Bende annemle aynı senin gibiydik. Sevgi yok ama saygı vardı anneme karşı. Hiç anlaşamazdim. Bana küfürler ederdi laf söylerdi herseyin en doğrusunu bilirdi ama heran hata yapardı. Ezdikce ezerdi beni. Ama ben asla kaçma taraftarı olmadım hem saygıda kusur etmedim eşimide istemedi. Neden evi yokmuş tek maaşı varmış. Eşimde bana çok değer verdi. Annem Hayr dedi. Baba zaten yok. İkna ettim annemi. Eşim annemi oyuzden hiç sevmedi. Evlendik. Kaçmadan gocmeden. Bence kaçmak eşine ve eşinin ailesine kendini aciz duruma düşürmek değersizlestirmektir. İleri ki senin için düşüncelerine alp yapı hazırlamaktadır. Hersey usulünce olmalı. Ben bu olgunluğu düşünürken henüz 19 yaşındaydım. Şuan 28. Annemlede konuşmuyoruz evimize mudale etmeye çalıştığı için. İşte buna asla izin veremem. Mutluyum huzurluyum. Kesinlikle kaçma sabır. Sonradan sen kaçtın geldin mevzuları olur sen uzulursunMerhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
25 yaşındasın ve evlilik için ailene söylediğin 3.kişi mi ?Merhabalar. 25 yaşindayim. Konustugum biri var aileme söyledik asla olmaz dediler. Sebep ise babasi felçli yatiyo eve o bakiyo diye. Isi gücu yerinde o evde yaşadigi icin bakicak tabi. Evlenince herkezin evi ayri. Kardesleri calisiyo emekli maaslari var. Bizde birbirimizi gercekden çok seviyoruz o kadar güzel değer veriyo ki. Annemle aram hic bi zaman anne kiz gibi olmadi ayni evde mecburen yaşayan 2 yabanciyiz. Annem bu zamana kadar ne istesem hep bi kotü yorum karişmaya bayilir. Ve bu aileme söyledigim 3. Kişi annem herzaman mikser gibi ortaligi karistirdi. Babam desem hayattaki en büyük şansim belkide. babamin gönlü vardi ama annemin ağzina bakiyo oda yok dedi ben israr ettikce kavgalar büyüdü. Ve artik kacicaz her yolu denedik gercekden. Sadece kaçarak evlenenlerin yada etrafinda olanlarin tecrübelerini ögrenmek istiyorumm.
Diyorum ya guven cok onemli 3 5 gunluk aylik taninayla bende o topa giremezdim zaman ve karsindakini tanimak kesinlikle cok onemli ben 7 seneye yaklasmistik artik yaniAma siz baya uzun yıllar beraber olmuşsunuz, güvenip kaçmışsınız. Bu konuda güvenmek şart, sonuçta bir ömür söz konusu. Ben konu sahibiyle nerdeyse aynı yaştayım, açıkcası büyük ihtimalle riske girmezdim. Tabii kör kütük aşık filan değilsem. Evlenmek elbette önemli, ama hayat şartları ev ve ya maddi durumda da çok önemli. Benim bir tanıdığım var, şu an evli. Bir keresinde yıllar önce ailesi kesinlikle izin vermediği İçin ilk sevgilisiyle kaçmak istediğini ama son anda ailesini göze almaya değmez diye düşünüp vazgeçtiğini anlatmıştı. Dediki 1-2 sene önce eski sevgilisini görmüş. Bir sürü şey anlatmış. İyiki onunla kaçmamışım, ailelerinde durumlar baya karışıkmış maddi durumları da hiç değilmiş dedi. Sonra bir olgun yaşta akrabam vardı. Birine aşık olmuştu, kaçmak istiyordu. Çok çocuklu ailenin oğluymuş, maddi durumuda iyi değilmiş. Tüm aile akrabalar karşı çıktı. “Bu adam kendine bile doğru dürüst bakamıyor. Gidip tıkanacaksın küçük bir eve.Tek kendine değil, ailesine de bakmak zorunda kalacaksın.Aklını başına topla” dediler.Kaçma planlarını birileri öğrenmiş durumu engellediler.Akrabamızda kaçmaktan vazgeçip sonunda ayrıldı. Birkaç ay sonra ailesinin rızasıyla bir başkasıyla evlendi. Hala evliler. Durumları ve şartları çok iyi. Halinden memnun.
Bakiciya verecek paralari varsa buyursun tutsunlar insanlar kiralarini zor denklestiriyo bakiciya verecek paralari olsa zaten verirler ki ben esim icin onun hasta anne babasina da bakarim Allah rizasi icinde tabikiHayır siz olayı anlamamışsınız. Allah korusun benim ailemden biri felcli olsa,elden ayaktan düşse ya hasta bakici tutarım ya kendim bakarım. Kalkıp elin adamına baktırmam onun benim aileme karşı bir sorumluluğu yok çünkü. Cocuktum hayal meyal hatirliyorum rahmetli babannem felc gecirmisti. Babamlar 4 çocuk 2 erkek 2 kadın. Erkeklerin kendileri değil ya da rahmetli dedem değil eşleri baktı babaanneme altını onlar temizledi. Uzaktan amcamın annesi felc gecirdi 4 cocuklar sırayla kalıyor ve gelinler bakıyor. Bu normal mi ?
Allah mutlulugunuzu daim etsin insallahBende annemle aynı senin gibiydik. Sevgi yok ama saygı vardı anneme karşı. Hiç anlaşamazdim. Bana küfürler ederdi laf söylerdi herseyin en doğrusunu bilirdi ama heran hata yapardı. Ezdikce ezerdi beni. Ama ben asla kaçma taraftarı olmadım hem saygıda kusur etmedim eşimide istemedi. Neden evi yokmuş tek maaşı varmış. Eşimde bana çok değer verdi. Annem Hayr dedi. Baba zaten yok. İkna ettim annemi. Eşim annemi oyuzden hiç sevmedi. Evlendik. Kaçmadan gocmeden. Bence kaçmak eşine ve eşinin ailesine kendini aciz duruma düşürmek değersizlestirmektir. İleri ki senin için düşüncelerine alp yapı hazırlamaktadır. Hersey usulünce olmalı. Ben bu olgunluğu düşünürken henüz 19 yaşındaydım. Şuan 28. Annemlede konuşmuyoruz evimize mudale etmeye çalıştığı için. İşte buna asla izin veremem. Mutluyum huzurluyum. Kesinlikle kaçma sabır. Sonradan sen kaçtın geldin mevzuları olur sen uzulursun
Benim bi acelem olmadi öyle denk geldi.25 yaşındasın ve evlilik için ailene söylediğin 3.kişi mi ?
Ne bu acele anlamadım.
Teşekkür ederim. Saygı var derken ben saygı gösteriyorum o değil.. Ben onun stres topuydum.Allah mutlulugunuzu daim etsin insallahgaliba benim annemle aramda saygida yok bana kufurler ediyor kardeşime evin hizmetcisi diyomus. Ve anneme hic bir şekilde yaranamadim yaranamamda. En acisida annenin yaşayipda yok gibi olmasi. Hep etrafimda anneleri kiskaniyorum. Bana çok sey yapti. Buyuk bi ihtimalde bebim sonumda senin gibi olur. Kaçmayi bende istemem ama aglayarak anneme yalvardim hiçkira hiçkira agladim yok. Memur degilmis ailesine bakiyomus. Ve önceden o çocugu övüyodu ne kadar iyi masallah diye. Ben isteyince hersey tersine döndü. Hayirlisi olsun. Bekliyorum biraz daha
Teşekkür ederim. Saygı var derken ben saygı gösteriyorum o değil.. Ben onun stres topuydum.
Herkes beni overdi ne güzel yetişmiş bir evladın var diye. Ozman da eee kimin kızı kim yetiştirdi derdi. Halbuki alakası yok ben kendi kendimi yetiştirdim. Benim karakterim annemden çok farklıydı. Yapim farklıydı. Herşeyden önce küfür den nefret ederim salak bile diyemem asla bir kadının kalitesine yakıştırmam. Evet bende anneleri kıskanırdım babaları aynı şekilde. Okul hayatımda toplasan kaç defa gelmiştir belki 5.
Sabah kahvaltı bilmem. Günde 2 öğün yemek yememisimdir. Okulda hep aç gezerdim.
Bir sürü şey. Ama evlenince bir değerli oldum anlamadım neden. Yardım etmeye çalıştı. Ama iş işten geçmişti benim için duygular öldü hersey bitti. Sadece karakterim saygı duyardı. Okdar. Oyuzden kendi evladıma sımsıkı sarılıyorum çalışmıyorum. Okul hayatında hep yanında olucam. Okutulmadimda izin verilmedi. Bundan sonra hayatım çocuğum gezip ömrümü ona evime adamak.
Keşke meslekle adam olunsaydı. Belliki ailesine baktığına göre merhametlide seninki.
Fakat şunad a kendini hazirlicaksin.
Evlenince yeri gelecek onlara sende bakicaksin yeri gelecek yemeklerini yeri gelecek temizliklerini yapacaksın. Bunları yapabilecekmisin. Sürekli ziyaret ediceksin. Ben evimde oturayım eviniz ayrı hayatlar ayrı diyemiceksin. Bir ayağın hep o evde olucak. Eşin sürekli onlara gidicek aricak sorucak. Yani sen iki kişi evlrnmiceksin. Bunlar sana baştan süslü anlatılabilir ama bilki öyle olmayacak. Sevgi tabi fedakarlık isticek. En çok fedakarlığı sen yapicak sin. Kolay değil. Rabbım kimseyi evine geri dönmeyi nasip etmesin hele o eve geri dönmek daha beter emin ol. Ya temelli çık herseyi gogusleyicem de yada kimildama yerinden
İnşAllah herseyin hayrlisi olur senin için. Daha kırılacak kalbin yok. Seçimini iyi yapman laizm. Hatta bence istihareye bile yatabilirsin. Bu hayatta ya aileden ya eşten ya evlattan imtihan yiyiyoruz yiyeceğiz. Evlat öle tatlı birsey ki İnan ki herseyi unutuyorsun. Aslında gerçek olan evlatmis. Gerisi yalan boş. Bu yaştan sonra ne ana ne baba arıyorum. Tek duam evladım hayrli olsun tek isteğim. Baba şuan kanser tek Lokması yok bugazim da. Anne tek başına yaşıyor tek kaldı yaptıklarıyla. Yalan dünya.Yaa annenle ilgili anlattiklarinda sanki beni anlattin gercekden seni çok çok iyi anliyorum. Annemin ayagi kirildi. Evde 7 yaşinda kardesim var okula goturup getirmesi bendeydi. Evin temizligi yemegi bendeydi ve hiç kolaya kaçmadim 2 ay boyunca makarna yapmadim hep zor yemekler ugraştirici. Bakkalimizda var bi yandan oraya koşuşturdum sabahlari açtim. Gelen giden misafir. Sabah 7 de kalkiyodum akşam 12 ye kadar tempo. 4 4 lük baktim onada. Gelen misafirler iyiki kizin var olmasa durumun kotuydu diyo agzinin ucuyla he hi diyo. Ama şimdi sorsam naptin ki sanki der. Bide annemin yapisi bu degil benden 2 yaş kücük kardeşim var onu el üstünde tutuyo kardesim it gibi davraniyo annem tamam oglum canin oglum. Ayrimciligi yaşiyorum. Isteyince iyi olabilirdi demekki ama Allah buyuk Ben imtihanim buymuş diyorum hep. Bide evlencegim kişinin gercekden bana annelik yapmasini cok istiyorum. Onu el üstünde tutarim. Yeter ki bana annelik yapsin.
Yaa insallah teşekkür ederimİnşAllah herseyin hayrlisi olur senin için. Daha kırılacak kalbin yok. Seçimini iyi yapman laizm. Hatta bence istihareye bile yatabilirsin. Bu hayatta ya aileden ya eşten ya evlattan imtihan yiyiyoruz yiyeceğiz. Evlat öle tatlı birsey ki İnan ki herseyi unutuyorsun. Aslında gerçek olan evlatmis. Gerisi yalan boş. Bu yaştan sonra ne ana ne baba arıyorum. Tek duam evladım hayrli olsun tek isteğim. Baba şuan kanser tek Lokması yok bugazim da. Anne tek başına yaşıyor tek kaldı yaptıklarıyla. Yalan dünya.
Bundan sonra ki ailene iyi karar vermen lazım bundan sonrası asıl senin elinde. İçlerine çok gir çık sana tavsiyem. İyice tanı.. Anenide salla takma geç. Allah o evi bile arattırmasin sana inşallah. Hayrlisi olsun
Evet annesi hayatta o bakiyor . Kardeşleri küçük 15 ve 18 yaşinda. Bende üni mezunuyum muhasebe şuan calismiyorum.
İnşAllah herseyin hayrlisi olur senin için. Daha kırılacak kalbin yok. Seçimini iyi yapman laizm. Hatta bence istihareye bile yatabilirsin. Bu hayatta ya aileden ya eşten ya evlattan imtihan yiyiyoruz yiyeceğiz. Evlat öle tatlı birsey ki İnan ki herseyi unutuyorsun. Aslında gerçek olan evlatmis. Gerisi yalan boş. Bu yaştan sonra ne ana ne baba arıyorum. Tek duam evladım hayrli olsun tek isteğim. Baba şuan kanser tek Lokması yok bugazim da. Anne tek başına yaşıyor tek kaldı yaptıklarıyla. Yalan dünya.
Bundan sonra ki ailene iyi karar vermen lazım bundan sonrası asıl senin elinde. İçlerine çok gir çık sana tavsiyem. İyice tanı.. Anenide salla takma geç. Allah o evi bile arattırmasin sana inşallah. Hayrlisi olsun
Kendi çocukları bakmazken neden gelinlerden isteniyor ? Allah'ın rızası erkeklere yok mu ?Tüm kardeşler çalışıyormuş bi zahmet tutsunlar evlatlık göreviBakiciya verecek paralari varsa buyursun tutsunlar insanlar kiralarini zor denklestiriyo bakiciya verecek paralari olsa zaten verirler ki ben esim icin onun hasta anne babasina da bakarim Allah rizasi icinde tabiki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?