- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Hayatkisa12
-
Öyle babaya zırnık koklatmam.Benim de öyle ailemin durumu yok. Fakat babam çalışmıyor . Evde oturup benim elime bakıyor. Anneme inadına çalışmıcam demis mesela. Bizi bırakıp gitti küçükken ben meslek sahibi oldum döndü annem de kabul etti. Cok uzun mesele
Hayır ben asla evlenirken bana yardımcı olsunlar düsüncesinde olmadım. Annemin tavrına üzüldüm. Cünkü ben okurken ne babam vardı basımda ne de annem beni okutmak istedi. Dersaneyi bile kendi çabamla kazandım. Harçlıksız kalsam da ailemden kuruş istemezdim. Bugüne kadar nasıl geldim allah biliyor. Ama bunu bu şekilde dile getirmesi hoşuma gitmedi. Onlar yapsa da ben kabul etmem zatenHocam o zaman şöyle diyeyim size , ailenizin ihtiyacı varsa ve karşılamamak gibi bir tercih yaparsanız (bakın tercih diyorum,çünkü zorunlu değilsiniz ) o zaman vicdanınız devreye girer olan yine size olur. Ama bu bir beklenti durumuna dönüştüyse buna dur demek gerekir. Evliliği filan bir kenara bırakın bu kadar yaptığınız masrafı bir kenara atsaydınız ev parasını yarılamıştınız. Diğer kardeşinizin ev alıp almaması sizi ilgilendiren birşey değil herkes ayağını yorganına göre uzatsın. Siz bu şekilde kendinizden vermeye devam ettikçe aileniz daha da talepkar olacak.
Açıkcası evlenirken ailesinden birşeyler bekleyenlere de karşıyım . Herkes kendi yağında kavrulsun canım daha ev kurmaya maddi ve manevi hazır olmayanlar hazır olana kadar beklesinler. O yüzden o düşünceniz bana yanlış geldi. Sonuçta sizin kendinize yetecek kadar maaşınız var eşiniz de meslektaşınız olsa o da alsa sizin kadar maaş , 1 yıl para biriktirseniz ev için ihtiyacınız olan şeyleri alabilirsiniz . Kimsenin ailesine yük olmaya hakkı yok bence. Hem kız hem de erkek tarafı da olsa kimsenin ağzına üç kuruş için laf söyletmek de gereksiz geliyor. Minder üstünde otururum laf duyacağıma. Siz kendiniz peyder pey yapın büyüklerden beklentiniz olmasın.Ki zaten sizinkiler sizden medet umdukları için bu konudaki tavırları belli .
Yapabiliyorsanız uzak bir yere tayininizi isteyin ve artık kimsenin emeğiniz üzerinden hak iddia etmesine izin vermeyin lütfen . Sizin bu konudaki duruşunuz ailenizin nasıl davranacağına yol gösterici olacaktır. O kadar eminler ki hiçbir şey için ses çıkartmayacağınıza, sizin çektiğiniz krediyi nerde kullanacaklarına yine kendileri karar veriyor. Afedersiniz lütfen kırılmayın sözlerim kırmak için değil kesinlikle ama parayı kazanacak kadar akıllısınız da nereye harcayacağınızı bilecek kadarına mı aklınız ermiyor? Tavrınızı net göstermeniz lazım.
Benim de öyle ailemin durumu yok. Fakat babam çalışmıyor . Evde oturup benim elime bakıyor. Anneme inadına çalışmıcam demis mesela. Bizi bırakıp gitti küçükken ben meslek sahibi oldum döndü annem de kabul etti. Cok uzun mesele
Ben de anneme kıyamazdım zaten her seyi onun icin yaptım. Ve kArdesim icin . Cok çektik. Ama gel gör ki annem de beni düşünmüyormuş kendini de. Hala o adamı evde tutma derdindeKıyamam..
Zaten olan hep biz çocuklara oluyor. Aslında siz annenizi kardeşlerinizi düşünüp yolluyosunuz sanırım aynı benim gibi. Bizim de babadan yana yüzümüz gülmedi. Dayakçı oyun bağımlısı psikopatın teki. Yaşlandı hala aynı. Anlatılacak çok şey var da işte neyse. Allah affetsin. Şimdilik mecburuz aile atsan atılmaz satsan satılmaz. Zaten annem için herşeyi yaparım orası ayrı ahh çilekeş annem. Ona kıyamam. Ama iki kardeşim biraz sorumsuz. Baba zaten Allaha emanet.
Ben de anneme kıyamazdım zaten her seyi onun icin yaptım. Ve kArdesim icin . Cok çektik. Ama gel gör ki annem de beni düşünmüyormuş kendini de. Hala o adamı evde tutma derdinde
Canim benim Allah yardimcin olsun bu dusuncedeki aile yapisiyla. Abinin ev pesinatina ihtiyacı varsa kardes olarak sana hurmeten gelip once sana sormasi lazim. Yani para kiminse ona sorulur. Bu resmen sacmalik kusura bakma. Sana iş kurulacak diye soylenerek alinan parayi ev pesinati vermek sana saygisizlik. Hic sormadan bi de. Annen de hic dusunmuyor belli ki. Madem kendin yapacaksin her seyini al parayi at koseye ceyiz paran olsun. Bir de sessiz kalma bu kadar. Yaziktir yahu.Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
Ben de ailme yardim cok ettim ama babam da annem de asla evde oturmadilar hep calistilar hatta hala ikiside calisiyor annem 50 yasina geldi fabrukada calisiyor hala sirf kimseden istememek icin yoksa bizimkilerde bilirdi cocuklardan gecinip evde oturmayi, babam hep der para ister ama kizim ne kadar zor istemek bir bilsen diye...ama sizn durum farklu zaten zamannda sizi terk etmis adam icin uzulmenize degmezBenim de öyle ailemin durumu yok. Fakat babam çalışmıyor . Evde oturup benim elime bakıyor. Anneme inadına çalışmıcam demis mesela. Bizi bırakıp gitti küçükken ben meslek sahibi oldum döndü annem de kabul etti. Cok uzun mesele
Değerli öğretmenim ..Gençsiniz, sağlığınız yerinde..Nereye kadar Ailenizi toparlayacaksinız.Onların istekleri bitmez çünkü sizin gibi bir hazine bulmuşlar..Öğretmenim
Tabii ki satılır. Herkes satıyor.Araba almak mantıklı mı. Sonradan satabilir miyim sizce
Seni paran için seviyorlarsa hiç sevmesinler daha iyi keşke en başından bir duruş sergileyip kredi filan çekmeseydin çünkü 2020 yılında 25 bin tl iş filan kurulmaz ancak kokoreç tezgahı filan alınır.Bu saatten sonra paranı geri alamıyorsan da zararın neresinden dönersen kârdır mantığı ile bundan sonra kimseye kredi filan çekmezsiniz kendi geleceğiniz için birikim yaparsınız.Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
bi önlem almazsan bu hep böyle devam eder,benzer şeyleri yaşamış biri olarak diyorum sonunda da sen kötü,yapmayan evlat olursun..evlensen de beklentiler bitmez..evlendim ve bitmedi 5 yıldırMerhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
Merhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
Evli olana yardim etmekte nedir yahu yuh artık ben olsam bos bos asla ödemem 25bini sana geri döneceğinden eminsen o evli olan öderse eh işte anca öderdim ama baska turlu ödemem ben olsamMerhaba arkadaşlar. Biraz içimi dökmek biraz da akıl almak icin yazıyorum. 6 yıldır çalışıyorum. Allah’a şükür ayaklarımın üzerinde duruyorum. Ama gel gör ki bazen istediğim şeyi alamayacak düzeye geliyorum sebep ise ailem. Calısma hayatım boyunca aileme de yardımcı oldum hep. Kardesim is kuracaktı. ZAten aileme para gönderiyordum. Bizimkiler 25 bin cek bize para gönderme onun işi hallolsun dediler. İlk başta karşı çıksam da tamam dedim. Kardeşim icin.. ( ve hep bu şekilde oldu hic güçlü duramadım üzüldüğüm icin) sonra kardesim polisliğe başvurdu. Simdi mülakat sonuçlarını bekliyor. Çektiğim para da babamda. Eğer kazanmazsa is kuracak kazanırsa da sana parayı gönderirim demisti. Borcu kapatırsın dedi.( tabi borcu kapatıp onlara yine aydan aya para gönderecektim). Neyse geçen gün yanıma geldiler kardesim de yanımda bu arada benle kalıyor. Anneme sordum, babam 25 bin icin ne dedi diye, demis ki evli olan erkek kardeşin icin ev alacaz o parayı da evin peşinatını veririz demişler. Ben cok üzüldüm ve kızdım. Dedim ki anne beni hic mi düşünmüyorsunuz 2 yıl boyunca ben niye o kadar borcu ödüyorum bana da yazık değil mi dedim. Eee ev alırsak sen bisey demezsin sandık demişmiş. 10 bini alıyorsa alsın 15 bini bana versin borcu kapatacam dedim( araba aldılar onun icin 10 bini alsınlar dedim) ee tamam kızım babana borç biterse sana göndermeye devam ederim dersin dedi. Ben sok oldum o sırada... Yeter artık kac yıldır gönderiyorum kızım ihtiyacın vardır bir daha gönderme demediniz, borcu biterse bi daha da para göndermicem size dedim. Ee sen de evlen git o zmaan dedi. Gercekten bıktım artık. Bugüne kadar babam evde oturdu benim gönderdiğim parayla gecindi. Çoğu zman da beğenmedi gönderdiğimi. Annem de onun yandaşı iste Araba almak istiyorum ama tam kullanmayı bilmiyorum. Ne yapmalıyım. Bir daha para göndermek istemiyorum. Bu da ancak borcun altına girmekle olacak sanırım. Evlenince de ben onlardan bisey göremicem. Cünkü annem ben onlara yardımcı olmama rağmen , olur da evlenirsen sana bir şey yapamayız her şeyini kendin yaparsın demisti. 15 bin birikimim dısında hic bir şeyim yok. Evim kira 800 tl 1500 kredi ödüyorum. Maasim da 5000. Biraz birikim yapayım diyorum yapamıyorum doğru dürüst. Yanımda kardesim de var. Bir akıl verin ne yapmalıyım? Gercekten bıktım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?