lütfen herkes kendi ailesi gibi bilmesin tüm aileleri...anneleri babaları...
konu sahibi arkadaşımızı kınamadan önce lütfen tüm annelerin babaların sizinkiler gibi olmadığını bilin.
canım kızım sana bunları ağlayarak yazıyorum.bende dertli bir anneyim.cahillik desen çağdışılık desen bilmiyorum.bak bende 35 yaşındayım senin annen sayılırım.14 yaşında kızım var derdim var.bende buralara yazıp derman arıyorm.çıldırıcam bende.
bende çocuk oldum.sizin gibi bir hayat yaşadım ama siz hiç anne olmadınız benim gibi bir hayat yaşamadınız.
ne kadar isterdim kızımın eskisi gibi gülümsemesini, mutlu olmasını,boynuma sarılmasını.
allahım birkerecik peki anne demesini,tamam anne yaparım demesini.
vallahi bende kızım için üzülüyorum benim giydiğim kıyafetten saçımın şekline kadar herşeyi eleştiriyor.benim yerime o anne ben çocuk oldum.nasıl olduda herşeye kızacak itiraz etcek bir şey buluyor bilmiyorum.ama inan bana senin söylediklerini söylese en azından rahatlarım o konuları çözmeye çalışırım.hiç bir şey de anlatmıyo.ona ulaşamıyorum.ne söylersen söyle kendini haklı çıkarcak bir yol buluyor.hayatta haklı hakSız suçlu suçsuz doğru yanlış var zannediyor.hep istekleri olsun istiyor.benim görevlerimi hiç unutmuyor.ama kendi yatağını bile( bırak odasını )yatağını bile toplamıyor.çocuk haklarından bile dem vuruyor düşünsene.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.NE BİZ SİZİ NE SİZ BİZİ SEÇMEDİNİZ.AMA HAYATTA SEVGİ VE SAYGI ÇOK ÖNEMLİ.BEN ŞUNU ÖĞRENDİM SENDE DÜŞÜN:HAYATTA KİMSE MÜKEMMEL DEĞİLDİR.HATTA HERKESİN MÜKEMMELLİK ÖLÇÜSÜ BİLE FARKLI.BİZ SİZE BİLDİKLERİMİZİ ÖĞRETİP YAŞAYAMADIKLARIMIZI VE YAPAMADIKLARIMIZI BEKLİYORUZ.
AMA NE OLUR; KENDİNİ EĞİTMEYE BAK.KENDİNE SAHİP ÇIK.BEN ANNEMİ BABAMI KAYBETMEKTEN KORKARDIM Kİ ÇOK PROBLEM YAŞADIM ERGENLİKTE.AMA GEÇEN YIL ÇOK SEVDİĞİM AMCAMI KAYBETTİĞİMDE ABİM BİR LAF ETTİ; ALLAH BİZE EVLAT ACISI GÖSTERMESİN KIZKARDAŞ DEDİ.EMİN OL BU ANNE BABA İÇİN EN ZORU.
BİZ SİZİ SEVİYORUZ.
yazdıkların geçici duyguların
bak şimdi düşün (Allah korusun)bir kaza oldu bir telefon annen baban artık yok bu hayatta kime güveneceksin dedenlere,amcanlara, dayınlara, halanlara, teyzenlere kime kimden sana sahip çıkmasını başında durmasını isteyeceksin bi hayal et ne hissetin yaz bize.
ozaman bu hislerin gerçekmi yoksa dönemsel bişemi anlarız
Kendi aiLeem (!)
onlara ailem demek bile istemiyorum bazen biliyormusunuz ..
Hergün aynı evin içinde aynı şekilde onları görmek zorunda olmaktan nefret ediyorum.
Şuan yazmak istediklerimi onlara asla anlatamam.
Anlamazlar..
O yüzden burayıı seçiyorumm..
Karşımdalarmış gibi içimi döküyorum..
Beni o kadar kırdınızz,o kadar yıprattınızkii..
Sizden gördüğüm acıyı hiç kimseden görmedim..
Sizin ağlattığınız kadar hiç kimse için ağlamadım..
Ben hiç bir zaman "ailem benim herşeyim" diyemedim..
"onlardan asla kopamam,vazgeçemem" diyemedim..
çünkü bu sözleri hak edicek bir aileye sahip değilim.
Sen "Baba"
Sana baba demek zorunda olduğum için bu hayattan nefret ediyorum.
Bana saçma sapan gelen sebeblerden dolayı bağırıp çağırmandan bıktım artık..
o içimi parçalayan sesinden,benimde bi gururum olduğunu unutmandan,söylediklerime gülüp geçmenden,yaptığın haksızlıklardan bıktım.
Filmlerde,masallarda "kahraman" olarak görülen baba figüründen öyle farklısınki benim için bütün sevgimi tüketten.Hiç tanımadığım bir nefretle doldurdun içimi.
Sözünü dinlemek zorunda olmaktan,sana boyun eğmekten,kurallarından,herşeye karışmandan,SENDEN nefret ediyorum..
Ve..
Sen "Anne"
O kutsal annelerden değilsin benim için,
Sokaktaki tanımadığım insanlar bile senden daha değerli.
Hiç bir zaman yanımda olmadın bu güne kadar.
Hep anlayış göstermeye çalıştım.Kötü şartlarda kötü bir dönemde büyümüş olmana bağladım beni anlamamanı.
Ama sen hiç kendini geliştirmek için uğraşmadın bile.
olanları kabul ettin hep,hiç bir denilene itiraz etmedin ve ben senin yüzünden bu kadar pasif bu kadar kendine güvensiz büyüdüm.
Senin yüzünden,senden gördüklerim yüzünden hep ikinci planda kalan olmayı tercih ettim. Hiç bir zaman ifade edemedim kendimi..
Sayenizde kendiyle bile küs,kendi dünyasını yıkmış,başarısız,sevgisiz bir insan oldum
Beni hayattan bıktırdığınız için teşekkür ediyorum size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?