- 6 Ekim 2013
- 2.429
- 3.668
- 333
- Konu Sahibi Gizemlikiz90
-
yds ne için? yds akademik kariyer için sanıyordum ben size de mi gerekli? tam bilmiyorum aydınlatır mısın beni bu konuda rica etsem?:)Merhaba şuan bunları buraya ağlayarak yazıyorum. Geçen gün perşembe günü buraya konu açmıştım. İngilizce Öğretmeni olmak istiyorumla alakalı.
Bu sene lise sondum meslek lisesiyim.YDS sınavı için lys 5 için hazırlanmak istiyodum. Kitap siparişi vericektik ama annem gil yds çok zor bi sınav dedi. Hocaların ne dedi dedi bende çalışınca olur diyolar dedim. Zaten biliyorum bana bu konuda destek cikmicaklarini. Adım kadar emindim.Hocaların bi halt bilmiyo dedi, yds çok zor bi sınav. Sen nasıl kazanmayı planliyon dedi. Vazgeç dediler. Bende diretemedim vazgeçtim. Ağlama krizi geçirdim. Çevreme sorduk. Onlarda anlattı işte böyle zor şöyle zor. Sadece içimi dökmek için yazdım. Teşekkür ederim.
arkadaş lys 5 diyecekken yds demiş, IELTS ile lys 5 çok farklı birbirinden.Hemen yaziliyorsunuz ve calismaya basliyorsunuz. Soranlara ben "zorluklarin kadiniyim, istedigimi basarma gucum var tavsiyelerinize ihtiyacim yok" deyin.
neden IELTS yapmiyorsunuz kabul edilmiyor mu?
Tanidiklarim Turkler tarafindan hazirlanmis ingilizce sinavlarinda cok cirpindilar. IELTS Ingilizler tarafindan hazirlanmis dunyanin en iyi Ingilizce testi. Uzmanlari tarafindan yazilmis. Turklish degil English!!!!!YDS bence de saçma sapan bir sınav
Çünkü malum Türkler hazırlıyor onu
Gereksiz, konuşmayı ve dinlemeyi ölçmeyen test teknikli bir sınav
TOEFL veya IELTS daha gerçekçi bence de
Ama internette bir sürü bedava materyal var
Oralardan da çalışabilirsin
Ben TOEFLda öyle yaptım
Laf olsun diye bir kitap almıştım ama lüzumsuzmuş
Sonra da sınava girer herkese gösterirsin sonucunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?