Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.