Ben güvenilmiycek hiçbir şey yapmadım hayatımdayalnış kararlar bu kadar asi olmak ayakları üzerinde durmaktansa kocaya sırt dayamak ne ararsan var bide ailenın tarafından dınlemek isterdım bu konuyu bağnaz aileler yok değil ama bazı evlatlarda kendı başına bırakılacak kadar guvenılır değil ne yazıkkı
Bu mudur derken? Beğenemedinm gereksiz yorum yapmayınBu mudur yani bence kendinden nefret et
Yarı hafızım sinirlendiğimde inşirah süresini okuyorum başka şeyler okuyorum ama sabır da bir yere kadar dayanamıyorum artık tek şansım lys oldu sanırımOnceki konularina baktim hatirladim seni. Gercekten zor bir durum ama sanki sen bunu iyice zorlastiriyor gibisin. Ne kadar bunaldigini anliyorum desem yalan olur cunku senin yasadiklarini yasamiyorum ama tahmin edebiliyorum en azindan nasil hissettigini. Aslında hayatina şöyle bir uzaktan baksan burdaki pekcok kisiden sanslisin ve sorunlarini cozmek icin sansin var.
Bence evlenmeyi kesinlikle aklindan cikarmalisin. Bu sartlar altinda evlilik cok buyuk bir hata olmaktan ileri gidemez. Sozlunu sevmiyorsan hemen ayrilmalisin. Ayrica ygs siralaman cok kotu degil. Hele esit agirliktan tercih yapacaksan lysde cok kolay cekersin. Bence bu saatten sonra kardesinin sorumlulugunu bu kadar ustlenme ve lys calis. Sozlunu maddi anlamda kullanmak fikri ilk bakista mantikli gibi gelse bile o isler oyle hayal ettigin gibi olmuyor. Ilerde ne olacagini asla bilemezsin bu isten zararli cikma olasiligin da bir hayli yuksek bu yuzden hic bulasma derim. Hatta bir an once ayril ve kurtul sevmiyorsan. Hemen calismaya basla lysye cok sıkı hazirlan siralaman gercekten o kadar kotu degil. Iyi bir seyler yapabilirsin.
Son olarak sunu soylemeden gecemeyecegim yasadiklarinin imtihan oldugunu sakın unutma. Ailene ofkeli olabilirsin ama sabret. Hatta bu durumunu avantaja cevir her sinirlendiginde Allah rizasi icin sabredecegim de icinden. Bunlari musluman oldugunu dusunerek yaziyorum canim Kuranı Kerim'de sabredenlerle ilgili o kadar guzel seyler mujdeleniyor ki bunaldiginda falan oku gercekten insana dayanma gucu veriyor. Ne olursa olsun onlar senin ailen disardaki en iyi insan bile onlarin yerini tutamaz o yuzden ofkelenmemeye calis
Kesinlikle, diyorum bazen o zaman ben neden doğdum. Bilseydim ve elimde olsaydı dünyaya gelmek istemezdim. Ben asla böyle bi ebeveyn olmuycam. Tek care okumak sanırımSeni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de evde hiç rahat olamadım ama derslerime bastırdım eczacı oldum. Üniversitede gezdim tozdum içimde kalan çoğu şeyi yaptım, alışveriş yapmayı üni. De öğrendim diyebilirim. Ne dışarı çıkma ne yaz tatilinde gezme vardı. Giysilerim hiç iyilerinden olmadı hep eziklik hissettim ama derslerim iyi oldukça sustular, üniversiteye de gidince karışmamaya başladılar. Aile ne yapsa doğrudur diyenleri hiç anlamıyorum ben. Benim günlüğümde sınıftaki çocuğun birinden hoşlandığımı okuyunca ne bağırmalar çağırmalar küfürler küçücük yaşımda. Yani bunların acısı hala geçmedi. Annem sarılır öper sonra niye böyle soğuksun sen beni sevmiyomusun der. Ama bilmez ki içimden atamadığım unutamadığım şeyler var. Aslında sorun sorumluluk sahibi olmadan çocuk yapmakta. Onun da beni sevdiğini biliyorum ama eğer beni dünyaya getirdiyse biraz tutarlı olmayı anlayışlı olmayı anne olmayo bilecekti, öğrenecekti. Sana diyeceğim şu ki sana senden başka kimseden fayda olmaz güzelim. Evlenmek çözüm değil sadece acıları artırmaktır. Ne yap et okumaya odaklan. İnan sana ne kocan ne başkası iyi bi hayat sunar. Sadece sen yapabilirsin bunu.
Ben şu anda Yeni mezunum daha çalışmaya başlamadım ama başlayınca biliyorum ki o parayı istediğim gibi harcayıp gezip tozucam.
Ayrıca o sosyal medya o kadar rezil bişey ki tüm hesaplarımı kapattım ben. Arkadaşlarım bigün arkasından sövdüğü kişilerle diğer gün kanka pozları verip fotoğraf koyuyor. Pahalı bi kafenin önünden geçerken check in yapan mı dersin. Yani insanlar sadece övünmek için kullanıyorlar artık sosyal medyayı.
Ben kardeşime bakmaktan kesinlikle şikayetçi değilim, tabiki bakcam o benim canım ciğerim.. Zaten bütün ömür bende o. Benim kızdığım şey ailemin sadece bana yüklemesi. Mesela kardeşim bi odayı dağıtıyor veya birşeyi kırıyor annemlerin ağızdan çıkan ilk kelime 'SUMOSH'Evliliği unutun.
Ailenizden anlayış beklemeyi unutun.
Çalışabileceğiniz hangi ders varsa, hangi sınav varsa sadece onları düşünün.
Sizi en kolay aydınlığa çıkaracak yol bu.
Ayrıca böyle bir aileye şükretmeniz gerektiğini veya kardeşinizin bakımının sizin sorumluluğunuz olduğunu düşünmüyorum. Zaten siz de kardeşinizin bakımından hiç şikayetçi değilsiniz, ailenizin kendi sorumluluklarını size yüklemesinden ve hayatınızı işkenceye çevirmelerinden şikayetçisiniz. Tabi ki şikayetçi olacaksınız.
Bu görümceniz size ters bakış attı diye ondan nefret etmenizden çok ayrı bir şey sonuçta.
Ayrıca baskıya övgü hakkında söyleyeceğim bir şey var. Evet çocuğunun muhtemelen hayatında geçireceği en mutlu yılları onu mutsuz ederek geçiren aileler çocuklarını düşünüyor, diğerleri düşünmüyor. İnanılmaz zekice kurulmuş bir mantık, kutluyorum.
Evet o benim sınavım inşallah mukafatını alcam :) Ona kızmıyorum veya bakmak istemiyorum değil tabiki bakarım ama sadece ben. Erkek çocuğu banyosunu bile ben yaptiriyorum çoğu zamanSakın ailenden kurtulmak için evlenme! Annem gibi 33 yıl pişmanlık yaşarsın! Sabret oku, öğretmenlik okuyorsun mesleğini eline al kurtul o evden. Evet kardeşine bakmak zorunda değilsin. Çok anlayışsız bir ailen var çocuk yaşta engelle bir çocuğun sorumluluğunu vermişler sana. Bu da senin sınavın onun senin sevgine de ihtiyacı var. O hayatında ki en masum varlık. Eminim ona yaptıklarının mükafatını alacaksın.
Ben dediğim gibi bakmaktan şikayetçi değilim, beni bu duruma getiren ailem.. Mesela hergün ben mi bakcam hiç kendime okul haricinde zaman ayıramıyorum bile.Engelli kardeşe bakıyorum onlar geziyorlar diyorsunuz; uzaktan anlayamadım mı sizi, empati mi kuramıyorum şuan için bunu çözemedim fakat gezmek yerine engelli kardeşinizle vakit geçirmek daha guzel olsa gerek. Onunla beraber çıkacak ortamlar hazırlasanız. Bilemiyorum yani " herkes engelli kardeş mi bakıyor, sosyal medyadan bakıyorum gezip tozup engelli kardeş bakmıyorlar v.s yazmışsınız. Takıldım bu cümlelerinize.
Ağır konuşmayın ne olur? Kaçış yapıp evlenirseniz onaylamadığınız bir birlikteliğe üstelik asıl engel o zaman başlayabilir hayatınızda.
Ya da işte orneklemek istemediğim bir çok şey çıkabilir karşınıza. Engelli kardeş " kelimelerimi bu kadar bir araya getirmeyin derim.
..
Ayrıca onlar sizin aileniz, endişeleniyorlar sizin için. Bu çok normal. Her gün; gasp, taciz, ölüm, tecavüz haberleri yayınlanıyor.
TeşekkürlerHer ailede bir fedakar olur sanırım o sensin.vicdanından dolayı ailene saygından dolayı seni tebrik ediyorum.senin yerinde başka biri olsa buraya konu bile açmaz kimseyi takmaz umursamaz.ama sen aileni üzmek istemiyorsun üzülmekte istemiyorsun.seni anlıyorum.bu yaptıklarının karşılığını elbet alacaksın.sabret iyi kalpli olmaya devam et.herkes seni kırsın ama sen kimseyi kırma özellikle anne baba.evlenince onlar senin kıymetini anlayacak sende onlarınkini..Bol dua et.
Sanırım benim durumumda sizinkine benzeyecekÜzülme geçiyor hep böle kalmıyor.Benim annemde senin gibiydi fazlası vardı bu anlattıklarının evlendim hala karışır.Eskisi kadar değil eşimden çekiniyo aslında. Yoksa tam gaz devam.Tatile birde neredeyse gizlice gideceğiz öle söleyim sana.Üstelik ben 37 yaşına geldim eşim 40 yaşında zorumuza gidiyor.Ne tatili oturun oturduğunuz yerinde paranızı harcamayın ne işiniz var borçlarınızı ödeyin vs.çok bunalıyorum bazen.Eşimde bıktı karşısında kararlı durmuyorsun sesini kesemiyorsun diyor ama annem benim o kırmakta istemiyorum.Sakın sende kırma sonra gelip seni buluyor yaşamının bir yerinde.Telefonla ardığında AVM de isek korkuyorum inan açarken ne işiniz var evde yap yemeğini o pis yerlere götürme torunlarımı mikrop yuvası oralar insan nefesi sağlıksız vs.....açmayınca telinide bu sefer üzülüyorum vicdan işte durum bu pek değişmiyolar ama evlenmek çözüm değil daha kötüsü olabilir yağmurdan kaçarken doluya tutulmak gibi.
Okurken o kadar duygulandım ki.. Allah kardeşinize ve babanıza rahmet etsin.. çok haklısınız sizi takdir ettim.. Inşallah siz de sabrinizin mukafatini alirsinizMaalesef ailelerimizi seçme lüksümüz yok ama bunlar için bu kadar kin tutmanı da doğru bulmadım. 4 kardeştik biz. En küçük kardeşim kalp hastası doğdu. 6 sene devamlı hastanelerdeydi. Sağlık masrafları için annem de babam da çalışıyorlardı gece gündüz. 9 yaşında çocukken biri hasta 3 kardeşime bakıyordum. Ailem gece vardiyasındayken 3 kardeşimi de bir yatağa yatırıp başlarında bekliyordum korkmasınlar diye ama ben korkuyordum. Annem sinir hastası olmuştu. Ev dağınık olursa vücudum mosmor olana kadar döverdi. Yerlere yatar, baygınlık geçirir, kendi kafasını duvarlara çarpardı. Yapabildiğim tek yemek makarna ve yumurtaydı. Mutfak tezgahına boyum yetmezdi sandalye ile çıkar bulaşık yıkardım. Kardeşim maalesef ameliyat masasından kalkamadı. Bu annem için daha da dayanılmaz boyutlara geldi. Kafayı daha çok sıyırdı. Elinin altında günah keçisi yapabileceği tek kişi bendim hep. Kardeşlerime çok yüklenemezdi çünkü onlar karakter olarak zayıftı. Lisede gayet çalışkan bir öğrenciyken birden ani işitme kaybı geçirdim. Gece duyarak yattım ama sabah uyandığımda hiç duymuyordum. Tam bir travma dönemiydi ve ailem psikolojik olarak yeterince anlamadı beni. Sizin şu anlattıklarınızın on katını yaşarken bir de üstüne tam ergenlik döneminde tamamen sağır kalmanın ve ailemden anlayış görememenin ızdırabını yaşadım. Zaman zaman nefret ettim ben de evet. Asla okulumu sallamadım. Sağırlığın arkasına sığınmadım. Ailemin anlayışsızlıkların arkasına sığınmadım. Yanlış bir evlilik yapmak istemedim. Tam kendi durumumu kabullendiğimde 43 yaşında gencecik babam kalp krizi geçirdi. 4 yıllık hastane macerası da babam için başladı. 47 yaşında gencecik babamı da kalpten toprağa verdik. Anneme kin tutabilirdim belki ama onun yerine annemi anlamaya çalıştım. 2 evladı için gençliği hastanelerde geçti. Kocasını genç yaşında kaybedip, dul kaldı. Sen de anneni anlamaya çalış. Engelli evladı var. O bunalmıyor mudur sence? Kardeşin senin canın ya sen annene destek olup kardeşine bakmışsın, külfet olarak görüyorsun bunu. Annen haklı demiyorum ama senin kinin de hoş değil. 28 yaşındayım, bekarım. Mali müşavir oldum. Kendi paramı kazanıp istediğim gibi yiyorum. Annemle bir kaç senedir aramız muhteşem, hatta en yakın arkadaşım. Zamanla herşey düzeliyor. Sakın yanlış bir evlilik yapma. Yağmurdan kaçarken, doluya tutulmak var. Sanırım ilk defa bu kadar uzun mesaj yazdım o kadar işimin arasında. Negatif durumları pozitif görmeye çalış. Derslerine yumul. Sevgiler kardeşim....
Ben dediğim gibi bakmaktan şikayetçi değilim, beni bu duruma getiren ailem.. Mesela hergün ben mi bakcam hiç kendime okul haricinde zaman ayıramıyorum bile.
Endişelenselerdi o gün okul çıkışına almaya gelirlerdi telefondan azarlamak değil
Allah yardımcın olsun canım o zaman.. İnşallah ailen düzelirSürekli reddedildiğim için istemiyorum artık. Onlar da farkında üstümün başımın olmadığının
Ben de gayet iyi bir abla olduğumu düşünüyorum. Umursamaz bi abla olamadım. Ailem anlayışlı biri değil maalesef. Bi eğitimci adayı olarak eğitimlerini de yanlış buluyorumKesinlikle tasdiklemiyorum yaptıklarını. Size bu kadar yük yüklemeleri elbette doğru değil.Fakat sizde bulunduğunuz durumdan bu denli şikayetçi olmayın. Kardeşinizle tam tersi durumda olabilirdiniz. Ya da ne bileyim anne babasız olabilirdiniz.
Hayat geçiyor kardeşim, elbet birgün evleneceksiniz inşaallah, çocuklarımız olacak, iyi bir işiniz olacak.
Bu yanımızdaki anne babanızda olmayabilir. Gölgeleri bile yeter inanın.
Çocuk eğitiminde zayıf olabilirler, sizi anlamıyor olabilirler, yoruyorlardır, sorumluluğu fazla yüklüyorlardır; buna lafım yok fakat bulunduğunuz durumda ailenizden nefret edecek bir hal göremiyorum.
Burada neler okuduk. Ne zalimlikler okuduk. Ailelerin çocuklarına yaptıklarını yabancı wkıl yoksunları yapmaz.
Biraz daha büyüyün, evladınız olsun. Sizinde endişeleriniz büyüyecek. Anne babanızla aynı yolu izlemezsiniz. Mesela alanını geniş tutarsınız ancak gözlem altında olur yinede.
Bu da onların eğitimi.
Ne olursa olsun daha fazla anlamaya çalışın onları derim.
Engelli kardeşinizin engeli ne bilemiyorum ama ona da sıkı sıkı sarılın.
Böğürtlen diye bir üye var burada nikinin tamamını hatırlayamadım.
Ne güzel bir abla o kardeşine karşı. Bir okuyun derim yazısını.
Ailenizle de iletişime geçin. Güzelce anlatın derdinizi. Haftanın bir iki günü kendinize zaman ayırmak istediğinizi söyleyin.
Inşallah teşekkürlerAllah yardımcın olsun canım o zaman.. İnşallah ailen düzelir
47 bininci çok iyi .lys de dahada yükselirsinYgs5 de 47bininciyim sizce iyi bi yer gelir mi geleceğe dair
Sizce ilk 30bin olurmu47 bininci çok iyi .lys de dahada yükselirsin
Sizce ilk 30bin olurmu
Geçen sene yerleştiğim için okul puanı yarıya düşecekOlur canım lys de çok yükseliyor sıralamalar. Hele lys netlerin yüksek gelir, okuldan da gelen puanın düşük olmazsa 20 binlere bile düşebilirsin. Ama lys ye güzel çalışman lazım. Konuna gelince 23 yaşındayım ama benim annem de hala bana 3 yaşındaymışım gibi davranır gün içinde durmadan arar. Hatta bunla ilgili konu bile açmıştım. Bazı şeyler değiştirilemiyor maalesef. En iyisi iyi bir bölüm iyi bir okul kazanıp, mesleğini eline alıp kendi ayaklarının üzerinde durmak. Kendi paranı kazanıp hayata atıldığın andan itibaren bu şekilde davranamazlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?