Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?


dimi böylede bişey var. çevremdede herkes nişanlına sakın kötü davranma diyo. onunla aramız iyi. ailemin kesinlikle kabul etmiceğinide belirttim. ayırcaklar bizi dedi. dedim şu durumda ailem verilen sözde durulmasını istediği için ayırcak, ailende herşeyin lüksünü istediği için. ikimizinde ailesinden kaynaklancak ayrılık dedim. borçla yine evleniriz ama o saatten sonra iki aileyede tavır alırım bu sıkıntıyı çektirdikleri için dedi.
 

çok doğru dediniz. kesinlikle ilerde bebeğime zorla parti purtu da yaptırırlar. bende aksine çok fazla mütevaziyim. olan bi şeyimle hava atmaktan nefret ederim. araba kullanmayı öğrendim mesela hiç paylaşım yapmadım, araba kullanabildiğimi bile bilmiyor çevrem. ve sanırım evlenirsem bile bu caka satma olayından çekeceğim. bu durum haricinde sülalesiyle vakit geçiriyorum başka gözüme batan bi durumları olmadı ama arka planı böyle sıkıntılı
 

yok küçük bir şehirde de değiliz. o zaman beklemekmi mantıklı diyosunuz
 
Konuyu bire bir başka bir başlıkta anlatmistiniz ve size herkes gerekeni söylemişti. istediğiniz cevabı duyana kadar yazmayı düşünüyorsunuz galiba

iki farklı şekilde anlatmıştım bi konuda da ben ve ailem suçlu çıkmıştı. yeni gelişmelerle toparadım. ciddi bi karar verme aşamasındayım ve bol istişareye ihtiyacım var
 



Eeeee bu kadar satıp savıp ev bark alan, debdebeli düğünler yapan ailenin de kahrı çok olur. Bebeğinize karışırlar, gezmenize karışırlar, misafirinize karışırlar, tatilinize karışırlar. Bu kadar para dökülüyor madem, karşılığını vereceksiniz. Valla içim sıkıldı.
 
Iki aile de hic uyumlu degil. Eski konularini da biliyorum. Kafa yapilariniz cok farkli. Probleminiz hic hitmez. Ayrilin da ikiniz de birbirinize uygun insanlarla evlenin.
 
Sana bir örnek 90bin lira borç ile evlendim (eşimin bekarliktan kalma borçlarida vardı)kayinpeder sadece altin yapti sagolsun baska igneye bile karışmadı.eşim ben ödicem dedi ben bekleyelim dedim hatta hayir dedi ve evlendik cok sükur ve borcumuzunda %70i bitti.ne mi yaptim sadece 1 oda düzdürdum eşime ailemde yatak odasini aldi.4 odali evin 2 odasini kullandik.diger 2 oda bostu.hicte gocunmadim gelen misafirlerimede (erkeklerle oturmak istemediklerinde başka odam yok dedim)mutfak masam ı evlendikten 7 ay sonra aldik o süre zarfinda yerde yedik.Durumumuzda normal şartlara göre iyi cok sukur ama esimde bende sabretmeseydik 90 bin liralik borc olurdu 190bin.evi tam düzmek isteseydim de belkide 230bin olurdu.
Bu ailenin ayrani yok içmeye ....... Ellerinde yok avuclarinda yok böyle nişan bekletilir mi?
Okadar bekleyeceklerine satsinlar marketi yapsinlar duğunü gelecek paraylada iş cevirsinler madem.
Bunlar evi size degil kendilerine alacaklardir ben diyim size sonrada hepbirlikte oturursunuz.At nisani kafan rahat olsun.Ben kendim istemezdim birkere böyle aileyi.
 
yok küçük bir şehirde de değiliz. o zaman beklemekmi mantıklı diyosunuz
Yani borçla evlenmek çok saçma çünkü zaten çok yüksek bi maaş almıyormuş ki adam .
Geçinecek de kirayı verecek de bir de borç ödeyecek .
Sorun evlenecek çağa gelmiş hala birikimi yok 1.5senedir de olmamış bu adamdan sizce iyi bi koca olur mu bi düşünün .
Bence aileniz haklı ben de kızımın böyle sorumsuz biriyle evlenmesini istemezdim.
Çok çok aşkından ölmüyorsanız atın nişanı derim.
 

benimde içim sıkıldı her tarafı şeyli değnek var elimde neresinden tutsam bilmiyorum. ailesi balayında göndermek istedikleri yeri de söyledi alacakları gelince. nişanlım herşeyimize karışmayın biz gideceğimiz yeri seçtik dedi. böyle de tepkiler veriyo ama acaba parayı alana kdr mı dinliyo sözlerini ilerde karıştırırmı onu bilemiyıorum
 
Gayet de borçla evlenilir
Kredi çekti eşim, eşyaları da düğünde takılan altınları satıp aldık. Hepsi ödendi üstüne araba kredisine bile borçlandık. Sizi mecbur bırakmaya çalışıyorlar. Bence aile sizi istemiyor süründürelim de ayrılsınlar anlayışında. Nişanlınızda da iş yok elini masaya vuracak bu düğün olacak dese şimdi evliydiniz
 

dimi istenince borçlu evlenilebiliyo. bu örnekleri gösterince yapamamaktan korkuyo nişanlım. rahat bi evliliğe girmek varken niye sıkıntı çekelimmiş. herşeyin iyisini almak istiyolarmış. ve bu şekilde bekleticekler herşey havada.

doğru dediniz. mantıken bana da uymuyo zaten....
 

aklın yolu bir.... daha yeni yeni tutuyo parasını. evlenincede beni sen tut diyo. ben yerim diyo.. doğru diyosunuz
 
tovbe tovbeee once annesi vefat ederse nolacakmis onuda sordumu
sanki agrantisi var hey Allahim yaa

aileni dinle diyorum ben ..
 
Kendi tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum:
-Düğünü ailesi yapacaksa, evi onlar alacaksa her şeye karışıp hayatınızı zehir ederler. En kötü ihtimal evin konumuna, katına karar vermek isterler.
-Bu kadar çok beklemeleri, söz verdikleri zamandan daha geç olması ailenizi toptan önemsemediklerini gösterir. Verilen söz ne olursa olsun tutulur, iyi kötü başka bir şeyler düşünebilirlerdi. En kötü kredi çekip yaparlar ve marketi satınca krediyi topluca kapatırlardı mesela. Çok önemliyse bu şatafatlı evlilik meselesi.
-Nişanlınız şimdi savunuyor, evlenmeden önce hemen hepsi öyle zaten. Genelleme yapmak istemem ama evlenince paranın büyük kısmı eşinizin ailesinden çıktığı için ailesinin ağızlarına bakacak. Parayı veren düdüğü çalacak.
-Aileler arasındaki sürtüşme iki taraf için de eksi puan, muhtemelen evlendikten sonra özellikle ilk seneler bunlar mesele olacak. Siz diyeceksiniz ki senelerce beni beklettiler, eşiniz diyecek ki annen böyle demişti, amcan şöyle yapmıştı araya mesafe koyalım.
Kısacası ben ortada aşk yoksa mantıklı düşünülmesi taraftarıyım. Yok var derseniz de asgari ücret ve ona yakın bir para dediğiniz 2 bin en fazla 3 bin. Geçinmek için yetebilir belki ama evlenmek için muhakkak desteğe ihtiyacınız olacaktır.
 

aynen, masaya vurdu elini evi bile terk etti ama sonunda ailesine mecbur kaldı. oğullarının gözünde işi bozan aile mi olmak istemiyolar anlamadım. beni arayıp seni kaybetmek istemyoruz ama durmumuz bu sene müsait değil dediler. takıları yolluyoruz gelin alın dedik biz kızımızı seviyoruz deyip almadılar. karman çorman bi iş
 
Üzerinden daha 1 hafta geçmemiş konunuzda zaten nişan atılmıştı. 1 haftada ne ara tekrar nişanlandınız da tekrar atmayı düşünüyorsunuz, çok hızlısınız.

O konuda bir cevabınızda aslında ikinizin de çalıştığını, evlenebileceğinizi, geçinebileceğinizi ama aile baskısı olduğunu söylemiştiniz. E o zaman bu ne böyle çocuk gibi ailelerin eteği altındasınız? Evleneceksiniz ama ikinizin de söz hakkı yok bu işte. Başlık bile acayip, nişanı aileniz atıyor, siz değil. Siz bu evliliğin neresindesiniz? Yaşlarınız kaç olursa olsun, belli ki ikiniz de evlenecek olgunlukta değilsiniz. İki yetişkin gibi davranıp kendi işinizde bile ipleri elinize alamamışsınız. Evlenmeyin. Sizinkisi evlilik değil, evcilik. İkiniz de aile bağımlısı olarak mahvolursunuz o evlilik içinde.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…