• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Herkes 1. Sınıfta guluyo eğleniyor ben issiz kalacağım düşünüyorum tsk ederim dedi.
Belkide hata yaptım bilmiyorum
Haklı, daha çoook var daha yolun başında bunlar düşünülemez çünkü hayatın ne göstereceği, önüne ne fırsatlar çıkacağı henüz belki değil. Okudukça bölüm hakkında bilgi sahibi oldukça, içine girdikçe insan kendisine yön verebilir daha bismillah ne biliyor ki bölümü hakkında ne diyebilsin.

Bu arada daha bu yaştan niye böyle ciddi düşünmeye basladiniz anı yaşamanız lazım gezin eğlenin sanki hemen yarin evleniyorsunuz da sevgiliniz işsiz daha seneler var onunuzde.

Evet çok haklısın.
Benim nişanlımla maddi olarak durumlarımız çok farklı eğitim olarak sıkıntı yok. Ben ve ailem sorun etmiyoruz hatta hiç bir isteğimiz yok babam herşeyi yapma teklifinde bile bulundu çaktırmadan onu kırmayacak şekilde ama o sorun ediyor farklı tepkilerle ortaya çıkarıyor. Yani kardeşim benimle aynı noktaya gelemeden düğününe 1 ay kalmadan daha çok bağlanmadan bitir.

Benim nişanlımla maddi olarak durumlarımız çok farklı eğitim olarak sıkıntı yok. Ben ve ailem sorun etmiyoruz hatta hiç bir isteğimiz yok babam herşeyi yapma teklifinde bile bulundu çaktırmadan onu kırmayacak şekilde ama o sorun ediyor farklı tepkilerle ortaya çıkarıyor. Yani kardeşim benimle aynı noktaya gelemeden düğününe 1 ay kalmadan daha çok bağlanmadan bitir.
1.5 yılda bağlanacagim kadar baglandım zaten..

İnsanın yarın hayatta kalacağı belli olmayan bir dünyada ailenizin istediği kalıba sokma düşüncesi neden.aynı şey size yapilsa ne hissedersiniz.çocuk sizin gibi hukuk okusaydı.iki hukukçu olmaz ailen. Ekonometri okumani istiyor dese fikriniz ne olurdu

1.5 yılda bağlanacagim kadar baglandım zaten..
İş ciddiye bindikçe daha zor olacak ben senin yerinde olsam bir daha başa dönsem üniversite hayatımda hayatıma kimseyi sokmazdım oku güzelce bitir sonra hayat seni nereye sürüklerse orda bir şekil ver. Ben şuan o kadar mutsuzumki evleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.

İş ciddiye bindikçe daha zor olacak ben senin yerinde olsam bir daha başa dönsem üniversite hayatımda hayatıma kimseyi sokmazdım oku güzelce bitir sonra hayat seni nereye sürüklerse orda bir şekil ver. Ben şuan o kadar mutsuzumki evleniyorum diye heycanlanamıyorum bile.
Neden mutsuzsunuz

Sanki çocuk ilkokul terk. Arkeoloji gayet entellektuelitesi yüksek bir bölüm. Sonuçta çocuk üniversite mezunu olucak. Pazarlama yapar , inzan kaynakları yuksekisansi yapar. Valla okuduğun bölümü yapmıyorsun eğer özel sektorse. Ailen biraz eski tarz düşünüyor , devir değişti.

Valla erkeğin mesleği önemsiz diyemeyeceğim etrafımda evlenenlerin ciddi bir kısmı eşlerini üni yıllarında tanıdılar ve mezun olunca evlendiler. Ama alakasız bölümler okuyup becerileri başka yönde olan meslek olarak başka alanlara yönelen insanlarda var. örn sanat tarihi okuyan adam fotoğrafçı olabiliyor dükkan açabiliyor ya da su ürünleri okuyan web yazılım programlama gibi bir alanda iş tutturabiliyor. Bir başkası öğretmenlik okuyup pazarlama müdürü ya da satın alma müdürü olabiliyor. Kişinin hobileri ve becerileri okuduğu bölümden farklı olabiliyor ve bunu meslek edinebiliyor anlacağınız. Yani bunlara takılmayın önce bir okul sürecini yaşayın mezun olun bu sürede ilişkiniz sürecek mi yoksa bitip yeni aşklara yelken mi açacaksınız? di mi bi yaşayın önce. Bir daha bu konuyu açmayın sevgilinize özgürce öğrencilik yıllarınızın ve gençliğinizin tadını çıkarın. Hayatta bunlar için kaygılanacak uzun yıllarınız olacak ama şu an ne yeri ne de zamanı.

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.

bir öğretmen olsa kabul ederiz ne ya ? Sizin mesleğinizden daha üstün öğretmenlik bugün kızları öğretmenlerin eseri eminim arkeoloji mezunu sen olsan ailen hiç yadırgamazdı erkeğin mesleği aşağıda olunca mı sorun ? normal memur olur polis olma şansı varsa ona başvurur subay olur askere gider orda kalır işi olur yani aileniz sizi gökkubede görüyor anladığım kadarıyla keşke hepimizin sonunun aynı olacağını bilse o çocukla evlensen de bu düşüncede insanlar ezer durur yani ailen senin mutluluğuna çok gölge düşürür sevgiline söyle başka alana yönelsin seninle evlenmek istiyorsa allah yuva kurmak isteyenin yolunu açar biraz çabalasın

Neden mutsuzsunuz
Bahsettiğim gibi bizimde sorunumuz eğitim durumu değil şehirler idi şimdi benim istediğim şehre geliyor evi dizdik düğünümüz var gelecek ay bugün evlenmiş olacağım ama o her fırsatta mutsuz olacacağız buraya geldiğim için pişman olacaksın diyor oda üzgün bende;( seviyoruz diye bitsin demek demek helede nişan yapmışsan ailene sevdiğim çocuk diip ne diyeceğim ben seçtim sonuçta. Yani senin anlayacağın ilerde ailen kabul etsede büyüdükçe fikirlerin değişecek ve işin içinden çıkamayacaksın gel abla sözü dinle okuduğu bölüm için tabiiki biri bırakılmaz ama kafanda bir soru işaretş var bu giderek büyür. Güzelce okulunu oku hayatına biri girecekse ilerde senin şartlarına uygun olsun ama önce şartların olgunlaşsın.

Ben de hukuk okuyorum. Son sinifa gectim. 5 yildir erkek arkadasim var o da hukuk okuyor. Sevdigin insanla ayni seylerden bahsedebilmek ya da ortak noktanin olmasi guzel sey.
Ancak yalniz aile istiyor diye bu kriter olamaz. Egitim cehaleti alir eseklik baki kalir demisler. Onemli olan gercekten insanlik. Benim erkek arkadasim okumuyor olsaydi da benim icin fark etmezdi acikcasi. Ailem icinde edecegini zannetmiyorum. Ama herkesin dusunce yapisi farklidir tabiki
Yalniz sunu da belirtmeden gecemicem. Cok arkadasim var son yila gelmis sevgilisi daha yuksek puanli bolumde diye bolum degistirmeye calisan. Eger boyle bir niyeti varsa kendi de mutlu degilse en azindan cabuk harekete gecsin ki 3 _4 sene sonra fark etmesin.
Umarim cozersiniz :)

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Sanki yarın yüzük takılcak da kızı vermeyiz mod olmuş. Bakalm ilişkinz evliliğe gidecek mi? Belki kendi istemeyp bölümü bırakıcak.
Yani sonradan ya sizin için bıraktğnda pişman olursa o zaman nasıl hissetceksiniz?
Bide aileniz istemiyo bu bölümü anladık. Yarın yaşadğnz şehre adamın işine hep karışılcak mı? Ve siz hep dinleyeckmisinz?
Tamam o da bölümü isteyerk seçmemiş ama karışmayn bence. Belki seneye kendi iradesyle değiştrmk ister

Siz hukuk okuyorsunuz. Iş bulsa bile asla sizin kazanciniz kadar kazanamaz. Bu sizi rahatsiz edecek mi ya da esiniz oldugunda bunun altinda ezilecek mi. Hepsi olabilir. Aileniz hakli. Ama siz haksizsiniz. Aileniz sizi düşünüyor da böyle diyor. Ama siz sevdim dediginiz birini degistirmeye calisiyorsunuz. Hersek icin cok erken ama emek verip de yillar sonra ayrilmak da kötü olur iyi düşünüp devam et.

Dipnot. Eşim de Bilgi Belge yönetimi okuyordu. Keske öğretmenlik okusa derdim. Ama çat diye atandi iyi bir kuruma. Öğretmenlerin hali ortada... hic bisey belli olmaz.

Hele bismillah, hayat üniversitenin biteceği yıllarda daha başka görünmeye başlıyor insana. Hem sen sevgili misin ebeveyn misin, adamın hayatına bu şekilde müdahale etmeye hakkın yok. Önünüzde yıllar var.

Bu işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum. Ondan vazgeçmek ayrılmak istemiyorum. Mutluyum. Ama cok paranoyak biri olduğum için onunlayken de sürekli geleceği düşünüyorum.

Adam bu bölümü yazarken sizi tanımıyordu bile. Daha bir senedir tanıdığınız insanın hayatını şekillendirmeye çalışmak neyin kafası gerçekten?
Şimdi okulu bırakıp başka bölüme geçse 4 senede ayrılmayacağınıza dair sözleşme mi imzaladınız?
Bence aileniz de siz de çocuğu rahat bırakın. Daha 1. sınıfı yeni bitirmiş adamı soktuğunuz buhrana bakın.

Back
X