Ailem sözümü attırdı

iş güç meslek falan tamam da ben ailenin ırk,mezhep konusunda ikna edilmesinden yanayım.o çocuğun ne suçu var yani bu durumda?üstelik iş ciddiye binmiş..çocuk oyuncağı mı bu?dediği gibi bu işin vebalini ne ailen ne sen ödeyemezsiniz..ben aileni ikna etmeye çalışmandan yanayım yok olmuyosa göğsünü gere gere kuracağın yuvaya sahip çıkmandan yanayım..koynuna alacağınız adamıda bu denli aileniz seçmemeli..(iş,güç,ailesinin iyi-kötülüğü,insanlığı,meslek vs konularına bişey demiyorum aileni dinlemelisin) işi ne?ilşkinize ve evlenmek istediğiniz adama gerçekten güveniyorsanız,hiçbir başka sorun yoksa,yarı yolsa bırakmaz tereddütüm yok diyorsanız bnce ona sahip çıkın...birde öğretmenmişsiniz,cahilde değilsiniz...o adama çok günah etmişsiniz ailecek...

Son düzenleme:

O mühendis.İş konusunda problemimiz yok.İlişkime güveniyorum ama şuan eskisi gibi olurmu bilmiyorum.Ailesi insan olarak iyi.Fakat bizden çok farklılar ve o da ailem şöyle ister böyle ister diyor bazı konularda.Bazı konularda da sabit fikirli.Söylediğimde senin iyiliğin için derdi.Ben de bu vicdan azabının altından nasıl kalkacağımı bilmiyorum.Ama herkes birçok arkadaşım ayrılmamızdan yana.Sen o aileyle yapamazsın diyorlar.Kendini düşün diyorlar.Onlara uyum sağlamaya çalışacaksın ve çok zorlanıcaksın üstelikte ailen senle olmayacak diyorlar.O kadar zor ki...

kültür farkı önemlidir arkadaşlar en basitinden yemek kültürü çok önemli çünkü insan ölene kadar yemek yer ama çok farklı bi kültürdeki birisine nasıl ayak uydurulur çok zor gerçekten olmuyor yani ben yaşıyorum çünkü anlaşılmıyo

Keşke beni olduğum gibi kabul edebilseler.Bizde böyledir şöyledir sen bizi zaten biliyorsun demeselerişte beni korkutanlar bu tarz düşünce.Yoksa zaten sevdiğim insan da beni olduğum gibi kabul etse ve ailesine bu kız okumuş öğretmen olmuş herşeyin doğrusunu bilir size laf düşmez dese şuan onun yanında olurdum.Annesi ona sakın eşine fazla yüz verme her istediğini sana yaptırmasın falan diye nasihat veriyormuş.İleriki yaşantımızın da onların memleketinde geçmesini istiyordu ailesi.Benim ailem de memleketimde yaşamamı istiyordu.Ama ben yine de sözlüme illa benim memleketimde yaşamasak da olur daha güzel bir şehirde yaşarız her iki tarafında ortasında bir yerde diyordum.O da kısmet falan diyordu.Onun memlektine lafım yok gezdim gördüm güzel bir yer fakat ne de olsa batıdaki imkanlar yok orada yaşamak istemem yani.Ama o orada yaşamayız da demiyordu.Bu karara bile ailesi karışacaktı.mafoldumben

Gördünmü bak neler varmış daha,dahada neler çıkacak ve seni mutsuzluğa sürükleyecekti.Ailende bunu görmüş ve sana engel olmuş..bence çokda iyi yapmış,annesinin sözüm ona nasihatleri,seni ailesinin yanına taşımak istemesi hoş şeyler değil.Evlendikten sonra hayatın dahada çekilmez bir hal alabilirdi,şimdiden hatadan dönmek en iyisi.Böyle bir canlı örnekte benim çevremde vardı,nişanı bozdu kızımız..ama ailesini dinlememiş bayağ yol katetmişti.Gözleriyle gördü olacakları,nişandan sonra erkek adım adım gerçek yüzünü gösterdi,tıpkı senin sorununa benziyordu onlarda.Şimdi ise iyiki ayrılmışım diyor,o da seviyorum,bir daha onun gibisi çıkmaz karşıma diyordu..

Locaya katılıyorum en büyük sıkıntılardan biridir yemek konusu..
Eşimde doğulu ben ankaralıyım en büyük şansım modern bir aile olmaları giyim kuşamları yaşam tarzları geröekten iyidir onların ama yinede yemek konusunda onlara göre öncelik erkeklerde.
Düşünün et yemeği yiyorsunuz servis yapıyorum etinden bol koy yesin der annesi benim çocuğum masada dururken onun daha fazla yemesi gerekirken oğluna yedirmeye çalışması insanı çileden çıkarır..
Bunlar sedece bir örnek kültür farkı bence çok önemli

Belki de haklısınız.Çevremdekiler de aynı bu şekilde düşünüyor.Belki ben de aileme hak vericem zamanla.Ben de bunları yeni yeni düşünüyorum.Önceden görmek istemiyordum seviyorum herşeyi hallederim diyordum o kadar çabaladım uğraştım onları evimize kadar getirttim ama demek ki olmayınca olmuyormuş.Tek üzüntüm bitiş biçimi çok üzücü çok onur kırıcı.O da bu noktaya takılmış kalmış.Sanki ayrı olmamızdan çok herkes onun hakkında neler diyor onu düşünüyor.Benim de hakkımda söylüyorlar diyorum ama anlamıyor.Ama inanın insanlar ne derse desin umurumda değil ben sadace ayrıyız ya bunu düşünüyorum.Onunla olmadıktan sonra benim için sözlendi ayrıldı yok şöyle yok böyle demişler ne olmuş.

nasıl oldu, onur kırıcı biçimden kastın ne?

Canım benzer bi durum benim başımdanda geçti. Kültürler farklı düşünceler farklı. Bi de bende bir kayınbaba var düşman başına herşeye karışıyor. Giyim konusunda bana başta dayatma yaptı sanki oğlu hint kumaşı. resti çektim bende. Ailem sen bilirsin dedi ama gönülleri çok yoktu. Hep babası yüzünden.Ben istedim diye oldu. Ailesi bi yere kadar ayrı olacağımız için problem yok ama Nişanlımla bazen özellikle yaz mevsiminde giyim konusunda problem yaşıyoruz bazen çıldırtıyor boğazlayasım geliyor. Ben de öğretmenim. Bu kısıtlamalar ağrıma gidiyor tabi. Nişanlım çok dürüst çok sessizdir. Tek konuda takıntılı işte. Ben göze aldım Kavga dövüş yürüyecek bizim evliliğimiz. Ama ailen izin vermeden evlenmeni tavsiye etmem. Onların rızası bence daha önemli. Hiçbir erkek bence aileni karşına alacak kadar önemli olamaz.İlerde daha çok anlarsın. Klasik ama Aşk bi yere kadar.

Son düzenleme:

iyiki bu mesajı yazmışım neden diyeceksin bunu yazmasaydım ailenin neden engel olmak istediğini öğrenemeyecektim.bak balık baştan kokmuş işte iyi insanmışsın ki allah sana ve ailene göstermiş bu evliliğin sağlıklı olmayacağını ailene hak vermemek elde değil.a.s

nasıl oldu, onur kırıcı biçimden kastın ne?

Onur kırıcı derken önce beni istediler babam da hayırlısı neyse o olsun falan dedi.Sonra onlar gidince bana olmaz ayrılacaksın dediler.Tabi buarada evde hiç bir akrabanın yüzü gülmüyordu.Ne çektim bir ben bilirim tabi onlar birşey anlamadılar kızı aldık falan deyip gittiler.Ben onu arayıp problemler olduğunu söyledim o ise çok mutlu olucaz falan diyordu o kadar mutluydu ki anlatamam.Sonra onu çağırdım konuşmak için ve babamla konuştular çünkü ben dayanamazdım onu o halde görmeye.Belki de ben konuşmalıydım ama o kadar kötüydüm ki konuşacak halim yoktu.O da beni bir senedir tanıyorlar baştan söyleseydiler ben de ailemi getirmezdim o kadar yoldan beni herkese rezil ettiniz falan dedi.Ama inanın ailem ailesini görene kadar herşey için hazırlık yapmışlardı nişan için yer bile ayarlamıştık
Ailem için de üzüntü oldu sonuçta ama o sanki biz şimdi çok mutluyuz onu mutsuz ettik gibi davranıyor.Ben ailemle yeni yeni konuşmaya başladım onlara neler yaptım ama kabul etmiyorlar.Elimden artık birşey gelmiyor.Kimse istemezdi böyle olmasını

Canım benimkinin babası çok iyiydi ama tabi çok da tutucu.Ablası falan yok kıyafetinin kol boyu şöyle olsun falan diyordu.Ne kadar üzücü evlensem daha da karışacaklardı belki bunu bilemiyorum.Sonuçta onların istedikleri bir gelin tipi var.O bile başta o kadar uğraştı yok kot giymesen ne olur falan filan baktı ki giymeye devam ediyorum bir daha sesini çıkaramadı.Bu giyime de karışmıyorlar mı nasıl sinir oluyordum.Sonuçta ben çok açık giyiynen bir insan da değilim.

Çevremdekilerin çoğu senin gibi düşünüyor neredeyse hepsi yani.Evlilik bir ömür ve isteklerin değişecek diyorlar.Mesela çocuğunu daha iyi şartlarda okutmak isteyeceksin onun ailesi de sana karışır da oralarda yaşamanı sağlarlarsa çocuğun orada büyüyecek diyorlar.Sonuçta torunları kendi gelenek ve göreneklerine göre büyütmek isticekler.Belki de bu yüzden orada yaşamamızı istiyorlardı.Sevdiğim insana sözüm yok gerçekten giyimiyle davranışlarıyla moderndir görmüş geçirmiştir bir ortama girince nerde ne yapmasını bilir ama ailesi onun gibi değilAsla kınamıyorum onların yaşadığı çevre de böyle ben insanları olduğu gibi kabul ettim ama şimdi düşünüyorum onlar beni olduğum gibi kabul edemediler.Sevdiğim kişi de onların korkusundan şöyle giyin böyle giyin falan diyordu.Benim istediğim birşeyi ablası da kabul edince sevdiğimin sesi çıkmıyordu.Yani ailesinin düşünceleri önemliydi.

Benim kuzenimde kültür farkı olan biriyle evlendi ve çok aç kaldığını kayınvalidesinin eşinin yaptığı yemekleri beğenmediğini ve zamanla onlarıda artık yaptırmamaya başlamışlardı

Bence annelere hak vermek lazım.Benim erkek arkadaşımı da annem hiç sevmedi hep çok sinirli gözüküyor mutsuz olursun dedi ben itiraz ettim ama en sonunda annem haklı çıktı
Kuzenimde de aynısı oldu o da seviyorum evleneceğim dedi evlendi 1 sene olmadan iki kez boşanmanın eşiğine geldiler ve 6 kez kuzenim annesinin evine geldi.Halada bir daha sorun yaşamayacaklarına dair garantimiz bile yok

Bence her yönüyle kendine benzetmeye çalışan bir aileden uzak durmalısın.Ben bile sırf erkek arkadaşımın kıskançlığı için giyimime dikkat ettiğim halde çekilmez oluyordu birde tamamen değişen bir hayat daha kötü.Sevgi bi yerden sonra bitebiliyor ki ailesinin sözünden de çıkamayan birisi olduğuna göre bir zaman sonra kayınvalidem sayfasına başlık açan insanlardan olmanı istemem

bence iyice düsünp karar vermen lazım..
zaten ailenin dedigini dinleyeceksin diye düsünüyorum mesajlarından.:1ninca:
Sözlün dengeyi kuramamıs simdiden zaten ilerde hic kuramaycagını düsünüyorum..
ailesinin dediklerine önem vermel elbet ama kendi fikirleride olmalı.
cok seviyorsan bazı seylere göz yumman gerekicektir
ama nereye kadar tatlım...

kusura bakmada bu kültür farkliligi degil...Annenin ogluna olan dü$künlügü...benim e$imde karadenizli ve benim kaynanamda aynisini yapar :umursamaz:

Son düzenleme:

Tabiki ailesinin fikirlerine önem versin ama benim de yaptıklarıma giyimime söz söyletmesinsonuçta ben de normal bir insan nasılsa öyle giyiniyorum.Abartım zaten yok.Tamam onun memeleketine ziyarete gidince yine dikkat ederim ama bir tatile gidince de yine bikinimi giymek isterim.Kendi denize istediği gibi girerken ben kıyafetle oturup bakmak istemiyorum.Ya da sürekli kimsenin olmadığı bir yerde denize girmek istemem.Yerine göre davranmak isterim yani.Ailesi zaten bilse denize bikiniyle girdiğimi kıyameti koparırlardı günah günah diyeona da diyordum tamam sen beni uyarıyorsun bundan sonrası günahsa benim günahım.Neyse ki buna pek karıştırtmadım tabi hep ailemleydim.Ama evlendikten sonra bu da problem olacak gibime geliyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…