ailemden artık kesin olarak "nefret" ediyorum

Canım benim çok teşekkür ederim beni anlayan yorumun için. Hâlâ ebevyn ne yapsa haklıdır diyen zihniyet.. Ben anne olmaktan da korkuyorum artık, ya ona iyi bi gelecek sağlayamazsam benim gibi olursa diye.. Bu yüzden maddiyatı çok iyi olan sözlümle erken evlenmeyi düşündüm.. Kadının biri de kızını övmüş bana sarılır öper sen kizim olamazsin demiş.. Ailem anlamıyor ki tanımadığım insanlar anlasın beni

simdi daha iyi anladim neden bukadar dogru ve olgun cevaplar yazdigini canim
oncelikle Allah yardimcin olsun, zor, cok zor
Ama eger iliskinden emin degilsen sirf 'kurtulmak' icin diye evlenme
Seni cok iyi anliyorum, kim istemez iyi giyinsin gezsin, sorumluluklarin cok bu yasina ragmen
Annen sorumsuz belli yoksa cocuga cocuk emanet edilmez dedigin gibi
Sen ailen icin bir nimetsin insAllah en kisa zamanda anlarlar bunu

Gerçekten anlamıyorum , sen burda ne anlatıyorsun, kızım bana sarılıp öper sen evlat değilsin demek ne alaka ? Bunca alakasız çerçöpün, saçma sapan yorumların olduğu bir konu daha görmedim.

ne tamamen haklı ne de tamamen haksızsın. ancak gezemiyor olmanı bu kadar takman bu yüzden ailemden nefret ediyorum demen mantıklı değil. tamam senin arkadaşların geziyor olabilir ama herkes de gezmiyor.

şunu unutma engelli kardeşinin yerinde sen de olabilirdin. sağlık sorunlarından parasızlıktan gezemeyen bir ton insan var.

evet şu konuda haklısın küçücük yaşında çok sorumluluk almışsın. kardeşine bakmışsın. belki ağır gelmiş. ancak pikniğe geziye gitmedim diye aileden nefret edilir mi?

şükredecek bir şey yok demişsin sağlıklısın. bu gerçekten çok önemli. sabredersen eğitimini iyi şekilde bitirirsen, iş bulduğunda hayatını yine yaşarsın. sabırlı ol derslerine odaklan. gezmeye takılma bu kadar.

Allah sana senin gibi bir evlat versin inşallah.. umarım birgün o hiç beğenmediğin ailene benzemezsin..

Teşekkür ederimm

Konu sadece gezmek değil. Daha çok sebebim var. Anne/Baba olmalarından öte bi sevgim yok artık. Kardeşlerimi çok seviyorum o kadar.

Kesinlikle. Çocuğuna iyi bi gelecek veremiyceksen, onu anlamayıp azarlıycaksan çocuk yapmıycaksın. Bu kadar net. Ben böyle bi yerde doğup böyle hayat yaşıycagimi bilseydim asla dünyaya gelmek istemezdim

bu yazını biraz yumuşatırsak evet kesinlikle katılıyorum. Özellikle annesi bi köşede, kendisi bi köşede dilenmek zorunda olan çocuklar görünce katılmamak mümkün değil çünkü. Çocuk şu yalan dünyanın meyvesi tabi ki herkes tatmak istiyor, ama canı sıkılan ve evlenip cocuk yapanları gördükçe bu düşüncem dibe çöküyor.. Önce kendine bakıp kendini güvence altına almalı insan, o çocuk seninle beraber eziyet çekmek için gelmemeli bu dünyaya. İnsanlar bunun farkında olmalı biraz.

Allah sana senin gibi bir evlat versin inşallah.. umarım birgün o hiç beğenmediğin ailene benzemezsin..
Pardon burda bana iyi niyet duaları mı ediyorsunuz yoksa beddua mı? Ne demek istediğinizi anladım da merak etmeyin. Kınadığımızı yaşamadan ölmezmişiz hani!
Konuma çare olacaksanız yazın!

Değil mi, ben dilenci çocuklarından daha şanslıydım ama bir de bir eli yağda bir eli balda yetişenleri görüp halime bakıp çıldırmamak elde mi? O zaman yapmayacaktınız ne beni ne de kardeşlerimi. Fakirlik diye bir şey yoktur tembellik vardır.. Annem köyde büyümüş babam/dedem gençliğinde sadece evde yatmış... Şimdi babam ev bark sahibi oluyo ama bizi sıkarak 5 kuruşsuz bırakarak.. Yalan dünya

isyan boyutunda değil de daha sakin bir şekilde katılıyorum evet. Benim anne babam da iş sahibi olmadan evlenmişler ve daha 20yaşında bile olmadan. Babam lisedeymiş düşün.Aileler de onaylamış yani, şimdi olsa ohoo.. Kendi kendime diyorum neden okulunuz bitip de elinize mesleğinizi alıp evlenmediniz diye ama bu birşey değiştirmeyecek malesef. Ama haklarını yabana atmıyorum bakmışlar, büyütmüşler ellerinden geldiğince.. Napalım kader böyleymiş deyip geçiyorum

Ama dediğim gibi uygun şartlar sağlanmadığı takdirde evlenmenin ve peşi sıra cocuk yapmanın %100 yanlış olduğu kanaatindeyim. büyük konuşmayayım ama işim ve güvencem olmadığı sürece evlenmeyi düşünmüyorum. Keşke herkes böyle düşünse de özellikle ergenlik dönemlerinde annesi babası hakkında kötü düşünen çocuklar olmasa..

Pardon burda bana iyi niyet duaları mı ediyorsunuz yoksa beddua mı? Ne demek istediğinizi anladım da merak etmeyin. Kınadığımızı yaşamadan ölmezmişiz hani!
Konuma çare olacaksanız yazın!

işte bu çok ironik.. hatta paradoks :)
sen kendini nasıl görüyorsun ki bela olarak mı? şahsen kendini iyi bilirsin.. sen nasılsan allah da sana senin gibi evlat versin dedim sadece :) kınadığımı da nereden çıkarttın.. ki asla böyle bir niyetim yok yorumlarımı tekrar gözden geçir..
burda hiçkimse kimsenin konusuna çare olamaz.. çünkü her konu sahibi kendi bakış açısını yansıtıp yazıyor.. şahsen ben bir de karşı tarafın düşüncelerini okumak isterdim.. her kez kendine göre haklı canım..
burada ben aileye çok değer verdiğim için istiyorum ki her kez iyi olsun.. sevgi ve şefkatle yaklaşılsın.. ailen sonuçta..
hiç düşündün mü? bir gün gelir de annen ve baban hakkında bu yorumların için ya utanırsan kendinden?
istersen soruyu değiştireyim; bu açmış olduğun konuyu baştan sona anne ve babana bir okut bakalım..
ne hissedecekler...

ne olursa olsun söz atmayı düşündüğünüz biriyle nişanlanmayın bu bir hata olur ayrıca eve biraz geç gitsem beni de ararlar bence mutlu olmalısınız merak edildiğiniz için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…