- 5 Ekim 2020
- 14.513
- 39.563
- 548
- 36
- Konu Sahibi Resimlipasta
-
Ayrı yaşamak istediğimi bilmiyorlar çünkü bunu bilince çıkış yolu bulursam kapatırlar o yüzden kendi kendime düşünerek bişey bulmaya çalışıyorum, bulamıyorum. Zaten hiç desteklemezler dediğim gibisürekli tembellik yapıp ev işlerine de pek bakmıyorlar üstelik ben de titizimdir çok zor geçiyor günler
Hayır keşke öyle olsaydı o zaman çok kolay olurdu her şey.Geliriniz 5 bin üzeri mi? Ayda bin tl ailene ver ve cik. Kim ne der diye dunursen imkansiz
Kessinlikle öylehayat zaten sizin gibi tipler için daha zor değil mi
Hem çalışıp hem de ev düzeniniz olsun istiyorsunuz ama evde uyuşukluk hali. Bütün enerjinizi düşürüyordur.
Aynen anneme hep diyoruz evlen çok gençsin, güzelsin falan diye ama o da gidemiyor ve ben zaten evlilik birkaç yıl düşünmüyorum, dediğiniz gibi en güzel yıllarımı daha çok annem batırmıştır söyleyince ben suçlu oluyorum ve bazende duygu sömürüsü yapıp manipüle edip beni çok üzüyor gidemeyeceğimi biliyorAnneniz evlenmek için çok uygun bir yaşta. Kardeşiniz daha 20 yaşında. Sizi bilmiyorum hiç evlenmeyebilirsiniz bile. Anneniz sizi beklerse 60 yaşına gelecek belki. en güzel yıllarını heba edecek. Ne gerek var ki iki yetişkin kızı varken. Çocuk olsanız neyse de.
Sizden bu kadar beklenti olması adil değil ama tahmin edebiliyorum durumları. Klasik türk aile yapısı.
Annenizle kendi hayatına bakması yönünde konuşsanız mı acaba. Uygun bir aday olursa ona da hayat arkadaşı olacağını yalnız kalmasına gerek olmadığını söyleseniz?
Bi kaç yerde çalıştı ama en fazla 1 ay sürmüştür o iyi gidiyordu ama taşınınca çıktı.Annenizin hic calismisligi yok mu? Dogum borclanmasi vs bir sekilde emekli olabilir mi? Cunku bu nereye kadar böyle gidebilir ki? Max 10 yil icinde siz ve kardesiniz evlenirsiniz türkiye ortalamasina göre.
Annenizin duzenli bir gelire sahip olmasi kurtarir sizi.
Ya ben evlenmek istiyorum diue blof yapsanjz. Siz de kendinize bi cozum arayin ben yakinda evlencem maddi olarak destek olamayacagim falan deseniz. Ya da baska bi sekilde yollarina bakmalari gerektigini soyleseniz. Annenize yasin gecmeden evlen bizi dusunme falan deseniz meselaNasıl olsa bilinmediğim için yazıyım, en çok temiz olmamalarından bunaldım ve çok sinirleniyorum eve gelmek istemiyorum ve şimdiye kadar hep maddi manevi sıkıntı içinde geçtiği için bunaldım, yangın var diye bağıramıyorum da. Kardeşim de virüs yüzünden işten çıktı ama çalışırken sağ olsun desteği oluyordu işte böyle işe girip çıkıarıyorlar o yüzden onun aldığına bel bağlanmaz ama o da çok bunalımda, annem de bu yaşına rağmen kendi tembelliğinden bunalımda
İşi farklı bir şehirde buldum ama kendi şehrimize gelinebildiği için ve ailemde bunu bildiği için zorla, baskıyla geldim(çok üzücü ama zorundaydım)Farkli bir sehirde is bulsa idin durum nasil olacakti? Ya da evli olsaydin? Herseyi yine sen mi yapacaktin yoksa onlar bir sekilde idare etmeyi ogrenecekler miydi, sen de yine yapabildigin destegi yapardin degil mi?
Oyle dusun yine. Ayri bir eve cik ve elinden gelen destek kadar yardim et ama onlar kendi kanatlarinda ucmayi ogrenmeliler. Omur boyu yardim edemezsin. Tamam destek olursun ona birsey demiyorum ama evlensen de omur boyu evi sadece sen gecindiremezdin ya da temizligi sadece sen yapamazsin. Annen istese calisir. Benim annemin de bel fitigi var yillardir. Yine de her isini kendi yapar.
Onlar sadece kendini dusunuyor. Calismamak islerine geliyor olabilir. Ev islerini de yapiyorsan onlara omur boyu tatil yapar gibi yasamak iyi geliyordur. Bu durumda neden senin ayri eve cikmani istesinler ki? Hatta neden evlensinler ki?İşi farklı bir şehirde buldum ama kendi şehrimize gelinebildiği için ve ailemde bunu bildiği için zorla, baskıyla geldim(çok üzücü ama zorundaydım)
Evet tabi çok ufak bir işin ucundan tutup devam ettirseler ben kesin hep üstlerinde, yanlarında olurum zaten benim istediğim kendi hayatım olması ve olursa bendeki utangaçlık, özgüven eksikliği, eziklik vb bunlar yok olacak, işte bu yüzden tek yaşamam gerekiyor, Bi insan niye çocuğuna böyle yapar ki
Bende blöf yapmayı düşündüm de cesaret edemedim çünkü evlenecem dedim diyelimYa ben evlenmek istiyorum diue blof yapsanjz. Siz de kendinize bi cozum arayin ben yakinda evlencem maddi olarak destek olamayacagim falan deseniz. Ya da baska bi sekilde yollarina bakmalari gerektigini soyleseniz. Annenize yasin gecmeden evlen bizi dusunme falan deseniz mesela
Aynen öyleOnlar sadece kendini dusunuyor. Calismamak islerine geliyor olabilir. Ev islerini de yapiyorsan onlara omur boyu tatil yapar gibi yasamak iyi geliyordur. Bu durumda neden senin ayri eve cikmani istesinler ki? Hatta neden evlensinler ki?
Buna bir hayir demelisin. Konusmalisin. Gerektiginde tavrini koymalisin ya da yeter artik demelisin. Onlar cok afedersin de bulmuslar seni sirtina da binmisler, omur boyu tasiyamazsin. Enayi yerine konulmak cok acı. Omur boyu boyle asalak gibi yasayamazlar. Sen isini kaybetsrn nasil gecineceklerdi peki? Annen bel fitigini bahane etmesin. Isteyen bir yolunu bulur, istemeyen de hep bahane uretir.Aynen öyle
sadece ev işlerini ben yapmıyorum çünkü evi geri kendilerine benzetiyorlar
Annenizin yaşı gayet genç bir yaş .Bel fıtığı çalışmaya engel değil .Ne bileyim bir iş yerine çay kahve servisi yapabilir .Ancak sanırım bel fıtığını bahane ediyor .Çalışmaya alışmamış ,tembellik ediyor gibi geldi bana .Sizin çok yakınlarınız bunlar biri anne biri abla .Bu yükün üstünüze ağır geldiğini söyleyin .Hatta biraz isyan edin ,içinize atmayın .Yarın öbür gün bende evlencem,benimde bir hayatım var deyin .Üzerinizdeki yükü biraz atın .Baktınız anlamıyorlar .Evinizi ayırın ,ayda belli miktar yardım edin .Arkadaşlar ben annemden(45) ve kız kardeşimden(20) ayrı yaşamak istiyorum ve biraz kaba olacak ama eve ben baktığım için ayrılamıyorum.
Benim güzel bir gelirim var, birikim bile yapabiliyorum(hedefim var.)
Düşünüyorum düşünüyorum Bi türlü çözüm bulamadım, 1+1 de kalıp kendi hayatımı yaşamak istiyorum ama annemin ve kız kardeşiminde geliri olmadığından gidemiyorum.
Bu arada kardeşim çalışıyor ama ev geçindirecek maddiyata sahip değil, annemde bel fıtığı olduğu için çalışamaz.
Napıym sizce lütfen Bi akıl verin.
Teşekkür ederim.
İşte hayır demeyi, yeter artık demeyi çok istiyorum ama olmuyor olamıyor nasıl olacak?Buna bir hayir demelisin. Konusmalisin. Gerektiginde tavrini koymalisin ya da yeter artik demelisin. Onlar cok afedersin de bulmuslar seni sirtina da binmisler, omur boyu tasiyamazsin. Enayi yerine konulmak cok acı. Omur boyu boyle asalak gibi yasayamazlar. Sen isini kaybetsrn nasil gecineceklerdi peki? Annen bel fitigini bahane etmesin. Isteyen bir yolunu bulur, istemeyen de hep bahane uretir.
Benim annemin de 30 yildan fazla suredir bel fitigi var. Bahce isleri de yapar, evde de calisir. Hatta hepimizden fazla ugrasir, yorulmak nedir bilmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?