Aileme destek olup olmama konusu

Evinize giren parayı niye söylüyorsunuz annenize? Eşinizin ne kadar maaş aldığını biliyor mu anneniz? Eşinizin ailesi varlıklıysa buna da güveniyordur. İşte daralmaya gitmişler maaş bu devam ederseniz edin demişler diyin madem söylediyseniz. Ya da eşim de okurken ona yardım eden bir aile büyüğünün çocuğunu okutacakmış ona para verecek diyin. Ben ücretsiz izindeyim TÜBİTAK tan bursum tam statüye dönüştü 2800lira alıyorum. Ne eşimin ailesine ne de kendi aileme söylemedik. Siz artık bir süre çalışmayacaksınız belli bu. Artık çekin kendinizi. @esmaa_9153 da yazmış anneniz sırayla çocuklarının sırtından geçinmeyi planlıyor muhtemelen. Bu yaşta iş çalışma gayreti içinde olmamasının başka açıklaması yok. Yardım edecekseniz el altından kardeşinize yardım edin.

Evet katiliyorum. Arkadaşi yeni başladi merdiven temizliğine. 13.30 da 15.30 da bitiyormuş coğu zaman işi. Teşvik edici seyler de var yani etrafinda. Ama bir şey denmeye gelmez kendi neden düşünmüyor bilmiyorum
İşine gelmiyor çünkü. Bakan var, bakmak zorunda gibide görüyordur muhtemelen. Ama siz zaten zordasınız, eşinizin ailesinden alıp kendi ailenize veriyor gibi oluyor.

Aynı durumda eşinizin annesi olsa burda kıyamet kopardı. Kv yiyici, sizi cüzdan gibi görüyor derdi herkes , bence aynı şey anneniz için geçerli ve siz eşinizle bebeğinizin rızkını annenize verdiğiniz için büyük bir hata yapıyorsunuz.

Eşinizin maaşını söylemeyin mesela, esinizin ailesinin yaptığı yardımları söylemeyin. Anne artık maaşı geç yatıyor zam da verilmedi deyin . Anneniz nasılsa dünürler yardım ediyor kızım da saf bana son kuruşuna kadar veriyor diye bir eli yağda bir eli balda takılıyor. Anneniz cok açık bir şekilde sizi sömürüyor, şimdilik eşinizin sesi çıkmıyor ya hani . İlerde kendi ailesine bunun kaç katında yardım etse sizin sesiniz çıkmayacak, eşinizin yüzünüze vurma ihtimali de çok yüksek.

Annenizin yaşı gayet genç 60 yaşındaki insanlar bile çalışırken anneniz başkalarının sırtından geçinme derdinde hala, hamama giren terler demişler. Sizi düşünse damadından çekinir sizden para alamazdı. Esinizin ailesi icin de bırak YAPSINLAR YARDIM diyor ya hani. Açıklaması şu demek ; yani onlar size yardımcı olsun ki ben de sizden para alabileyim, sizi yolayım.
Annenizle şimdiden konuşup işsizlik maaşım bitince artık veremem gelirim yok deyin.
Yoksa bu şekilde eşinizle ortak olması gereken bütçeden resmen annenize tırtıklamış oluyorsunuz.

Son düzenleme:
Annenizin yasi cok genc 45 yas nedir ki ?

Kusura bakmayin ama esinizin ailesi size yardim ediyorsa, siz de annenize veriyorsaniz esiniz razi olmamakta cok cok hakli. Yakindir esinizin size patlamasi...

Bu durumda kv niz olsaydi. "Annem bize yardim ederken , esim annesine yardim ediyor." derdiniz. Burda da kv taslanirdi.

Annenizle acik acik konusmalisiniz.

Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beni
yakın zamanda şok markette bir kadınla tanıştım kasada duruyor, 53 yaşındaymış. 18 yaşında kızı varmış, daha önce muhasebecilik ve bankacılık yapmış, o kadın kasada çalışmaya burun kivirmiyor hem de annenizden daha büyük.
annelik fedakarlık demek, hem sizi hem de küçük kardeşinizi düşünmesi gerek ama anladığım kadarıyla con bencil bir yapıda

Alamiyor eski eşinden. Ikametgahini vs bulamamişti. Verme diyorsunuz da veremem anne mi diyorsunuz siz. Ben bunu yapamiyorum
ozaman eşinizle papaz olmayı göze alacaksınız. çok varlıklı olsanız neyse ama verdiğiniz para işsizlik maaşından, işten çıkıp tazminatı da vermişsiniz.
direkt veremem değil ama atıyorum 500 mu istedi 200 verin ve zamanla vermemenin yolunu yapın, ihtiyaclarimiz çok önümüzdeki ay veremeyecegim gibi.

Valla nerdesiniz bilmiyorum da bizim burda teyzeler evlerinde ek iş isteyenler şapka dikiyor ayakkani tabanı birleştiriyor az da olsa pazar market masraflarını çıkarmak için arkadaşların dediği gibi hazır gelmesine alışmış hiç birşey için uğraşmaz sizin uygun bir dille konuşmanız lazım sonuçta size de çeşmeden akmiyor para dimi

Elin sıkışık olmasa yardım edersin de sıkısıkken de kendine dert etmeye gerek yok bence annenizde bi sağlık sorunu yoksa gaYet çalışabilir kardesinizde bebek değil sonuçta annenize çok yorulmayacagi bi işmi bulsaniz acaba eviniz yakinsa kardesinizde size gelir okul çıkışı

Anneniz kendi isteğiyle boşandı değil mi ?
Boşanan kadın kendi geleceğini de düşünür hesap eder zaten.
Mutlaka düşünmüştür anneniz bunları merak etmeyin.
Insan darda kalınca öyle bir çalışır ki .
Demek ki o kadar darda değil.

Bence açık açık durumunuzu anlatın sizden beklentisi olmasın.
Yanınızda anlatırsa sıkışık olduğunu vs.siz de bebek için birikim yaptığınızdan falan bahsedin.
45 yaşında kadın bunları düşünmüyorsa böyle şeyler duymayi hak etmiştir zaten.
45 değil 65 70 yaşında olsaydi derdim ki yardim edin ama henuz cok genc çalışabilir.

Evde örgü örüp satsa yine kazanır internette el örgüsü bebek battaniyesini 200 300 liraya satıyorlar ve bir ayda istese bitirir tabi becerisi var mı bilmiyorum. Günlük tekstil işleri oluyor bebek bakabilir alternatif çok. Ama anneniz hiç çalışmadığı için ona korkunç zor geliyordur şimdi. Çocuğuda geçtim kendi istekleri için bile çabalasa güzel olurdu çünkü daha çok genç. Bence vicdan yapacak kişi anneniz olmalıydı. Onun size yardım etmesi gereken yerde napcan anne işte vicdan yapıyor insan. Çocuk olunca ne yapacak acaba

45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
45 yaşında gencecik daha , nerden baksan daha 20 yıl çalışabilir.45 lik bir insanın evde durup hazıra beklemesi çok ayıp.

Tavır yapip küslük çikaracağini düşünüyorum
Senin ki geç kalmış bi tavır. Alışkın olmadığı için tavır yapabilir. Ama bi süre sonra anlayacaktır. Uzun süre küs kalacağını da sanmıyorum vicdan yapmayın. Sizin roller değişmiş resmen.

yanlış yapıyorsunuz.sizin artık ayrı bir aileniz var.ve çocuğunuzu da düşünmek zorundasınız artık.kimse kusura bakmasın 80 yaşında yaşlı kadın değil bir işe girecek bakacak hayatına.siz onu geçindirmeyeceksiniz.kardeşinize destek olabilirsiniz ama "destek olun", ev üstüne ev bindirmeyin.

Bunca ay vermişsin şimdi vermem desen hepsi hiç olur küser annende kesin.

Keşke bu işin önünü başından hiç olmadı gebeliği öğrenince kesseydiniz, anlaşılan 4 ya da 5 ay kalmış ödemenin bitmesine.

Bari son ayı vermeyin, maaş yok anne nereden alıp vereyim sana bizim de masraf dönemimiz bebek var diyin.

Kardesiniz en az yarim gun okulda tam gunde olsa okulu 2.30 da cikar okukdan.Mesala bir ogretmenin bebegine bakicilik yapabilir.Cocuk okuldan gelibce oda cikar iaten.Yada yarim gun temizlige gidebilir.Bur cok insanin isine geliyor yarim gun kadin almak duzenli bir sekilde.Haftanin 3 gunu yarim gun temizlige gitse en az ayda 1200 kazanir

kusurabakma da annen cok genc.
Evde oturup hazir para bekleyecek kadar yasli degil.

Kendi evinde cocuk baksin bunu öner annene.

Ya da kardesin okula gittikten sonra saatlik merdiven silme vs vs birseyler bulsun

Kusurabakma anadir ok ama yasi oturup bekleyecek bir yas degil

Haklisin

Annen biz de yetisemiyoruz tamam ben yine destek olucam ama sana is bulalim olmuyor boyle..de

Yani sizin durumunuz cok iyi olsa tamam anadir beklesin kizindan diycem ama annen de pek rahat ve bencil geldi bana

45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor

Biraz önce baska bir arkadasa da yazdim kopyala yapistir yapsam olurmus yani.
Birinin yükünü üstlenmek istiyorsan bir yetime bir öksüze sahip cik. Asalak gibi yükünü evli calismayan hamilem kizinin üzerine atan annene degil. Yasli olur saglik sorunu olur eyvallah. Ama bu rahatlikdan baska birsey degil.

Benzer durum bendede var evde erkek kardeşim var 22 yaşında (34 yaşında var birde erkek kardeşim o evli hiç aramaz sormaz yardımcı olmaz . Annem musluğu bozulsa beni arar ) ikisinde çalışmıyor kardeşim akşama kadar bilgisayar başında . Ben kendimi bildim bileli çalışıp eve destek oldum zaten şimdide durumum fena değil yardım ediyorum arada ekmeğimiz yok açız diye arıyorlar çok sinirleniyorum ama aklımda kalıyor eşşek kadar adam evde oturup sigaram yok diye ağlıyo içme o zaman dimi yok.. içinden çıkılır bir durum değil yardım etsem dert etmesem dert ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…