• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem ve vicdanım, neden böyleyim :(

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Merhaba kızlar,

Böyle bir dert sanırım bir tek bende vardır lütfen bir yol gösterin :KK43:

Öncelikle şunu belirteyim annem genç kızken oldukça rahat bir hayat yaşamış maddi olarak. Ancak babamla evlenince işler değişmiş ve nerdeyse tüm evlilik hayatı maddi sıkıntıyla geçti, tabi benim hayatım da...

Sonra ben evlendim, eşimin durumu babamınkinden daha iyi. Evet çok çok rahat değiliz yine ama eskiye oranla daha rahatım.

Ama gelin görün ki annemden daha iyi şartlarda olmak beni çok ama çok üzüyor :KK43: Mesela ben bekarken kıt kanaat mutfağı yaptırmıştık. Şimdi kendi evimde mutfağım yapıldı. Anneminkinden daha pahalı tuttu malzemesi. Ve bu beni içten içe rahatsız ediyor. Annem tabi ki çok mutlu oluyor benim evim güzelleşince... Kendinin olsa bu kadar sevinmez, eminim. Bana bu yaştan sonra süs püs gerekmez temiz olsun yeter der hep. Siz gençler yapın heves ettiklerinizi der. Ama ben çok üzülüyorum, neden böyleyim? Evime birşey yapsam üzülecek duruma geliyorum nerdeyse çünkü ailemde olmaması beni üzüyor...

Elimden geldiğince yardım ediyorum, eksiklerini hediye alıyorum ama dediğim gibi biz de bolluk içinde yüzmüyoruz, keşke çok daha iyi durumda olsam da fazlasını yapsam annem için :KK43:

Sizce çok mu abartıyorum? Mesela geçen akşam eşim bana küçük pasta almış, anneme de ayırdım hemen boğazımdan geçmiyor özel birşey olunca evde :KK43:

Son düzenleme:
Kendini gördüm sanki. :)

Ben de hep işe baslayınca annemi-babamı sımartmanın planlarını yapıyorum. :) bisey yiyecek olsam icin bi tuhaf oluyor. Ki annemlerjn durumu da sıkışık değil..

Sizinki biraz da hamileliktendir belki de. :)

Kendini gördüm sanki. :)

Ben de hep işe baslayınca annemi-babamı sımartmanın planlarını yapıyorum. :)

Sizinki biraz da hamileliktendir belki de. :)

Yok hamilelik değil daha önce de böyleydim :)

Hadi ya varmış demek ki benim gibiler :)

Yok hamilelik değil daha önce de böyleydim :)

Hadi ya varmış demek ki benim gibiler :)

Tabi, eticin alsam bile anne babama da bölüyorum. Ne biliyim eve giderken hususi sevdiklerinden alıyorum ki böyle biraz sımarmış hissetsinler diyorum. :) ee evlat okutmak kolay elbet zora giriyorlar bazı hayallerini erteliyorlar, onları gerceklestirecegime dair kendime sözler veriyorum. Annemler de zamanında cok cok zorluk cekmisler, simdi cok şükür iyiler ama dedigim gibi cocuk okutmak masraflı iş..

Şimdi bile annemlerin "ne gerek var ona verecegimiz parayla sunu sunu aliriz" dedikleri seyler icin para biriktirip onlara alıyorum :) gibi gibi uzaaar gider bu :D

Aileye düşkünlük gibi degil de daha cok vefa borcu gibi bir sey bu. Ya da hayallerini ertelemelerinin getirdigi minnet gibi..

Empati yapmaya çalışıyorum ama bilemedim.

Elbette anneni düşünmen , ona mümkün olduğunca destek olman ... bunlar güzelde.

Kendi yaşadığın hayattan , süprizlerden keyif alamayacak bir durumdaysan bu çok doğru değil. Evlilikte sürekli mutsuz bir ruh haline iter seni.

Bende bir anneyim...Anneler evlatlarının huzuru , iyiliği ile zengindir zaten .
Annende öyledir emin ol.

Kaldı ki maddi sıkıntılar ... manevi dertlerden yeğdir .

Tabi, eticin alsam bile anne babama da bölüyorum. Ne biliyim eve giderken hususi sevdiklerinden alıyorum ki böyle biraz sımarmış hissetsinler diyorum. :) ee evlat okutmak kolay elbet zora giriyorlar bazı hayallerini erteliyorlar, onları gerceklestirecegime dair kendime sözler veriyorum. Annemler de zamanında cok cok zorluk cekmisler, simdi cok şükür iyiler ama dedigim gibi cocuk okutmak masraflı iş..

Şimdi bile annemlerin "ne gerek var ona verecegimiz parayla sunu sunu aliriz" dedikleri seyler icin para biriktirip onlara alıyorum :) gibi gibi uzaaar gider bu :KK70:

Aileye düşkünlük gibi degil de daha cok vefa borcu gibi bir sey bu. Ya da hayallerini ertelemelerinin getirdigi minnet gibi..

Aynen öyle... Allah başımızdan eksik etmesin onları gerçekten ben de anlattığın gibiyim aynen :)

Empati yapmaya çalışıyorum ama bilemedim.

Elbette anneni düşünmen , ona mümkün olduğunca destek olman ... bunlar güzelde.

Kendi yaşadığın hayattan , süprizlerden keyif alamayacak bir durumdaysan bu çok doğru değil. Evlilikte sürekli mutsuz bir ruh haline iter seni.

Bende bir anneyim...Anneler evlatlarının huzuru , iyiliği ile zengindir zaten .
Annende öyledir emin ol.

Kaldı ki maddi sıkıntılar ... manevi dertlerden yeğdir .

Evet annem her zaman diyor zaten senin mutlu olman benim için en önemli şey diye. Ama dediğim gibi artık çok abartıyor gibiyim. Anlayamıyorum neden böyleyim sanki büyük masraf yaptığımızda ailem o durumdayken ben müsriflik yapıyorum vs vs... Halbuki ihtiyaçlarımızı tabi ki gidereceğiz bunun ailemle ne ilgisi var? Anlayamıyorum kendimi :(

Siz ne güzel bir insansıniz öyle.

Evet annem her zaman diyor zaten senin mutlu olman benim için en önemli şey diye. Ama dediğim gibi artık çok abartıyor gibiyim. Anlayamıyorum neden böyleyim sanki büyük masraf yaptığımızda ailem o durumdayken ben müsriflik yapıyorum vs vs... Halbuki ihtiyaçlarımızı tabi ki gidereceğiz bunun ailemle ne ilgisi var? Anlayamıyorum kendimi :KK43:

Sende abarttığının farkındasın o zaman .

Aç değil açıkta değillerdir muhakkak , ay sonunu kıt kanaat getiren insanlardır .

Büyük borçları olsa... fatura ödeyemez ... yemek bulamaz halde olsalar zaten kimse rahat edemez .

Ama iyi kötü idare ediyorlarsa sende sıkıntı yapma .
Arada elin rahatken bir iki ihtitacını alırsın vs.

Eşinle olan keyifli anlarınızıda zamanla etkiler bu ruh halin .

Toparlamaya bsk .

Hic evlenmeyip maddi olarak surekli annene yardim edebilirdin . Evlendikten sonra iki tarafa yetismen zor. Hadi pasta neyse de mutfak seni asar.

Senin durumun empatiyi asmissin ,sempati boyutuna gecmissin,
Empati yapmak hislerini anlamak evet ,
Ama onun yerine aci cekmek sempatiye girer ,
Bir an evvel bu konuda kendini tartarak devam et ,
Annen iyiligini istiyor ama bir baskasi bu yonunu kullanabilir ,
Gozunu ac kendini kolla

Senin durumun empatiyi asmissin ,sempati boyutuna gecmissin,
Empati yapmak hislerini anlamak evet ,
Ama onun yerine aci cekmek sempatiye girer ,
Bir an evvel bu konuda kendini tartarak devam et ,
Annen iyiligini istiyor ama bir baskasi bu yonunu kullanabilir ,
Gozunu ac kendini kolla

Ailem dışında kimseye duymuyorum ki bu duyguyu... Tabi ki abartmamak lazım aile de olsa.

Sende abarttığının farkındasın o zaman .

Aç değil açıkta değillerdir muhakkak , ay sonunu kıt kanaat getiren insanlardır .

Büyük borçları olsa... fatura ödeyemez ... yemek bulamaz halde olsalar zaten kimse rahat edemez .

Ama iyi kötü idare ediyorlarsa sende sıkıntı yapma .
Arada elin rahatken bir iki ihtitacını alırsın vs.

Eşinle olan keyifli anlarınızıda zamanla etkiler bu ruh halin .

Toparlamaya bsk .

Yok çok şükür o kadar geçimleri var tabi ki...

Çok teşekkürler, evet abarttığımı düşündüğüm için konu açtım içimde huzursuzluk yaratıyor bu durum çünkü. Daha farklı bakmam gerekiyor olaya, çok doğru yazdıkların...

Bebişiniz hayırlı olsun, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin. Hani hep diyorlar ya anne olmadan anlamazsın diye, gebelik hormonlar vs sizi annenize karşı iyice duygusallaştırmış. Çok normal bi durum bence, ben de gebelikte annemin değerini daha iyi anlamıştım ve aynen sizin dediğiniz gibi kendime ne aldıysam ev eşyası vs ona da almak istiyodum. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin bizlere inşaallah.
Merhaba kızlar,

Böyle bir dert sanırım bir tek bende vardır lütfen bir yol gösterin :KK43:

Öncelikle şunu belirteyim annem genç kızken oldukça rahat bir hayat yaşamış maddi olarak. Ancak babamla evlenince işler değişmiş ve nerdeyse tüm evlilik hayatı maddi sıkıntıyla geçti, tabi benim hayatım da...

Sonra ben evlendim, eşimin durumu babamınkinden daha iyi. Evet çok çok rahat değiliz yine ama eskiye oranla daha rahatım.

Ama gelin görün ki annemden daha iyi şartlarda olmak beni çok ama çok üzüyor :KK43: Mesela ben bekarken kıt kanaat mutfağı yaptırmıştık. Şimdi kendi evimde mutfağım yapıldı. Anneminkinden daha pahalı tuttu malzemesi. Ve bu beni içten içe rahatsız ediyor. Annem tabi ki çok mutlu oluyor benim evim güzelleşince... Kendinin olsa bu kadar sevinmez, eminim. Bana bu yaştan sonra süs püs gerekmez temiz olsun yeter der hep. Siz gençler yapın heves ettiklerinizi der. Ama ben çok üzülüyorum, neden böyleyim? Evime birşey yapsam üzülecek duruma geliyorum nerdeyse çünkü ailemde olmaması beni üzüyor...

Elimden geldiğince yardım ediyorum, eksiklerini hediye alıyorum ama dediğim gibi biz de bolluk içinde yüzmüyoruz, keşke çok daha iyi durumda olsam da fazlasını yapsam annem için :KK43:

Sizce çok mu abartıyorum? Mesela geçen akşam eşim bana küçük pasta almış, anneme de ayırdım hemen boğazımdan geçmiyor özel birşey olunca evde :KK43:

Back
X