Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bedavaya gidiyoruzzz hemen arayıp harçlık istiycem![]()
Tatlı falan mutlaka getırırler o yönden asla boş gelmezler ,benim aailenin beklentısı ceyız lık bırseyler.kımı zaman netten bırsey alacaksam ve tek seçenek kredı kartıysa o zaman nişanlıma açıklamasını yaparım hiç ıkıletmeden o sıparısını verir
Hedıye alınması gereken yerde alırlar,gelirken tatlısız asla gelmezler.bızımkılerın beklentısı altın getırsın ,çeyız getirsın,para versın.
Ben de bu zamana kadar muhtaçmıydım kı şimdı bırılerınden bırseyler bekleyım dıyorum .beymiş geturdıklerı şeyler beni yuceltırmiş.
Annilamıyorum benım önüme dünyaları serseler kımın ne kazancı olacak,
sorularrr sorular
nişanlıdan harçlık ne demek? ne harçlığı, gezmelik mi yemelik mi bu para? parayı versinler seni iyice sindirip ezsinler, ne gerek var ki buna, anlayamadım?
çeyizliğinin üstüne düşenini sen kendin alırsın, diğer kalanları da kendilerine düşeni de onlar alırlar. çeyizlik ne getirilebilir ki her geldiklerinde?
ayyy ben anlayamadım galiba durumu, du bi daha okiyim.
bu tür şeyleri okudukça diyor ki : ne kolay ailem varmış. Hiç bir şeye karışmadılar, takı dahi istenmedi..
kaldı ki harçlık.! Yani hangi sıfatla o parayı verecekler de sen de alacaksın?? Çok anlamsız.
hem görücü usulu nişanlıyolar. hemde onları kötülemeye seni üzmeye çalışıyolar. bence sen kafana bişi takma. tabiki nişanlında üstüne düşeni yapacaktır zamanı geldiğinde.
yani.. zaten tatli filan getiriyorlarmis, elleri bos gelmiyolarmis, ceyizlik nedir.. Harclik nedir…
belki orf adet ama ben aileni pek anlmayamadm.
o zaman ailen kusura bakmasın da yani çok gereksiz ve yersiz beklentiye giriyor. senin erkek kardeşin olsa nişanlısına aynı inceliği gösterirler mi?
ayyy nişanlınızın ailesi ne kdr şanssız bi aileymiş.
sizin ailenizle dünür olmuşlar. :26:
bu nsıl bi zihniyettir. yok harclıktı yok hedıyeydı. bide gezmeye izin vermemek artık hangi cagda kaldı?
görgüsüzlük arsızlık diz boyu. parayla mı ölçüyolar değerinizi?
ne kdr cok hediye takı altın getırırlerse okdr cok mu sevecekler nişanlınızı, dünürlerini?
ben bırak nişanı 3yıllık evlılık hayatımda ne kv ne kp bir lira harclıklarını görmedım yanıne onlar verdı ne ailem bekledi.
böyle bi aile kafasından sizin gibi bi zihniyetin çıkması da mucize gibi. tebrik ederim sizi , sakın ailenizin aklına uymayın.insanların değerini maddiyat belirlemez. önemli olan İNSANLIK.
Kızlar benim sorunum ailem,
8 ay önce nişanlandım,görücü usulü oldu .ilk baslar da bırbırimizi tanırken bıraz zorlandık çünkü hiç tanımadıgin insan gelip hayatının bas koşesıne oturuyor.aslın da ben zorlandım desem daha doğru olur.ama şimdi çok şükür gayet ıyıyız.artık nişanlım bana bakarken gozlerının içinin güldüğünü ,mutluluğunu gorebılıyorum.annesı ,babası ve kız ksrdesıylede aramız gayet ıyı.beni sever sayarlar.ben de onlara hürmetten gerı kalmam.bı anısı ve yengesiyle muhabbet kurmak nasıp olmadı.onlar nasıl kişilik bılmıyorum.
Şu an tek derdim aılem ve çevremde kı insanların dırdırı.nişanlım ve ailesı gelirken nıye boş geliyorlarmış,bana neden harçlık vermezlermiş.beni onemsemezlermiş,ben nişanlımdan neden bıseyler istemezmişim.bu ve buna benzer bır çok şey.bı de soyle bı şey var siz ne yaptınız kı karsı taraftan onu bekliyorsunuz.8 ayda zorunlu zıyaretlet harıç sadece bır kere zıyarete gıdıldı.ama onlar gelır.bır de benim nişanlımla gezmeme izin vermezler.neymiş evlenince gezermişim.
Onlar bunları yaparken karsı taraftan bıze kul köle olmalarını bekliyorlar.ben doğruyu söyleyince onları kayırmiş oluyorum.artık aılemın bu dırdırından yoruldum nolur bı akıl verın nasıl bı yol ızleyımmm
Bu konuda herkesin degerleri yargilari farklidir.kimse kimsenin dusuncesini yanlis bulmamali.
Cunku her kultur kendi bunyeeinde dogrudur.
Size sacma gelen seyi gormediginiz icin sacma geliyodur yani.
Soyleki ben doguluyim.bizde genelde nisanliya hediyeler verilir.ama benim.ailem hic umursamaz boyle seyleri.nisanlinin harclik vermesi ise
Benim esim ben nisanliyken cok verdi.aldim.bende cunku aramizda o samimiyet vardi.ben hic istemedim.meger onlarin kulturunde nisanli kiza para verilirmis.oyle gormus oyle ogrenmis.ben hic garipsemiyorum.vermeseydide umrum olmazdi.ben onu hayatoma ortak ettim geriside bos
Harçlık meselesi çok ayıp yani insan yeri geliyor ailesinden bazen çekiniyor ki kaldı nişanlınızın ailesinden harçlık çok abes olurBu gezme işi yanınızda bir kişi daha olarak gezmenize izin veriyolarsa ablanız yada kardeşiniz varsa öyle gezebilirsiniz zaten eğer ablanız filan varsada o sizi yalnız bırakır birbirinizi daha iyi tanımış olursunuz ..