Ailem ve eşim arasında kaldım

vicdan yapacak birsey yok burada. ayrica esiniz tamamen hakli , acikcasi baskalari icin evin huzurunun tehlikeye atilmasindan yana degilim. hem bu illa bir evim olsun mantiginida anlamiyorum bana cok sacma geliyor. farzedelim ki ev aldiniz tasindiniz istediginiz gibi dayadiniz dösediniz. üst katiniza düsman basina bile vermesin Allah dedirticek cinsten bir kisi tasindi. acikcasi ne zaman bir evim olsaydi diye düsünsem aklima bu verdigim örnek gelir ve kirada oturdugum icin cok mutluluk duyarim :D

Sanirim siz calisiyorsunuz?
Sizin durumunuza benzer bir durum yasadim. Annemlerin iki goz bir evi vardi. Annem de babam da yaslaniyorlardi ve catisi dahi olmayan o evde ozellikle kışın o kadar zorlaniyorlardi ki. Kiraya da cikacak durumlari yok zaten.
Ogretmenim ve birseyler yapmak istedim. Memur olan erkek kardesimle konustum ortaklasa konut kredisi cekip sifir bir daire aldik. Esim cok burun kivirdi, ailesi cok karsi cikti fakat guclu bir sekilde durdum kararimin arkasinda. 4 seneyi gectik 20 taksidimiz kaldi.Ve odemem sadece 1000 lira. Babam suan akciger kanseri tedavisi goruyor. Inan ben o evi almasaydim ve o eski evde yasamaya devam etselerdi vicdanimla hergun muhasebe yapmak zorunda kalirdim.
Sukur kendim de bir ev aldim zor da olsa. Ama bizim o evi aldigimizda yasadiklari mutlulugun tarifi yok.
Kız cocugunu ne okutuyorsun, 2 gun sonra evlenir elin ogluna yedirir sana para mi gosterir diyen akrabama "Kizlarim kendilerini kurtarsinlar, kimseye muhtac olmasinlar" deyip okuttu babam.
Bilemiyorum eger ciddi anlamda zorlanmayacaksaniz esinizi ikna etmeye calisin.

Borcuna sadık olmayan insanlar hiçbir zaman sadık olmuyor. O nedenle yapmayın derim. Yarın obur gün cocuk olur işten çıkarsınız vs sorun olur. Benzerini yaşadım ödemeyen ödemiyor bu alışkanlık meselesi.
Evet ben de İnanın her şeyi düşündüm enine boyuna şimdi çeksem her ay ödeme zamanı beklentiye gireceğim bir gün geçse ödeme eşime mahcup olacağım kredide ödemeler günü gününe olmalı çünkü. Bir de üç beş ayda bitmeyecek belki iki sene üç sene buna katlanamam sanırım kesin bir yerde patlak verir

Sizin durumunuza benzer bir durum yasadim. Annemlerin iki goz bir evi vardi. Annem de babam da yaslaniyorlardi ve catisi dahi olmayan o evde ozellikle kışın o kadar zorlaniyorlardi ki. Kiraya da cikacak durumlari yok zaten.
Ogretmenim ve birseyler yapmak istedim. Memur olan erkek kardesimle konustum ortaklasa konut kredisi cekip sifir bir daire aldik. Esim cok burun kivirdi, ailesi cok karsi cikti fakat guclu bir sekilde durdum kararimin arkasinda. 4 seneyi gectik 20 taksidimiz kaldi.Ve odemem sadece 1000 lira. Babam suan akciger kanseri tedavisi goruyor. Inan ben o evi almasaydim ve o eski evde yasamaya devam etselerdi vicdanimla hergun muhasebe yapmak zorunda kalirdim.
Sukur kendim de bir ev aldim zor da olsa. Ama bizim o evi aldigimizda yasadiklari mutlulugun tarifi yok.
Kız cocugunu ne okutuyorsun, 2 gun sonra evlenir elin ogluna yedirir sana para mi gosterir diyen akrabama "Kizlarim kendilerini kurtarsinlar, kimseye muhtac olmasinlar" deyip okuttu babam.
Ne güzel sizin adınıza çok sevindim . Kardeşiniz de size destek olmuş ama siz kendiniz almak istemişsiniz ve ödeme size aitmiş bizim böyle bir durumumuz yok ödeme aksarsa biz karşılayamayız. Bu yüzden sıcak bakamıyorum

Ne mutlu size, çok iyi yapmışsınız, babanıza da Allah şifa versin.

Evet ben de İnanın her şeyi düşündüm enine boyuna şimdi çeksem her ay ödeme zamanı beklentiye gireceğim bir gün geçse ödeme eşime mahcup olacağım kredide ödemeler günü gününe olmalı çünkü. Bir de üç beş ayda bitmeyecek belki iki sene üç sene buna katlanamam sanırım kesin bir yerde patlak verir
Esasinda sizin de dusunceniz krediyi cekmemekten yana. Sadece vicdanen rahatlamak icin destek ariyorsunuz. O halde diyebilecegim birsey yok maalesef..

Eğer ödeme zamanında zorlanmadan odeyebilecekseniz kabul edin, sizi sıkıntıya sokacaksa hayır demekten başka çare yok masaalesef.

Eşiniz haklı. Sonunda zararı size dokunur ya ailenizi tercih edersiniz ya eşinizi.

Kocan haklı daha önce hiç ödememiş borçlarını baban, onun da hakkı var o parada, ailen daha uygun ev bulsun

Ben yok derdim.
Geçenlerde abim ile eşim arasında bir borç konusu oldu, abim çok geç ödedi. Sonrasında 3 aylığına eşim bi borç istedi abimden abim bahane uydurup vermedi ve ben çok ezildim eşime karşı, eşim bir şey demedi şükür ama yine de utandım..
İnşallah en kısa sürede ev sahibi olur aileniz ama eşinizden alınan borçla sıkıntılı olabilir..

Ancak siz çalışıyorsanız durum değişir, o zaman çekin yardımınız olmuş olur evlat olarak derim.

ıı çık olmaz...
babam da bi ara benden kredi istedi çekmedim.. çok üzülüp ağladım vicdandan hatta nişanda takılan altınları komple verdim... zor durumdaydı ama ben de zora giremezdim...
Allah bir daha yaşatmasın o hali bana da babama da...
Eşiniz haklı...

Eskiden olsa eşime karşı mahcup hisseder çekemem teklif dahi edemem diye düşünürdüm.

Şimdi direk söylüyorum.
Ona hiç söylemeden çeker, veririm aileme.
Bilmesine gerek bile yok.

Back
X