aileme çok kirginim. .

Kendi annen bunu yapıyorsa babannenin yapmasını hor görmem valla ... yaşlı mı annen?
ama ne demek bana gelme ellerin piss.. bu mu sevgi diyor insan..
bizim babanne de kızın torunlarını daha çok tutuyor gibi, önceden dert ederdim artık etmiyorum.. ki bizimki ilk torun...
Yapı meselesi sanırım biraz da.. .. Herkes yerinde sağ olsun diyeceksiniz. Bunu dert etmeyeceksiniz. Belki o zaman ferahlarsın.

17 aylık kızımın bakıcısı var. Ancak ise yeni başladım. Ve zorlanmasın diye saat 3 5 arası annemden 2 saat gelmesini Rica ediyorum. Dikkatinizi çekerim bakıcı yanında iken.
Annem babam hiçbir şekilde destek olmak istemiyor. Resmen zorla geliyorlar.
Lafa geldi mi torunlarini çok seviyorlar ama yani icraat yok. Sadece oyuncak gibi günde 1 2 saat sevip kaçmak istiyorlar. Onda da annem zorla sürekli fotoğraf çekinip face instagram a atmak için istiyor.
Çok yoruldum..
Neden benim annem.babam böyle. .
ÖdÜ kopuyor çocuğa bak derim diye..
Dün bakıcınin bile dikkatini çekmiş.
Bebeğim dışarda oynarken elleri toz olmuş anneme doğru Koşmus. Annem de bana gelme gelme bana ellerin pis senin toz etme üstümü demiş. .
Çok üzüldüm. ..... zerre kadar inanmıyorum artık sevgilerine
Bende inanamadım sevgilerine, gerçekten seviyor olsalar siz demeden gelir bakar ilgilenirler. Bu zamanda genelde aileler böyle, her şeyden kaçma modu yakalamışlar öyle gidiyolar. Benim annem, babam hem sevip zaman geçirmek istediklerinden hem de bana yardım olsun diye her gün alırlar bebeğimi bakarlar. Kafamı dinleyecek, yemeğimi yapacak fırsat bulurum bende. Seni bunaltırsa getir biz bakarız derler ki bunaldığım zamanlarda gerçekten çok ihtiyacım olur onlara; iyiki varlar, herkese böyle anne baba nasip olsun diyim. Sizde üzmeyin kendinizi yapacak bi şey yok, onların eksikliği. Aranıza mesafe koyun böylesini hakediyorlar bence. Hayat instagramda fotoğraf paylaşıp, hayatını on numara göstermek değil. Torunları varken gözlerinin başka bir şey görmemesi lazım normalde.

Bir o gün gelsinde o zaman düşünürsünüz.
Bence aileler bekar çocuklarının üzerinden elini eteğini çekmeli, evlenen de ailesine güvenip evlenmemeli.Bu dünyada yalnız başuna güçlü olmak lazım.Çok beklentiniz var objektif bakamıyorsunuz.Ne desek boş,zihniyetinize bir şey ekleyemeyeceğimizi görüyorum bu yüzden bu konuya cevap yazmak boşuna.

Katılmıyorum.
Aile olmak zor günde destek olmal demektir.
Insan her şekilde insana muhtaç.
Mesela anneniz ileride size muhtac olsa benden beklentini az tut ben sana bakmak zorunda degilim bak basinkn çaresine mi diyeceksiniz?
Hayat sadece mantiksal çıkarımlardan oluşmuyor. Duygusal olarak da desteklendigimizi bilmeye ihtiyaç duyarız.
Belki konu sahibi kendisiyle ilgili bir durum olsa bu kadar kirilmazdi ama söz konusu evlat olunca insan hassaslasiyor.
Zaten çalışmanın ve bebeğinin yaninda olamamanin getirdiği bir vicdan azabı oluyor bir de üstüne destek göremeyince insan iyice psikolojik cöküntü yasar

Hiç te bozulacak bir durum değil bu.Insanlar yaşlanınca yorulurlar artık kafa dinlemek isterler..zaten bakıcısı varken annenizin gelmesine ne gerek varki?Tamam alışsın yalnız hissetmesin diyorsunuz da bu şekilde alışması daha zor çocuğun..
Ayrıca su çocuğun elleri kirliyken annenizin "gelme bana"dedidigini size bakıcı mi söyledi?Ona bu kadar çok mu inanıyorsunuz?
O halde bakıcıya daha fazla güveniyor olmalısınız.Bu durumda gözünüz arkada kalmasın bakıcı güveninizi kazanmış iste..annenize gerek yok

Şimdi şöyle bir şey var ki belli bir yaştan sonra kafa kaldırmıyor artık o yüzden onları da anlamak lazım. Ben bile bu yaşta çocuk sesi kaldıramıyorum bazen :)

Ben bu şekilde düşünmüyorum.
İlerde kızımın bebeği olursa elbet ben bakacağım kimseye bırakmam onu.
bencede ana baba olmak demek 20 yasından 80 yasına kadar dahil olmka demek haa cok hasta olursun kızın zaten sana kıyamaz ama sen keyfe keder toruna bakma sonra yarın kızından yaa trundan sevgi gelmemdimi onlar bizi sevmiyo diye butun sülaleye yayarsın

yanlıss isler bunlar yarın kız ananeyle ilgili sevgi duymıcak bunu unutmasın anane acaba oglu varmı yada gelini arası nasıl acaba kızına bunu yapan

Birde buraya nispet yapar gibi "ohhh benim annem iki eli kanda olsa gelir bakar sen dinlen biz bakarız derler demekki seninkiler torun sevgisini bilmiyor benimkiler çok seviyor"diye yazanlar olmuş.
Çok moral verdiniz konu sahibine)
Burda kocam benimle cinsellik istemiyor ayda bir yaklaşıyor diye konu açan kişilere "Ay benim kocam gecede 3 kere bile istiyor çünkü beni çok seviyor çok arzuluyor"diye yazanlar kadar acayip bir durum bu))

Benim annemde torununu çok sever ama küçük olduğundan sanırım 1 saat bile bakmak istemiyor. Geçen kuzenimin sözü var e yardım etmem lazım aynı evin içinde kucağına verdim ağlıyor diyor geri veriyor. kucağımda çocuk elimde tabaklar etrafta dolanmak zorunda kaldı. çok zoruma gitti. kv baksa kesinlikle vermez kucağıma sen işine bak kızım der. bende nedenini sorduğumda küçük ağlıyor, belim ağrıyor koca kadınım onu mı oynatacağım diyor. büyük olsa bakarım diyor. eşime belli etmemeye çalışıyorum çünkü o da söyleniyor. yapacak bişey yok kalbini kırmamak için susuyorum. bu arada bebeğim 9 aylık.

Kızım ilk doğduğunda 20 gün annem ilgilendi herşeyi ile bana sadece emzirmem ve sarılayım aramızdaki bağ kuvvetlendirmek diye verirdi. Aynı şehirde değiliz. Ama oraya gittiğimizde de sürekli bırakın siz eşinle gezin vakit geçirin diye bizi gönderirdi. Annem en çok kızımi koklamayi sever. Siz böyle anlatınca çok garibime gitti gerçekten.

Ya siz hic cocugum ellerin kirli dokunma bana ustum kirlencek demediniz mi ?
O yağlı ellerinle kapilara koltuklara dokunma demediniz mi ? Bak ustumu kirlettin neden dikkat etmiyosunuz demediniz mi hic ?
Allah Allh mecbur mu insanlar ya ?

Ben diyorum cips yediysen öpme beni oglum ellerin tozlu bide bana dokunma oglum diyorum ben sevgisiz miyim simdi ?
Yapmayin ya yap ma yin. Kv de ve annem ikisi de cok sever ama misal annem cocuklarimin altini degistirmek istemez. Ama kv degistirir.

Yapmiyosa yapmiyo yani nedir problem ?
Bakiciniz varmis iste neden gelsin hergun demekki icinden gelmiyo. Böyle yaparak siz de kadını bezdirmeyin.
Tamam hakli da sayilirsiniz ama yok yani yok yok. Bu kadin senin kadar ince düsünmuyo.

dünyadaki tek bebek sizinki değil. eski konularınıza baktım da her ay için bi konu açmışsınız maşallah. yani tamam evlattır kıymetlidir de bu kadar da bağımlı olmayın. psikolojinize zarar. herkesin bi hayatı var, sizin de olmalı. aşırı duygusalsınız.
Evet bunu çok duyuyorum etraftan ama annem bana hiç ilgili sevgili bir anne olamadı . Bende çocuğuma onun gibi ilgisiz bir anne olmamak için uğraşıyorum işte. İyi bir anne olabilmek tek amacım

Evet bunu çok duyuyorum etraftan ama annem bana hiç ilgili sevgili bir anne olamadı . Bende çocuğuma onun gibi ilgisiz bir anne olmamak için uğraşıyorum işte. İyi bir anne olabilmek tek amacım

iyi bi anne olmak için devamlı endişe içinde yaşamanıza gerek yok.

Bizimde burda bakıcılar 450-500 tl arası bakıyorlar
ben anneme 300-350 tl veriyordum
geçenlerde babam söylendi
para az geliyormuş ne kadar verilirse o kadar çok şey alınırmış
bizde 400 tl yaptık
üzüldüm mü üzüldüm ama yapacak birşey yok.

Bizimde burda bakıcılar 450-500 tl arası bakıyorlar
ben anneme 300-350 tl veriyordum
geçenlerde babam söylendi
para az geliyormuş ne kadar verilirse o kadar çok şey alınırmış
bizde 400 tl yaptık
üzüldüm mü üzüldüm ama yapacak birşey yok.
Keşke baksa da parayi ona versem .
1100 veriyorum bakiciya

17 aylık kızımın bakıcısı var. Ancak ise yeni başladım. Ve zorlanmasın diye saat 3 5 arası annemden 2 saat gelmesini Rica ediyorum. Dikkatinizi çekerim bakıcı yanında iken.
Annem babam hiçbir şekilde destek olmak istemiyor. Resmen zorla geliyorlar.
Lafa geldi mi torunlarini çok seviyorlar ama yani icraat yok. Sadece oyuncak gibi günde 1 2 saat sevip kaçmak istiyorlar. Onda da annem zorla sürekli fotoğraf çekinip face instagram a atmak için istiyor.
Çok yoruldum..
Neden benim annem.babam böyle. .
ÖdÜ kopuyor çocuğa bak derim diye..
Dün bakıcınin bile dikkatini çekmiş.
Bebeğim dışarda oynarken elleri toz olmuş anneme doğru Koşmus. Annem de bana gelme gelme bana ellerin pis senin toz etme üstümü demiş. .
Çok üzüldüm. ..... zerre kadar inanmıyorum artık sevgilerine
Bizimkiler de öyle lafta çok seviyorlar özlüyorlar daha bi emeklerini görmedim

annem daha oğlum doğmadan başladı cocugunu iyi terbiye et ablanınkiler gibi geldiginde evi dagıtmasın vs diye :confused:
bakıcı konusunda ben işten cıkıyorum sırf kimseye gel cocuguma bak dememek için cünk biliyorum ki ne annem ne kv bakmazlar. kimseyede minnet edemem bu konuda

Hiç üzülmeyin çocuklar hissediyorlar ve büyüdüklerinde onlarda ananelerini sevmiyorlar öyle güzel tepki veriyorlar çok kırılırdım kesinlikle tavrımı koyardım arayı soğuturdum Allah muhtaç etmesin büyüklerimiz torun daha çok sevilir derler yavruların yavrusu sevilmezmi hiç

ailenizden yardım beklemeniz anlaşılır ama etmediler diye bu kadar üzülmeyin.yaşla birlikte artık çocukla vakit geçirmeye katlanamıyor olabilirler.kendi rahatlarına göre plan yapıp yaşamak istiyor olabilirler.2 saat gelip sevmek onlara yetiyor demekki.hergün insanları bir yere bağlamak da gereksiz sonuçta bakıcınız var arada çat kapı gelsin kontrol etsin yeter.kamera taktırın eğer bakıcıya güvenmiyorsanız.

Back
X