- 20 Şubat 2015
- 4.983
- 8.581
- 158
- Konu Sahibi derdime derman
-
İşine gelmiyor çünkü. Bakan var, bakmak zorunda gibide görüyordur muhtemelen. Ama siz zaten zordasınız, eşinizin ailesinden alıp kendi ailenize veriyor gibi oluyor.Evet katiliyorum. Arkadaşi yeni başladi merdiven temizliğine. 13.30 da 15.30 da bitiyormuş coğu zaman işi. Teşvik edici seyler de var yani etrafinda. Ama bir şey denmeye gelmez kendi neden düşünmüyor bilmiyorum
yakın zamanda şok markette bir kadınla tanıştım kasada duruyor, 53 yaşındaymış. 18 yaşında kızı varmış, daha önce muhasebecilik ve bankacılık yapmış, o kadın kasada çalışmaya burun kivirmiyor hem de annenizden daha büyük.Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beni
ozaman eşinizle papaz olmayı göze alacaksınız. çok varlıklı olsanız neyse ama verdiğiniz para işsizlik maaşından, işten çıkıp tazminatı da vermişsiniz.Alamiyor eski eşinden. Ikametgahini vs bulamamişti. Verme diyorsunuz da veremem anne mi diyorsunuz siz. Ben bunu yapamiyorum
45 yaşında gencecik daha , nerden baksan daha 20 yıl çalışabilir.45 lik bir insanın evde durup hazıra beklemesi çok ayıp.45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
Senin ki geç kalmış bi tavır. Alışkın olmadığı için tavır yapabilir. Ama bi süre sonra anlayacaktır. Uzun süre küs kalacağını da sanmıyorum vicdan yapmayın. Sizin roller değişmiş resmen.Tavır yapip küslük çikaracağini düşünüyorum
45 lik bir insanın evde durup hazıra beklemesi çok ayıp.
45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
Benzer durum bendede var evde erkek kardeşim var 22 yaşında (34 yaşında var birde erkek kardeşim o evli hiç aramaz sormaz yardımcı olmaz . Annem musluğu bozulsa beni arar ) ikisinde çalışmıyor kardeşim akşama kadar bilgisayar başında . Ben kendimi bildim bileli çalışıp eve destek oldum zaten şimdide durumum fena değil yardım ediyorum arada ekmeğimiz yok açız diye arıyorlar çok sinirleniyorum ama aklımda kalıyor eşşek kadar adam evde oturup sigaram yok diye ağlıyo içme o zaman dimi yok.. içinden çıkılır bir durum değil yardım etsem dert etmesem dert ...Merhaba bayanlar, uzun süredir giremedim. Şu aralar vicdanımı rahatsız eden, benim huzurumu kaçıran bir durum var. Herkese açamadığım bir konu yardımci olursanız sevinirim.
Bu konu annem ve kız kardeşim. Annemle babam ayrıldı , başkalarıyla evlendiler ve babam ayrılarken vefat etti. oz babamdan bir kız kardeşim var uni.de. annemin diğer eşnden de bir kardeşm var. Annem o eşinden de aýrildi. Evlenene kadar evin geçimi bendeydi. Annem çalışmıyor.
Ben evlendim.
Şu an 4.5 aylık hamileyim. Işten ayrıldım, işsızlik alıyorum 900 lira civarı. Işten ayrilirken çıkış aldım.
Annemin evine doğalgaz dösenmesi gerekiyordu. Çıkışıma hiç dokunmadan anneme verdim. Tam evlenmek uzereyken. Peşinat,abonelik için. Kalan kısmıni da taksit yapiyorlar napayim diye bana sordu.
Annem hala çalışmıyor. Kendi babasindan 500 lira civari emekli parasi aliyor.
Ben de destek olabilceğimi soyledim. Ünideki kiz kardeşmde destek olucak ve taksitlerini oduyoruz.
Ben aldiğim issizlik parasindan ödüyorum kardesim de vefat eden babamdan maaş aliyor ordan veriyor taksidi.
Kardeşime arada sıkıştıyorum üç beş ana benim de çocuğum olucak yatirim yapmak istiyoruz ve eşimin maaş sorunu var evlendiğimizden beri. Kendi ailesinin durumu iyi. Her şeyimiz var çok şükür ama elim bolda değil şu ara.
Annem hala çalışmiyor düşünmüyor da sanırım. Kardeşim 10 yaşında. Ben nerde çalişcam bu saaten sonra vs diye konuşuyordu onceden.kardeşini okula götüyorum diyordu. Kim bakcak diyordu.
En samimi arkadaşi merdiven silmeye başladı. 3te 4 te işi bitiyor.
Eli de darda biliyorum. Sıkışk olduğundan söz ediyor.o oyle konuştukça ben çok üzülüyorum.
Eşm başlarda tepkiliydi çalişsın vs dedi bana ama şimdi işsızliğimi alıyorum hesap vermiyorum her kuruşunu eşime. Anneme verdim diye soylemiyorum her seferinde. Eşimden de çekiniyorum.
Ama annemlere de aklim takılıyor çok içim gidiyor.
Yeri geliyor bize masraf olmasın diye eşimin ailesi alıyor birçok şeyimizi. Bizim elimizdekini annemlere vermek de doğru gelmiyor. Onun da çaba sarfetmesi gerektiğini düşünüyorum bi yandan.
Bi yandan da aklım kalıyor kendi evimde rahat olamiyorum rahat yaşayamiyorim. Şunu almasam da anneme mi para versem diyorum. Çok fazla takmaya başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?