Canım benim çok teşekkür ederim beni anlayan yorumun için. Hâlâ ebevyn ne yapsa haklıdır diyen zihniyet.. Ben anne olmaktan da korkuyorum artık, ya ona iyi bi gelecek sağlayamazsam benim gibi olursa diye.. Bu yüzden maddiyatı çok iyi olan sözlümle erken evlenmeyi düşündüm.. Kadının biri de kızını övmüş bana sarılır öper sen kizim olamazsin demiş.. Ailem anlamıyor ki tanımadığım insanlar anlasın beniYani cidden şurdaki bu da senin sınavın cnm geçer diyenlere hayret ediyorum.
Bu kızın ailesi sorumsuz, kendi çocukları engelli diye bakımı zor gelmiş, kendi sorumluluklarını bu kızın üstüne yıkmışlar resmen.
Çocuğun bakımından ebeveynler sorumludur, aile değil.Zoru görünce bir çocuğun sorumluluğunu başka bir çocuğa yıkamazsın.
Sumoş küçük yaşlarından beri boyundan büyük bir yüke girmiş, artık taşıyamıyor, kaldıramıyor. O da yaşıtları gibi gezmek , eğlenmek arkadaşlarıyla olmak istiyor. Sumoşun normal bir hayatı olsaydı hem arkadaşlarıyla takılırdı hem kardeşiyle seve seve vakit geçirirdi. Ama, ailesi hayatını , gençliğini Sumoştan çalıyor.
Sumş artık bu durumu kaldıramıyor, gitmek için kaçacak yer arıyor. Sevsin sevmesin evlenmek peşinde, biri Allah Allah üst baş için mi evleniyorsun yazmış, siz bu kzıın altında olduğu manevi yükün altına bir girin bakalım, gider 80 yaşındaki adamla evlenirsiniz, inanın.
Hayret ediyorum bu konuya yazılanlara. Hepimiz kardeşimizi seviyoruz , vakit geçiriyoruz ama burda durum farklı. Bakıma muhtaç kardeşin sorumluluğunu Sumoşa yıkan ailesi ona kardeşiyle vakit geçirmeyi zevk olmaktan çıkarmış, adeta esarete dönüştürmüş. Siz bu konuyu cnm o senin kardeşin yaaaaaaa ya nasıl indirgersiniz?
Aklı olan şu konuya saçma sapan yorumlarını yazmasın artık.
Canım benim çok teşekkür ederim beni anlayan yorumun için. Hâlâ ebevyn ne yapsa haklıdır diyen zihniyet.. Ben anne olmaktan da korkuyorum artık, ya ona iyi bi gelecek sağlayamazsam benim gibi olursa diye.. Bu yüzden maddiyatı çok iyi olan sözlümle erken evlenmeyi düşündüm.. Kadının biri de kızını övmüş bana sarılır öper sen kizim olamazsin demiş.. Ailem anlamıyor ki tanımadığım insanlar anlasın beni
Kızlar biliyorum nefret ettirdim konularımdan.. Bu sefer alıp başımı gitcem
Dün okulda öğlenciydim, kızlarla bi afişe rastladık akşam 18.de çok sevdiğim şarkıcının konseri var okulun konser salonunda. Ders çıkışı gider dinleriz diye düşündük. Babamı aradım baba ben konsere giriyorum okulun içindeymiş dedim. Başta hayır dese de sonra ikna oldu. Konser salonu 18.30 da açıldı, müzik de 19.30 gibi başladı. Annem beni ikide bi aramaya başladı "napıyosunuz siz ne sarkisiymis o akşam oldu haberin varmı" Defalarca aradı.
Konserden tat alamadım ikide bi aradılar arkadaşlarımın yanında çok utandım, kimsenin ailesi aramadı çünkü. Herkes şarkıya eşlik ederken ben evdekiler ne diycek kafasındaydım. Saat 21de konseri yarıda bırakıp gittim. 22de evdeydim. Kızarlar diye tahmin ederken imâlı şekilde hiç gelmeseydin dediler.
Sabah oldu annem başladı benle tartışmaya. Ben okumaya mi eğlenceye mi gidiyomuşum amacım neymiş.Yazıklar olsunmuş. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü "yeter yillardir kardesime baktim siz sokak gezdiniz bisey dedimmi kardesimin hatrina sus emeğime say siz her gun geziyonuz ben bu zamana kadar bu yere gittimmi" dedim. Şimdi de bankaya gitti, ben aynı saatte okula gitmem gerekiyo engelli kardeşimi 9 yasindaki bacima emanet ediyo. Senin bakmana ihtiyacimiz yok sen okula git diyo. Ben de "Ben çocuğa çocuk emanet edecek bi insan değilim gitmem okula lanet olsun" dedim. Kardeşimi ben büyüttüm onlar değil!
Kızlar okul açılalı 8 ay oldu size yemin ederim ne pikniğe gittim ne bowlinge ne okul gezisine ne nevruza ne de başka bişeye okuldan eve evden okula. Bana ne maddiyattan yardimci oldular, al şu parayi canin bisey ister belki ya da üstüne başina bişey al dediler ne de baska bişey.
Ailemden nefret ediyorum. Ya bu sene başka şehirde saçma sapan bi bölüm yazıp başka şehre gidip kurtulcam. Ya da sözü atmayi dusundugum halde nişandan sonraki süreci hizlandirip evlenip kurtulcam. Nefret ediyorum
Canım benim çok teşekkür ederim beni anlayan yorumun için. Hâlâ ebevyn ne yapsa haklıdır diyen zihniyet.. Ben anne olmaktan da korkuyorum artık, ya ona iyi bi gelecek sağlayamazsam benim gibi olursa diye.. Bu yüzden maddiyatı çok iyi olan sözlümle erken evlenmeyi düşündüm.. Kadının biri de kızını övmüş bana sarılır öper sen kizim olamazsin demiş.. Ailem anlamıyor ki tanımadığım insanlar anlasın beni
Teşekkür ederimmsimdi daha iyi anladim neden bukadar dogru ve olgun cevaplar yazdigini canim
oncelikle Allah yardimcin olsun, zor, cok zor
Ama eger iliskinden emin degilsen sirf 'kurtulmak' icin diye evlenme
Seni cok iyi anliyorum, kim istemez iyi giyinsin gezsin, sorumluluklarin cok bu yasina ragmen
Annen sorumsuz belli yoksa cocuga cocuk emanet edilmez dedigin gibi
Sen ailen icin bir nimetsin insAllah en kisa zamanda anlarlar bunu
Konu sadece gezmek değil. Daha çok sebebim var. Anne/Baba olmalarından öte bi sevgim yok artık. Kardeşlerimi çok seviyorum o kadar.ne tamamen haklı ne de tamamen haksızsın. ancak gezemiyor olmanı bu kadar takman bu yüzden ailemden nefret ediyorum demen mantıklı değil. tamam senin arkadaşların geziyor olabilir ama herkes de gezmiyor.
şunu unutma engelli kardeşinin yerinde sen de olabilirdin. sağlık sorunlarından parasızlıktan gezemeyen bir ton insan var.
evet şu konuda haklısın küçücük yaşında çok sorumluluk almışsın. kardeşine bakmışsın. belki ağır gelmiş. ancak pikniğe geziye gitmedim diye aileden nefret edilir mi?
şükredecek bir şey yok demişsin sağlıklısın. bu gerçekten çok önemli. sabredersen eğitimini iyi şekilde bitirirsen, iş bulduğunda hayatını yine yaşarsın. sabırlı ol derslerine odaklan. gezmeye takılma bu kadar.
Kesinlikle. Çocuğuna iyi bi gelecek veremiyceksen, onu anlamayıp azarlıycaksan çocuk yapmıycaksın. Bu kadar net. Ben böyle bi yerde doğup böyle hayat yaşıycagimi bilseydim asla dünyaya gelmek istemezdim
Pardon burda bana iyi niyet duaları mı ediyorsunuz yoksa beddua mı? Ne demek istediğinizi anladım da merak etmeyin. Kınadığımızı yaşamadan ölmezmişiz hani!Allah sana senin gibi bir evlat versin inşallah.. umarım birgün o hiç beğenmediğin ailene benzemezsin..
Değil mi, ben dilenci çocuklarından daha şanslıydım ama bir de bir eli yağda bir eli balda yetişenleri görüp halime bakıp çıldırmamak elde mi? O zaman yapmayacaktınız ne beni ne de kardeşlerimi. Fakirlik diye bir şey yoktur tembellik vardır.. Annem köyde büyümüş babam/dedem gençliğinde sadece evde yatmış... Şimdi babam ev bark sahibi oluyo ama bizi sıkarak 5 kuruşsuz bırakarak.. Yalan dünyabu yazını biraz yumuşatırsak evet kesinlikle katılıyorum. Özellikle annesi bi köşede, kendisi bi köşede dilenmek zorunda olan çocuklar görünce katılmamak mümkün değil çünkü. Çocuk şu yalan dünyanın meyvesi tabi ki herkes tatmak istiyor, ama canı sıkılan ve evlenip cocuk yapanları gördükçe bu düşüncem dibe çöküyor.. Önce kendine bakıp kendini güvence altına almalı insan, o çocuk seninle beraber eziyet çekmek için gelmemeli bu dünyaya. İnsanlar bunun farkında olmalı biraz.
Değil mi, ben dilenci çocuklarından daha şanslıydım ama bir de bir eli yağda bir eli balda yetişenleri görüp halime bakıp çıldırmamak elde mi? O zaman yapmayacaktınız ne beni ne de kardeşlerimi. Fakirlik diye bir şey yoktur tembellik vardır.. Annem köyde büyümüş babam/dedem gençliğinde sadece evde yatmış... Şimdi babam ev bark sahibi oluyo ama bizi sıkarak 5 kuruşsuz bırakarak.. Yalan dünya
Pardon burda bana iyi niyet duaları mı ediyorsunuz yoksa beddua mı? Ne demek istediğinizi anladım da merak etmeyin. Kınadığımızı yaşamadan ölmezmişiz hani!
Konuma çare olacaksanız yazın!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?