- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.806
- 198
- Konu Sahibi burcumsu12
-
Burada dengeyi kurması gereken sizsiniz. Artık ayrı bir aileniz var, siz ailenizin yanında ona o değeri vermezseniz o niye ailesi ile bir sorun çıktığında size versin.Gerekir tabi. Ama erkekler bir kavgada kusurları yüze çarpmayı seviyor. Bundan korkuyorum. Bak senin ailen şöyle şöyle şeklinde
Zamanla alışırlar inş. Çok kafaya takma yoksa yıpranırsın daha yolun çok başındasın. İki tarafla da tartışma yoluna girme güzel güzel çözmeye çalışAklımıza gelmedi yeni evlendim bir ay oluyor daha. Hiç çocuklu misafirim gelmemişti
Eğriye tabii ki eğri denilir. Eğriye doğru derseniz eşiniz sizin aptal olduğunuzu düşünür. Kuzeniniz sizi yanlış yönendiriyor,olmaz öyle.Kuzenim şu şekilde kendi hayatını ötnek gösterdi: eğriye eğri doğruya doğru derdim bir baktım ki seneler içinde ailemi eleştirir bizi iyice kümser olmuş. Kendi ailesine bakmaz bizi eleştirri duruma geldi. Sen bu duruma getirme aileni dedi. Ben yeni evliyim o yüzden haklı mı size sormak istedim
Merhabalar. Uzun uzun konunun içeriğini anlatmadan kısaca bahsedeyim. Ailemle görüştüğümüzde ailemin konuşmalarında eşimin hoşuna gitmeyen birtakım söylemler oldu. Sohbetin içinde . Patavatsızlık gibi diyeyim. Ama kesinlikle kötü niyetle değil. Ailem eşimi de evladı görüyor, konuşmalarında laçkalaşıyorlar ama ne olursa olsun o onların oğlu değil sonuçta sözlerini seçerek konuşmalılar . Eşim bazı noktalarda alınıyor yüzü düşüyor içine atıyor. Anneme "eşime neden öyle dedin" diye sorduğumda aaa onda alıncak ne var biz aileyiz anası babayız gibi bir tavır sergiliyorlar. Sonra Abim ve oğlu da geldi. Oğlu Eşimin çekmecesinden özel yapım kalemini aldı. Kağıt karalamaya başladı. Kitaplarını, defterlerini karıştırdı. Eşim de sinirlendi ama birşey demedi. Sonradan bana "fazla rahat davranıyorlar . Seninn hatırına Kalemi almadım elinden ama çocuğa karıştırmasalar çekmeceyi sorsalar" dedi. Abime "çocuğa dikkat et abi her yeri karıştırmasın dedim. "Aaa kardeşimin evi canım yabancının mı ? Kardeşimin evinde de mi hazır olda durcak çocuk? " diye tepki gösterdi. Ben kardeşiyim ama eşim değil. Bunu ısrarla anlamıyorlar. ailem sonuçta eşime sen haklısın demedim. Onun yerine "onlar ailemiz seni oğlu olarak gördüğü için her şeyi konuluyorlar. " falan dedim. "Haklısın yaptıkları yanlış" Demeli miyim bilmiyorum. Dememe sebebim ise şu 10 yıllık evli kuzenim haksız da olsalar asla anne babana laf söyletme dedi. Haklı mı sizce ?Bu denge nasıl sağlanır ?
Ailenizle esinizin yaninda yuksek tonlu konusmayin. Basbasayken uyarinizi yapin. Yegeniniz esinizin ozel esyasini alip, kullanmaya baslayinca kibarca elinden alip baska bir kalem verin. Esinize ailenizi kötülemeyin. Dusunememislerdir, onlarin tarzi bu sekilde ama konusacagim diyin.Kuzenim şu şekilde kendi hayatını ötnek gösterdi: eğriye eğri doğruya doğru derdim bir baktım ki seneler içinde ailemi eleştirir bizi iyice kümser olmuş. Kendi ailesine bakmaz bizi eleştirri duruma geldi. Sen bu duruma getirme aileni dedi. Ben yeni evliyim o yüzden haklı mı size sormak istedim
Ezdirmiyorum aileme söylüyorum söylüyorum ama öyle birşey ki hâlâ beni küçük kızları sanıyorlar öyle konuşuyorlar.Kocanızı ezdiriyorsunuz ama ailenize...
Ailenize kendinizi de ezdiriyorsunuz o zaman.Ezdirmiyorum aileme söylüyorum söylüyorum ama öyle birşey ki hâlâ beni küçük kızları sanıyorlar öyle konuşuyorlar.
Kendimi de ezdirmuyorum ki nasıl anlatsam onları bilmiyorum. Tepki koysam mesela bu olayla ilgili aayy burcum da evlenince soğudu. İyi aman biz gelmeyelim hiç çocuğumuzun evinde de rahat etmeyelim vs vs tavırlar. Tamam diyorlar yine çenelerini tutamıyorlar bu değişmiyor ki huy yani anlamıyorm bende inanın bu yaştan sonra nasıl konuşacaklarını ben öğretemem ki. Ne kadar deneseler de bşr an da dan diye patlıyor bombaAilenize kendinizi de ezdiriyorsunuz o zaman.
Diyorlar ama çocuk çok yaramaz. Onu elinden aldanız başka şeye geçiyorEsiniz hakli , kalem onun kendi ozel kisisel esyasi en azin cicuga yapma karistirma izin al demeleri lazim .ailen fazla laçka ve sen esini ezdiriyorsun .esin kesinlikle hakli onun aileside gelip sana aynisini yapsa ?
Siz hoşgörebilirsiniz ancak eşiniz ailenizin patavatsızlıklarını hoşgörmek zorunda değil. Bu sorunu siz çözmezseniz eşiniz birgün biriktirip biriktirip ailenizden birine patladığında sonuçları daha kötü olur. Şurda anlattığınız olaylara ve muameleye normal insanlar katlanmaz. Eşiniz de bir yere kadar sessiz kalacaktır.Kendimi de ezdirmuyorum ki nasıl anlatsam onları bilmiyorum. Tepki koysam mesela bu olayla ilgili aayy burcum da evlenince soğudu. İyi aman biz gelmeyelim hiç çocuğumuzun evinde de rahat etmeyelim vs vs tavırlar. Tamam diyorlar yine çenelerini tutamıyorlar bu değişmiyor ki huy yani anlamıyorm bende inanın bu yaştan sonra nasıl konuşacaklarını ben öğretemem ki. Ne kadar deneseler de bşr an da dan diye patlıyor bomba
Eyvahesiniz kk ya konu açsa bir sürü bosan yorumu gelirdi
Ozaman ailenizi esiniz yokken kenara cekiceksiniz sizin dvaranislaraniz esinle aramda problem oluyor esim aliniyor .z
Diyorlar ama çocuk çok yaramaz. Onu elinden aldanız başka şeye geçiyor
Ben de bundan korkuyorum. Hem de ilerde sen de onlar gibisin falan demesinden.Ozaman ailenizi esiniz yokken kenara cekiceksiniz sizin dvaranislaraniz esinle aramda problem oluyor esim aliniyor .
İlerde basima kakmasindan korkuyorum , ailesi bana benzer bisey yapsa sesimi cikaramam.lutfen esimle konusmalariniza dikkat edin neticede el oglu ilerde yuzume vurur .diyeceksiniz.
Ailenizin dusunce yapisi cidden cok sacma. samimiyetle patavatsizlik ve emrivakilik farkli seyler .samimiyet oatavatsizlikla ay ona mi alindin diyerek olmaz zor gunde belli olur .ilerde esinizde ailesini eve getirip size misilleme olsun diye at kosturta bilir.sinrada aman ne var seninkilerde bana aynisini yapiyor diyecektir
Yani biri evime gelip sunu begenmedim bunu begenmedim dese bende sinir olurum.belki adamin parasi yok yaptiracak .para olsa senin esinde daha iyi bir evde oturmayi veya evin icine para harcamayi biliyordur heralde.ama mesele ekonomik.Başka bir örnek daha anlatayım. Benim annem ve babam ayrı. Babam tek başına geldi ev görmeye. Evimiz kira. İkide bir eşime şurayı şöyle yaptırın burayı şöyle yaptırın diyor. Mesela balkonda eski kiracıdan kalma kenarı biraz çıkmış dalıncak var. Ama biz kullanıyoruz. Balkona çıktı bunu kaldırın bu ne böyle dedi falan . Kiralık eve masraf etmek istemiyoruz diyoruz. O zaman şunu alın güzelleşir ev gibi yorumlara devam etti. Eşim bunlara da alındı.
Hoş değil tabiki ama babamın doğası bu. Mesela ben onun öyle bir insan olduğunu biliyorum. Şehirdışından bir şey getirirm önce beğenmez sonra kullanır falan . Huy yani değişmiyor. Ben kötü niyeli olmadığını huyu olduğunu biliyorum alınmıyorum ama eşim tanımıyor ki? Bunu hiç düşünmüyor. Gerçekten de bana nasıl davranıyorsa onada öyle davranıyor eşim=benmiş gibiYani biri evime gelip sunu begenmedim bunu begenmedim dese bende sinir olurum.belki adamin parasi yok yaptiracak .para olsa senin esinde daha iyi bir evde oturmayi veya evin icine para harcamayi biliyordur heralde.ama mesele ekonomik.
Gule gule oturun hayirli olsun der gecersin elestirmek hos degil
Bir aylık evliyiz. Ailemi kırmak istemiyorEşiniz neden annesiymişsiniz gibi herşeyi size şikayet ediyor? Yetişkin bir adam kendisi neden cevap vermiyor?
Kaç yıllık evlisiniz bilmiyorum ama bu böyle sürmemeli. Artık eşiniz yeri geldiğinde ona ters gelen şeyi siz yokken de varken de dile getirmeli ve tepkisini koymalı. Böyle siz yıpranırsınız boşu boşuna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?