Ailemden bıktım.. Kendimden de..

Öyle babaya zırnık koklatmam.

Hayır ben asla evlenirken bana yardımcı olsunlar düsüncesinde olmadım. Annemin tavrına üzüldüm. Cünkü ben okurken ne babam vardı basımda ne de annem beni okutmak istedi. Dersaneyi bile kendi çabamla kazandım. Harçlıksız kalsam da ailemden kuruş istemezdim. Bugüne kadar nasıl geldim allah biliyor. Ama bunu bu şekilde dile getirmesi hoşuma gitmedi. Onlar yapsa da ben kabul etmem zaten

Kıyamam..

Zaten olan hep biz çocuklara oluyor. Aslında siz annenizi kardeşlerinizi düşünüp yolluyosunuz sanırım aynı benim gibi. Bizim de babadan yana yüzümüz gülmedi. Dayakçı oyun bağımlısı psikopatın teki. Yaşlandı hala aynı. Anlatılacak çok şey var da işte neyse. Allah affetsin. Şimdilik mecburuz aile atsan atılmaz satsan satılmaz. Zaten annem için herşeyi yaparım orası ayrı ahh çilekeş annem. Ona kıyamam. Ama iki kardeşim biraz sorumsuz. Baba zaten Allaha emanet.

Ben de anneme kıyamazdım zaten her seyi onun icin yaptım. Ve kArdesim icin . Cok çektik. Ama gel gör ki annem de beni düşünmüyormuş kendini de. Hala o adamı evde tutma derdinde

Teşbih de hata olmaz, eşek olursan semer vuran çok olur derler. Alın paranızı geri krediyi kapatın. Size mi düşer kardeşinize iş kurmak abinize ev almak çok biliyorsa babanız yapsın bunları. Hakkınızı yedirmeyin sesiniz çıksın biraz. Kardeşinizde madem evde kalıyor masraflara katılsın. Aile benim için de kutsaldır zor durum olur yardım edilir ama sizin durumunuz kabul edilemez, etmeyin

Ben de anneme kıyamazdım zaten her seyi onun icin yaptım. Ve kArdesim icin . Cok çektik. Ama gel gör ki annem de beni düşünmüyormuş kendini de. Hala o adamı evde tutma derdinde

Demekki sen para göndermesen bu adam evde durmayacak ozaman sanki öyle anlıyorum mesajlardan. Para göndersen dert göndermesen dert ozaman. Sen bizi aç bıraktın kocamdan ayırdın da diyebilir annen. O yüzden bi tavsiye veremem. Anneni babanı en iyi sen tanırsın yine sen kendin için doğru olanı yap. Allah yardımcın olsun arkadaşım inşallah evliliğinde yüzün güler mutlu bi yuvan olur

Çok üzüldüm. Iyi niyetle yapmışsınız her şeyi suistimal edilmiş. Benim gördüğüm ailen ayrımcılık yapıyor kız çocuğu erkek çocuğu diye. Sizi sadece bankamatik olarak görüyorlar. Siz evlenirken yardımcı olmazlar gelin alırken bulup bulustusturup altın vs alırlar. Umarım verdiğiniz paranızı geri alabilirsiniz az para değil. O parayı kendinize yatırım yaparsınız. Büyük borç altına girmek istemezdim bahane olarak kullanacaksanız bence yapmayın biriktirin altın alın. Ailenize de vermek istediğinizi açıkça söylersiniz. Varsın kötü bilsinler söylesinler kendi ayıplari.

Canim benim Allah yardimcin olsun bu dusuncedeki aile yapisiyla. Abinin ev pesinatina ihtiyacı varsa kardes olarak sana hurmeten gelip once sana sormasi lazim. Yani para kiminse ona sorulur. Bu resmen sacmalik kusura bakma. Sana iş kurulacak diye soylenerek alinan parayi ev pesinati vermek sana saygisizlik. Hic sormadan bi de. Annen de hic dusunmuyor belli ki. Madem kendin yapacaksin her seyini al parayi at koseye ceyiz paran olsun. Bir de sessiz kalma bu kadar. Yaziktir yahu.

Resmen size evlenirken bir şey yapmayacaklarını söylemişler. İkinci el bir araba alın acemiliğinizi atmak için. Saatlik özel ders veriyor sürücü kursları. Onlardan da ders ayarlayın kendinize. Ailenize de araba aldım kendimi ancak geçindiriyorum yollayamam deyin olsun bitsin. Biraz zorlansanız da birikim yapın bir taraftan kendinize fırsat buldukça azda olsa. Sizi aileniz de olsa sömürmelerine fırsat vermeyin, evlenince de eşiniz alır bu gidişle paranızı. O kadar okuyup atanmışsınız, zamanında babalık yapmayan adama bir lira vermem şahsen. Anneniz de kocasını savunan kadınlardan sanırım, onlarla hiç bu konuları konuşmayın boşuna. Zaman kaybı olur sadece , sizi anlamazlar. Çarpsanız da değer kaybı çok olmayacak orta yollu bir araba alın onu ödüyorum deyin.

Ne kadar ayıp ne kadar yazık. Sizi para makinesi gibi görüyorlar ve utanmadan yüzünede bunu bas bas bağırıyorlar. Ne olur gücenmeyin . Ailelere her zaman yardım yanlısıyım ama bu ayıp.

Bize bak ama evlenince başının çaresine bak. Abine ev alacağız
Kardeşine iş kuracağız vs vs vs. Utanmadanda evlenince bizden bekleme.

Nasıl tahammül ediyorsunuz cevap vermedinizmi size bunu söylerken merak ettim

Ben de ailme yardim cok ettim ama babam da annem de asla evde oturmadilar hep calistilar hatta hala ikiside calisiyor annem 50 yasina geldi fabrukada calisiyor hala sirf kimseden istememek icin yoksa bizimkilerde bilirdi cocuklardan gecinip evde oturmayi, babam hep der para ister ama kizim ne kadar zor istemek bir bilsen diye...ama sizn durum farklu zaten zamannda sizi terk etmis adam icin uzulmenize degmez

Değerli öğretmenim ..Gençsiniz, sağlığınız yerinde..Nereye kadar Ailenizi toparlayacaksinız.Onların istekleri bitmez çünkü sizin gibi bir hazine bulmuşlar..

Alın kendinize otomatik ufak bir araba, 10 ders da direksiyon eğitimi güzel güzel kullanın..

Gençliğinizin ,paranizin keyfini çıkarın..

Anne babanız dışında kıymetinizi bilen olmayacak.. O evli abi, bir süre sonra hatunuyla evinde keyif yaparken sizin emeğinizi hatırlamayacak bile..

Seni paran için seviyorlarsa hiç sevmesinler daha iyi keşke en başından bir duruş sergileyip kredi filan çekmeseydin çünkü 2020 yılında 25 bin tl iş filan kurulmaz ancak kokoreç tezgahı filan alınır.Bu saatten sonra paranı geri alamıyorsan da zararın neresinden dönersen kârdır mantığı ile bundan sonra kimseye kredi filan çekmezsiniz kendi geleceğiniz için birikim yaparsınız.
"Malım seni vereyimde mi kötü olayım, vermeyeyimde mi kötü olayım?" diye bir atasözü var eğer ilerde kendiniz için üzülmek istemiyorsanız şimdi aileniz için üzülün, yani kendiniz ile aileniz arasında bir seçim yapın.
Eğer kardeşlerinize güveniyorsanız ufak tefek borçlar verebilirsiniz destek olabilirsiniz ama uzun vaadeli büyük borçlar enflasyondan dolayı geri aldığınız para pul olabilir.6 yıldır çalışıyorsanız ortalama 4 bin lira kazanmış olsanız 15 bin lira birikim için çok az ve kendinizden ödün vermeye devam ederseniz elinizdekini de alacaklar gibi duruyor.umarım birikiminizi ve maaşınızın miktarını arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşmıyorsunuzdur.

bi önlem almazsan bu hep böyle devam eder,benzer şeyleri yaşamış biri olarak diyorum sonunda da sen kötü,yapmayan evlat olursun..evlensen de beklentiler bitmez..evlendim ve bitmedi 5 yıldır

Annen baban baya bencil insanlar. Hem gönder hem de beğenmesinler. Bu para son olsun bence gönderme artık, zorunda değilsin. Baban çalışsın. Ne kadar ayıp kızının eline bakmak herhangi bir engeli yokken

Ailenle aynı evde değilsin sanırım hiç gönderme artık birikim yapacağım bende de.kötü olursanda ol yani bu kadar zaman sizi kullandıkları yeter.

Evli olana yardim etmekte nedir yahu yuh artık ben olsam bos bos asla ödemem 25bini sana geri döneceğinden eminsen o evli olan öderse eh işte anca öderdim ama baska turlu ödemem ben olsam

ailenizle aranıza bi çizgi koyun ve bir tl bile göndermeyin, ayrıca 25 bini de açık açık isteyin lütfen.. böyle şey mi olur.. herkese gelince ver kızım, size gelince evlen herşeyini kendin yap.. böyle bir dünya yok. Elleri ayakları tutuyorsa herkes kendi çalışıp kazansın bir zahmet.. haaa yapmıyorlarsa kendileri bilir. bu sizin değil onların sorunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…