- 30 Mayıs 2017
- 1.271
- 841
- 123
- Konu Sahibi derdime derman
-
Başladik küçük küçük hazirliklara. Birikim yapmaya da çalısıyoruz. Zaten büyük şeylerini odasını bebek arabasini vs. Eşimin ailesi alıcak.Bir de şöyle bir şey var, çocuk için hazırlığa başladınız mı bilmiyorum ama inanın çok masraf çıkıyor. Benim doğuma az kaldı şükür ama maddi olarak cidden tükendik. Resmen her masrafı aylara bölüp hallettik. Eğer henüz hazırlık aşamasında değilseniz bir plân yapın ve eğer elinizde kalırsa yine verin annenize. Ama pek kalacağını sanmıyorum maalesef.
Zaten eşim bir sey diycek diye ödüm kopuyor. Huzurum kaçicak diye korkuyorum. Eşime savuncak bir tarafi yok çünkü konununBakın işte anneniz bencil. Bunu demesinden belli. Erkeğin ailesi yapsın kızın annesi yesin. Aferim annenize eşinizin ağzına ilk kavgada sizin başınıza kakacağı malzeme veriyor bolca. Eşinizin ailesine kusur bulsanıza eşiniz size ne diyecek bakalım. Annenizden vuracak sizi hemen.
Ikimizi de zora sokuyor. Rahat rahat yaşamak varken. Hayatinda hiç çalışmadi korkuyor mu acaba bilmiyorumValla en güzeli evde cocuk bakacak.
Sizin de durumunuz sıkısıkken sürekli sizden beklenti icinde olmasi dogru değil.
Hem 500 alıyormus zaten asgari ücretli bir isle cok rahat gecinir evde kendininmis.
Simdi bosu bosuna hem size hem kendine zorluk cikarmis.
Tavır yapip küslük çikaracağini düşünüyorumKıyamam ya hamile halinle neleri düşünüyorsunaçıkça konuş bence. Anne elimiz sıkışık biliyorsun, bebek doğduktan sonra ne yapmayı düşünüyorsun de.
Elim bolda olur veririm ama boyle her ay görev gibi vermek beni zorluyor. Ustelik bebek de geliyor.Tabiki yardım etmeniz lazım, ama taşıma suyla değirmen dönmez. Hayatının sonuna kadar para verebilecek misiniz? Öyle bir durumunuz yoksa daha kalıcı çözümler bulmak gerek.
Ikimizi de zora sokuyor. Rahat rahat yaşamak varken. Hayatinda hiç çalışmadi korkuyor mu acaba bilmiyorum
Benim annem de o yaşta babamdan ayrıldığındam beri çalışıyor, elinden geldiğince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Bence anneniz hiç fedakâr degil siz çok fedakarsiniz.45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
45 yaş yaşlı değil45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
Tebrik ediyorum sizi..Ben 40 yasindayim , bir ay once isten ciktim simdi kendime is kuruyorum , bu arada 10 ve 2 yasinda cocuklarim var
Hatta su anda sehir sehir dolaniyorum , yanimda 2 yasindakiyle beraber toplantilara giriyorum
Yani benden 5 yas buyuk kadin da gayet rahat calisir , kucuk cocugu var , insan onu dusunur de calisir
Cok kizdim annenize , ben kafayi yiyorum cocuklarima nasil guzel bir gelecek hazirlarim , nasil para kazanirim diye annenizdeki rahatliga bak
Bosuna vicdan azabi falan cekmeyin , yardim etmeyin ki o da rahata vermesin kendini ve calissin
Işte bizde tam tersi. Evlenirken de yardim ettim anneme kiyafetine kadar yine ben almak zorunda kaldim. Zaten bebeğime hiçbir sey beklemiyorum. Kendi hayatlarini rahat yaşasınlar ben daha mutlu olucam49 yaşındaki annem yıllardır çalışıyor dul haliyle beni ve kardeşimi okuttu büyüttü beni evlendirdi. Hala bile evime yardımı olur yeri gelir. Benim de bebeğim olacak ona bir sürü şey yaptı .Bir kuruş bile beklemez zorla hediye gibi alirim bazen kabul etmek istemez. Kenara at biriktir çocuğun icin der. Annenizi cok hazırcı gordum. Kesinlikle vicdan azabı yaşayacağıniz bir durum yok. Artık kendi çocuğunuzun geleceğini düşünün onun riskini dagitmayin.
Hamileyken beni bu üzüntüye sokuyor farkinda değil45 yaş yaşlı değil
ben 38 yasındayım
16 senedır calısıyorum
en kötü bir butıkte calısabılır
çocuk bakabilir
fırına girer kasada durur markete girer kasada durur
aklıma bunlar geldi
sana da yazık hem hamılesın hemö durumun cok ıyı değil
allah yardım etsinHamileyken beni bu üzüntüye sokuyor farkinda değil
Tebrik ediyorum sizi..
Malesef ne okurken ne evlenirken annemden destek göremedim. evlenirken babamda yoktu malesef..Çocuklariniz çok şanslı.
bence karşınıza alıp açık açık konusun. eşinizle problem olmaya başladığını söyleyin ki yakında zaten çıkacaktır.Ben de çalişmasini istiyorum. Kardeşime ve kendine daha iyi bir hayat sunmasını istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?