• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem ve kullanılmışlık...

visnelipastam

an itibariyle 58,6
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2013
618
1.217
63
35
kızlar merhabalar..
aslında benim sorunum güncel yeni olan birşey değil ama aklımdan yüreğimden çıkmayan ve beni bunaltan birşey.
kısaca özetlicem ayrıntılara girmeden
2010 yılında 19 yaşındayken memur olark atandım ve çalışmaya başladım o sene abim sevgilisiyle nişanlandı ve evlenmek istedi öyle bir karar aldılar neyse nişanını yaptı dügüne sıra geldi babam bana kızım maddi olark desteği ihtiyacımız var sen bize yardım et abinde sırası gelince sana yardım eder dedi. babama tabiki dedim tabiki destek olucaz birbirimize gittim 20 bin kredi çektim tam 5 sene önce düşünün yani. neyse para inanın benim için sorun değil. neyse bir tane daha abim var tam büyük abimin düğün zamanında bende nişanlancam dedi tabi bunada destek yaptık yüklü miktarda ama ben safım tabi önemli olan kardeşlik değilmi :)
kısacası biri düğünün diğeri nişanını yaptı
evlendiler parklandılar çoluk çocuk sahibi oldular. tabi bu arada yengeciklerim beni nedense hiççç sevmiyorlar bu da ayrı bir dipnot, sevmiyorlar yani sanki onlara birşey yaptım oysa mutlulukları için elimden ne gelirse yapardım....
neyse benimde yaşım geldi evlencem, çocuk sahibi olcam değilmi sonuçta
biri vardı hayatımda bana her zaman destek olan, maddi ve manevi her türlü yanımda olan
aileme açtım konuyu dediler maddi olarak bizde birşey yok, E BENİM BU ABİLERİM NERDE ? tamm dedim hiçbirşey istemiyorum abilerimin düğününü yaptım kendiminkinide yaparımm evellallah
yaptım da herşeyimi kendim aldım, düğünümüzü eşimle ortak yaptık hatta ailemin bana takacağı bileziği kendim kredi çektim aldım.
evimi yuvamı kurdum, ama bana abimlerin yaptığı tek şey ne biliyomusunuz sadece bir küçük altın takmak düğünümde. ikisi bir olup bir bilezik bile alamadılar ya. inanın istedğim bilezik değil istemiyorumda maddi şeylere hiç değer vermiyorum ama bu şekilde kullanılmış olmak beni aklıma geldikçe yıpratıyor hemde çok fena. şimdi çocuğum var düşünsenize çocuğumun rızkını yedirdim başkalarına. şimdiki aklım olsa kimseye bir kuruş para vermem.
neyse olan oldu biten bitti işte :(
ama ben aklıma geldikçee mafoluyorum ya....

malesef oluyo boyle şeyler inanın siz en iyisini yapmnışsınız kendiniz yaparak yeri gelince gururlanarak soylersiniz... ben ve eşim herşeyimizi kendimiz yaptık hamdolsun...

Vallahi çok haklısın,
Bencil diye abilerine denir yani ,

Ay hiç sevmem öyle tipleri
Yani yürügit kendin çek kredini dimi,
Zamanında etrafında dolaşan insan, kalkmış küçük altın takıyor,
E ozaman benim yaptığım fedekarlık ne oldu ?
Yok öyle yağma !!!
Birde şimdi sorsam çoluk ,çocuğum var giderim çok derler,
Neyapalım yani git kredi çek bişey yapamasan da elle tutulur bir bilezik tak.
Sinirlenmekte haklısınız ,

Ne mutlu size siz kardesliginizi yapmissiniz çok şükür allaha muhtacliginiz da yok. Veren el alan elden üstündür. Her zaman siz kârdasiniz.

çok ayıp etmişler. anneniz falan bu duruma bişey demiyor mu?

bundan sonra onlara karşı daha temklinli davranın ve paarnızı kimseye yedirmeyin. yazık olmuş. bende geçmişteki bazı şeyelr için kendime kızarım ama yapacak bişey yok artık. olan olmuş.

Ailenin sana takacağı bileziği kredi çekip alman ilginç olmuş. Valla canım ne diyeyim? Düşündükçe bileylenirsin ve ailene düşman olursun. Bence affet. Onlar için değil, kendin için affet. Çünkü affetmediğin her insan sana bir yük.

Haklısın ama olan olmuş

Bu devirde kimseye günahını bile vermeyeceksin

Unut geç git önüne bak boşuna üzülme sana yazık

Iyiymis valla..kimseye degilde anneme babama coooooookkk gonul koyardim..sonucda abilerine geliinn buraya, sira kardesinizde diyecek olan onlar size dedikleri gibi..

valla ben cok kindarim, õmur boyu icimde yara kalir bu..

Iyiymis valla..kimseye degilde anneme babama coooooookkk gonul koyardim..sonucda abilerine geliinn buraya, sira kardesinizde diyecek olan onlar size dedikleri gibi..

Benimde kaldı işte canım unutamıyorum yaptıklarını

Ailenin sana takacağı bileziği kredi çekip alman ilginç olmuş. Valla canım ne diyeyim? Düşündükçe bileylenirsin ve ailene düşman olursun. Bence affet. Onlar için değil, kendin için affet. Çünkü affetmediğin her insan sana bir yük.
Evet bide boyle bi durum var, bi kurt oluyor ruhunu kemiren affetmeyince..ruhunu ysvas yavas kemiriyor tuketiyor..

sadece utandım biliyormusun ailemin bana düğünde hiçbirşey takmamasından gittim ellerine verdim alın bunu takın diye

konuşmaya çalıştım onlarlada ama onlarda çocuklarıya beni haklı göremiyorlarrr maleseffff .....

Sizin kadar olmasa da ben de benzer seyleri yasadim. Buyuk bir hayat tecrubesi oluyor insana aslinda, aptal gibi enayi yerine konmus gibi hissetmemek elde degil ama aradan biraz zaman gecince akillandiginiza ve daha fazlasini yapmayacaginiza sukredebilirsiniz benim gibi :)
Kendi ailenize, mutlulugunuza odaklanmaya calisin gorusmek zorunda degilseniz icinizden g2lmiyorsa gorusmeyi azaltin sinirlerinizi bosuna bozmayin boyle insanlar icin. Akrabalari kendimiz secemiyoruz maalesef dostlar benim icin daha degerlidir bu yuzden...

O parayi alamayacagina gore unutmak en iyisi ama bundan sonra daha temkinli ol esin ve cocuklarin onceligin olsun ben anne ve babanada kizdim

her ailenin bir enayisi oluyor (lütfen bu dediğimi yanlış anlamayın, sömürülen birisi oluyor maddi ya da manevi)
bu benim ailem de "ben", eşimin ailesinde ise "eşim". biz de salaklığımıza doymadık yıllardır. :(

bundan sonra bi sıkışıklık olduğunda senin kapını çalmasınlar.
sen de onların özel günlerinde (sünnet vs) gram altın al git ya da onu bile yapma.

Back
X