- 1 Aralık 2017
- 4.631
- 8.894
- 158
Bazen öyle saçma şeyleri takıntı haline getiriyorlar ki.Ben sorunun okul oldugunu dusunmuyorum ailenın istemedıgı başka bişe var.
Çocugu istemıyolar okul bahane bence.
Benımde boyle ailemın ıstemedıgı bı sevgılım vardı.sebeblerı cok saçmaydı.Bazen öyle saçma şeyleri takıntı haline getiriyorlar ki.
Yıllar önce kuzenim eğitimli akıllı çok nazik insan olmasına , işadamı olmasına rağmen sevdiği kızın annesi gördükten sonra kızını ona vermeyi bağıra çağıra reddetmişti. Sebep: Kafasının ortasındaki saçları dökülmeye başlamıştı o zamanlar, kel adama kız vermem diyordu isyan ediyordu. Neyse ki büyükler bir şekilde ikna ettiler. Maşallah gül gibi yuvası var şimdi. Kaynana da damadım canım oğlum diyerek geziyor
Aileler bazi seyleri hisseder lafindan sözünden vs cikmasin tamam ama..Gerekceleri nedir neden? Bir arkadas saci döküldügü icin damat adayini istemeyen bir anneden bahsetmis..ileriyi cok mu görmüs sizce saclariyla mi mutlu edebilecekti acaba kizlarini? Hakli sebepler ve mantigima uygun sebepler olmadigi sürece kimse beni sevdigimden ayiramaz arkadas! Yok oyle bisey.. Onlarin sevdigi begendigi adamin ne malum beni mutlu edebilecegi?? Bu isler biraz gözlem biraz sans biraz da karsindaki insan merhameti,insanligi ile dogru orantili bence..Arkadaslar merhaba
Ailemle yaşadığım sorunlar hakkında daha önce de konus açmıştım ama hala sorun yaşıyorum. Annem sürekli istemiyorum sevmiyorum niye zorluyorsun ben hayır dersem olmaz bozarım bu işi deyi duruyor sevgilim ailesi ile ailem tanıştı hatta Bayram’dan sonraya Nisan ve isteme tarihi verildi ama gel görelim ki benim ömrümü yiyorlar evde hem annem hem babam.
Sebebi ise ben üniversite mezunuyum sevgilim suan açıktan üniversite okuyor askerliği ertelemek için bitirmemiş okulu bide askerlik var tabi. Ayrıca özel sektörde çalışıyor diye de istemiyorlar
Annem sürekli rencide edici Mesajlar atıyor bana kendini lise mezununa kaptırdın gidiyorsun allah seni bildiği gibi yapsın istemiyoruz diyoruz anlamıyorsun diye ama sevgilim ve ailesi bunları bilmiyor çünkü söylememe izin vermiyor bizi söyleme ben istemiyorum de ayrıl diyor annem.
Madem istemiyorsun ne diye isteme tarihi veriyorsun insanlara.. su üç ayda ömrümü yedi cani sagolsun annem ne yapıcam nasıl bir yol izlemem gerekir fikirlerinize ihtiyacım var
Doğru anne babanın rızası Allah'ın rızasıdır.Aİlen istemiyosa vazgecmelisin.. onlar herseyi hissediyolar .. emin ol buna tecrübeyle sabit
Dipnot: Anne baba rızası alınmadan yapılan evliliklerin çoğu bitiyo.. çünkü anne baba rrızası demek Allahın rızası demek.. incitmemeye bakın
Kalbime söz geçiremiyorum ki simdi vazgeçersem ilerde pişman olmaktan korkuyorum hiç bir sorun yasamadan sadece ailemin elalem ne der sözlerinden dolayı vazgeçmek saçma geliyor bana annemin tek sözü “ ben arkadaslarıma damadım lise mezunu diye nasıl derim” bu ayrılmak icin sebep mi
Anneniz çok büyük saçmalıyor. Kendini düşündüğü için kızının mutluluğunu önemsemiyor. Anneniz sosyal baskıya dayanamayan biri, benim istemediğimi söyleme demesi de bu yüzden.
Siz de onun bu zayıflığını kullanın. “Eğer önüme taş koyarsan, bütün akrabalarını, arkadaşlarınla tek tek konuşup bana yaptıklarını anlatırım” deyin diyecektim ama o kadar manipülatif ki sizden önce arar. O yüzden ona söylemeden yapın. Sözünü dinleyeceği insanları tek tek arayıp, sevgilinizle ne kadar mutlu olduğunuzu, annenizin “ben insanlara lise mezunu diyemem, o yüzden olmaz” dediğini ve diğer herşeyi anlatıp yardım isteyin.
İnsanlar onu arayıp “ayıp ettiğini, yanlış davrandığını” anlatsınlar. Sizin anneniz toplumsal baskıya dayanamaz, insanların onun hakkında kötü düşünmesini istemez ve kötü anne gibi görünmemek için uğraşır.
bu meslek gurubuyla evlı olanlar dortdortlukmutlu oluyor galıba....Tek sebep bu mu?
Pardon ne mezunusun acaba doktor falan mısın mesela?
Mesele seni sevmesi değer vermesi üzmemesi değil mi yahu?
Ailenin zihniyeti "damadın mesleği iyi olsun zengin olsun" sanırım.
ben olsam kayınvalıdeye tavır alırdım...ınsnaın fiizksel yonuyle alay edenlerden hıc haz etmıyorum...ıyı damatmıs gerçektenBazen öyle saçma şeyleri takıntı haline getiriyorlar ki.
Yıllar önce kuzenim eğitimli akıllı çok nazik insan olmasına , işadamı olmasına rağmen sevdiği kızın annesi gördükten sonra kızını ona vermeyi bağıra çağıra reddetmişti. Sebep: Kafasının ortasındaki saçları dökülmeye başlamıştı o zamanlar, kel adama kız vermem diyordu isyan ediyordu. Neyse ki büyükler bir şekilde ikna ettiler. Maşallah gül gibi yuvası var şimdi. Kaynana da damadım canım oğlum diyerek geziyor
Altina imzami atarim..Doğru anne babanın rızası Allah'ın rızasıdır.
Fakat yine Allah insanları küçük görmemeyide emrediyor değil mi? Allah insanların dış görünüşüne okuluna parasına değil kalbine ve amellerine bakıyor değil mi? Ve bu ayet ile sabit.
Şimdi sırf arkadaşlarıma ne derim diye bir insanı red edip küçük görmek ve bunu Allah'a itaate bağlamak nasıl bir durumdur? Allah bunun hesabını sorar.
Kusura bakmayın konu sahibi, ailenize ben burada durduğum yerden ayar oldum. Size sabırlar dilerim
Annenin kisiligi ile fazla fikir sahibi degiliz yalniz anne bu durumda beni her yere herkese rezil ettin diyip zitlasip olayi farkli boyutlara tasiyabilir.Insanlarin fikirlerine onem veriyor gibi gorunmesi belki de bahanesi'dir.Daha maddi durumu iyi evi arabasi meslegi olan dugununde daha fazla altin takacak damat adayi da hayal ediyor olabilir bilemeyiz.Bu surecte zitlasmadan, atraksiyonlar yaratmadan,nabza gore serbet vererek ilerlemek daha cabuk sonuc alir gibime geliyor.Bir de insanların konuşması vs. hiçbir şey işe yaramazsa:
“Ben her halükarda evleneceğim. Eğer beni zorlamaya devam edersen, erkek arkadaşıma ve ailesine bana yaşattığın her şeyi anlatırım. Onlar bana destek olur. Ondan sonra evlendiğimizde sen hayatın boyunca istenmeyen kayınvalide olursun. Düğünümde beni yalnız bıraktığınız için ben de size küserim. Sonra ben barışsam bile eşim ve ailesi barışmaz. Peki o zaman arkadaşlarına sevilmeyen, istenmeyen kayınvalide olduğunu, kızının evine rahatça giremediğini, torununun yüzünü aylardır göremediğini nasıl söyleyeceksin? Onun yerine ‘Damadım bu yaşta okuyup, kendini geliştiriyor, tuttuğunu koparan, beni el üstünde tutan pırlanta gibi bir damadım var” demek daha kolay değil mi? Tercih senin, arkadaşlarına hangisini söylemek istediğini kendin seç” diyebilirsiniz.
Ondan sonra ayılıp bayılmalara hazırlıklı olun, ilgili ama kararlı durun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?