Ailem istediğime vermiyoo 😔

Bende annemle aynı senin gibiydik. Sevgi yok ama saygı vardı anneme karşı. Hiç anlaşamazdim. Bana küfürler ederdi laf söylerdi herseyin en doğrusunu bilirdi ama heran hata yapardı. Ezdikce ezerdi beni. Ama ben asla kaçma taraftarı olmadım hem saygıda kusur etmedim eşimide istemedi. Neden evi yokmuş tek maaşı varmış. Eşimde bana çok değer verdi. Annem Hayr dedi. Baba zaten yok. İkna ettim annemi. Eşim annemi oyuzden hiç sevmedi. Evlendik. Kaçmadan gocmeden. Bence kaçmak eşine ve eşinin ailesine kendini aciz duruma düşürmek değersizlestirmektir. İleri ki senin için düşüncelerine alp yapı hazırlamaktadır. Hersey usulünce olmalı. Ben bu olgunluğu düşünürken henüz 19 yaşındaydım. Şuan 28. Annemlede konuşmuyoruz evimize mudale etmeye çalıştığı için. İşte buna asla izin veremem. Mutluyum huzurluyum. Kesinlikle kaçma sabır. Sonradan sen kaçtın geldin mevzuları olur sen uzulursun

25 yaşındasın ve evlilik için ailene söylediğin 3.kişi mi ?
Ne bu acele anlamadım.

25 yaşındasın bence artık herşeyin bilincindesin.
Ben kaçarak evlendim 18imde hemde şuan 7 senelik evli 2 kızım var şuan 25im bende.
Çok iyi tartıp biçim ona göre hareket etmelisiniz ben eşimle 15imde tanıştım ilk aşkımdı cok masumduk oda 4 yaş büyüktü askere gitti bekledim okulum bitti kaçtım

Diyorum ya guven cok onemli 3 5 gunluk aylik taninayla bende o topa giremezdim zaman ve karsindakini tanimak kesinlikle cok onemli ben 7 seneye yaklasmistik artik yani

Bakiciya verecek paralari varsa buyursun tutsunlar insanlar kiralarini zor denklestiriyo bakiciya verecek paralari olsa zaten verirler ki ben esim icin onun hasta anne babasina da bakarim Allah rizasi icinde tabiki

Allah mutlulugunuzu daim etsin insallah galiba benim annemle aramda saygida yok bana kufurler ediyor kardeşime evin hizmetcisi diyomus. Ve anneme hic bir şekilde yaranamadim yaranamamda. En acisida annenin yaşayipda yok gibi olmasi. Hep etrafimda anneleri kiskaniyorum. Bana çok sey yapti. Buyuk bi ihtimalde bebim sonumda senin gibi olur. Kaçmayi bende istemem ama aglayarak anneme yalvardim hiçkira hiçkira agladim yok. Memur degilmis ailesine bakiyomus. Ve önceden o çocugu övüyodu ne kadar iyi masallah diye. Ben isteyince hersey tersine döndü. Hayirlisi olsun. Bekliyorum biraz daha

Teşekkür ederim. Saygı var derken ben saygı gösteriyorum o değil.. Ben onun stres topuydum.
Herkes beni overdi ne güzel yetişmiş bir evladın var diye. Ozman da eee kimin kızı kim yetiştirdi derdi. Halbuki alakası yok ben kendi kendimi yetiştirdim. Benim karakterim annemden çok farklıydı. Yapim farklıydı. Herşeyden önce küfür den nefret ederim salak bile diyemem asla bir kadının kalitesine yakıştırmam. Evet bende anneleri kıskanırdım babaları aynı şekilde. Okul hayatımda toplasan kaç defa gelmiştir belki 5.
Sabah kahvaltı bilmem. Günde 2 öğün yemek yememisimdir. Okulda hep aç gezerdim.
Bir sürü şey. Ama evlenince bir değerli oldum anlamadım neden. Yardım etmeye çalıştı. Ama iş işten geçmişti benim için duygular öldü hersey bitti. Sadece karakterim saygı duyardı. Okdar. Oyuzden kendi evladıma sımsıkı sarılıyorum çalışmıyorum. Okul hayatında hep yanında olucam. Okutulmadimda izin verilmedi. Bundan sonra hayatım çocuğum gezip ömrümü ona evime adamak.
Keşke meslekle adam olunsaydı. Belliki ailesine baktığına göre merhametlide seninki.
Fakat şunad a kendini hazirlicaksin.
Evlenince yeri gelecek onlara sende bakicaksin yeri gelecek yemeklerini yeri gelecek temizliklerini yapacaksın. Bunları yapabilecekmisin. Sürekli ziyaret ediceksin. Ben evimde oturayım eviniz ayrı hayatlar ayrı diyemiceksin. Bir ayağın hep o evde olucak. Eşin sürekli onlara gidicek aricak sorucak. Yani sen iki kişi evlrnmiceksin. Bunlar sana baştan süslü anlatılabilir ama bilki öyle olmayacak. Sevgi tabi fedakarlık isticek. En çok fedakarlığı sen yapicak sin. Kolay değil. Rabbım kimseyi evine geri dönmeyi nasip etmesin hele o eve geri dönmek daha beter emin ol. Ya temelli çık herseyi gogusleyicem de yada kimildama yerinden

Yaa annenle ilgili anlattiklarinda sanki beni anlattin gercekden seni çok çok iyi anliyorum. Annemin ayagi kirildi. Evde 7 yaşinda kardesim var okula goturup getirmesi bendeydi. Evin temizligi yemegi bendeydi ve hiç kolaya kaçmadim 2 ay boyunca makarna yapmadim hep zor yemekler ugraştirici. Bakkalimizda var bi yandan oraya koşuşturdum sabahlari açtim. Gelen giden misafir. Sabah 7 de kalkiyodum akşam 12 ye kadar tempo. 4 4 lük baktim onada. Gelen misafirler iyiki kizin var olmasa durumun kotuydu diyo agzinin ucuyla he hi diyo. Ama şimdi sorsam naptin ki sanki der. Bide annemin yapisi bu degil benden 2 yaş kücük kardeşim var onu el üstünde tutuyo kardesim it gibi davraniyo annem tamam oglum canin oglum. Ayrimciligi yaşiyorum. Isteyince iyi olabilirdi demekki ama Allah buyuk Ben imtihanim buymuş diyorum hep. Bide evlencegim kişinin gercekden bana annelik yapmasini cok istiyorum. Onu el üstünde tutarim. Yeter ki bana annelik yapsin.

İnşAllah herseyin hayrlisi olur senin için. Daha kırılacak kalbin yok. Seçimini iyi yapman laizm. Hatta bence istihareye bile yatabilirsin. Bu hayatta ya aileden ya eşten ya evlattan imtihan yiyiyoruz yiyeceğiz. Evlat öle tatlı birsey ki İnan ki herseyi unutuyorsun. Aslında gerçek olan evlatmis. Gerisi yalan boş. Bu yaştan sonra ne ana ne baba arıyorum. Tek duam evladım hayrli olsun tek isteğim. Baba şuan kanser tek Lokması yok bugazim da. Anne tek başına yaşıyor tek kaldı yaptıklarıyla. Yalan dünya.
Bundan sonra ki ailene iyi karar vermen lazım bundan sonrası asıl senin elinde. İçlerine çok gir çık sana tavsiyem. İyice tanı.. Anenide salla takma geç. Allah o evi bile arattırmasin sana inşallah. Hayrlisi olsun

Yaa insallah teşekkür ederim sende eminim ki evladina öyle bi bakicaksin öyle bi arkadaş olucaksin ki onunla kendi yaşadiklarini yaşamamak için. Allahim banada nasip ederse öyle olucam. Çok mutlu olun minik ailenizle

Ne olursa olsun bakın her ne olursa olsun ASLA kaçmayın. Bir tanıdığım vardı bir çocuğu çok sevdi ve kaçtı. Sonrası ne mi? Şiddet, sayıgısızlık, aşağılama, herkesin içinde hakaret..... ve ailesine dönemedi. Kaçarsan arkanda bir açık kapı kalmayacak. Kalsa bile bu durum hep başına kakılcak. Her şeyi geç en önemlisi onlar senin ailen. Onları hiçe sayıp kaçmamalısın. Ne yap et anneni ikna et.. ama sakın kaçma.

Evet annesi hayatta o bakiyor . Kardeşleri küçük 15 ve 18 yaşinda. Bende üni mezunuyum muhasebe şuan calismiyorum.

eve mukayet olacak hizmetci arandığını nasil gormezsin..
kardeşlerinin küçük olmasi demek o ailenin tüm yükünün seni kacirmak isteyen adamda olduğunu da mi idrak edemezsin.
tabiki ailesini yüz üstü birakamaz..
ayri ev hayali kur sen..
bir üst katta ayri evin olur he he he..
şuan calismiyorsun zaten seni hic calistirmayacak ki..

verdiğiniz akla limon sıkmak istedim..
ceremesini çekerken de yanında olun lütfen..
zira akli evvel kızımız kararini vermiş..
babasi yataklara düşerse geçmiş olsuna da gidin lütfen sizin aklınız ile yola çıkıyor ziraaaa !!!

Bakiciya verecek paralari varsa buyursun tutsunlar insanlar kiralarini zor denklestiriyo bakiciya verecek paralari olsa zaten verirler ki ben esim icin onun hasta anne babasina da bakarim Allah rizasi icinde tabiki
Kendi çocukları bakmazken neden gelinlerden isteniyor ? Allah'ın rızası erkeklere yok mu ?Tüm kardeşler çalışıyormuş bi zahmet tutsunlar evlatlık görevi

25 yasindayim ve kacacagim cumleleri ayni konuda olmuyor ya,

25 yasindaki kadin kiminle evlenecegine karar verir ve evlenir, kacmak ne demek.

Aileniz sizi alikoymuyor ya. Ancak normal kiz isteme vs geleneklerini yerine getirmezsiniz su durumda. Babanizi ve annenizi karsiniza alin konusun. Gelenekleri yerine getirmek istiyorlarsa karsi tarafi davet etsinler. Istemiyorlarsa da siz gidin nikah gununuzu alin ve hazirlara baslayin, ailenize de bu sekilde soyleyin. Ne yapacaklar, sizi odaya kitleyecek degillerdir umuyorum ki. Eger oyle bir aile ise kacilir belki bilemedim de.

mecburen ayni ortamda bulunmak zorunda oldugum bir babam varken isteyen erkek arkadasim varken durumuda çok cok iyiyken kaçmadım.
hiçte pişman değilim.
mecburen ayni ortamda olmaniza ragmen bir birinizi bu kadar istemiyorken anneniz olmaz diyorsa bir bildiği vardir.
ruh sagligi bozuk olmayan hiç bir annenin evladiyla arasi ne kadar bozuk olursa olsun kötülüğünu isteyecegini sanmiyorum.
siz simdi pislik olsun diye vermedigini dusunuyosunuz ama pislik olsun yapacak olsa ilk gelene verir kurtulurdu o mantikta bir insan bence

Off kaçmak bu aralar yine moda oldu galiba. Aynı günde kaç kişi kaçacağını söylüyor. Madem baban çok anlayışlı, onunla baş başa konuş. Sanki evlenmekten ziyade evden kurtulmak istiyor gibisin

Kaçmak değil de evleneceginizi soyleseniz ve nikaha ya da dugununuze davet etseniz?
Benim tanidigimi kocasinin ailesi istemiyordu. Adam evlenecegini ailesine soyledi, nikaha da cagirdi ama gelmediler o ayri, şuan eşiyle mutlular.
Siz haber verin cagirin, gelmezlerse kendileri bilir elbet.

Umarım doğru karar veriyorsunuzdur ve yaptiginiza değer aksi çok pişman olursunuz. Yine de ailelerin gonulleri olmasi taraftariyim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…