• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

5 yaş için en uygunu jimnastik.
hepsini deneyecek dönem dönem öyle anlayacak.
ha benim yoğun ısrarlarıma rağmen baskete gönderemedim belki seveceksin diyorum yok ben futbolcu olcam diyor.
futboldan başka bir spora daha fazla yeteneği var mı öğrenemedik mesela:)

futbol onlar için daha zevkli sanırım, benimki de çok seviyor.
ben de kendi yapamadığını çocuğuna yaptırmaya çalışan anne misali tenise çok özeniyorum (kendim bir kaç kez başlayıp bırakmak zorunda kaldım), ama hiç ilgisini bile çekmedi :)

yani babasının fiziğine benzeyecek gibi, çelimsiz bişi :KK70::ıslık:
ben de şöyle kolu bacağı güçlensin istiyorum, kırılacak resmen.
ama bakıyorum yaşıtları maaşallah diyeyim yapılı yapılılar, sanırsın vücut çalışmış çocuk. bir yerde bir eksiğimiz var ama bilemiyorum :KK43:
O zaman sana bi tuyo veriyim
Zayif erkeklerdeki guc kimsede yoktur
O kasli sisman iri erkek gucludur olayi tam.bir sehir efsanesidir :)
Emin olabilirsin bu dedigime

Belki evlenemezsiniz.( insallah olur)
Hayat bu.
Ne getirecegi belli olmaz.
Baski kurarak bir yere varamazsin
Bence hayirlisini dile
Zaten gereken konusmayi yapmissin
Gerisi ona ve hayatin akisina kalmis

ahaha messi ile ronaldo farkını bilmeyecek kadar olaydan uzağım:)
dün avrupa yüzme şampiyonası vardı adamların vücutlarından bari gireyim dedim aman anne ya dedi. iyi tamam çarpık bacaklı bir futbolcu ol sen diye kapattık mevzuyu:)
bana kalsa zaten aç kalıp evlenmeye kız bulamaz bdv mantığına göre:)

Benimkiler de aç kalacak bu gidişle :) bir şey olmaz. Bir köy kurup ekip biçerler falan :))

Ya bende baska spor dallarina yonlendirmeye calistim koru korune baglanmasin , hepsini gorsun kendi secimini yapsin istedim
Tenise gitti, baskete , yuzmeye , yelken icin yalvardim hatta cunku fizigi cok uygun ama istemedi
Bende ok dedim gercekten futbolcu olmak istiyor cocuk , desteklemekten baska yapacak bisi yok

Olsun, bence Türkiye’nin çok iyi eğitimli düzgün yetişmiş futbolculara ihtiyacı çok.
Kaliteli insan her meslekte lazım. Fark yaratıyorlar.

ya ben de bunu merak ediyorum :)
benim sıpa 5 yaşında.
ben de farklı spor dallarına yönlendirmek istiyorum, ama bakıyorsun ünlü sporculara işte ne bileyim 5 yaşında tenise başladı falan. e nasıl anlıyorlar bu çocuğun hangi spora yeteneği olduğunu, veya fiziği uygun yazmışsın, nereden biliyorsun 5 yaşındaki çocuğun fiziği uyacak mı ileride uymayacak mı?

Çocuğun fiziği aktiviteye göre şekilleniyor :)
Eşim 195cm
Bizim oğlanlar da yaşlarına göre uzun.
Ama eşim eğer basketbolcu olmak gibi bir hayalleri oksa uzun boy dezavantaj, biraz baskılamak için 15-16 yaşlarında ağırlık çalışırlar, 180-185 arası kalırlar diye hesap yapıyordu geçenlerde :)
Haklı da.
Yüzücülere bakın, neredeyse solungaçları çıkacak :)
Atletizmde sprinter atletler daha kaslı olur,
Uzun mesafe koşucuları daha ince yapılı, zayıf
Genetik etkili tabi, boy konusunda en azından :)

Ailenizin yakışıksız cümlelerine hiç değinmeyeceğim, yanıtlamışlar.

Ben resim sanatçısıyım. Alanımda tüm bölümlerin derslerini gördüm. İç mimarlık okudum ardından ikinci bölümüm resimi bitireceğim seneye.

Sanat tarihi, müze tarihi, arkeoloji, moda, grafik, fotoğraf.. vs gördüm. Yaklaşık 12 senedir sanatın içindeyim. Arkeologlar, ressamlar, sanatçılar tanıdım tanımaya devam ediyorum.

Hatta burada tüm bayanların yorumlarını okuyorum, herkesin düşüncelerini anlamaya çalışıyorum. İnsan duygularını, eleştirilerini, insanların yaşadıklarını, insanın bulunduğu ruh hallerini konu alırım hep eserlerimde. Çok projeye imza attım, makaleler yazdım. Sanat galerisinde ressamım, aynı zamanda ders veriyorum derslerime devam ederken sergilerim oluyor.

Ve aynı zamanda resim okuyup bitiren arkadaşlarımın kimisi evleniyor, kimisi çabalamadan devletten birşeyler bekliyor, kimisi atanma derdinde kimisi “sanatın” değerini bilmeksizin iş bulma derdinde.

Başarı bambaşka bir şey, sevmek, istemek gerek. Çabalamak gerek, mücadele etmek gerek.

Evet bölümümüm kolay olduğunu düşüneceksiniz, eğlenceli, siz yorulmuyorsunuz diyeceksiniz. 12 senedir gece uykusu bilmem, kalem, fırça elimden düşmez sabahın ilk ışıklarına kadar deli gibi çalıştım; okudum, araştırdım. Yoruluyorum, sağ elimde sinir sıkışması yaşıyorum ama pes etmiyorum seviyorum ve zevk alıyorum. Emeklerimin karşılığında harika kazançlar sağlıyorum başarıyı arzuladıkça basamak basamak yükseliyorum.

Çok değerli arkeolog profesör hocam şu an yurt dışına yerleşti. Çeşitli kitaplar çıkardı dersleri dışında yanı sıra kazılara ve gezilere çıkardı. Ondan aldığım hazzı, sohbeti, kültürü hiçbir şeye değişmem. Ve bana şunu söylemişti. “Sanatın dışındaki herşeyi okuldan atmak lazım, hatta okulu bile okuldan atmak lazım” demişti.

Diyeceğim o ki konu sahibi, arkeolog sevgilinizden çok şey öğreneceğiniz ve kapacağınız. Kültürel açıdan da gelişmiş olursunuz keza aileniz de...

Evet ben de memnun değilsen yardımcı olayım demek istedim ona. Eğer memnunsa bir yerlere çabalar ve gelir. Fakat öyle idealist bir insan değil. 20 yaşındayız. Evet genciz biliyorum. Ama hem mantıklı hem sevgi dolu bir birliktelik olsun istiyorum.
Anlıyorum.İlerlemiş bir ilişkide bunları sorgulamanız ve olmuyorsa ayrılmanız daha zor olacak.Aslında yanlış değil bence.
Ama sadece çok hızlı olmasını beklemeyin bişeylerin.İdealist olmadığını anlamam zor olmadı yazmış olduklarınıza bakılacak olursa rahat.Olursa olur olmazsa olmaz mantığında.
Yazmış olduğunuz çoğu şey yanlış anlaşılmaya müsait burda.Yaş grubunuzdaki bir insandan çok olgun hareketler,kelimeler beklentisine girilmemeli.Hayatı öğrenmeniz için önünüzde çok yol var.
Erkek arkadaşınızdaki bu olgunluğu görmek isteme çabası olmayıp yaşına verip,sizin yazmış olduğunuz bazı şeyleri yanlış tarafa çekip sert bir şekilde olumsuz düşünceler belirtilmesi/yazılması burdan pek adil durmuyor.
Almanız gereken,vicdanen,mantıken size uygun şeyleri alıp,gerisine çok takılmamak lazım canım.. :KK66:
Hayatın boyunca mutluluk,başarı hep seninle olsun..

Anlıyorum.İlerlemiş bir ilişkide bunları sorgulamanız ve olmuyorsa ayrılmanız daha zor olacak.Aslında yanlış değil bence.
Ama sadece çok hızlı olmasını beklemeyin bişeylerin.İdealist olmadığını anlamam zor olmadı yazmış olduklarınıza bakılacak olursa rahat.Olursa olur olmazsa olmaz mantığında.
Yazmış olduğunuz çoğu şey yanlış anlaşılmaya müsait burda.Yaş grubunuzdaki bir insandan çok olgun hareketler,kelimeler beklentisine girilmemeli.Hayatı öğrenmeniz için önünüzde çok yol var.
Erkek arkadaşınızdaki bu olgunluğu görmek isteme çabası olmayıp yaşına verip,sizin yazmış olduğunuz bazı şeyleri yanlış tarafa çekip sert bir şekilde olumsuz düşünceler belirtilmesi/yazılması burdan pek adil durmuyor.
Almanız gereken,vicdanen,mantıken size uygun şeyleri alıp,gerisine çok takılmamak lazım canım.. :KK66:
Hayatın boyunca mutluluk,başarı hep seninle olsun..
Cok teşekkür ederim. Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz

. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz...

Aileniz" Yoldan geçeni çevirip öğretmen diye sınıfa sokuyorlar " diye düşünüyorlar herhalde.

Cok teşekkür ederim. Bana ne yapmamı tavsiye edersiniz
Rica ederim..Ben olsaydım.Gerekenleri kendisine tekrar hatırlatıp kendimi biraz geri çekerdim.Derslerime,sınavlarıma ağırlık verip güzel bir dereceyle mezun olmak için çaba gösterirdim daha çok.Şimdiden önünüzü görebilmeniz mümkün değil çünkü.Bazı şeylerin cevabını zaman gösterecek..
Aileme ise ''Şuan bunları düşünmek için erken bunları konuşmak istemiyorum derslerime odaklanmak istiyorum'' derdim.Konu eşildikce hem ailenle hem erkek arkadaşınla huzursuzluğunuz artacak çünkü..
Erkek arkadaşınla ise ne iyi ne kötü ol bence.Önceliklerini zaten kendin fark edeceksin zamanla..

Rica ederim..Ben olsaydım.Gerekenleri kendisine tekrar hatırlatıp kendimi biraz geri çekerdim.Derslerime,sınavlarıma ağırlık verip güzel bir dereceyle mezun olmak için çaba gösterirdim daha çok.Şimdiden önünüzü görebilmeniz mümkün değil çünkü.Bazı şeylerin cevabını zaman gösterecek..
Aileme ise ''Şuan bunları düşünmek için erken bunları konuşmak istemiyorum derslerime odaklanmak istiyorum'' derdim.Konu eşildikce hem ailenle hem erkek arkadaşınla huzursuzluğunuz artacak çünkü..
Erkek arkadaşınla ise ne iyi ne kötü ol bence.Önceliklerini zaten kendin fark edeceksin zamanla..
Ona gerekeni nasıl hatırlatabilirim kırmadan uzmeden

Sevgilinize yapılan bana yapılsa ben resti cekerdim çoktan iyi dayanmış.

Hiçbi sey yapmayin.

Universite mezunu olup başka iste calisan insanlar var.

Sevgiliniz kendi yolunu cizsin meslegini ele alinca aileniz karar versin. Onlar da sizi düşünüyor ve zaten bu iliskinin uzun ömürlü olacagini sanmiyorum ben.

Ciddi tartismalara dönmüş olay simdiden.

Hayirlisi olsun.

Ona gerekeni nasıl hatırlatabilirim kırmadan uzmeden
Sürekli hatırlatsan üstüne gitmiş,bunaltmış olursun.
Konu üzerine hiç konuşmasan kendini kötü hissetmeye başlarsın.
Mutlu olman için ne yapması gerektiğini anlamıştır zaten bu açıdan bence daha fazla ne yapabilirim'i düşünme canım.
Böyle bir şeye niyeti varsa yapar ne isterse onu yapacaktır eninde sonunda.Diğer türlüsü ona göre baskıya girecektir bu da ilişkinizi daha zor bir noktaya getirir..
Bu sebeple biraz bu konu üzerine gitme bence şimdilik ve takipte kal.Duruma göre hareket edersin :KK66:

Öğretmen olsa dan kasıt bölümünde yüksek yapıp öğretim görevlisi olması sanırım.
Bence ailecek saçmalıyorsunuz rahat bırakın çocuğu

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.
Okuluna odaklan iyi bi bolum kazanmisin nasibinde kim varsa zaten zamani gelince seni bulacak bu acele niye ?

Hobi Yok.
Artık mühendislik yapmıyor.
Ve aldığı maaşın yarısını kazanmıyor.
Birikimden harcıyoruz. İş oturur mu bilmiyoruz.
Oturmazsa, beceremezsek maddi olarak epey zarar göreceğiz.
Bunları düşünmek yerine yapabileceğimize ve işlerin yolunda gideceğine inanıyoruz.
Yolunda gitmesi için emek harcıyoruz.
Mutluluğu cebinizde çok para varken de garantiye alamıyorsunuz. :) siz de bunu yok sayıyorsanız, haklısınız diyecek bir şey yok:)

Şahsen fakir ve mutsuz olmaktansa zengin ve mutsuz olmayı tercih ederim.

Bir öğretmen olarak ailenizin “bir öğretmen olsa yine kabul ederiz” zihniyetini çok şuursuzca buluyorum. Artık hukukçularda mezun olunca asgari ücretle başlıyorlar mesele atanmaksa İstanbul hukuk mezunu arkadaşım işsizden benim iyi bi işim var. Ailen seni mezun olunca CEO olucak sanıyor zannedersem. Kaderin cilvesi sevdiğin iyi bir yere gelip sen işsiz kalabilirsiniz.
Ünide böyle çok öğrencilerimiz var. Üni biterken ayrılıyor çoğu. O üni sonrası işsizlik kötü bi bunalım kaldırabilecek misiniz bilmiyorum ayrıca sevgiliniz kaldırabilecek mi? Ailenizde yanınızda durmuyor. Ayrıca bu ezilmenin altında zorlanır sevgiliniz. Onda bir çaba da göremiyorum. Açıktan adalet okuyup dgs ile hukuğa geçen çok kişi var onu bile yapabilir. Erkeğin yapısı gereği yürütebileceğini sanmıyorum. Siz de ister istemez yansıtırsınız. Gelecek göremiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Merhaba, 1.5 yıldır sevdiğim ve 1 yıldır birlikte oldugum bir insan var. Hayatımın ilk aşkı. Onu gerçekten çok seviyorum. Fakat sorun şu ki ailem okuduğu bölümden dolayı kabul etmiyor. Ben hukuk okuyorum. O da arkeoloji okuyor. Henüz 1. Sınıfı ikimiz de yeni bitirdik. Onu karşıma alıp konuştum. Ben seni olduğun gibi kabul ediyorum ama bak ailem boyle düşünüyor dedim. Ne yapacağız dedim. Burada ikimizin de yapabileceği bir şey yok elimizden bir şey gelmez dedi. Bu yıl ikimiz de oylesine sınava girmistik. O da belki daha iyi yer gelirse giderim demisti. Ben de ona tercih yapma ihtimalin yok mu dedim. Yok dedi. Oturdum arkeolojiyi araştırdım. Gerçekten iş imkanı çok kısıtlı. Ona bunu anlatmaya çalıştım ama benim çok ustume geliyorsun dedi. Bak yatay geçiş yaparız ben seni çalistiririm açıköğretim okursun diye aklıma gelen her imkanı sundum. Ne okuduğu umrumda değil ama ailemin düşüncesi de belli. Kendisi de arkeolojiye çok isteyerek gitmemiş mutlu değilmiş. Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz. Ileride iyi bir işi olursa o zaman farklı olabilir ama şuan için ikiniz de mesleklerinize odaklanin dediler. O ise bana beni kafandaki insan yapmaya çalışıyorsun olduğum gibi kabul etmiyorsun dedi. Ben sadece ailemin onaylamasını istemistim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Lütfen fikrinizi belirtin.

Pardon da!!!

Bir öğretmen olsa da kabul edebiliriz nasıl bir tabirdir???

Öğretmenligin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlatıp klişe cümleler kurmayacağım.

Pardon da!!!

Bir öğretmen olsa da kabul edebiliriz nasıl bir tabirdir???

Öğretmenligin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlatıp klişe cümleler kurmayacağım.

Aynen bir öğretmen olarak bu zihniyettekilerin çocuğunu okutup hukuk kazandırıyoruz ailenize hakkımı helal etmiyorum şahsen.

Back
X