• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem ve kullanılmışlık...

Ben olsam direk karşılarına geçer ben size para verdim karşilığında da bana evlenirken yardım edersiniz diye. Yardım etmediniz. Hakkımı haram ediyorum. Bana 25.000 lira borcunuz var vermiyorsanız iki dünyada elim uakanızda. Derdim ben bunu.

aynısını düşünüyorum canım onların büyüklük yapması lazımdı kesinlikle
ama sonuçta annem ve babam saygı duymam lazım
olan bana oluyor içime atıyorum sadece aklıma geldikçede sinirleniyorum
o an yanımda kim varsa eşim oğlum istemsizce ona tepki veriyorum :KK34:

Mesela dusunuyorum simdi.
Kaynim da biz evlenirken kredi cekmisti. 3 bin tl bir seydi. Dugun zamani nakit lazim olur diye cekildi.
Oduyor da gayet. Biz odemiyoruz.
O krediyi benim icin ya da abisi icin cekmedi. Babasi icin cekti.
Ha esim bileziklere kadar kendisi yapti.
Simdi gerekse bile kredi ceker mi? Cekmez. Bilezigini takar, belki esyasina yardim eder vs ama kredi cekmez.
Sen aslinda abilerine yapmadın yaptiklarini, anne babanin acigini kapattin.

Ben tek cocuk halimle ne paralar yedirdim, ne krediler cektim ohooo. Mesela evlenecegim zaman annemin tum esyalarini yeniledim, kendime alacagim yemek takimindan kistim ona aldim. (Misafir gelecek gidecek, kadin yalniz vs demesinler diye en guzelini aldim) ne mi oldu? Dugune 2 3 ay kala evden kovuldum. O kisarak aldigim ceyizlerimi vermedi, zorla aldim. Annem bilezik takmamak icin dugunume gelmedi. Gorusmuyorum simdi de.

Sikma canini, insan akillaniyor bir yerden sonra.

Abinlere bir şey diyemem zaten çok ayıp yaptıkları.
Ama annen baban nasıl bir şey söylemiyor bunlara?
Bu saatten sonra her düşünce seni üzer, bunları bir daha yaşamamaya çalış.

Ailenin o dengeyi kurması gerekiyor du işin içine yengelerde girince böyle oluyor malesef

Olan olmuş tatlım
Bu saatten sonra konuyu açmak daha cok acı verir sana
Onlar senin ailen Zaman'ında destek olmuş yardım etmişsin aile olmanın gereği budur
Ha onlardan karşılık görememissin sana karşı cok ayıp etmişler ama bunları düşünüp üzme doldurma kendini
Hayat kısa üzülmeye yıpranmaya değmez
Senin ailene yaptığın bu iyiliklerin karşılığını Allah sana başka şekilde verecektir

Aynen ya. Zamanında isterken canım kardeşim, devran dönünce küçük altın. Ayıp be.
Gerçekten böyle kendi ailesini yolacak kaz gibi gören insanlar var ya, ayıp. O anne babaya ayrı ayıp, kız başıyla 2 abisine yaptıklarına bak, bir de hala bizde maddi bir şey yok diyorlar. Ben bunları ilk defa kk'da duyuyorum.

kızlar merhabalar..
aslında benim sorunum güncel yeni olan birşey değil ama aklımdan yüreğimden çıkmayan ve beni bunaltan birşey.
kısaca özetlicem ayrıntılara girmeden
2010 yılında 19 yaşındayken memur olark atandım ve çalışmaya başladım o sene abim sevgilisiyle nişanlandı ve evlenmek istedi öyle bir karar aldılar neyse nişanını yaptı dügüne sıra geldi babam bana kızım maddi olark desteği ihtiyacımız var sen bize yardım et abinde sırası gelince sana yardım eder dedi. babama tabiki dedim tabiki destek olucaz birbirimize gittim 20 bin kredi çektim tam 5 sene önce düşünün yani. neyse para inanın benim için sorun değil. neyse bir tane daha abim var tam büyük abimin düğün zamanında bende nişanlancam dedi tabi bunada destek yaptık yüklü miktarda ama ben safım tabi önemli olan kardeşlik değilmi :)
kısacası biri düğünün diğeri nişanını yaptı
evlendiler parklandılar çoluk çocuk sahibi oldular. tabi bu arada yengeciklerim beni nedense hiççç sevmiyorlar bu da ayrı bir dipnot, sevmiyorlar yani sanki onlara birşey yaptım oysa mutlulukları için elimden ne gelirse yapardım....
neyse benimde yaşım geldi evlencem, çocuk sahibi olcam değilmi sonuçta
biri vardı hayatımda bana her zaman destek olan, maddi ve manevi her türlü yanımda olan
aileme açtım konuyu dediler maddi olarak bizde birşey yok, E BENİM BU ABİLERİM NERDE ? tamm dedim hiçbirşey istemiyorum abilerimin düğününü yaptım kendiminkinide yaparımm evellallah
yaptım da herşeyimi kendim aldım, düğünümüzü eşimle ortak yaptık hatta ailemin bana takacağı bileziği kendim kredi çektim aldım.
evimi yuvamı kurdum, ama bana abimlerin yaptığı tek şey ne biliyomusunuz sadece bir küçük altın takmak düğünümde. ikisi bir olup bir bilezik bile alamadılar ya. inanın istedğim bilezik değil istemiyorumda maddi şeylere hiç değer vermiyorum ama bu şekilde kullanılmış olmak beni aklıma geldikçe yıpratıyor hemde çok fena. şimdi çocuğum var düşünsenize çocuğumun rızkını yedirdim başkalarına. şimdiki aklım olsa kimseye bir kuruş para vermem.
neyse olan oldu biten bitti işte :KK43:
ama ben aklıma geldikçee mafoluyorum ya....
Tek suçlu var o da annen ve baban.yuvandan onları uzak tut

aynısını düşünüyorum canım onların büyüklük yapması lazımdı kesinlikle
ama sonuçta annem ve babam saygı duymam lazım
olan bana oluyor içime atıyorum sadece aklıma geldikçede sinirleniyorum
o an yanımda kim varsa eşim oğlum istemsizce ona tepki veriyorum :KK34:

Yengelerine laf sok bence ters bir anınız olursa nerde görülmüş görümcenin düğün yaptığı yine de bir değer görmedim kadrim kıymetim bilinmedi de. Kendini yiyip bitirme..

Mesela dusunuyorum simdi.
Kaynim da biz evlenirken kredi cekmisti. 3 bin tl bir seydi. Dugun zamani nakit lazim olur diye cekildi.
Oduyor da gayet. Biz odemiyoruz.
O krediyi benim icin ya da abisi icin cekmedi. Babasi icin cekti.
Ha esim bileziklere kadar kendisi yapti.
Simdi gerekse bile kredi ceker mi? Cekmez. Bilezigini takar, belki esyasina yardim eder vs ama kredi cekmez.
Sen aslinda abilerine yapmadın yaptiklarini, anne babanin acigini kapattin.

Ben tek cocuk halimle ne paralar yedirdim, ne krediler cektim ohooo. Mesela evlenecegim zaman annemin tum esyalarini yeniledim, kendime alacagim yemek takimindan kistim ona aldim. (Misafir gelecek gidecek, kadin yalniz vs demesinler diye en guzelini aldim) ne mi oldu? Dugune 2 3 ay kala evden kovuldum. O kisarak aldigim ceyizlerimi vermedi, zorla aldim. Annem bilezik takmamak icin dugunume gelmedi. Gorusmuyorum simdi de.

Sikma canini, insan akillaniyor bir yerden sonra.

Tek cocuksunuz ustelik.
Yaslandiginda kimin yanina gidecekmis?
Ayrim yapacagi ikinci bir cpcuguda yok..
Gercekten ilginc.
Peki hep boyle bencil birimiydi yoksa durup durup siz evleneceginiz zaman mi tuhaf davranmaya basladi

Sen çalışıp onların düğün kredilerini oderken onlar çalışmıyorlar mıydı. Sinirlenilmeyecek gibi değil yanı.

çeyrek ne ya sanki el insanı bunlar offfffffff ben olsam görüşmemeye çalışırdım denk gelirsem konuşurdum ama mesafeli olurdum.Hakkın yenmiş beddua etsen tutar valla.

Siz iyi niyetle her şeyi yapmışsınız . Ama ailenizde suç anneniz ,babanız söyleyemedimi abilerine kardeşiniz evlenecek bizim elimizde yok siz yardım edin diye. Her aileden böyle çıkıyor işte. Bundan sonra ona göre davranın sizde.

Back
X