Ailem :(:(

bLoodless

Haklıyız Kazanacağız !
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2009
123
0
96
İstanbul
Kendi aiLeem (!)
onlara ailem demek bile istemiyorum bazen biliyormusunuz ..
Hergün aynı evin içinde aynı şekilde onları görmek zorunda olmaktan nefret ediyorum.
Şuan yazmak istediklerimi onlara asla anlatamam.
Anlamazlar..
O yüzden burayıı seçiyorumm..
Karşımdalarmış gibi içimi döküyorum..

Beni o kadar kırdınızz,o kadar yıprattınızkii..
Sizden gördüğüm acıyı hiç kimseden görmedim..
Sizin ağlattığınız kadar hiç kimse için ağlamadım..
Ben hiç bir zaman "ailem benim herşeyim" diyemedim..
"onlardan asla kopamam,vazgeçemem" diyemedim..
çünkü bu sözleri hak edicek bir aileye sahip değilim.

Sen "Baba"
Sana baba demek zorunda olduğum için bu hayattan nefret ediyorum.
Bana saçma sapan gelen sebeblerden dolayı bağırıp çağırmandan bıktım artık..
o içimi parçalayan sesinden,benimde bi gururum olduğunu unutmandan,söylediklerime gülüp geçmenden,yaptığın haksızlıklardan bıktım.
Filmlerde,masallarda "kahraman" olarak görülen baba figüründen öyle farklısınki benim için bütün sevgimi tüketten.Hiç tanımadığım bir nefretle doldurdun içimi.
Sözünü dinlemek zorunda olmaktan,sana boyun eğmekten,kurallarından,herşeye karışmandan,SENDEN nefret ediyorum..

Ve..

Sen "Anne"
O kutsal annelerden değilsin benim için,
Sokaktaki tanımadığım insanlar bile senden daha değerli.
Hiç bir zaman yanımda olmadın bu güne kadar.
Hep anlayış göstermeye çalıştım.Kötü şartlarda kötü bir dönemde büyümüş olmana bağladım beni anlamamanı.
Ama sen hiç kendini geliştirmek için uğraşmadın bile.
olanları kabul ettin hep,hiç bir denilene itiraz etmedin ve ben senin yüzünden bu kadar pasif bu kadar kendine güvensiz büyüdüm.
Senin yüzünden,senden gördüklerim yüzünden hep ikinci planda kalan olmayı tercih ettim. Hiç bir zaman ifade edemedim kendimi..

Sayenizde kendiyle bile küs,kendi dünyasını yıkmış,başarısız,sevgisiz bir insan oldum
Beni hayattan bıktırdığınız için teşekkür ediyorum size..

ay cnm neler yaptı ki bunlar sana ne kadar dolusun öyle bi akıcı şekilde yazmışsın ki hisselerini inanamıyorum böyle bi aileye seni en kadar yormuşlar sen herşeye rağmen ayakta dur kendini ezdirme mesleğini al eline ve hayatına bak gerisi çok çalışırsan emin ol gelecek ama onlarda hak ettiklerini görecekler işte herkes ana baba olamıyor ne yazıkkiiii

ne olursa olsun anne baba su an sinirle yazdigini dusunuyorum bunlari...

hersey bizim icin hep seven bir ailemiz olsa bundada bir problem gorurduk...benimde bir cok problemlerim oldu ailemle dayakda yedim evin kurallarina uymam gerekdigide soylendi ama hic sirtimi donmedim...kiiiii su an cok uzakdayim aileme keske yanlarinda olsaydim demedende edemiyorum..su an anne olucam ve hayirli bir anne oluyum hayirli bir evladim olsun diye dua ediyorum... cok sukur beterinden saklasin rabbim...hakkindada hayirlisi olsun...ogrencisin eline iyi bir meslek al ayaklarin uzerinde dur gerisi allah kerim canim...yuce rabbim yardimcin olsun a.s.

Pekı sen ''HıÇ DÜŞÜNDÜNMÜ BENıM BEN NEYAPTIME ETTıM DıE?? HıÇ ELıNE Bı KAĞIT KALEM ALIP ANNENLE BAABANIN HATALARINI BULUP YAZDIĞIN GıBı SENDE KENDı ARTI VE EKSıLERıNı BULUP YAZDINMI YÜZLEŞTıNMı KENDıNLE???

......

Son düzenleme:
ergenlik bunalımını ağır atlatıyorsun sanırım... bu ne şiddet... biraz daha aklı başında düşün... hiç birimizin ailesi dört dörtlük değil.. hepimizin anne-babası sadece iyiliğimizi düşündükleri için bağırıp çağırmıştır..
kendi adıma söylüyorum bende asi bir ergenlik dönemi geçirdim ve bir çok kez babam da bana bağırmıştır... ama hiç bir zaman babamdan nefret etmedim.. hala arada sırada küçük te olsa bir tartışmamız olsa bu dünyadan önce kimin gideceğini bilemediğimiz için ne babamı kendime ne kendimi babama kırgın bırakmamak için alttan almaya devam ederim..ve bunun bir zararını görmedim...

daha sağlıklı düşünmen dileğiyle....

birde bu hayatta her şeyimizi değiştirebileceğimizi (evimizi,arabamızı,sevgilimizi,arkadaşlarımızı,eşimizi vs. vs.) ama anne-baba-kardeş ve çocuklarımızı değiştiremeyeceğimizi unutma....

çok uzun süre biriktirdiklerinin patlamasını yaşıyorsun sanırım.

psikologdan yardım alarak daha güçlü bir şekilde atlatabilirsiniz bu süreci.

şuan yaşananların ve sebeplerin farkına vararak sorumlu tutup cezalandırıyorsunuz kendinizi bu patlamayla

lütfen destek alın.

Annen,baban,akrabaların...onlar sana sunulanlar arkadaşım,senin fikrini almadan senin seçemediklerin..
Anlattıklarına bakılırsa keşke daha farklı olsalarmiş,keşke sana karşı daha ılımlı yaklaşabilselermiş.
Ama en azından sen anne ve babaya sahipsin,hayatında ailesinden hiç kimseye sahip olamayanlarda var.
Sen daha iyi insanları hayatına sokma şansına sahipsin,madem annen ve baban istediğin gibi değil o zaman sen olmasını istediğin insanlara sahip ol.
Kimler olsun yanında istiyorsan,o zaman hayatını buna göre şekillendirirsin.
Ancak unutma ki,bir aileye sahipsin her ne kadar memnun olmasanda.

onlar senin annen ve baban onlar hakkında böyle düşünmemelisin....
sana bişey olsa onların canı yanar...
hayatta iken onların değerlerini bilmeliyiz...

Aile; en derinliklerinde yaşayan, bağı beni ayakta tutan, sarsılsam, yıkılsam da kalkmamı sağlayan bir kavram benim için...

Ama az önce bir tv filmi izledim öz anne evladının hapse girmesine neden oldu bir sözüyle bunları gördükçe acaba diyorum gerçekte var mı diyorum?

Bir de tam üstüne arkadaşın bu yazısını okudum acabalarım daha da çoğaldı...

Hakkında hayırlısı olsun arkadaşım sorunlar düzelir inşallah diyebiliyorum sadece...

Her ne olursa olsun onlar senin ailen onlar sana bakmakla yükümlü ve sana birşey olmasından korktukları için bu kadar üstüne gidiyorlar.Anneni, babanı kendi yerine koy sen olsan ne yapardın ? Şimdi nefret ediyo olabilirsin ama ilerde bu yaptıkları için belki iyiki bana izin vermemişler hayatıma karışmışlar diyceksin. Her ne olursa olsun onlar seni karşılıksız seviyorlar ve ilerde yanında olcak tek ailen olcak..

bende yenı bır anneyım ve yazdıklarını okurken benım oglum buyudugunde ya senın gıbı dusunurse dıye aklıma geldı ve tuylerım dıken dıken oldu.neler yasadıgını bılmıyorum ama senın adına uzuldum daha cok gencsın ve bu sıkıntılarla ugrasmak zorundasın.anne babaya cok ıs dusuyor cocuk yetıstırırken ve cogu aıle bunun farkında degıl.cocuk yetıstırmeyı basıt bır ıs ve cocugun ıhtıyaclarını karsılmaktan ıbaret goruyorlar.sonundada boyle canı yanan gencler yetısıyor

Canım daha lisedesin,aılenden en destek alma zamanların belkı ama sende suanda bir kişilik sorunu yasıyosun,olgunlaşıyosun.Hersey kızıp bagırabılıyosun,hepımız o donemlerden gectık.

Kimimiz ıntıharı düşündü kimimiz evden kaçmayı..
benımde aileme asi oldugum zamanlar oldu.ama şimdi evlenıyorum ve öyle zor gelıyokı,22 yıllık düzenımı bırakmak,annemden ayrılmak..ki annem hafta sonları erken uyanır benım yatağıma girer..çok özlicem onu,sende özliceksin,emın ol.sadece bu yaşları bıraz daha sakın gecırmeye bak.

Anlayılı davranmıyo olabılırler sana ama kılına zarar gelse aynı acıyı onlarda ceker,inan buna canım. :teselli:

lütfen herkes kendi ailesi gibi bilmesin tüm aileleri...anneleri babaları...

benim anne babam 8 yaşımdayken boşandılar...babam istanbulu terkedip edip gitti 20 yıla yakın bir süre ben arayıp peşine düşene kadar yaşadığını bile bilmiyordum izini kaybettirmiş kaybolup gitmiş arayıp sormamıştı 2 minik kızını...

annem ise sinirli temizlik titizlik hastası bir kadın olarak çok çeşitli psikolojik travmalar yaşatarak ezik sinik pısırık büyüttü bizleri...mutfağa bile kalkamazdım bir bardak su içmek için...

başımı omzuna dayararak ağlamak ne kelime bir kere bana "kızım" bile demedi..."hişşt heyy kalk diyorum sana" şeklinde seslenmeler..."ben size ne dedim" "ben size yapmayın demedim mi" "bana bak" "bıktım sizden" vs. vs.

okulda evde yatakta sürekli gizli gizli ağlardım, sık sık burnum kanardı, gece altımı ıslatma problemim vardı...

sonra büyüdüm ve ilk eşimi kurtuluş o evden o anneden kurtulma sanma yanlışlığına düştüm benim dururumum da ki bütün kızlar gibi...

meğer yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşum....1 sene sonra zor da boşandım....zor oldu çünkü alkolik kocam benden boşanmak istemiyordu tehdit ediyordu....

annemin tüm sindirmelerine karşı eğitimin tek çare olacağını anlayarak eğitimime ağırlık verdim...

konu sahibi arkadaşımızı kınamadan önce lütfen tüm annelerin babaların sizinkiler gibi olmadığını bilin.

cok haklısın canım coook
herkesın dogrusu herkese dogru gelmek zorunda olmadıgı gibi
herkesın aileside aynı olmak zorunda diill
nasıl parmak izlrimiz farklıysa
herkes ın duuncesı
konusması
ifadesi
ailesi
varlıgı herseyi farklıdır..

Biliyorumm söylediklerinizin hepsii doğruu
hepiniz haklısınızz onları seçmek benim elimde değildi
bana sunulan bu ve ben katlanmak zorundayım biliyorum bunu
kendimide çok sınadım nerde hata yaptım kime ne yanlışım oldu idye çok düşündüm
ama tartışmalarımız o kadar anlamsız o kadar saçmaki
önceden daha fazla kızardım onlara daha çok sinirlenirdim
artık düşünerek hareket ediyorum ama hiçbir şeyin değişmediğinide görüyorum
bu güne kadar evet şiddet görmedim onlardan aklım başımda olarak yaşadığım sürede bana hiç el kaldırmadılar vurmadılar ama bazı olaylar insanı şiddetten daha çok yaralıyor
anlatmak istediklerinin anlanmaması,hala bir çocuk gibi görülüp azarlanmak kimin hoşuna giderki
ben gösterebileceğim bütün anlayışı gösterdim edebileceğim kadar mücadele ettim hiç bir faydası olmadı
artık sadece sessiz kalıyorum,yaşananları izlemeyi tercih ediyorum öyleki artık varlıklarını görmez hale geldim keşke kulaklarımı tıkayabilsem hiç kimseyi duymadan kendi dünyamda yaşayabilsem..Çok üzgünüm çoook

ilk okuduğumda ergenlik bunalımı dedim ama son mesajında anladım ki farkında olduğun için kızgınsın. en ağır şiddet psikolojik şiddettir biliyorum, ailenin seni sevdiğine eminim ama ne yazık ki her sevgi de her şeyi kurmaya ve kurtarmaya yetmiyor, belki eğitimsizler belki de senin yaşadığın dünyada yaşamadılar ve seni anlayamıyorlar, dilerim kısa zamanda doğru yolu bulur ve sana yaşamadığın aile sevgisini yaşatırlar, sabretmelisin, çünkü senin ailen onlar...

Çok kızgın olduğum zamanlar dışında bende düşünüyorum
yıllardır beraberiz ve bundan sonrada uzun bir süre beraber olucaz (allahın izniyle)
beni seviyorlardır yani mantık olarak böyle olması gerekiyor
çünkü arkadaş vs değiliz sevmek zorundalar
bende severdim onları iyi geçindiğimiz günler vardı
ama sanki ben büyüdükçe onlar küçüldü
ben büyüdükçe onların istekleri arttı,beklentileri çoğaldı
ve o günlerden sonra hep yaralandık hep kırdık birbirimizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…