- 2 Haziran 2021
- 43
- 14
- 3
- Konu Sahibi gizemmmm46
-
Ama şuan 25 yaşında ki aklımla da kendisini seviyorum.Değişen bir şey olmadı aksine yıllar geçtikçe olgunluğuna,karakterine daha çok aşık oldumAnnenizin tüm söylemlerinden bağımsız olarak haklı buldum kendisini.
Bende asla çocuğumun 17 yaş aklıyla sevdiği biriyle evlenmesini istemem.
Avukatlık mesleğini sevgiyle yapmaya başladım ancak sevgilimin tayin durumundan ötürü hakimlik ve kurum avukatlığı sınavlarına hazırlanmaya karar verdim zaten.Ben bir meslektasiniz olarak yaziyorum:
1- eger hakimligi kazanamazsaniz onun tayini cikinca siz ne yapacaksiniz? Her gittiginiz yerde cevrenizi oturtup isinizi yapana kadar vakit gececek ve siz adam gibi isinizi yapamamis olacaksiniz.
2- hakimligi kazanirsaniz atandiginiz yerde ciddi statu farki olacak
Hayallerinde ki damat mükemmele yakın biri.Ama benim sevdiğim insan onların hayallerinde ki kişi değil tek sorun bu aslında.Ben çalışan herkesin statü anlamında güzel yerlere gelebileceğini düşünüyorum ancak ahlak ve karakter zor oluşuyorYa kusura bakmayın ama ne statü ne eğitim farkı? İkinizde üniversite mezunusunuz, günümüzde sokağa çıkın 10 kişiden 8i üniversite mezunu zaten. Ha iki sene ha dört sana çok mu büyük bir fark? Adam gayet iyi bir mesleğe sahip, güzel maaşı var, maaşını düzenli alıyor. Polis eşi olmanın zorluğundan, tayin durumundan örnekler verse anneniz anlarım ama öne sürdüğü sebepler garip bence.
Sanki siz doktoranızı yaptınız adam ilkokul terk gibi bir tavır içinde bütün aileniz hayret ettim.
Ailesi yok saçmalığına değinmek istemiyorum bile. Aileniz hayallerindeki damat olmadığı için bahane buluyor bence. Gözleri yüksekteydi muhtemelen sizin için.
Sırf bu yüzden ilişkinizi bitirirseniz ben size olacağı söyleyeyim. Sonrasında bulacağınız kişi annenize şimdiki sevgilinizi mumla aratır. Bu tarz o kadar çok örnek gördüm ki, hiç sekmez.
Kendi hayatinizi, yapmak istediginiz meslegi baska birisine gore planlamayin. Avukatlik yapmak istiyorsaniz, yani sizi mutlu edecek olan meslek buysa avukatliga devam edin. Hayatiniza dair bu kadar koklu bir degisikligi kimse haketmez, hayata 1 kez geliyorsunuz. Ustelik hakim oldugunuz zaman atandiginiz yerde hakkinizda yapilacak dedikodulari soylemiyorum bile. Biliyorum cunku o cevrede buyudum. Bu sebeple aileniz hakliAvukatlık mesleğini sevgiyle yapmaya başladım ancak sevgilimin tayin durumundan ötürü hakimlik ve kurum avukatlığı sınavlarına hazırlanmaya karar verdim zaten.
Bazılarına göre aksi idda edilse de statü farkı gerçekten göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Ama sizin ilişkinizde bence bu yok ikiniz de güzel meslek sahibi iki insansınız. Nesini beğenmiyormuş annenizin sülalesi sütten çıkmış ak kaşık mı?8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
Normalde aile hep haklıdır derim ama sevgilin hakkındaki düşünceleri tee burdan benm zoruma gitti... Mutlu olacağını düşünüyosan eminsen sevgilini asla bırakma çnkü annenin öne sürdüğü gerekçeler çok çok çoookk yanlış... Karakterinde bi sorun görse seni üzer vs. Dese tamamda yani bu dedikleri hiç olmamış... Kimse ailesini seçemiyo ki napsın? Ve bence annenin ben annelik yaparım bi anneside ben olurum demesi lazımdı anneliğe bu yakışır...8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
Çok haklısınız keşke hiçbir çocuğun anası babası ölmese öyle günler de o kadar zor ki ne kadar kalabalık olsa hep eksikşunu demeseydi,vardır annenin bir bildiği,belki bir şeyler duymuştur-görmüştür falan derdim ama yok. bunu bir eksikmiş gibi söylemesi beni çok sinirlendirdi.
yazıktır, kalbim ezildi o beyefendi yerine şu an...
25 yaşındayım şuan.8 senemiz bitmek üzere daha fazla uzatmak istemiyorum :)
Canım öyle bir anlatmissiniz ki sanki aileniz doğma büyüme pierre loti eşrafından çocuk İse Galata idadiyesi.8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
Yani bana göre gerçekten geçersiz sebepler belki bu adam senin icin en uygun biri tanımadan etmeden ön yargı yanlış. Kendine göre birini bulduğunda da ya mutlu olamazsan böyle düşünseler zaten tamam derler işin zorMaalesef.Anlattığım kimse arkamda durmuyor annen haklı statü farkı var kendine denk birini bul diyorlar.Dayım,teyzem,anneannem,dedem,amcam onay vermiyor
tek sebep buysa anneni ikna etmeye çabala bence8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
En henüz avukatsin o da polis. Arada nasıl bir statü var anlamadim denksiniz işte. Bakalım hakimligi kazanabilecek misin ?8 senedir sevgilim var.Kendisi polis bense avukatım.Hakimlik sınavına da hazırlanıyorum aynı zamanda.Bu yaz istemeye gelmeyi düşünüyorlar ancak annem istemiyor.Önce statü farkını daha sonrada çocuğun ailesini öne sürüyor.Aynı yerde yaşıyoruz kültürel farklılığımız yok denecek kadar az.Ancak annem sevdiğim çocuğun anne ve babası vefat ettiği için ve akrabalarını da beğenmediği için bizim ailemize göre değiller baban duyarsa katiyen izin vermez diyor.Ailemi atmak istemiyorum ancak sevgilimi de seviyorum.Annem ikna olacak gibi durmuyor Lütfen bana akıl verin.Siz olsanız ne yapardınız ?
En henüz avukatsin o da polis. Arada nasıl bir statü var anlamadim denksiniz işte. Bakalım hakimligi kazanabilecek misin ?
O da komserlik sınavına vs girer güzel güzel yaşar gidersiniz denk olmayan nedir ?
Benim kuzenim de yuksek lisans mezunu muhendis, esi lise mezunu polis. Soylediginde gercekten kıyamet koptu ama yanında olduk ailecek. Su an mutlu mu diye sorarsanız malesef hic degil ama bu esinin karakteriyle mi ilgili meslegiyle mi bilemem. Ama bence siz arkadaslarınıza bu konuda konusma hakkı vermemelisiniz. Bugun siz arkadaslarınıza bu hakkı verirseniz yarın is ciddilesirse sevgilinizin yuzune de bu sekilde konusmaktan cekinmezlerNe kadar güzel.İçime su serptiniz inanın.Ben hiçbir zaman bir fark görmedim aramızda.Ama ailem ve arkadaşlarım kendi meslek grubundan biri olsun diye o kadar diretiyor ki.Ama ben sevgilimi 10 hakime değişemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?