Ailemden bıktım.. Kendimden de..

Hayatkisa12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
149
71
13
35
Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi . Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..

Kendini borca sok. Araba falan bişey al. Hiç olmazsa arsa al ne bileyim nüyük bir borç olsun. Bir daha para isterlerse borcum var de bitsin

Aç gözünü dilini esirgeme lafını .. bırak değişti desinler kötü oldu desinler .. senin iyi niyetinden baya ekmek yemişler yapma bacım günahsin ya ben üzüldüm sana onlar da vicdansız be .. verme kimseye parayı çektiğin kardeşinde yanında madem al paranı birine bir kuruş dahi verme .. aile de bir yere kadar ya

Hiç olmadı altın al koy bi yere onun borcunu öde
İnanın bıktım. Kıymet bilseler yine içim yanmaz ama cok üzüldüm

Siz de mi aynı durumdasınız

Evet malesef.. Ama tek fark kullanma gibi durum yok bizde. Yani biz para göndermezsek kirayı bile ödeyemez ailem. Hatta yicek ekmekleri olmaz. Diceksinizki ya ozaman tabiki mecbursunuz. Ama iş öyle değil işte. Erkek kardeşim var kız kardeşim var onlar çalışıp para kazanmalı biri laylaylom biri de oyun bağımlısı. Ben de koca eline bakıyorum şuan atanamadıgın için. Kendim kazansam şuan gönderdiğimizin 2katını gönderirim orası ayrı. Ama sizin gibi seneler sürerse nolur bilmiyorum

Büyük konuşmayım da şu para gönderme mevzularını hiç anlamıyorum. Param yok kredi çekemem girmem banka olaylarına diyemiyormusunuz? Herkes kendi geçimine baksın artık. 15 yaşından beri kendi bütçem var ve eşim dahil kimse bilmez ne kadar param var. Bunu böbürlenmek için söylemiyorum biraz kendinize güvenin kişisel mahremiyetinizi koruyun diye söylüyorum. En kısa sürede Toki vb bir ev taksitine girmenizi öneriyorum. Ailenize de girdikten sonra söyleyin

İnanın bıktım. Kıymet bilseler yine içim yanmaz ama cok üzüldüm
Bak cnm evet ailen sömürücü ve sen şükür ki bunun farkındasın .. aile illa seni iyi bilcek diye yedirmene gerek yok belli ki değerde vermiyorlar . Resti Çek gitsin

Benim de öyle ailemin durumu yok. Fakat babam çalışmıyor . Evde oturup benim elime bakıyor. Anneme inadına çalışmıcam demis mesela. Bizi bırakıp gitti küçükken ben meslek sahibi oldum döndü annem de kabul etti. Cok uzun mesele

Hocam o zaman şöyle diyeyim size , ailenizin ihtiyacı varsa ve karşılamamak gibi bir tercih yaparsanız (bakın tercih diyorum,çünkü zorunlu değilsiniz ) o zaman vicdanınız devreye girer olan yine size olur. Ama bu bir beklenti durumuna dönüştüyse buna dur demek gerekir. Evliliği filan bir kenara bırakın bu kadar yaptığınız masrafı bir kenara atsaydınız ev parasını yarılamıştınız. Diğer kardeşinizin ev alıp almaması sizi ilgilendiren birşey değil herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Siz bu şekilde kendinizden vermeye devam ettikçe aileniz daha da talepkar olacak.

Açıkcası evlenirken ailesinden birşeyler bekleyenlere de karşıyım . Herkes kendi yağında kavrulsun canım daha ev kurmaya maddi ve manevi hazır olmayanlar hazır olana kadar beklesinler. O yüzden o düşünceniz bana yanlış geldi. Sonuçta sizin kendinize yetecek kadar maaşınız var eşiniz de meslektaşınız olsa o da alsa sizin kadar maaş , 1 yıl para biriktirseniz ev için ihtiyacınız olan şeyleri alabilirsiniz . Kimsenin ailesine yük olmaya hakkı yok bence. Hem kız hem de erkek tarafı da olsa kimsenin ağzına üç kuruş için laf söyletmek de gereksiz geliyor. Minder üstünde otururum laf duyacağıma. Siz kendiniz peyder pey yapın büyüklerden beklentiniz olmasın.Ki zaten sizinkiler sizden medet umdukları için bu konudaki tavırları belli .

Yapabiliyorsanız uzak bir yere tayininizi isteyin ve artık kimsenin emeğiniz üzerinden hak iddia etmesine izin vermeyin lütfen . Sizin bu konudaki duruşunuz ailenizin nasıl davranacağına yol gösterici olacaktır. O kadar eminler ki hiçbir şey için ses çıkartmayacağınıza, sizin çektiğiniz krediyi nerde kullanacaklarına yine kendileri karar veriyor. Afedersiniz lütfen kırılmayın sözlerim kırmak için değil kesinlikle ama parayı kazanacak kadar akıllısınız da nereye harcayacağınızı bilecek kadarına mı aklınız ermiyor? Tavrınızı net göstermeniz lazım.

Araba almak mantıklı mı. Sonradan satabilir miyim sizce
Zaten anneniz gerekeni söylemiş.
Kendi paranızla evleneceğinizi söylediğine göre ufaktan ev, araba borcuna girin. Belli ki evlenirken size asla yardım etmeyecekler. Siz kendi birikiminizi yapmaya başlayın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…