Ailem sevgilimi istemiyor

birumutbu

Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2012
1
0
16
Avusturya
Merhaba,

Benim de biraz akla ihtiyacim var. 30 yasindayim ve 3 yillik bir iliskim var, o benden 3 yas büyük. Sevgilimi seviyorum, onun benim icin dogru insan oldugundan eminim. Kisa süre önce aileme bahsettim, onlarda tanismayi kabul etti. Sevgilim ailesiyle bize geldi, biz onlara gittik. Oturdu konustular, hersey iyi gidiyordu. Ailem onlarin memleketi yüzünden biraz laf etti bastan beri, sonra sevgilimin okumamis olmasina taktilar. Ben üniversite mezunuyum, o degil, Ancak meslegi ve isi var. Bunlar kücük seylerdi, fazla büyütmediler ama laf arasinda bana karsi hep dile getirildi. Benim icin bir sorun olmadigi icin ben de fazla takmadim acikcasi. Simdi ise yeni sorunlar cikardilar. Ailem onun ailesini cevreye, komsulara falan sorusturmus. Bekledikleri gibi cok iyi seyler söylenmemis. Annesi babasi neyse de, sevgilim hakkinda da sunlari duymuslar: Gencliginde cok gezmis, cok icmis, tembelmis, ama bir kac yildir böyle degilmis artik. Özellikle icki meselesine takmis durumdalar. Ben onun arada bir, 2-3 ayda bir ictigini biliyorum. Fazla degil. Kendi sözleri tabi, ama ona cok güveniyorum. Eskiden cok gezdigini de biliyorum, her erkek gibi. Benimle beraber oldugu süre icinde böyle seyler olmadi. Onu seviyorum, ondan önce o kadar mutsuzken onunla beraber hayata yeniden baglandim. Simdi nasil bir yol izlemeliyim, nasil davranmaliyim hic bilmiyorum.

valla çevreye sorarak çok iyi yapmış ailen....
çünkü emin ol ne duyarsan çevreden doğru olduğunu anlıyorsun bi zaman sonra....
ailenin sözlerini dinle ve herşey çözülmeden bişeye kalkışma....
inan bana son pişmanlık fayda vermiyor...

Gerçekten tamamen düzeldiyse problem yok
Ama sadece düzeldiğini söylüyorsa emin olmadan adım atamazdım
Hele de ailem bu kadar karşıyken

demem o ki aileni her zaman dinle,bizden fazla tecrübeleri var ve yanılmazlar

Evlenirken çok iyi düşünmek gerek.Yazıklarınızı okurken memleketi yüzünden ifadesini görünce ailenizin ön yargılı davrandığını,sevdiğinizden vazgeçmemeniz gerektiğini söyleyecektim ta ki son cümleleri okuyana kadar.

Çevredeki insanların olumsuz düşünceleri beni de düşündürdü.Aileniz haklı olarak endişeleniyor.Bence sonuna kadar haklılar.
İyi düşünün 3. kişilerin dediklerini yabana atmayın.

Genelde erkeklerin seserilik yaptığı zamanlar vardır.
Yer,içer, gezer , tozar.
Mesele bu dönemi tamamlamış olması.
Çevreden gelen referanslar önemli bence de ama birkaç senedir işinde gücünde olması, değiştiğinin
söylenmeside önemli.
Ayrıca birkaç ayda bir içmekten ne olur, o kadar bende içerim.
Ama bunun miktarı önemli.

Şimdi biz burda ne desek sizin bir kulağınızdan girip diğerinden çıkacak ama her olursa olsun hem ailenizin hem de burda tecrübeye dayanarak size akıl veren hiç kimsenin fikirlerini yabana atmayın.

Evlilik başka, sevgili olmak başka. İnsan senelerce sevgili de olsa, bir yastığa baş koymadan asla onu tanıyamıyor. Ona güvenin, ama bu kadar değil. Aynı evde yaşamaya bir başlayın da ondan sonra güvenin güvenecekseniz...

Gayet mantıklı düşünebilecek bi yaştasınız, ama ailenizin fikirlerini de önemseyin çünkü sizin çok sevdiğiniz sevgilinizden çok daha fazla önemsiyorlardır sizi ki bu yüzden çevresini araştırmışlar çokta iyi yapmışlar. Evlilik dışardan göründüğü gibi kolay değil, Allah nasip eder de evlenirseniz bu sözlerimizi daha iyi anlarsınız. Sevmek çok şeydir ama herşey değildir, bu yüzden kalbinizden çok mantığınızı dinleyin ve ona göre karar verin...

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun...

Arkadaşım sen bir adam buldum evleneyim bakış açısıyla herşeyi görmezden geliyorsun.
Bir kere her erkek çok gezip,içip tembellik falan yapmaz.
Bunu anası babası umursamaz karakteri oturmamış erkekler yapar.
Gençliğinde gezmiş tozmuş diyorsun bu adam herhalde bebekliğini 15 yaşında gençliğini de 30 yaşında yaşadı.
Son birkaç yıldır düzeldi diyorsun 30 yaşında bahsettiğin kötü özelliklere sahipmiş gençlik mi oluyor bu ?

Senin icin hayirlisi olsun diyorum ama gercekten zor bir durum. Bence once sen gercekten istiyormusun onu sormalisin kendine !
Ailen ictiginden yakiniyorsa soyle dusun : ilerde yine icmeye baslarsa bu senin icin sorun olurmu ? Yada eger evliligin yurumezse (Allah boyle seyler yasatmasin insallah), o zaman ailene siginabilecekmisin ?

Onlar seni buyutmus beslemis, eger bugun senin istedigin biseye karsi cikiyorlarsa nedeni vardir, kizlarini mutsuz gormek istemediklerindendir. Sevgi herseyden ustundur ama ailenin sozunude yabana atmamalisin diye dusunuyorum. Yine kendi bildigini yapacaksan dusun ve pisman olmayacagindan emin olunca yap. Yani onlarin sorun ettigi seyler senin icin onemlimi onu dusunmen lazim once..

Sana bunlari soyluyorum ama bende aileme ve sevgilime cok deger veriyorum ! Seninkiler yine tanismis bizimkiler tanismak dahi istemeyecek onyargi yuzunden

komşular demiş ki 2-3 yıl önce tembeldi,çok içerdi. e sen de 3 senedir bu adamla beraber olduğunu söylüyorsun. o zaman 3 yıl önceki halini komşulardan daha iyi bilmen gerekmez mi?

Biz pekte bişey söyleyemeyiz neticede onu yaşayan bilen sensin bildiğim bişey warsa etraftakilerin söylediklerinin yabana atılmıcak olması illaki doğruluk payı vardır.

bence ailenı dınle sevgilin senınle nasıl değiştiyse ılerde de eskı halıne dönebilir sen onunla mutlusun evet anladım fakat o oldugu için mı acaba ??? başkası olsa hayatında belkı daha mutlu olursun mantıklı ol ıyı düşün

birilerinin artik duzeldii demesi bence olumlu bisey,ama tabi ne kadr duzeldi ne kadr eskiye egilimli bilinmez
bence birak annen baban arastirmaya devam etsin,senin bilmedigin seyleri el bilir
olumlu olumsuz seyleri duya duya pembe gozlukler yavasca kalkar gozunun onunden ve mantikli secimler yaparsin bence

Sevgilin çok iyi olabilir, doğru insan olabilir, ona sonsuz güveniyor olabilirsiz. Ama aileni dediklerini de kenarında tut.

30 yaşındasın, neyin doğru neyin yanlış olacağını gayet iyi idrak edecek bir yaş.
Bence karşındaki insanı kendin tart, ölç, biç...
Gerçekten değişmiş mi? Yoksa sana sadece değiştiğini mi söylüyor?

Bazen ailenin sorguladığı şeyleri, senin de sorgulaman gerekir.
Ailenin "acaba" dediği noktalarda kesinlikle sorunlar çıkabilir. Çünkü herşey tecrübe ile sabittir.
Çevre konusuna gelince, %100 doğru olacaklar diye kaide yok, fakat kulak ardı da edilmemeli.

Allah hayırlısını versin, fakat gözü kapalı bir harekette bulunmamanı tavsiye ederim.
Hem ailenin karşı çıkmasından dolayı onlara bir kulak vermelisin, hem de gerçekten iyi ölçüp biçmelisin.
Her aile evladının bir an önce kendi yuvasını kurmasını, düzenini kurmasını ister inan buna.
Eğer bir karşı çıkma durumu varsa bu kesinlikle kendi evladının başına kötü tecrübeler gelmesini engellemek içindir.
Bunu asla görmezden gelmemelisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…