- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
- Konu Sahibi derdime derman
-
verme. Alistirmişsınız. Üstelik istese eski eşinden tazminat alır? En azından cocuk icin. Benim annem 60 yaşında hala calısıyorCanım eşimin maaş durumundan bahsediyorum maaşları gecikiyor vs diye konuşuyoruz.
Evlenmeden önce annemin çalişma konusu gundeme geldi. Sizin ekmeğiniz yenmez yük oluyoruz diye tavir yapti ağladi. Ne diyim ki
Alamiyor eski eşinden. Ikametgahini vs bulamamişti. Verme diyorsunuz da veremem anne mi diyorsunuz siz. Ben bunu yapamiyorumverme. Alistirmişsınız. Üstelik istese eski eşinden tazminat alır? En azından cocuk icin. Benim annem 60 yaşında hala calısıyor
Veriyorum içim rahat değil. Vermesem yine rahat değil. Beni oyle bir arada birakiyor kiSadece kendinizi eşinizin yerine koyarak baksanız bile cevabı bulacaksınız. Buraya yazmanıza gerek kalmaz. Eşinizin ailesinden yardım alırken kendi annenize vermeniz hak meselesi bence. Annenizin çalışmaya gönlü yok. Yaşı gençmiş.
Evlenirse hepiniz icin hayirlisi olur bu durumda, farkindayim vicdan yapiyorsun ama annen bencilse sende bencil olmalisin ki herkes kendi sorumluluklarini alabilsinBilmiyorum ama yakinda ben geçinemiyorum çalişamiyorum evleneyim derse şaşmam. 2. Evliliğini de ayni sebeple yapmıştı 30lu yaşlarda. Hiç çalışmadim beni kim işe alır diye.
mecbur gitsin calışsın. Temızlıge gitse haftada 2-3 yine masrafını cıkarırAlamiyor eski eşinden. Ikametgahini vs bulamamişti. Verme diyorsunuz da veremem anne mi diyorsunuz siz. Ben bunu yapamiyorum
2 sene çalıştım birikim yapamadim doğru düzgün evlenmeden. Hep onlar için çalıştım hala da böyle. Rahatsızım aslındaEvlenirse hepiniz icin hayirlisi olur bu durumda, farkindayim vicdan yapiyorsun ama annen bencilse sende bencil olmalisin ki herkes kendi sorumluluklarini alabilsin
Gitmiyor işte bilmiyorum nedenini. Işsizliği bitince veremiycem. Tam da bebek doğmuş olucak zaten. Sonrasinda beklentiye girmez umarimmecbur gitsin calışsın. Temızlıge gitse haftada 2-3 yine masrafını cıkarır
Benim annem şu an 46 yaşında ve gerçekten zor koşullarda asgari ücrete çalışıyor. Ama yine de daha rahat olmak adına çalışıyor hatta ara ara bize yardım ediyor Allah razı olsun. E şimdi böyle olunca işin doğrusu sizin annenize üzülemiyorum. Ve evet o şekilde sorması sizden beklediğini gösteriyor. Çocuğunuzda olacakmış açıkca konuşun annenizle. Kendisine bir yol çizsin artık. Keşke zengin insanlar olsak da bol bol yollasak ailelerimize ama maalesef şartlar çocuklarımızı da düşünmemizi gerektiriyor.Ben annemi hakli bulmuyorum kesinlikle.beni zor durumda bırakıyor. Evladıyım üzülüyorum.
Doğalgaz için kalan kısmını taksit yapilmasi gerekiyor. Yaptirayim mi diye beni ariyor. Bu demek ki öder misiniz? Ya da ben ödesem sen bana destek çikar misin?
Ben bunu anliyorum.
beklentiye girer eşinizden bekler bu sefer. AlıştırmışsınızGitmiyor işte bilmiyorum nedenini. Işsizliği bitince veremiycem. Tam da bebek doğmuş olucak zaten. Sonrasinda beklentiye girmez umarim
Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beniBenim annem şu an 46 yaşında ve gerçekten zor koşullarda asgari ücrete çalışıyor. Ama yine de daha rahat olmak adına çalışıyor hatta ara ara bize yardım ediyor Allah razı olsun. E şimdi böyle olunca işin doğrusu sizin annenize üzülemiyorum. Ve evet o şekilde sorması sizden beklediğini gösteriyor. Çocuğunuzda olacakmış açıkca konuşun annenizle. Kendisine bir yol çizsin artık. Keşke zengin insanlar olsak da bol bol yollasak ailelerimize ama maalesef şartlar çocuklarımızı da düşünmemizi gerektiriyor.
Çocuğunuz olunca masraflar tavan yapacağı için zaten istesenizde veremezsiniz. Bari onun rızkını bölmesin anneniz. İnsanlar böyle yazınca çok acımasız yorumlar yapılıyor diyorlar hep. Kadının yaşı genç ve sağlık sorunu yok. Anne bu tabiki yardım edilecek ama zaten sizinde durumunuz iyi değilmiş. Bunları göre göre hala sizden bir şeyler umuyorsa bu tamamen onun bencilliğinden. Çocuğunuz olunca anlarsınız insan çocuğumun her şeyi tam olsun benim olmasada olur diyor hep. Sizin anneniz tam tersi sizi değil kendi menfaatini düşünüyor.Veriyorum içim rahat değil. Vermesem yine rahat değil. Beni oyle bir arada birakiyor ki
Aynen öyle ayda yılda bir sıkışırsın verilir. Bizim 10 liramiz kaldi dediğimiz zamanda bile verdim ben gorev gibi anneme. Helal olsun sonuna kadar. Ama hem annemi düşünüyorum hem bebeğimi kendi evimi. Yipraniyorumiş arasa cabalasa maaşı yetmese 3-5 verilir. Ama keyiften hic calışmamak olmaz...
Eşimin işi cok iyiydi ama son aylarda maaşlarinda gecikme oldu. Çok şükür düzeliyor bu ay. Boyle olunca eşimin ailesi hicbir seyimizi eksik etmedi. Ne gezmek ne yemek ne kiyafet. Annem de bunlari gördükçe rahatliyor sanirim. Yapsinlar boş ver diyor bana.Çocuğunuz olunca masraflar tavan yapacağı için zaten istesenizde veremezsiniz. Bari onun rızkını bölmesin anneniz. İnsanlar böyle yazınca çok acımasız yorumlar yapılıyor diyorlar hep. Kadının yaşı genç ve sağlık sorunu yok. Anne bu tabiki yardım edilecek ama zaten sizinde durumunuz iyi değilmiş. Bunları göre göre hala sizden bir şeyler umuyorsa bu tamamen onun bencilliğinden. Çocuğunuz olunca anlarsınız insan çocuğumun her şeyi tam olsun benim olmasada olur diyor hep. Sizin anneniz tam tersi sizi değil kendi menfaatini düşünüyor.
Bir de şöyle bir şey var, çocuk için hazırlığa başladınız mı bilmiyorum ama inanın çok masraf çıkıyor. Benim doğuma az kaldı şükür ama maddi olarak cidden tükendik. Resmen her masrafı aylara bölüp hallettik. Eğer henüz hazırlık aşamasında değilseniz bir plân yapın ve eğer elinizde kalırsa yine verin annenize. Ama pek kalacağını sanmıyorum maalesef.Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beni
Birikimimi var ama zorda kalmadikça kullanmıycağimiz türden. Biz bebeğimiz için ekstra bir seyler yapmak istiyoruz. Olandan yemek istemiyoruz açikçası.Anneniz genç ve sağlıklı biri. Çalışması gerekiyor.
Siz yetişemezsiniz bu saatten sonra. Bebek için çok masrafınız olacak.
Yanlış hatırlamıyorsam geçen yaz evlendiniz. Çok acele etmişsiniz bebek için. Biraz birikim yapmalıydınız. Ama olmuş artık.
Bence bir şekilde konu açın girsin bir yerde çalışsın. Böyle kıt kanaat yaşamak daha mi iyi? 500₺ neye yeter?
10 yaşındaki çocuk gayet de kendine bakar. Gelir okuldan kilitler kapısını dersini yapar. Anneniz biraz bahane ediyor..
Bakın işte anneniz bencil. Bunu demesinden belli. Erkeğin ailesi yapsın kızın annesi yesin. Aferim annenize eşinizin ağzına ilk kavgada sizin başınıza kakacağı malzeme veriyor bolca. Eşinizin ailesine kusur bulsanıza eşiniz size ne diyecek bakalım. Annenizden vuracak sizi hemen.Yapsinlar boş ver diyor bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?