Ailem neden böyle?

Zahmet olmazsa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2020
269
570
33
Eşimle tanışma zamanları babam eşim için mesleğin olduğu için seninle sevdiği için değil diyordu. Neyse evlilik aşamasında da hep böyle söylediler. Hamileyken babamın ödü kopmaya başlamıştı. Olur da boşanırsam bana ve çocuğuma bakmak zorunda kalır falan diye. Hatta elin p.çi dedi çocuğuma. O gün evi inlettim bağrışlarımla zaten o günden beri konuşmuyorum. Kaç aydır bebeğimle iyidim ailemle konuşmuyordum bayadır. Bugün annem aradı. Bebekten dolayı ücretsiz izindeyim. Devlet memuruyum. Çocuğu bana bırak çalışmaya başla dedi. Farklı şehirlerdeyiz. Nasıl olacak dedim. Çalışmaya başla ucu bana dokunacak dedi. Nasıl yani dedim. El ele acımaz dedi. Ne demek istiyorsun dedim. Kocan boşar seni dedi. Aynı annem evliliğimin ilk zamanları çalıştım kazandım eller yiyor şimdi demişti. Benim ailem neden böyle. Biri tarafından karşılıksız sevilebileceğimi asla kabul etmiyorlar. Ben sevilmeyi haketmiyor muyum? Çok kötüyüm şu an. Çocukluğum tahmin edersiniz ki berbat geçti. Aileme rağmen huzurlu bir hayat kurmak istiyorum ama uzaktan bile beni mahvedebiliyorlar.

Aileniz bir şeyler gormuş olabilir belki. İlişkinizi biz bilmiyoruz okuyunca kotu niyetli gorunuyorlar elbette ama disardan belki farkli gorunen bir seyler vardir. Hayatiniz boyunca hep mi boyleydi aileniz?
Hep böyleydiler. Yani biraz fazla yemek yesem kızın bıraktığı kâr yediği zarar derlerdi. Tabak bardak kırınca sen o tabak kadar eder misin derdi babam yani anlatamam

Allah'ım ya. Anneniz çalışıyor mu? Babanız onunla parası için mi evli?

Hep böyleydiler. Yani biraz fazla yemek yesem kızın bıraktığı kâr yediği zarar derlerdi. Tabak bardak kırınca sen o tabak kadar eder misin derdi babam yani anlatamam
Ölülerine gitmeseniz yeridir.

Bu gibi durumlarda zerre acımam.

"Ama ne olursa olsun o senin annen/baban" demem.

Size çocuklugunuzda yaşattıklarini onlar da yaşlılığında yaşasın.

Dilerim zalim bir gelinin eline kalirlar

Yedikleri göze batsın, güçsüz kalan elleriyle tutamayıp kırdıkları bardaklardan azar yesinler.

Kimse acımasın.

dertleri büyüttük beslettik maaşından faydalanamıyoruz dalar. yedirdiklerini alamamışlar. çocuğa bakma nedeni de aylık olabilir. bedavaya bakmayacak. bence kabul etme. sana gelse huzurun kaçacak gibi. birde anne baba birey görmüş olsun hadi damatta .üslup böyle mi olmalı. böyle iyilik olmasın. kocana bilenmişler. değişik düşünceler bilemedim. (not düşeyimde anneye-babaya yardım edilir gönderilir ama burada durum farklı)

Çok şaşkınım. Hakkaten neden böyleler?
Hadi biri böyle der öteki kıyamaz falan. İkisi de kötü niyetli..
Bu değersizlik hissiyle büyümek çok kötü. Allah eşinle senin muhabbetini arttırsın da bunlara minnet etme..

Sizin kurmuş olduğunuz bir aile var ona odaklanın. Kimin ne dediğinin ne önemi var sen mutluysan eşinle çocuğunla kulak asma. Böyle düşünüp durursan eşinle aran açılır psikolojin bozulur. Sevilmeyi hak etmişsiniz evlenmiş eşiniz yanınızda bunu kimseye ispata gerek yok. Bence bunu düşünmeye ayıracağınız zamanı eşinize ve çocuğunuza ayırıp çok daha mutlu olun. tekrar okudum birde şunu anladım bence anne babanızın sıkıntısı damatla çalışmıyor mu daha mı az çalışıyor ya da sizden para mı istiyor bilmiyorum ama siz anlatmazsanız onlar ailenizdeki para giriş çıkışlarını bilemez ve yorum yapamazlar.

Bunlar geride kaldı artık siz memur olmuşsunuz istediğiniz kadar yer içersiniz kendi ailenize odaklanın bazı şeyler değişmez öyle kabul etmek ve yoluna devam etmek gerekir.

İnanın düşüncelerini bildiğim için hiç bahsetmiyorum. Dediğim gibi normal bir sohbetimiz bile olmamasına dikkat ediyorum kaldı ki bu meseleleri asla açmam onlara

Nasıl insafsızlıktır yahu.insan öz evladına yük gözüyle nasıl bakar.onlarla iletişiminizi koparmanız en hayırlısı olur.sizi dibe çeken aileniz dahi olsa uzaklaşın.kendi çekirdek ailenizle mutluluklar dilerim

aılenız korkunnnccc
bence sız onlara mesafe koyun arada bır arar kısa surelı nasılsınız der kapatırsınız
bunun dısında bırsey soylemeye kalkarlarsa musaıt degılım dıyerek uzak durun
calısan ayakları ustunde bır ınsansınız kımseye muhtac degılsınız
ıse gıreceksenız cok ıcap ederse ya kres ya bakıcı ayarlarsınız...
boyle ınsanlar zaten cocugunuza bakmasın.

kocan senı bosar ne demek ya... meslegın ıcın evlendı ne demek ne ıs yapıyorsunuz sız parlamento baskanı?merkez bankası baskanı?telekomınıkasyon ceosu falan mısınız ?
bır ınsan esımın ısı gucu olsun dıyebılır boyle bırıyle de evlenebılır ne var kı bunda ?

boyle bır aılenız var sızde kendı hayatınızı kurmussunuz nasıl onların boyle konusmasına ızın verıyorsunuz
kangren parmagı kesmezsenız sizi oldurur. acı ıcınde. kendınızı kurtarın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…