• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem ve ben,bunaldım artıkkk!!;!

Bence kuşak farkından dolayı ailenle çekişmeler yaşıyorsun eskiden bunlar vardı kızların çalışması ayıpta nişanlıda para verirdi çünkü fakirlikte ileri boyuttaydı zaman değişti ama mesele ailen değişmemiş anlaşılan

Çok güzel bir yorum. Evet eskiden nişanlı kız çalışmazdı ve ona bu tip jestler yapılırdı. Ama eskiden. Eskiden başlık parası da vardı arkadaşlar. Allah'ım acaba türkiyenin bir yerinde buna da hoş adetler diyen kaldı mı acaba? Kumaştır, elbisedir beklemeyi bir derece o da bir derece anlarım da, cebe para koymayı "hoş" bir adet olarak görmek bana hiç hoş gelmiyor. Ona hoş diyenin bir önceki modeli başlık parasına hoş diyendi çünkü. Nişanlıdan maddi ufak tefek de olsa bir şey görmenin sahiplenici olmakla uzaktan yakından ilgisi yok. Yani o kadar çok şey yazmak istiyorum ki. Ben bunca sene feminist takılarak erkeklerin kafasındaki düşünceleri değiştirmeye boşuna mı uğraştım. Esas çağdışı düşünceler kadınlarımızda mıydı? Çalışan ayakları üzerinde duran kadınlar hayatındaki erkekten 3 kuruş para alınca cidden sahiplenilmiş hissediyorlar mı? Anlamıyorum cidden anlamıyorum. Daha bir fırın ekmek yesek de bir arpa boyu yol ilerleyemeyeceğiz.

Konu sahibi arkadaşım sen doğru yoldasın. Nişanlına bunları hissettirme ama bir yandan da aileni de idare et. Kalplerini kırma. Yoksa işte kocayı buldu aileyi unuttu gibi gerçekdışı bir düşünce oluşur. Allah yardımcın olsun.

Son düzenleme:
Back