kaynana istemior herhalde seni zamanla ayrilirlar filan mi amacinda acaba.ya canim olumlu düşünemiyorum ailen hakli bir kiz bu kadar bekletilmez.sen karişma nişanlmnla kotu olma hiç bi zamn .ailelr ne yaparlarsa yapsnlar.nişanlin seni istiosa zaten bi yolunu bulur onada mesji ver ailem sknti yapio falanda işler kopmadan cekinerek konuşuomuş görüşüomş gbi yap ama soguk davranma kaynanin istegi olmasn.yani nişanlin anlasn o tarhe kadar ipler kopmadan bişeyler yapmasi gerektgni ama arani açma bunu yaparken anca böyle idare edebilirsin alttan mesji ver.ipler kopunca sennki istesede çok skntya duser ama kabul etmior ailen etmesnlerde en fazla bi kaç ay nişanli kalnr bizim oralarda çünkü eve girip çklio ya laf olur burda sen öenmlisin canm.
İş mi buldunuz?
Hayır düşmanımız çok diyorlar bir de. İyi de düşmanların ceremesini siz çekiyorsunuz! Kimmiş bu düşmanlar bir sorun nişanlınıza Allah aşkına, çok merak ettim. Düşmanlarımız çok, araba almayın, düşmanlarımız çok şimdi bebek yapmayın, bebeğin adını biz koyacağız çünkü düşmanlarımız çok, bebek mevlüdü yapmazsak olmaz çünkü düşmanlarla sarılı etrafımız! Hem bir yığın düşmanımız var, hem de bu düşmanlara nispet yapmak için neyimiz var neyimiz yok satacağız, sürekli biryerlerden para gelmesini bekleyeceğiz! Çünkü sağa sola caka satmak bizim yaşama sebebimiz! Siz bu aileyle, bu mantıkla yaşayan insanların arasında yapabilir misiniz onu söyleyin hele bir?
O zaman ailesi haklı.Çocuklarını en iyi onlar tanırlar geçinemez diyorlarsa geçinemeyecek bir tip demek ki.
İlerde maddi sebeplerden dolayı huzurunuz kaçar kesin rahat bi tipse.
Biz asgari ücretin iki katı alıyoruz hatta daha fazlasını eşimde ben de ve ona rağmen ucu ucuna yetiyor her şey artık hayat pahalı maalesef .
Ama küçük bi şehirdeyseniz onu bilemem tabi belki kiralar falan uygun olabilir.
oooo bu millet bir buçuk yilda bir düğün yapamadi demiyorlar mi acaba bence bunu düşman olmayan bile der bahanneee
Konuyu bire bir başka bir başlıkta anlatmistiniz ve size herkes gerekeni söylemişti. istediğiniz cevabı duyana kadar yazmayı düşünüyorsunuz galiba
çok doğru dediniz. kesinlikle ilerde bebeğime zorla parti purtu da yaptırırlar. bende aksine çok fazla mütevaziyim. olan bi şeyimle hava atmaktan nefret ederim. araba kullanmayı öğrendim mesela hiç paylaşım yapmadım, araba kullanabildiğimi bile bilmiyor çevrem. ve sanırım evlenirsem bile bu caka satma olayından çekeceğim. bu durum haricinde sülalesiyle vakit geçiriyorum başka gözüme batan bi durumları olmadı ama arka planı böyle sıkıntılı
ben katiliyorum ailene kesnlkle haklilar akişina birak nişanlinida tanimiş olursun hem hazira dag dayanmaz,kendi bişey yapacak bi adam profildeyse babsi gözünde de sikintili.belki de hayirlisi budur senin için.gün gelir şükredersn.aynen çevre bi bunda sus pus
Yani borçla evlenmek çok saçma çünkü zaten çok yüksek bi maaş almıyormuş ki adam .yok küçük bir şehirde de değiliz. o zaman beklemekmi mantıklı diyosunuz
Eeeee bu kadar satıp savıp ev bark alan, debdebeli düğünler yapan ailenin de kahrı çok olur. Bebeğinize karışırlar, gezmenize karışırlar, misafirinize karışırlar, tatilinize karışırlar. Bu kadar para dökülüyor madem, karşılığını vereceksiniz. Valla içim sıkıldı.
Sana bir örnek 90bin lira borç ile evlendim (eşimin bekarliktan kalma borçlarida vardı)kayinpeder sadece altin yapti sagolsun baska igneye bile karışmadı.eşim ben ödicem dedi ben bekleyelim dedim hatta hayir dedi ve evlendik cok sükur ve borcumuzunda %70i bitti.ne mi yaptim sadece 1 oda düzdürdum eşime ailemde yatak odasini aldi.4 odali evin 2 odasini kullandik.diger 2 oda bostu.hicte gocunmadim gelen misafirlerimede (erkeklerle oturmak istemediklerinde başka odam yok dedim)mutfak masam ı evlendikten 7 ay sonra aldik o süre zarfinda yerde yedik.Durumumuzda normal şartlara göre iyi cok sukur ama esimde bende sabretmeseydik 90 bin liralik borc olurdu 190bin.evi tam düzmek isteseydim de belkide 230bin olurdu.
Bu ailenin ayrani yok içmeye ....... Ellerinde yok avuclarinda yok böyle nişan bekletilir mi?
Okadar bekleyeceklerine satsinlar marketi yapsinlar duğunü gelecek paraylada iş cevirsinler madem.
Bunlar evi size degil kendilerine alacaklardir ben diyim size sonrada hepbirlikte oturursunuz.At nisani kafan rahat olsun.Ben kendim istemezdim birkere böyle aileyi.
Yani borçla evlenmek çok saçma çünkü zaten çok yüksek bi maaş almıyormuş ki adam .
Geçinecek de kirayı verecek de bir de borç ödeyecek .
Sorun evlenecek çağa gelmiş hala birikimi yok 1.5senedir de olmamış bu adamdan sizce iyi bi koca olur mu bi düşünün .
Bence aileniz haklı ben de kızımın böyle sorumsuz biriyle evlenmesini istemezdim.
Çok çok aşkından ölmüyorsanız atın nişanı derim.
tovbe tovbeee once annesi vefat ederse nolacakmis onuda sordumuyok onu ev alana kadar teklif ettiler. bu sene yapılmasını istiyosam aynı evde oturursak bu sene yapabilcekler. ama kabul etmediğim için ev almak istiyolarmış. ama babası bi kere ben vefat edince annenle yaşarmısınız diye sormuştu. kafam karışık
Gayet de borçla evlenilir
Kredi çekti eşim, eşyaları da düğünde takılan altınları satıp aldık. Hepsi ödendi üstüne araba kredisine bile borçlandık. Sizi mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Bence aile sizi istemiyor süründürelim de ayrılsınlar anlayışında. Nişanlınızda da iş yok elini masaya vuracak bu düğün olacak dese şimdi evliydiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?