Ailem sevdiğim çocuğu istemiyor

Annenizin tüm söylemlerinden bağımsız olarak haklı buldum kendisini.
Bende asla çocuğumun 17 yaş aklıyla sevdiği biriyle evlenmesini istemem.
Ama şuan 25 yaşında ki aklımla da kendisini seviyorum.Değişen bir şey olmadı aksine yıllar geçtikçe olgunluğuna,karakterine daha çok aşık oldum

Avukatlık mesleğini sevgiyle yapmaya başladım ancak sevgilimin tayin durumundan ötürü hakimlik ve kurum avukatlığı sınavlarına hazırlanmaya karar verdim zaten.

Hayallerinde ki damat mükemmele yakın biri.Ama benim sevdiğim insan onların hayallerinde ki kişi değil tek sorun bu aslında.Ben çalışan herkesin statü anlamında güzel yerlere gelebileceğini düşünüyorum ancak ahlak ve karakter zor oluşuyor

Avukatlık mesleğini sevgiyle yapmaya başladım ancak sevgilimin tayin durumundan ötürü hakimlik ve kurum avukatlığı sınavlarına hazırlanmaya karar verdim zaten.
Kendi hayatinizi, yapmak istediginiz meslegi baska birisine gore planlamayin. Avukatlik yapmak istiyorsaniz, yani sizi mutlu edecek olan meslek buysa avukatliga devam edin. Hayatiniza dair bu kadar koklu bir degisikligi kimse haketmez, hayata 1 kez geliyorsunuz. Ustelik hakim oldugunuz zaman atandiginiz yerde hakkinizda yapilacak dedikodulari soylemiyorum bile. Biliyorum cunku o cevrede buyudum. Bu sebeple aileniz hakli

Açıkçası bana da pek olumlu, denk görünmedi. 25 yaş da evlilik için oldukça erken. Acele etmeseniz keşke. Bir de siz evlenebilmek için hakimliği ya da kurum avukatlığını düşünürken sevgiliniz sizin için ne değiştirecek? Aşk, meşk güzel işler ama evlenip duygular sorumluluklarla birleşince farklar gün yüzüne daha net çıkar. Sizin aileniz hayatta, belki ileride size madden manen yardımcı olacaklar. E siz maaş olarak sevgilinizden zaten daha yüksek alacaksınız. Kadın olarak zaten anne olursanız sizin fedakarlıklarınız her zaman daha fazla olacak. Bir tarafın bu kadar verici olması, diğer tarafın da elinden gelsin ya da gelmesin bunun altında kalması başınızı mutlaka ağrıtır. Gün gelir artık dile dökülür bu meseleler.

Bazı avukatlar polisten az kazanıyor. Sizin iyi kazanan bir avukat olacağınız ne malum. Statü farkı derken bunu kastediyorlardır yoksa tanımadıkları insanın kültürünü vs bilemezler.

bir de ailenize üniversitelerin durumunu anlatın, üniversitelerin artık doğru düzgün eğitim vermediğini dolayısıyla lisans eğitiminin insanlar arasında çok büyük uçurumlara neden olmadığını.. tabi yetişkin bir insan için izin vermeme ifadesini kullanan biri hangi lafla ikna olur bilemedim. Eğer siz eminseniz ailenizin böyle bir müdahale hakkı yok, hem de geçerli hiçbir sebepleri olmadan..

Bazılarına göre aksi idda edilse de statü farkı gerçekten göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Ama sizin ilişkinizde bence bu yok ikiniz de güzel meslek sahibi iki insansınız. Nesini beğenmiyormuş annenizin sülalesi sütten çıkmış ak kaşık mı?

Normalde aile hep haklıdır derim ama sevgilin hakkındaki düşünceleri tee burdan benm zoruma gitti... Mutlu olacağını düşünüyosan eminsen sevgilini asla bırakma çnkü annenin öne sürdüğü gerekçeler çok çok çoookk yanlış... Karakterinde bi sorun görse seni üzer vs. Dese tamamda yani bu dedikleri hiç olmamış... Kimse ailesini seçemiyo ki napsın? Ve bence annenin ben annelik yaparım bi anneside ben olurum demesi lazımdı anneliğe bu yakışır...

Çok haklısınız keşke hiçbir çocuğun anası babası ölmese öyle günler de o kadar zor ki ne kadar kalabalık olsa hep eksik

Canım öyle bir anlatmissiniz ki sanki aileniz doğma büyüme pierre loti eşrafından çocuk İse Galata idadiyesi.
Sizinkilerdeki bildiğin su katılmamış kompleks.Avukat ile Polis arasında da mesleki olarak çok büyük bir uçurum yok ayrıca.Akrabalarini begenmiyormusta,onu layık gormuyormusta vs vs...Koken olarak soyu saraylara mi dayanıyor acaba ailenizin :) Verilmiş statü olgusunu çok yanlış yorumlamış sizinkiler.Sen konuş bence bunlarla,aksi halde ömrünü curuturler.Sonra bu egosal zehirlenme doğrultusunda da kendilerini curuturler :)

Maalesef.Anlattığım kimse arkamda durmuyor annen haklı statü farkı var kendine denk birini bul diyorlar.Dayım,teyzem,anneannem,dedem,amcam onay vermiyor
Yani bana göre gerçekten geçersiz sebepler belki bu adam senin icin en uygun biri tanımadan etmeden ön yargı yanlış. Kendine göre birini bulduğunda da ya mutlu olamazsan böyle düşünseler zaten tamam derler işin zor

tek sebep buysa anneni ikna etmeye çabala bence

Mesleki denklik konusunda, biz de eşimle avukatız. Tabi ki aynı meslekte olmak birbirini anlamak konusunda çok büyük avantaj. Ama başka meslekten evlenip çok mutlu olan arkadaşlarımız var. İki avukat olup ilk senesi dolar dolmaz boşanan da.. Burada önemli olan meslek değil, size karşı davranışları. Ha polis ha doktor ne farkı var anlamadım. Sonuçta ekmeğini kazanıyor mu kazanıyor. Ayrıca polisler de adli işlerin icinde olduğu için sizi anlama konusunda çoğu meslekten daha avantajlı bence.

Ama şunu söylemeden edemeyeceğim. Beni, anne babam vefat ettiği için uyumsuz gören bir ailenin içine girmezdim. Ne kadar seversem seveyim.. Ben çok hassasım bu konularda. Anne babam hayatta. Acısını bilmesem de tahmin edebiliyorum. Bu acıyı yaşamış kişiler ancak destek olunacak kişilerdir bence. Ki eminim siz de 8 senede bunu yapmışsınızdır. Ama annenizin bu düşüncesi rahatsız edici bana göre.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

En henüz avukatsin o da polis. Arada nasıl bir statü var anlamadim denksiniz işte. Bakalım hakimligi kazanabilecek misin ?
O da komserlik sınavına vs girer güzel güzel yaşar gidersiniz denk olmayan nedir ?

aileniz çok vicdansızmış. Anne ve babasının ölümü onun elinde miymiş? Ben bunları duysaydım, sevgilimin ailesinden nefret ederdim. Aile büyütür eder, onların görevi. Sİz mi istediniz dünyaya gelmeyi onlar mı yaptı? Annenizin sevdiği biriyle evlenince mutlu mu olacaksınız?

anladığım kadarıyla anneniz çocuğun akrabalarını küçümsüyor. kötü alışkanlık vs dese anlar ve hak verirdim ama bu tutum hiç hoş değil.
gerçekten seviyorsanız sevginizden vazgeçmeyin. elbette annenizi ezin geçin diyemem ama ona kararlılığınızı gösterin. neticede kızısınız eninde snunda anlayacaktır.

En henüz avukatsin o da polis. Arada nasıl bir statü var anlamadim denksiniz işte. Bakalım hakimligi kazanabilecek misin ?
O da komserlik sınavına vs girer güzel güzel yaşar gidersiniz denk olmayan nedir ?

behzat komserimle savcı esra'yı unutursak kalbimiz kurusun.. :)

Ne kadar güzel.İçime su serptiniz inanın.Ben hiçbir zaman bir fark görmedim aramızda.Ama ailem ve arkadaşlarım kendi meslek grubundan biri olsun diye o kadar diretiyor ki.Ama ben sevgilimi 10 hakime değişemem
Benim kuzenim de yuksek lisans mezunu muhendis, esi lise mezunu polis. Soylediginde gercekten kıyamet koptu ama yanında olduk ailecek. Su an mutlu mu diye sorarsanız malesef hic degil ama bu esinin karakteriyle mi ilgili meslegiyle mi bilemem. Ama bence siz arkadaslarınıza bu konuda konusma hakkı vermemelisiniz. Bugun siz arkadaslarınıza bu hakkı verirseniz yarın is ciddilesirse sevgilinizin yuzune de bu sekilde konusmaktan cekinmezler

İyi de sen daha hâkimliği kazanamamış sın ki olacağı belli değil o kadar kolay değil daha olmadan bu neyin havası ailendeki
Hem tüm polisler çalışma hayatında dört yıllık fakülteyi muhakkak bitiriyorlar hatta ikinciyi okuyanlar bile oluyor
Belli ki sevgilin anne yok baba yok kısa yoldan garanti bir mesleğim olsun da ayaklarımın üzerinde durayım demiş. Takdir ettim onu. On yıl sonra kurum değişikliği bile yapabilir
Bu noktada senin dik duruşun çok önemli seviyorsan ve güveniyorsan kararlı olacaksın hakim olmayı düşünen bir kadınsın sen. Önce kendi evleneceğin kişiyle ilgili kararı kendin vermeyi öğrenmelisin
Az da kızdım sana madem ailen böyle ve onlara durumunu anlatacak kadar güçlü duramayacaksın sekiz senedir bu ilişkiyi neden sürdürdün yazık çocuğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…