ailemden artık kesin olarak "nefret" ediyorum

Ben güvenilmiycek hiçbir şey yapmadım hayatımda

Yarı hafızım sinirlendiğimde inşirah süresini okuyorum başka şeyler okuyorum ama sabır da bir yere kadar dayanamıyorum artık tek şansım lys oldu sanırım

Kesinlikle, diyorum bazen o zaman ben neden doğdum. Bilseydim ve elimde olsaydı dünyaya gelmek istemezdim. Ben asla böyle bi ebeveyn olmuycam. Tek care okumak sanırım

Ben kardeşime bakmaktan kesinlikle şikayetçi değilim, tabiki bakcam o benim canım ciğerim.. Zaten bütün ömür bende o. Benim kızdığım şey ailemin sadece bana yüklemesi. Mesela kardeşim bi odayı dağıtıyor veya birşeyi kırıyor annemlerin ağızdan çıkan ilk kelime 'SUMOSH'

Evet o benim sınavım inşallah mukafatını alcam :) Ona kızmıyorum veya bakmak istemiyorum değil tabiki bakarım ama sadece ben. Erkek çocuğu banyosunu bile ben yaptiriyorum çoğu zaman

Ben dediğim gibi bakmaktan şikayetçi değilim, beni bu duruma getiren ailem.. Mesela hergün ben mi bakcam hiç kendime okul haricinde zaman ayıramıyorum bile.
Endişelenselerdi o gün okul çıkışına almaya gelirlerdi telefondan azarlamak değil

Teşekkürler

Sanırım benim durumumda sizinkine benzeyecek

Okurken o kadar duygulandım ki.. Allah kardeşinize ve babanıza rahmet etsin.. çok haklısınız sizi takdir ettim.. Inşallah siz de sabrinizin mukafatini alirsiniz

Kesinlikle tasdiklemiyorum yaptıklarını. Size bu kadar yük yüklemeleri elbette doğru değil.Fakat sizde bulunduğunuz durumdan bu denli şikayetçi olmayın. Kardeşinizle tam tersi durumda olabilirdiniz. Ya da ne bileyim anne babasız olabilirdiniz.
Hayat geçiyor kardeşim, elbet birgün evleneceksiniz inşaallah, çocuklarımız olacak, iyi bir işiniz olacak.
Bu yanımızdaki anne babanızda olmayabilir. Gölgeleri bile yeter inanın.
Çocuk eğitiminde zayıf olabilirler, sizi anlamıyor olabilirler, yoruyorlardır, sorumluluğu fazla yüklüyorlardır; buna lafım yok fakat bulunduğunuz durumda ailenizden nefret edecek bir hal göremiyorum.

Burada neler okuduk. Ne zalimlikler okuduk. Ailelerin çocuklarına yaptıklarını yabancı wkıl yoksunları yapmaz.

Biraz daha büyüyün, evladınız olsun. Sizinde endişeleriniz büyüyecek. Anne babanızla aynı yolu izlemezsiniz. Mesela alanını geniş tutarsınız ancak gözlem altında olur yinede.
Bu da onların eğitimi.
Ne olursa olsun daha fazla anlamaya çalışın onları derim.
Engelli kardeşinizin engeli ne bilemiyorum ama ona da sıkı sıkı sarılın.
Böğürtlen diye bir üye var burada nikinin tamamını hatırlayamadım.
Ne güzel bir abla o kardeşine karşı. Bir okuyun derim yazısını.
Ailenizle de iletişime geçin. Güzelce anlatın derdinizi. Haftanın bir iki günü kendinize zaman ayırmak istediğinizi söyleyin.

bence ailende sorun yok sorun senin yasında ve hayata bakıs acında yasın dolayısıyla benim de ailem tek basıma dısarı cıkmama aksam ezanından sonra eve girmeme kızardı bin kez ararlardı özellikle babam cok tepki verirdi ama suan okul bitti calısıyorum ve hersey cok daha iyi.. bisüre idare etceksin bak engelli kardesin var ne büyük fedakarlık annen için hepinizi o yasa getirene kadar o baktı sonucta.. maddi durumları herkesin iyi olcak diye birşey yok napsın kadın üç cocugun bogazına mı baksın yoksa lüksüne mi.. seni bu yasa kadar okutmus şükret bence milletin ne sorunları var

Ben de gayet iyi bir abla olduğumu düşünüyorum. Umursamaz bi abla olamadım. Ailem anlayışlı biri değil maalesef. Bi eğitimci adayı olarak eğitimlerini de yanlış buluyorum

Sizce ilk 30bin olurmu

Olur canım lys de çok yükseliyor sıralamalar. Hele lys netlerin yüksek gelir, okuldan da gelen puanın düşük olmazsa 20 binlere bile düşebilirsin. Ama lys ye güzel çalışman lazım. Konuna gelince 23 yaşındayım ama benim annem de hala bana 3 yaşındaymışım gibi davranır gün içinde durmadan arar. Hatta bunla ilgili konu bile açmıştım. Bazı şeyler değiştirilemiyor maalesef. En iyisi iyi bir bölüm iyi bir okul kazanıp, mesleğini eline alıp kendi ayaklarının üzerinde durmak. Kendi paranı kazanıp hayata atıldığın andan itibaren bu şekilde davranamazlar.

Geçen sene yerleştiğim için okul puanı yarıya düşecek teşekkurler yorumun için :)

Yani cidden şurdaki bu da senin sınavın cnm geçer diyenlere hayret ediyorum.

Bu kızın ailesi sorumsuz, kendi çocukları engelli diye bakımı zor gelmiş, kendi sorumluluklarını bu kızın üstüne yıkmışlar resmen.

Çocuğun bakımından ebeveynler sorumludur, aile değil.Zoru görünce bir çocuğun sorumluluğunu başka bir çocuğa yıkamazsın.

Sumoş küçük yaşlarından beri boyundan büyük bir yüke girmiş, artık taşıyamıyor, kaldıramıyor. O da yaşıtları gibi gezmek , eğlenmek arkadaşlarıyla olmak istiyor. Sumoşun normal bir hayatı olsaydı hem arkadaşlarıyla takılırdı hem kardeşiyle seve seve vakit geçirirdi. Ama, ailesi hayatını , gençliğini Sumoştan çalıyor.

Sumş artık bu durumu kaldıramıyor, gitmek için kaçacak yer arıyor. Sevsin sevmesin evlenmek peşinde, biri Allah Allah üst baş için mi evleniyorsun yazmış, siz bu kzıın altında olduğu manevi yükün altına bir girin bakalım, gider 80 yaşındaki adamla evlenirsiniz, inanın.

Hayret ediyorum bu konuya yazılanlara. Hepimiz kardeşimizi seviyoruz , vakit geçiriyoruz ama burda durum farklı. Bakıma muhtaç kardeşin sorumluluğunu Sumoşa yıkan ailesi ona kardeşiyle vakit geçirmeyi zevk olmaktan çıkarmış, adeta esarete dönüştürmüş. Siz bu konuyu cnm o senin kardeşin yaaaaaaa ya nasıl indirgersiniz?

Aklı olan şu konuya saçma sapan yorumlarını yazmasın artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…