Aileme destek olup olmama konusu

Başladik küçük küçük hazirliklara. Birikim yapmaya da çalısıyoruz. Zaten büyük şeylerini odasını bebek arabasini vs. Eşimin ailesi alıcak.
Doktoru testleri bile çok masraf oluyor. Kiyafetleri vs. De hayli masraflı şeyler

Zaten eşim bir sey diycek diye ödüm kopuyor. Huzurum kaçicak diye korkuyorum. Eşime savuncak bir tarafi yok çünkü konunun

Ikimizi de zora sokuyor. Rahat rahat yaşamak varken. Hayatinda hiç çalışmadi korkuyor mu acaba bilmiyorum

Tabiki yardım etmeniz lazım, ama taşıma suyla değirmen dönmez. Hayatının sonuna kadar para verebilecek misiniz? Öyle bir durumunuz yoksa daha kalıcı çözümler bulmak gerek.

Ikimizi de zora sokuyor. Rahat rahat yaşamak varken. Hayatinda hiç çalışmadi korkuyor mu acaba bilmiyorum

Korkuyor olabilir evet.
Iste o yüzden en uygunu cocuk bakmak. Zaten bu saatten sonra kimse sanayiye git demez.
Ha temizlik de yapamam diyebilir anlarim. Bence cok zor temizlige gitmek de cok yorucu.
Ama bebek bakimi en uygunu. Maasi da iyi.

45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
Benim annem de o yaşta babamdan ayrıldığındam beri çalışıyor, elinden geldiğince ihtiyaclarimizi karsiliyor. Bence anneniz hiç fedakâr degil siz çok fedakarsiniz.

45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor
45 yaş yaşlı değil
ben 38 yasındayım
16 senedır calısıyorum
en kötü bir butıkte calısabılır
çocuk bakabilir
fırına girer kasada durur markete girer kasada durur
aklıma bunlar geldi

sana da yazık hem hamılesın hemö durumun cok ıyı değil

Ben 40 yasindayim , bir ay once isten ciktim simdi kendime is kuruyorum , bu arada 10 ve 2 yasinda cocuklarim var
Hatta su anda sehir sehir dolaniyorum , yanimda 2 yasindakiyle beraber toplantilara giriyorum
Yani benden 5 yas buyuk kadin da gayet rahat calisir , kucuk cocugu var , insan onu dusunur de calisir
Cok kizdim annenize , ben kafayi yiyorum cocuklarima nasil guzel bir gelecek hazirlarim , nasil para kazanirim diye annenizdeki rahatliga bak

Bosuna vicdan azabi falan cekmeyin , yardim etmeyin ki o da rahata vermesin kendini ve calissin

49 yaşındaki annem yıllardır çalışıyor dul haliyle beni ve kardeşimi okuttu büyüttü beni evlendirdi. Hala bile evime yardımı olur yeri gelir. Benim de bebeğim olacak ona bir sürü şey yaptı .Bir kuruş bile beklemez zorla hediye gibi alirim bazen kabul etmek istemez. Kenara at biriktir çocuğun icin der. Annenizi cok hazırcı gordum. Kesinlikle vicdan azabı yaşayacağıniz bir durum yok. Artık kendi çocuğunuzun geleceğini düşünün onun riskini dagitmayin.

Tebrik ediyorum sizi..
Malesef ne okurken ne evlenirken annemden destek göremedim. evlenirken babamda yoktu malesef..Çocuklariniz çok şanslı.

Işte bizde tam tersi. Evlenirken de yardim ettim anneme kiyafetine kadar yine ben almak zorunda kaldim. Zaten bebeğime hiçbir sey beklemiyorum. Kendi hayatlarini rahat yaşasınlar ben daha mutlu olucam

Hamileyken beni bu üzüntüye sokuyor farkinda değil

Hamileyken beni bu üzüntüye sokuyor farkinda değil
allah yardım etsin
bebeğin ihtiyaçları çok fazla tutuyor
biz karı koca calısıyoruz gelırımız de iyi ama inan nasıl alacagız her ıhtıyacı onu düşünüyoruz
hersey o kadar pahalı ki
annenle güzelce konuş, durumunu anlat
anlayıslı olması gerekir
üzülme

Ben de çalişmasini istiyorum. Kardeşime ve kendine daha iyi bir hayat sunmasını istiyorum
bence karşınıza alıp açık açık konusun. eşinizle problem olmaya başladığını söyleyin ki yakında zaten çıkacaktır.
aynen bu şekilde söyleyin kardeşime daha iyi bir hayat sunmani istiyorum deyin. ben elimden geleni yaptım ama işsizlik maaşı bitince yapabileceğim birşey kalmayacak bebeğim de gelince yardim edemeyecegim deyin.
bebek geliyor Allah sağlıkla kavuşmayı ve büyütmeyi nasip etsin yavrunuzu. bebek demek masraf demek, şimdiden para biriktirin sonra yetistiremezsiniz.
annedir hakkı ödenmez ama sizin iyi niyetinizi kullanıyor. dediginiz gibi çok sıkışırsa yine arada yardim edersiniz ama rahata alışmasın iyice, o da elini taşın altına koysun.
sizden 5 bin kardeşinizden 5bin ee onlar bitince ne olacak, hazıra dağlar dayanmaz, ee kardeşiniz yarın öbür gün ünv.ye gidecek, evlenmek isteyecek, her zaman herşeyi siz karşılayamazsınız ki.
mutlu olmak için hayır demeyi öğrenin

45 yaş ne ki anneniz bu yaştan sonra çalışamam diye düşünüyor. Mağazada satış şeysi olabilir mesela siz gene yardım edersiniz ama önemli olan onun hazır para geldiği için çalışamam ben dememesi.

Siz annenizin evine yakın bi yerlerde yarım gün gibi cocuk bakımı vs gibi iş bulsanız.. sonrada a anne bak bi tanidiktan duydum şurda cocuk icin yarim gün biri lazimmis diye sende rahatlarsın kardesimide etkilemez vs gibi anlatsaniz kendinizi ön planda tutmadan kırılmaz diye düsünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…