Ailem sevdiğim çocuğu istemiyor

Ama şuan 25 yaşında ki aklımla da kendisini seviyorum.Değişen bir şey olmadı aksine yıllar geçtikçe olgunluğuna,karakterine daha çok aşık oldum

Hala küçüksünüz. Tecrübe ettiğiniz başka bir sevgililik yok ki. Birkaç sene daha bekleyin hem sınavlara hazırlanıyormuşsunuz önünüzü görün şartlarınız belirginleşsin.

Kaldı ki hakimlik yazılı sınavı kazanınca olan bir meslek değil. Mülakat var. İki kez hakimlik yazılı sınavını çok iyi puanlarla kazandım. 'Mülakatta' elendim. 1000 kişi alınacaksa, mülakata ilk 3bin çağrılıyor siz düşünün. Şans zaten 1/3 oranında çok düşük.

Evlilikte eğitim ve maaş farkı
Daha önce farklı hesaplardan da defalarca konu açtı. Sanırım şu an hakim

Evlilikte eğitim ve maaş farkı
Daha önce farklı hesaplardan da defalarca konu açtı. Sanırım şu an hakim
Yeni üye oldum.İlk konum.Ancak dediğiniz konuyu bende şimdi okudum.Ben avukatım hakimlik sınavına hazırlanıyorum henüz.
Bahsettiğiniz konuyu bir üye daha sormuş, ama kendisi o üye olmadığını alıntıladığım mesajında belirtmiş.

Ama dediğiniz gibi başka hesaplardan konu açıyor olabilir mi bilmiyorum :)

Hakim polis evliliği de neden olmasın anlam veremedim zaten.
Avukatlık stajı yaptığım savcının eşi öğretmendi.. Bir avukat arkadaşımın eşi zabıt katibi. Başka bir avukat arkadaşımın eşi doktor. Meslek denkliğinde tabi uçurumlar olmamalı ama en önemlisi Allah iyi insanlarla karşılaştırsın bence :)

Benim arkadaşım da savcıyla evli, kendi işsiz. Evlendiklerinde eşi avukattı, kendi de çalışıyordu. Sonra eşi savcı oldu, arkadaşım şehir değiştiremediği için işinden ayrıldı. Bence gerçek sevgi bu. Ben iş bulmadan evlenmem dediğimde, yarının ne getireceğini bilemezsin, belki eşin işten atılır demişti. Ülkemizde bakıyorum erkekler memur arıyor, kadınlar falanca meslekten aşağısını kabul etmiyor.

Burada bir üye yazmıştı. Kpssden az puan alınca sevgilisi atanamaz diye terk etmiş. Sonra atanmış, hakimle evlendim diyordu.
G gizemmmm46 ben nasıl tanıştığınızı merak ettim? 8 yıl boyunca ailenizin istemeyeceğini düşünüp öncesinde bitirseydiniz keşke. Bu saatten sonra karşı tarafa haksızlık olur. Benim de abim, yengemi bize tercih etmişti. İyi de yaptı.

Artemisial , hala sınava hazırlanıyor musunuz? Bu tarz torpilin döndüğü kariyer memurluklarına hazırlanacak motivasyonu bulmak çok zor. Ben de başka bir kariyer memurluğunu deniyorum da ondan sordum.

Bence annenle devamlı konuş ikna etmeye çalış en azından tanımadan önyargılı olmamasını söyle. Üçünüz dışarıda buluşun annen tanımaya çalışsın. Sonuçta seninle yıllardır birlikte bu kadarını da hak ediyordur. Üstelik ailenin düşünceleri bana çok vicdansızca geldi. Birinin ailesi ölmüş olması o çocuğu kötü mü yapar? Ölüm bizim elimizde mi üstelik akrabalarını da beğenmiyormuş. Hangimizin akrabası 4/4 elit, ultra zeki kişiler ki? Bunlar bizim dışımızdaki durumlar ve bunları değiştiremeyiz. Önemli olan sevgilin nasıl bir karakter gerisinin pek önemi yok. Üstelik çocukta polis sanki ilkokul mezunu muamelesi yapmışlar. İki kişi de lisans ve üstü mezunuysa bence birbirine denktir. Daha önemlisi hayata bakış açısı, kendini geliştirmiş olması önemlidir. Meslek sadece para kazanmaya yarar. Gerçekten aşık olduysan mesleğinin hiçbir önemi kalmaz

Son düzenleme:
Artemisial , hala sınava hazırlanıyor musunuz? Bu tarz torpilin döndüğü kariyer memurluklarına hazırlanacak motivasyonu bulmak çok zor. Ben de başka bir kariyer memurluğunu deniyorum da ondan sordum.

İki kez denedik eşimle. Çok iyiydi puanlarımız ifşa olmak istemediğim için yazmıyorum. Ama sonuçta elendik. O kadar emek, çalışma karşılığında olumsuz sonuç görmek bizi çok üzdü. O yüzden biz o defteri kapattık. Hazırlanmıyoruz, hazırlanmayız. Bizim için hayal kırıklığı oldu çünkü.

Ama her şerde bir hayır vardır hesabı şimdi avukatlıktan eşimle çok memnunuz. Rabbim nasip etmiyorsa vardır bir hayır diyorum hep.
Sizin kaymakamlık falan mı ? Hangi meslek memurluğu özel olmazsa ? :)

Saydıklarınız değil. Özelden yazardım da, mesaj atılamıyor. Siz atarsanız öyle yazabilirim. Ben atamıyorum çünkü. İkiniz de denediniz demek üzüldüm. Birinci olup elenenleri de gördüm, şaşırmadım.

Ne kadar güzel.İçime su serptiniz inanın.Ben hiçbir zaman bir fark görmedim aramızda.Ama ailem ve arkadaşlarım kendi meslek grubundan biri olsun diye o kadar diretiyor ki.Ama ben sevgilimi 10 hakime değişemem

Nevşehir Valisi İnci SEZER’in eşi Polis.

İl idaresi kanuna göre; “Vali, il sınırları içinde bulunan genel ve özel bütün kolluk kuvvet ve
teşkilatının amiridir. Suç işlenmesini önlemek, kamu düzen ve güvenini korumak için gereken tedbirleri alır. Bu maksatla Devletin genel ve özel kolluk kuvvetlerini istihdam eder, bu teşkilat amir ve memurları vali tarafından verilen emirleri derhal yerine getirmekle yükümlüdür.”

Yani şehirdeki onlarca hakim gibi sadece bir adli amir değil, doğrudan en yüksek sicil ve disiplin amiri ve hatta kanuna göre kendisini istihdam eden kişinin eşi Polis işte.

Ailenize bir anlatın bakalım.
Böyle şeylere takılan insanlara da ayrıca tilt oluyorum. Adamın kişiliğine bakın elinde mesleği varsa geri kalan teferruat.

yanlış anlamayın ama annesinin ve babasının olmaması bence sizin daha rahat edeceğiniz bir durum ailenize bu şekilde anlatın

Kesinlikle anneni dinle

Daha hakimliği kazanamamışsınız bile. Arkadaşların dediği gibi mülakat konusu yüzünden hakim olmak o kadarda kolay değil. Ayrıca polisin amiri komseri, il ilçe emniyet müdürü veya validir. Savcı ya da hakim değildir. Adliye ve emniyet farklı kurumlar. devletteki avukat maaşları ile polis maaşları arasında da uçurum yok. Erkek arkadaşınız sizden daha fazla kazansaydı aileniz bunu hiç sorun etmeyecekti. Eşimizden fazla kazanmamızın biz kadınlara ya da eşimize ne zararı olabilir ? Benim eşimde polis ve eşimin 2 katı maaş alıyorum. 3 yıllık evliyim. Aramızda bir kere bile bu statü maaş konusu sorun olmadı. Ailemde hiç bir zaman bunu sorun etmedi.eşim Beni her zaman destekledi. Yüksek lisans , ikinci ünv vs için. Neden bu kadar insanların gözünde büyüyor maaş statü ? Eşiniz isterse fabrikatör olsun. Size şiddet uyguladıktan, aldattıktan , karakteri kötü olduktan sonra ne anlamı var.

öncelikle klasik olacak ama şunu söylemek istiyorum

Ailesinin onay vermediği ile evlenip mutlu olanı hiç görmedim.

Anneniz kötü olmanızı istemez belki şu an sizin göremediğiniz bazı şeyleri görüyor olabilir mi ?

Siz daha önceden de konu açmıştınız ben hatırlıyorum. Çocuk markette çalışıp polislik KPSS vs deniyordu.

Annen yine denk değil diyordu. Ünv bittiğin göre yaş tahminen 22 - 23
8 senedir var diyorsun 14-15 yaşında mı başladı ?
Daha çocukmuşsun onu tanıdığında İnan insan zamanla karakteri duyguları düşünceleri çok değişiyor.
Kendin seneler içinde meslek sahibi olunca çevren değişince hayata bakışın değişiyor.

Ben 16 yaşında iken sevdiğim çocuk için şu an Allahım ben buna nasıl bakmışım diyorum.

Sen şu an belki sevgilini alışkanlık yaptın ya da başkasını böyle sevemem tanıyamam kimseyi kaygısı da yaşıyor olabilirsin.

Sana ayrıl demem elbette ki ama biraz daha tanı

Bu adam sorumluluk alır mı ?
Sen hakim olunca o kompleks yapar mı ?
Ailesi nasıl ?
İlişkilerinize karışır mı ?

Eğer hersey tanam bir sorun ben bu adama güveniyorum ömür boyu anlaşırım dersen o zaman aileni karşına al.

Tabi ki genelleme yapılamaz ama şöyle bir şey var: Polisler çoğunlukla çok tutucu bir yaşam tarzına sahip oluyorlar. Böyle bir durum olduğundan mı aileniz istemiyor acaba?

Siz mükemmele yakın mısınız? Etrafınızdaki kim mükemmele yakın mesela? Düşünüyorum ben etrafımda hiç mükemmele yakın insan var mı yok hayır herkesin illa ki bir kusuru var, hepimiz insanız neticede. Benim eşim avukat, ben özel sektörde çalışıyorum. Hatta bir arkadaşı hakim eşi anaokulu öğretmeni ki çocuk doğduktan sonra hiç çalışmamış mesleğini yapmıyor yani. Kadın arkadaşlarından da düşünüyorum eşi statü olarak kendisinden yüksek olan var mı diye, sayılıdır. AVukat-polis arasında zaten ailenizin sandığı gibi uçurum yok. Sizin hakim olacağınızın zaten garantisi yok. Tek sorun bence dediğim gibi ailenizin hayallerindeki damat olmaması, yoksa öne sürdükleri sebeplerin hepsi bahane

Babam doktor annemse üniversite mezunu üniversitelerin durumunu bildiklerini düşünüyorum.Ben emin olduğumu düşünüyorum bir şeylerden ancak aileminde gönlü olsun istiyorum

Kesinlikle değiller.Sıradan herkes gibi bir ailem var inanın

Ben mükemmellikten fazlasıyla uzak biriyim.Haklısınız

Ben aramızda statü farkı görmüyorum.İki insan birbirini anlıyorsa fark yoktur zaten.çok teşekkür ederim nazik cevabınız için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…