bence en mantıklısı, çok mu uzak şehirler birbirine?:uhm:

Bence kesinlik konusmalisiniz. Sonucta ileride bir hayat paylasacaksiniz. Sorunlarinizi beraber cözmeyi ögrenmelisiniz. Bu sadece Senin degil, onunda sorunu olmali. Hatta bence onu daha iyi taniman icin iyi bir firsat.

bak doğru bu açıdan bakmamştım ben hiç..benim sorunum onunda sorunu artık haklısın..
bu aralar çok sağlıklı düşünmeiyorum be cnm..herşey kafamda o kadar allak bullakki çok sorun var...ilgilendiğin içinde ayrıca tşkr ederim:çok üzgünüm:

tobicim nişanlınla açık açık her şeyi konusmalısın.evlilik uzatm oalyını bence çok uzatma nişanlılıkta sebeb ne olursa olsun uzadı mı araya bazı sorunlar girebiliyor.nişanlın senin ailene ait evde kiracı olarak oturmayı kabul ederse senin için problem çözülebilir.ailene destek olabilirsin hem.oturmayı kabul etmezse de sen onunla her şeyi açık açık konuş bir çözüm yolu mutlaka vardır umutsuzluga kapılma.Allah ailenin de senin de yardımcınız olsun.

tşkr ederim aybuercim fikirlerini paylaştığın için..aslında ben konuşacaktım ama annem neden herşeyi söylüyosun gibi bi tepki verdi kafam iice karıştı..ama ilerdeki yaşamda bizim sonuçda bişilerinde bilinmesi lazım

canım o senin nişanlın...
artık aranızda ayrı gayrı olmamalı...
zaten dertler paylaşıldkça hafifler. hem gerçek durumlardan haberdar olmazsa ondan nasıl mantıklı kararlar vermesini beklersin ki?
bak ne güzel karşıda çıkmamış...
bencede nişanlınla açık açık konuş. zaten o diyecektir kanımca evlendikten sonra biz destek olmaya çalışırız falan diye...

Ben 3 seneden fazla nisanliyim. Biz bu 4 sene icinde birbirimizle hersey paylasmayi ve herseyin üstünden gelmeyi ögrendik. Bu cok önemli bir zaman asamasi bence. Hatta evlenmeden beraber sorun yasanmali bence. Bu tür zamanlarda birbirinizi daha tanirsiniz.

oda üzülüyo babamın durumuna çokda ii anlıyo çünkü kendi aileside kendi halinde orta halli..
inş çözümleyebiliriz.zaman ne gözterir bilmiyorum ama şu anki duruma görede konuşsak sanırım ii olcak..
burcu_özge biliyomusun neden bilmyiorum ama sen bana çok pozitif geliyosun yazdığın yazılardan yorumlardan yüzündeen..eşin çok şanslı cnm..dilerim hayatın boyunca sıkıntı görmezsin

ilginlendiğin için sıkıntımla tşkr ederim

kuzucuğum demek ki karşışlıklıı Şeniz çünkü sende bana çok çok tatlı geliyorsun yazdıklarınlaŞeniz onun için bir derdim varda yazdım diyince koşarak geldimŞeniz
bu arada sadece burcu diyebilirsin tatlişimmmm:1hug:

aa çok gzl hatta süper..uzun süreli nişanlılıkda çok sorun olur diye duymuştum ben hep..demekki çiftlerin elinde herşey.herşey güllük gülüstanlık olmamalı doğru..belkide bu yaşanılanlar hepimiz için bi sınav umarım bizde bu sınavı ii bi şekilde geçeriz..tıpkı sizin 4 senede geçtiğiniz gibi cnm..

bencede nişanlınla konuşmalısın.iki alternatifide sunmalısın.ya düğünü 2 sene kadar ertelemeliyiz yada sen ankaraya taşın,ilerde bizim olacak evde oturup kirayı babama verelim diye.
kendi seçim yapsın.
beraber oturmanız eşyalarınızıda eve göre seçmeniz açısından iyi olur:)

ay cnm benim ya çok saol...inan arkadaşlık o kadar önemliki paylaşmak..benim hiç arkadaşım yok desem yerii..sizlerden yorumlar gelince paylaştıkca çok mutlu oluyorum..hatta nişanlıma bile anlatıyorum.inanmazsınız ama nicklerinze ay burcu bunu almış koymuş,velved elbisemi çok beğendi vs vs...sanki sanal değilde yanyanaymışız gibi
bunları çok içten söylüyorum inanın

Henüz öğrenciliği bitmemiş bir adamla evlilik planı yapmak bana çok mantıklı gelmedi....Önce öğrenciliği bitsin....İşe girsin,eli ekmek tutsun,evlilik için birikimi olsun....

Hayat sizin tabi...Mutluluklar.....

canım biz zaten 6 aydır nişanlıyız..yani sevgili gibi bi konumumuz olsa dediklerinde haklıısn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…