• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem tarafından dışlanıyorum

allah yardımcınız olsun benimde annanemlerin maddi durumu iyi
ve senelerdir annemi dışlarlar kendileri yurt dışında yaşıyor tirilyonluk insanlar
ama gelin görün ki bir kere dedemin annemi arayıp kızım nasılsın dediğini görmedim.
babam emekli memur anca kıt kanaat geçiniyoruz
ama onlar varsa yoksa öteki oğlu şimdi evlendi el kızını yurtdışında özel üniversitede okutuyor.
benim 2005 yılında 600 tl harç paramı vermedi para yok dedi
ve ertesi günü safra kesesi ameliyatı oldu trink 7 bin tl para çıkardı dedem annanem için
bunlar allah bildiği gibi yapsın
allah büyüktür ablacım elbet adalet günü gelecek...

Merakımı mazur görürsen bir şey sormak isterim. Oğlun kaç yaşında ? Bir de engelli derken, ne derece,neyi var? Yani evde yalnız kalamaz mı ?
Sen çalışsan hani ...
Eski eşine şok geçirdim, yazıklar olsun. ASıl o , öbür tarafta ödeyecek !!!
Yazık çok yazık üzüldüm ailenizin ve eski eşinizin tutumlarına ...

19 yaşında,ağır derecede otizm engelli %80 engelli raporu var
Devlet yardımı alıyoruz yani özürlü maaşı 3 aylık 700 tl
Bakıcı tutmam imkansız ödeyemem zaten çok iri bakıcılar korkar,öfke nöbetleri var
Markete gitmek için bile 9 yaşındaki küçüğüm abisine bakıyor da ben çıkıp alıyorum
Daha bir torba erzak getirmemiştir ailem bunca zaman
O kadar elim kolum bağlı tek sevincim evim
Ben yine dayanırım parasızlığa da asıl sorunum o değil zaten kapımı çalan kimsem yok ailem bir sokak ötemde oturuyor oysa

nasıl vicdan bu yaa bizimde evlatlarımız var onun eli acısa benim içim kopuyo sanki nasıl dayanıyorlar allaha sığın dua et sen herseyi verende alanda o elbet herkes hakettiğini bulur....bu arada evde iş veriolar carsılardan böle incik boncuk tarzı seyler tane basınada para veriyorlar araştır istersen az cok faydası olur geçimine

Allah yardımcınız olsun çok üzüldüm sizin için.
Ama Dik durup, bütün sorunlarınızın geçeceği zamana kadar gücünüzden taviz vermemelisiniz.
Engeli evladınız size Allah'ın armağanı. Allah sabrınızı ve dayanma gücünüz bol versin.
Ama inanın sonu gelmeyen bir sıkıntı yok.

Biz size geçecek yazarken. ''geçecekte nasıl? ne zaman?'' diye düşündüğünüzü hissediyorum.
Ama sorunlarımızın ne zaman geçeceğini bilsek zaten sabrın değeri kalmaz.

Hz. Mevlana'nın dediği gibi ''Genişlik, sabırdan doğar.''

Çok teşekkür ederim,hepiniz ne kadar güzel yazmışsınız .Allah razı olsun.Okurken çok rahatladım.

Çok üzüldüm.:2:

Allah yardımcınız olsun.

Bakıcı tutmam imkansız ödeyemem zaten çok iri bakıcılar korkar,öfke nöbetleri var
Markete gitmek için bile 9 yaşındaki küçüğüm abisine bakıyor da ben çıkıp alıyorum
Ben yine dayanırım parasızlığa da asıl sorunum o değil zaten kapımı çalan kimsem yok ailem bir sokak ötemde oturuyor oysa

Canım ya Rabbim evladına şifalar versin.
Yalnız özürlü maaşı dışında benim burada tanıdğım ve devletten her ay bakım maaşı 600 tl alan tanıdıklarım var.Hatta kızımın sınıf arkadaşının annesi kayın validesine bakıyor bakıma muhtaç aylığı 600 tl.Oğluna motor çarptı engelli değil çocuk kewndeini her türlü idare etmesine rağmen nasıl etti bilmem onuda maaşa bağlattı 600 tl de ondan maaş alıyor.Evi barkı yoktu doğru dürüst şimdi herşeyini dizmiş en son gördüğümde ehliyet kursuna gidiyorum seneye arabamıda alır koyarım kapımın önüne diyordu.
Seninki 3 ayda 700 diyince şaşırdım ben.Yoksa ben mi yanlış anlıyorum bazı şeyleri.Hani demek istediğim al parayı sende o kadın gibi öyle yap demiyorum ama en azından hayatını daha kaliteli idame ettirecek parayı alman lazım devletten diye düşünüyorum.

Ve senin için şunları araştırdım canım.Belki faydası olur.

SORU

2007 tarihli %100 ağır derecede kalıcı raporlu oğluma evde bakım ücreti almaktayım şuan işsizim,herhangi bir bakım ücretinden başka gelirim yoktur.Yeşil kartımız var bugün net olarak 599.61 bakım ücreti almaktayız sulh hukuk mahkemesinden oğlum 1993 nisan doğumlu olduğundan vasi kararı aldım malum hayat şartları itibariyle gerek evladımın bez ilaç vs giderleri gerekse günlük yaşamın zaruri giderlerine yetişemiyorum engelli oğluma vasi tayin edildiğim için evde bakım ücreti ile 2022 maaşı alabilirmiyim yardımcı olursanız sevinirim.

CEVAP

% 40 ve üstü engeli olan ve sosyal güvencesi olmayan her insan ''2022 engelli maaşı..'' alabilir.. oğlunuz 1993 nisan doğumlu.. 18 yaşını bitirdi sanırım.. 2022 engelli maaşında, 18 yaş üstü ve altı şartları var.. 2022 engelli maaşı alacak olan, 18 yaşından küçük ise; gelirden giderler düşülmüyor.. 18 yaşından büyük ise; gelirden giderler düşülüyor.. her iki durumda da evde kişi başına düşen gelirin 100 tl'yi geçmemesi gerekiyor..
benim hesaplamama göre; mesut 18 yaşını bitirdi.. 2022 maaşı (600 tl. gelir sorun çıkarmaz.) alabilir.. en kısa zamanda başvurmanı öneririm.. evde bakım maaşından başka bir geliriniz yok.. 600 tl. olan evde bakım maaşından; giderler çıkartıldıktan sonra, kişi (5 kişi..) başına 100 tl. bile düşmez.!

Özürlü Bakım Ücreti

Aile bireylerinizden birisi sizin nezaretinizde ve siz olmadan hayatınızı sürdüremiyorsa o zaman bu satırları okuyun. Gerekli evrakları hazırlamaya girişmeden önce bakım ücreti alıp alamayacağınızı test edin. İşte test için gerekli bilgiler.

Bakım ücreti alabilmek için gerekli evrakları hazırlamadan önce iki hususun bilinmesi son derece önemlidir. Çünkü bu iki durum gerçekleşmedikçe bakım ücreti alma hakkınız olamaz. Bürokratik girişimleriniz boşa gider ve boşa zaman harcamış olursunuz. Bu iki husus şunlardır.

1. Bakımını yaptığınız aile bireyi olan engellinin hayatını başkalarına muhtaç olarak sürdürmesi esastır. Yani tuvalete gitmek, yemek yemek, elbise giymek, ellerini yıkamak gibi işleri engelli bireyin sizin desteğinizle yapması gerekir. Bu durumda “ağır engelli” statüsü kazanmış olur.
2. Eve giren resmi gelirin hanenizde yaşayan bireylere bölümünde kişi başına düşen gelirin, asgari ücretin 3/2 (üçte iki) geçmemesi gerekir. Örneklemek gerekirse :

Asgari Ücret Net : 599 tl

Asgari Ücret (3/2) : 299 tl

Eve Giren Resmi Aylık Gelir : 1.400.-tl

Hanede Yaşayan Kişi Sayısı : 5

Kişi Başına Düşen Gelir : 1400 / 5 = 280 tl

Hesaplamayı bu formüle göre yapınız. Çıkan sonuç asgari ücretin üçte ikisi miktarını geçmiyorsa ve aile bireyiniz olan engelliniz birinci maddede belirtilen şartlara uygunsa aşağıda yazılı olan evrakları hazırlamaya başlayınız.

Hazırlayacağınız evrakların adresleri illerde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, ilçelerde ise kaymakamlıklardır.

İstenecek belgeler

Başvuruda, bakıma muhtaç özürlüden, ailesinden veya yasal temsilcisinden aşağıdaki belgeler istenir.

a) Sağlık kurulu raporu, (Raporun Ağır Engelli Bakım Ücreti İçin Olmasına Dikkat Ediniz)

b) Vukuatlı nüfus kayıt örneği, (İl veya İlçe Nüfus Müdürlüğü)

c) ikametgâh belgesi,(Çocuk ve bakan kişi) (İl veya İlçe Nüfus Müdürlüğü)

d) Çocuk için 2 resim

e) SSK-Emekli Sandığı-Bağkur kurumlarından alınacak gelir beyanı bilgileri (SSK ve Bağ-Kur

f) Eşler boşanmış ise boşanma belgesi

g) Bakım ücreti talebinde bulunan kişinin dilekçesi

h) Tapudan alınacak eşler adına ev kayıt bilgileri

ÖNEMLİ NOT : Ailenizde iki ağır engelli varsa bakan kişi her ikisi içinde bakım ücreti talebinde bulunabilir…

şartlar uygun ise; 2022 maaşı alan bir insan, evde bakım maaşı da alabilir;

% 40 ve üstü engeli olan ve sosyal güvencesi olmayan her insan ''2022 engelli maaşı..'' alabilir..

evde bakım aylığı alabilmek için ise; ''ağır özürlü..'' rapor olması..., zorunlu ihtiyaçların (tuvalet, banyo, vs gibi..) başkasının yardımı olmadan yapılamıyor olması..., aile de kişi başına düşen gelirin 400 tl'yi geçmiyor olması gerekiyor..

her iki durumda şartlara uygun ise, 2022 engelli maaşı ve evde bakım maaşı alınabilir..

Çok ama çok üzüldüm. Ne diyebilirim ki... RABBİM sabır versin, dayanma gücü versin inşallah ...

40 yaşındayım,boşandım çünkü aldatıldım,biri engelli ergen yaşta diğeri ufak iki çocuğum var .Haak yat bana hep zordu ama direndim,mücadele verdim .Yalnızım,işim yok çalışamıyorum çünkü çocuğuma bakanım yok ,nafaka alamıyorum,icra davam sürüyor ,ailem ufak aç kalmayalım şekilde yardımda bulunuyor ,kendi durumları çok iyi,ancak benim onlara göre nefes almaya bile hakkım yok,ne gezmeye ne giyinmeye ne dışarı çıkmaya ,devlet yardımı alıyorum oğlumun durumundan ötürü,ailem şiektiğinmidki başbakana duacı olmam gerektiğini söylüyor ,trilyoner babam oğluma yeşilkart çıkarttı,eski eşimden kalan kendi evimde oturuyorum ,kira vermiyorum ve sürekli eski eşden dolandırıcı muamelesi görüyorum,evi satmamı istiyor ...
ar
O kadar çok derdim var ama beni en üzen ailem ...Annem sürekli gezen ,alışveriş yapan,en ufak dert istemeyen bir kadın,istese babamı idare eder ama benim için yapmıyor ,kardeşim sürekli aşağılıyor ,alay ediyor ..Ben nerde hata yapıyorum?Kardeşime tavır yaptığım zaman babam beni araayıp böyle yapma köprüyü geçene kadar ...ya dayı de diyor kendi öz kızı için ,ben ne yapmalıyım?

senin yerine kendimi koydum ve çok üzüldüm ..tabiki yaşamak daha zordur eminim..Allah yardımcın olsun demekten başka birşey
diyemiyorum..sana tavsiyem Allah a sığın o en büyük yardımcımız emin ol..dua et bol bol.Allah a güven..o seni aydınlığa çıkarcak emin ol.
Allah sevdiği kuluna dert verirmiş bana dua etsinlerde kabul edeyim diye beklermiş..
çevremizde ibretlik o kadar olay var ki..SENİ EN İYİ ANLAYACAK OLAN ANNEN OLMASINA RAĞMEN BÖYLE YAPMASI ÇOK ACI.(MADDİ DURUMU OLMASINA RAĞMEN) ALLAH VİCDAN MERHAMET VERSİN..SAKIN ÜZÜLME ONLARDA YAŞLANCAK ELDEN AYAKTAN DÜŞECEKLER BELKİ SENİN DEĞERİNİ ANLAYACAKLAR..sakin ol evlatlarına sarıl sabret..buda senin imtihanın inşallah geçersin..
sevgiler...

Back
X