Ailem ve Çevrem Yüzünden Vazgeçiyorum İstediğim Bölümden

sana iyi bir online ders önerebilirim.
akın'ın kitaplarına ve derslerine bak.
odtü'nün pembe bir kitabı vardı adı sanırım read at work idi emin değilim baya önce geçmişti elime... onun tüm kelimelerini çıkararak çalış.
hiç değilse karınca misali gayret ederek çalışırsın.
normal bir ygs-lys temposundan çok daha fazla emek verirsin yds'ye ama başarıya ulaşacağını düşünüyorsan istediğin meslek için gayret etmeye gücün yetiyorsa karar ver ve başla...

Ya allah aşkına
Kendi kazanamamış sana çamur atıyor
Sanki tüm sınavlara girmişte zor olduğunu biliyor
Sen sakın yılma. İngilizce için önünde bir senen var. Bende tam bir senede öğrendim.
Al kitaplarını başla çalışmaya
Bol bol kelime ezberlemen lazım
Gramerde takıldığın yerlerde ben bile yardımxı olurum sana özelden yazarsan
Yeter ki yılma

Online o kadar çok site var ki. Buraya girdiğin gibi oralara da üye olup ezber yaparsın.

İngilizce kitaplar öneririm sana
Siteler filmler diziler öneririm
Hepsini azimle yaparsam öğrenmemen için hiçbir engelin olamaz

Hangi şehirdesin?

Canım benim vazgeçme sakın çevre baskısı yüzünden. Eminim yazan arkadaşlar sana daha maliyetsiz yöntemler önermişlerdir. Sevmediğin bir bölümde okuyup sevmediğin bir işi yapmak bence insanın kendine yapabileceği en büyük eziyetlerden biri.

Benim babam mühendis. Kendisi gibi hep mühendis olmamı isterdi, sayısal çıkışlıyım. Babamdan gizli dershanede eşit ağırlık sınıfına kaydoldum. Biraz puan kaybım oldu ama buna rağmen istediğim bölümü yazdım, tercihlerimi babamdan gizli yaptım. İyi ki babamı dinlememişim, sevmediğim bir bölümde okumamışım, sevmediğim işi yapmamışım. Babam şimdi benden çok övünüyor mesleğimle. Lütfen hedeflerinden çevre baskısı uğruna vazgeçme. Şu an zannediyorum puan kaybı gibi bir durum da yok artık.

Kimyayim ben.Benim elimde els dergileride var okuma hikayeleride var. Penguin readers biliyosaniz seviyeli seviyeli onlari okuyorum. Ta ki bugüne kadar. Bu yıl stajda var herkes staj yüzünden kazanamamaktan sikayetci.

Onlar hangi bolumu okumani istiyor? Yilma. Cok gencsin. En fazla geciktirirler ama engel olamazlar hayallerine.

Benim esim tesadufen ingilizce ogretmeni olmus. Okula giriyor baska bir bolume. Ingilizce hazirlik okuyor. Sonra bolume geciyor. Dersler hem agir geliyor hem de ailesinin istegiyle sectigi bolum hic hosuna gitmiyor. Danismaniyla konusuyor. Ingilizceden tekrar sinava girmek istiyorum okulu birakiyorum diyor. Ozel okul oldugu icin istedigi bolume geciriyorlar. Yani ingilizce ogretmenligi :) simdi bambaska bir is yapiyor o ayri mesele.

Hic bir sey imkansiz degil. Dogrudan degil belki dolayli. Kolayi varken belki zora mecbur ederler ama engel olamazlar.

Onlar benim baska bi bolum kazanmami istemiyolar. Sadece bu bolumu kazanamayacagimi soyluyolar.

Ailen yuzunden yilma bu yazi iyi degerlendir ve bol bol calis kelime ezberlemeye bak hinative diye bir uygulama var anadili ingilizce olanlara anlamadigin bi sey varsa ordan da sorabilirsin ailene bakma sen sonra bir omur pisman olursun birak ne derlerse desinler sen gucune topla kendine gel ve calismalarina asil eminim ki istedigin yerlere geleceksin

İyi de neden ailene söylüyorsun? Sen bütün sınavlara gir. İnternet elinin altında YouTube'da tonla video var. Konuşup dursunlar boşversene ya hu. Daha çok küçüksün, önünde güzel yılların var. Onları düşün ve bütün sınavlara da hazırlan. Sadece tek bir sınava girenleri anlamıyorum çünkü biri olmazsa da diğeri olur. En kolayından İngiliz Dili olmazsa hazırlığı İngilizce olan bir bölüme girersin. O yüzden tek sınavla kalma olur mu?

Hic bir sinav zor degildir sadece sinavlar yorucudur. Şöyle soyleyeyim yds yerine 80 tane Türkçe sorusunu cozmeye kalksan yine yorulursun. Bende yds ye girmeyi planliyorum. Grammer+cikmis yds sorularindan kelime cikartmaya baslayacagim. Kitaplara cok para vermeye gerek yok bence. Sadece grammer icin kitap alsan yeter. Son yillara ait cikmis sorularin tamami facebook gruplarinda paylasiliyor. Birde kendine ingilizce sozluk al. İngilizce kelimenin anlami ingilizce aciklamali olsun ben baya faydasini gordum. Tr-ing ing-tr kelime cevirisi icin tureng uygulamasini indirebilirsin

Ben 2 yıl önce okuduğum üniversiteyi bıraktım ygs ye tekrar girip bölüm değiştirmek için, lise bilgilerimin üstünden 3 sene geçmişti ve bıraktığımda babam annem tüm ailem çevrem hep bir ağızdan daha iyi bölüm kazanamazsın sene kaybedeceksin yapamazsın edemezsin dediler. Ayrıca o dönem sorunlu bir ilişkim vardı her gün kavga kıyamet psikoloji kalmamıştı bende. Dolayısıyla bana inançları sıfırdı hatta köstek bile oldular. Her neyse dersaneye de göndermediler tabi evde hazırlandım, kitaplarımı biriktirdiğim paralarla kendim aldım çalıştım. Kazanamazsın göreceksin dediğime geleceksin boşuna çalışıyorsun diyen babama da "olsun denemedim demem" diyebildim ve çalıştım. Sene sonunda ingilizce tıp kazandım. Daha sonra dedim ki benim zaten yıllarım gitmiş bi sene hazırlık okumayayım bu sefer ne dediler ingilizcen iyi değil geçemezsin. 3 ay çalıştım çatır çatır geçtim arkadaş ingilizce bölümün hazırlığını atladım. Şimdi ikinci sınıftayım sınıfımı da geçiyorum. Hani? Bana? Kazanamazsın? Yapamazsın? Edemezsin? Diyenler?
Sessizliğe gömüldüler

Hedefine odaklan..

Yds ile tuss u mu karıştırıyor Bunlar
Ben 2 senede bir girmek zorundayım hep de 70 üzeri alırım çalışana zor değil her sınavda olduğu gibi.

Pufbu nasil
Mantik ya
Sende bunu kabul ettin oyle mi

Vazgeçme lütfen...
Dene en azından.
Yabancı dile yatkınsanız bence yaparsınız.

Ya calismaya bakar o
Ben hic kursa gitmedim
Yuksek lisans ogrencisiyken iki bucuk ayda 70 aldim uds den
Sonra hep girip kpds 70-72,5-75 notlar aldim
Isyerim dil tazminati verdigi icin bebegim olmasina ragmen kendim calistim en son ydsden 82,50 aldim
Dusun ne kadar arttiesim puanimi
Calisiyrm, evliyim, sorumlularim var
Al sana ornek olayim ben
Bombos ogrenci olsam
90 alirim o sinavdan
Calisinca olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…