lütfen herkes kendi ailesi gibi bilmesin tüm aileleri...anneleri babaları...
benim anne babam 8 yaşımdayken boşandılar...babam istanbulu terkedip edip gitti 20 yıla yakın bir süre ben arayıp peşine düşene kadar yaşadığını bile bilmiyordum izini kaybettirmiş kaybolup gitmiş arayıp sormamıştı 2 minik kızını...
annem ise sinirli temizlik titizlik hastası bir kadın olarak çok çeşitli psikolojik travmalar yaşatarak ezik sinik pısırık büyüttü bizleri...mutfağa bile kalkamazdım bir bardak su içmek için...
başımı omzuna dayararak ağlamak ne kelime bir kere bana "kızım" bile demedi..."hişşt heyy kalk diyorum sana" şeklinde seslenmeler..."ben size ne dedim" "ben size yapmayın demedim mi" "bana bak" "bıktım sizden" vs. vs.
okulda evde yatakta sürekli gizli gizli ağlardım, sık sık burnum kanardı, gece altımı ıslatma problemim vardı...
sonra büyüdüm ve ilk eşimi kurtuluş o evden o anneden kurtulma sanma yanlışlığına düştüm benim dururumum da ki bütün kızlar gibi...
meğer yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşum....1 sene sonra zor da boşandım....zor oldu çünkü alkolik kocam benden boşanmak istemiyordu tehdit ediyordu....
annemin tüm sindirmelerine karşı eğitimin tek çare olacağını anlayarak eğitimime ağırlık verdim...
konu sahibi arkadaşımızı kınamadan önce lütfen tüm annelerin babaların sizinkiler gibi olmadığını bilin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?