Ailem :(:(

ergenlik döneminde her genç kızın ailesiyle sorunları artar. bende babamı 17 yaşımda tanımıştım o yaşa kadar babamı çok seviyordum.. ama 17 yaşımda babam değişiyor benim tanıdığım sevdiğim adam bu değil dedim fakat değişen o değilde benmişim bizler büyüdükçe onlarında sorumlulukları ve baskıcı tutumları artıyor, tamamen bizi korumak adına düzgün yetişebilmemiz adına.. ailenle tam olarak sorunun nedir bilmiyorum fakat o yaşlarda herşeyi bildiğimizi sanıyoruz bunun farkına birkaç yıl sonra varacaksın ve onları çok sevmeye devam edeceksin büyüdükçe onlara duyulan ihtiyaç ve diyalog o kadar farklı oluyorki iyiki ailem var diyor insan. o filmelrde gördüğün aile dialogları vs. lere takılma canım :) bu biraz aile eğitimiylede ilgili kültürel farklılıklara göre evlatlarla olan dialoğun şekli değişiyor ama sonuçta hepsi aynı noktada buluşuyor:)

babamı çok seviyorum bu arada:)

ah be güzelim ele karışınca , hele Allah korusun onlar ötelere karışınca öyle çok pişman olursun ki...daha küçük yaşın el kazığı yememişsin, hayatın sfrasına oturmamışsın ,ekmeğin için , çıkarsız bi yudum sevgi için yollara düşmemişsin şimdi başka derdin olmadığından onları takıyon kafaya hele bi uç o yuvadan da o zaman göreyim seni..25 yaşındayım ,10 yıl önce babam rahmetli oldu pişmanlıklarım hala içimi kavurur , rüyamda olsun göreyim diye ne çok dua etmişimdir bir bilsen..8 yıldır ana ocağının dışında yaşıyorum her tatil dönüşü hala hüngür hüngür ağlarım annemden ayrılırken..bazen annemin penceresinden bakarken anne biliyormusun burası dünyanın en güzel yeri derim çok güler annem..hele bu yıl evlendim çok daha iyi anlıyorum kıymetini...bak güzelim eminim senin düşündüklerini bizler de düşünmüşüzdür o yaşlarda ama şimdi ben pişmanım elimde değilki belki öyle düşünmek ama yazzık diyorum işte yinede..çok sıkma kendini de aileni de...

konuyu açan arkadaşı 29 yaşında olan biri olarak aynı 17 yaşındaki gibi hissediyorum annemden nefret etmiyorum anneme üzlüyor ve çok kızıyıorum ama babamdan nefret ediyorum,hemde konuyu açan arkadaşla birebir aynı şeyler düşünüyorum

Seni çok iyi anlıyorum anlamak için yaşamak gerekli çünkü...Yaşıyorum ve biliyorum ki çok zor bir durum allah kimseye yaşatmasın ailesizlik yani ailen vaarken yokmuş gibi olmaları cok büyük bir acı bunu evlendikten sonra bile anlayacaksın değişen bişey olmayacak inan 2 kat daha üzüleceksin boşver allaha havale et onların bizde olan hakları kadar bizimde onlarda hakkımız var...

hakiki anne ve babaların ellerinden öpüyorum.
televizyonda bebeğini poşete koyup atan anneler, kızlarına tecavüz eden babalar varken, hiç bir anne baba çocuğunun kötülüğünü istemez diyemezsiniz. sevmediklerini de iddia ediyorum.
babam olacak pislik, beni 5 yaşımdayken para karşılığı 2 adet kadına sattı. bu kadınlar psikopattı ki bu sene öğrendim eş....ellermiş. ama açıkçası ben öyle bir durum sezmedim 20 yıl yaşadım onlarla. bana bakıcılık yaptırdılar, ama okumama ses çıkarmadılar. hep engel, set koydular önüme ama ben inat ettim.ya istanbul da üniv. okursun ya gidemezsin dediler, inat ettim ist. üniv. girdim, okullarıma giyimime hiç para harcamadılar hep ondan bundan istediler ki bunu yapan ve beni evlat edinen kadın öldüğünde 500.000 liraya yakın servet bıraktı. tek varisi benim. ama ben almadım çünkü haram kazanmıştı parasını rüşvet yiyordu hep. neyse, evden de atıldım, 8 sene altına yaptı temizledim ama tek kurtuluşum okuldu okudum inat ettim, yüksek lisansı da yaptım. şimdi 28 yaşında evli mutlu 4 aylık hamileyim.
babama ve öz anneme geince. 6 kız bir erkeğiz. annem için sadece oğlu var. bizi hayatında 1 kere bile aramıyor. bizi diyorum çünkü her bir ablamı 13 yaşındayken kocaya sattılar. babam beni ömründe 2 defa aradı. hiç tanımam etmem bi adam aradı kızım babanım ben dedi para yolla dedi. babam alkolik. şu an ameliyatlı ve çok hasta. umurumda mı değil. sadece annemi arayıp htırlarını sorup para yolluyorum. tüm ablalarımı ziyan ettiler. allah onları bildiği gibi yapsın. ana babalık eğitimle olmaz. cahillik ayrı ana babalık ayrı. burada yazamayacağım çok şey var.
demek istediğim şu ki: etrafımda mükemmel olmasa da sizin söylediğiniz türden çok anne bbaa var evet ama benim anne babam gibiler de var. hep dedim ki şartlar gereğimi iyiliğimiz için mi vediler. hayır değil bizi sevmiyolar. sadece oğullarını okutup baktılar. bizi ilgilendirmiyosunuz diyolar hep zaten. neyse.
ailesinde 1 gram bile şikayet eden kızlar. sadece sabredin ve okuyun. Allah'a havale edin. O en iyi cezayı bu dünyada veriyor. Beni evlat edinip hep hakaretle hizmetçi davranışıyla BÜYÜTEN kadın, şişerek dili tutularak geberdi. hep ah ederdim hem damla göz yaşımda inşallah çenen tutulur,inşallah yatalak olursun da bana eziyet edemezsin diye, hepsi oldu...
ve arkadaşalar, sadece Allaha sığının, tek dostunuz o. namaz kılın. 12 yaşımdan beri Allah kitaba namaza sığındım ve belki de ondan sabrettim... eğitim şart, eğitiminizi tamamlayın sadece bunu diyorum...

her anne baba bir değil ne yazık ki.
çocuklarına sokakta mendil sattıran kendileri içen kumar oynayan sözüm ona babalar var.
karılarını temizliğe gönderen eve gelince döven babalar var.
kız çocuklarını okutmayıp para ile satan sözüm ona evlendiren babalar var.
herkes anne baba olmayı hak etmiyor

Annenizin ve Babanızın kıymetini bilin...! Bir gün yanagını degil topragını öpersiniz...!!

şok içerisinde okudum yazdıklarınızı

inanamıyorum. bunlar, böyle insanlar bırak anne baba vasfını insan olma vasfını bile hak etmiyorlar. Allah bildiği gibi yapsın böyle mahlukları. ve size diğer zulmedenler...onlar içinse burdaki ceza hafif kalır. bir alimin dediği gibi ''zalimler için yaşasın cehennem!..''

Annenizin ve Babanızın kıymetini bilin...! Bir gün yanagını degil topragını öpersiniz...!!

onların yanağını hiç öpemedim ki...

5 yaşında sattılar ve ben ararsam konuşuyoruz. Sadec oğlumu ararım o ayrı diyor annem. Ne dersiniz toprağını öper miyim tanımadığm anne babamın...

Evet arkadaşım var böyle insanlar maalesef. Yani üreme güdüsü ile anne baba sıfatı kazanmışlar ve bence gerçekten anne baba olan insanlarla aynı sıfatla anılmayı haketmiyorlar. Evet cehennem şart ve şu da var ki Allah hiç bir cezayı ahirete bırakmıyor. İlgine ve anlayışına teşekkürler...

Değil mi?
Hala körü körüne ana baba kıymeti diyenler bu yazdıklarınızı bi düşünsünler.
Gerçekten anne baba olanların evlatları onların hakkını ödeyemez(gerçi onlar anne babalık duygularını tatmin için çocuklarını yapmadılar mı?), ama 2 mesaj yukarıda yazdığım türden bizzat yaşadığım anne babalar da var. Ve dediğiniz gibi haketmiyorlar bu kutsal sıfatı.

BEN ŞİMDİ KARNIMDAKİ BU BEBEĞİ NASIL POŞETE KOYUP ATAYIM, NASIL SATAYIM, NASIL DÖVEYİM, NASIL EVLATLIK ADI ALTINDA SATAYIM, NASIL MENDİL SATTIRAYIM? Ya bunu biri bana açıklasın ya sonra tüm anne babalar kutsaldır desin ya arkadaşlar.

sen hala onları arıyormusun ki ben olsam onlardan şeytandan kaçar gibi kaçardım. bir de mendil satan çocuklardan ben asla mendil almam onlara iyilik yaptıklarını mı zannediyor alanlar acaba. satamazlarsa aileleri de çalıştırmaz. çocuk peşime takılmıştı yani benimle yürüyordu bazen al al diye o derece ısrar edenleri var isterse normal mendilden çok daha ucuza versinler parasında değilim. ben çocuğa dedim ki baban gelsin o satsın ozaman alırım

seni çok iyi anlayabiliyorum.insan bazen okadar yalnız kalırki hep bi destek ararsın ama ne ailen ne arkadaşın ne eşin bi bakarsın gerçekten hiçbiri seni sevmiyordur.seviyor gibi yapıyorlardır.kendimden örnek vereyim beniim bu zamana kadar hiç kimseye zararım olmadı ne aileme ne eşime ne çevreme.yaptıysam hata bdelini kendim ödemişimdir hhiç kimseye zarar vermeden ama ailemde eşimde hep bana zarar verdi.ezdiler kırdıar.en çokta ailem.annem.annem diyorum ama nasıl bi anne nasıl anlatsam bilmiyorum.umarım senin için herşey daha güzel olur.ilerde iyi bir işin iyi bir eşin olur umarım.ve ailenin yaşattıklarını unutrusun.

18 yaşında ve ne kadar mantıklısın. seni tebrik ederim cidden.

Şaka gibi...
Şoklardayım...
Ne diyeceğimi bilemiyorum,çok üzgünüm sadece.
Ama ne kadar güçlü birisiniz,eminim ki mükemmel bir anne olacaksınız...

ben onlar kadar aiağılık olamadığımdan arıyorum. Yine nefes almamda vesileler diyorum. Mendil satan çocuklar konusunda da kesinlilkle katılıyorum arkadaşım. Gelsin babasından alalım. İskele babaları...

ben onlar kadar aiağılık olamadığımdan arıyorum. Yine nefes almamda vesileler diyorum. Mendil satan çocuklar konusunda da kesinlilkle katılıyorum arkadaşım. Gelsin babasından alalım. İskele babaları...

Şaka gibi...
Şoklardayım...
Ne diyeceğimi bilemiyorum,çok üzgünüm sadece.
Ama ne kadar güçlü birisiniz,eminim ki mükemmel bir anne olacaksınız...

Umarım:) Elimden geleni yapmaya çalışıyorm ve yapacağım iyi anne olmak adına. Güç konusunda ben de bazen kendime hayret etmiyor değilim. Şu an ya sokaklarda ya barlarda ya da kötü biryerlerde düşmüş olabilirdim. Ama belki, kader, bu noktada kendini gösteriyor. Ve tüm yaşadıklarıma sadece bir DENEYİM, KAZANIM olarak bakıyorum çünkü ömür bile biterken, süreli şeyleri yaşadığım anlarda bu da geçecek diyerek sabredebildim. Darısı tüm genç ve toy ve aileden çeken genç kızlarımızın başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…