Ailem

possibleornot

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
832
1.660
113
Ankara
Herkese merhaba
Sadece içimi dökmek istedim. Bekarım, evlenme kararı aldık. 25 bin civarında birikmişim var. Mutfak eşyasını daha önce aldım, biraz kart borcum var. Onları nasıl ödeyeceğimi düşünürken, babam evlilik kararımı duyduktan sonra bir ay içerisinde kartımdan iki kez 1500 TL civarı para çektirdi. Daha ilkini ödemeden ikincisini istedi.
Verir mi bilmiyorum çünkü böyle konularda güvenemiyorum. Şuan istemeye tanışma olursa giyecek kıyafeti alacak param dahi yok. Zaten ailem misafir gibi gelsin takısını taksın gitsin. Ben kendim hallederim diyordum. Ama şuan kendim halledeyim diyecek durumda dahi değilim ve bu inanılmaz sinirimi bozuyor. Kimseye minnet etmeden yaşamaya çalışıyorum. Ama şuan evlilik kararı aldığıma dahi sevinemiyorum. Çünkü şuan kendime zor harçlık ayırdım.
Kendimi aileme karşı dolduruyor muyum diye kendime kızıyorum ama onlar tarafından düşünüldüğümü de hissetmiyorum. Kızım evlenecek acaba müsait midir diye düşünmemeleri çok canımı sıkıyor

Bu arada babamın evlenen kardeşlerimin eşlerinin kartlarından da çektirip geç ödediği oldu. Yani borç konusunda babama çok güvenemiyorum. Normal bir zaman olsa feda derim düşünmem ama ben zaten kendi borcumu nasıl öderim derken üstüme 3000 TL daha ödeme eklendi. Daha yeni süpürge aldığımı ve onu ödediğimi de biliyor

Aileniz evlenmeden ne koparsam kâr diyerek sizi zor duruma sokuyor, Siz acil borçlanın ihtiyaçlarınızı alın kimse sizden bişey isteyemesin, sürekli yetmiyor diye sitem edin ailenize...

tam şey diyeceksiniz sandım babam evlenen diğer kardeşlerime yağdırdı bana yaptığına bak
ama yani maalesef babanızın yapısı bu, isterseniz biraz durumunuzu sakin sakin konuşun bir daha yapmasın en azından.

Diğer kardeşlerden de bu şekilde paralar almış keşke vermeseydiniz. Bir bahane bulsaydiniz. Bahaneye de gerek yok aslında borçlarımı kapatamıyorum bende de yok sende varsa bana versene deseydiniz. Ozaman bir daha isteyemezdi.

Bu arada sürekli neden böyle para istiyor ki milletten alkolü veya kumarı falan mı var acaba??

Madem öyle parayı baştan vermeyecektiniz. Bundan sonra tek kuruş vermeyin.

Annen nerde konu sahibesi parayı istesin, bu kız ev yapıyor ver parasını desin. Bu ne biçim bir baba hiç mi vicdanı yok?

Ailenizle mi yaşıyorsunuz? Eğer evin ihtiyaçları için katkıda bulunmuyorsaniz 3000 liranin lafını yapmayın bence.

Aileniz daha düşünceli olabilir ama 3000 de büyük bir para gelmedi bana. Ayrıca 25 bin birikmişiniz varken nasıl kıyafet alacak paranız yok ki? Yani 3000 liralık borç bile sizi zora sokuyorsa evlilikle bunun çok daha fazlasının gideceğini hesap edin, demek ki maddi olarak evliliği kaldırabilecek durumda değilsiniz. Bunu da hesaba katın lütfen.

Aileniz ile yaşıyorsanız bence sorun edilecek miktar değil.Babanızın gerçekten ihtiyacı varsa evladından almayacakta kimden alacak?

o para gelmez unutun,
bundan sonra hayir deyin ama.

hatta bence sorun sizin her seyi kendinizin halledecek sekilde kendinize guvenmeniz bile olabilir.

aglayin azicik ya,
su lazim bu lazim, nasil yapicam, nasil edicem,
o zaman yardim etmeseler de en azindan istemeye cekinirler.

ben de sizin gibiydim, simdi bir dokunan bir ah isitiyor, o masrafim var bu masrafim var basliyorum,
evet hayat zor diyor karsimdaki de, cay koyup iciyoruz sonra.
obur turlu anlatmayinca cidden sizi kirli ciki saniyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…