Aileme destek olup olmama konusu

Canım eşimin maaş durumundan bahsediyorum maaşları gecikiyor vs diye konuşuyoruz.
Evlenmeden önce annemin çalişma konusu gundeme geldi. Sizin ekmeğiniz yenmez yük oluyoruz diye tavir yapti ağladi. Ne diyim ki
verme. Alistirmişsınız. Üstelik istese eski eşinden tazminat alır? En azından cocuk icin. Benim annem 60 yaşında hala calısıyor

Veriyorum içim rahat değil. Vermesem yine rahat değil. Beni oyle bir arada birakiyor ki

Bilmiyorum ama yakinda ben geçinemiyorum çalişamiyorum evleneyim derse şaşmam. 2. Evliliğini de ayni sebeple yapmıştı 30lu yaşlarda. Hiç çalışmadim beni kim işe alır diye.
Evlenirse hepiniz icin hayirlisi olur bu durumda, farkindayim vicdan yapiyorsun ama annen bencilse sende bencil olmalisin ki herkes kendi sorumluluklarini alabilsin

Benim annem şu an 46 yaşında ve gerçekten zor koşullarda asgari ücrete çalışıyor. Ama yine de daha rahat olmak adına çalışıyor hatta ara ara bize yardım ediyor Allah razı olsun. E şimdi böyle olunca işin doğrusu sizin annenize üzülemiyorum. Ve evet o şekilde sorması sizden beklediğini gösteriyor. Çocuğunuzda olacakmış açıkca konuşun annenizle. Kendisine bir yol çizsin artık. Keşke zengin insanlar olsak da bol bol yollasak ailelerimize ama maalesef şartlar çocuklarımızı da düşünmemizi gerektiriyor.

Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beni

Veriyorum içim rahat değil. Vermesem yine rahat değil. Beni oyle bir arada birakiyor ki
Çocuğunuz olunca masraflar tavan yapacağı için zaten istesenizde veremezsiniz. Bari onun rızkını bölmesin anneniz. İnsanlar böyle yazınca çok acımasız yorumlar yapılıyor diyorlar hep. Kadının yaşı genç ve sağlık sorunu yok. Anne bu tabiki yardım edilecek ama zaten sizinde durumunuz iyi değilmiş. Bunları göre göre hala sizden bir şeyler umuyorsa bu tamamen onun bencilliğinden. Çocuğunuz olunca anlarsınız insan çocuğumun her şeyi tam olsun benim olmasada olur diyor hep. Sizin anneniz tam tersi sizi değil kendi menfaatini düşünüyor.

iş arasa cabalasa maaşı yetmese 3-5 verilir. Ama keyiften hic calışmamak olmaz...
Aynen öyle ayda yılda bir sıkışırsın verilir. Bizim 10 liramiz kaldi dediğimiz zamanda bile verdim ben gorev gibi anneme. Helal olsun sonuna kadar. Ama hem annemi düşünüyorum hem bebeğimi kendi evimi. Yipraniyorum

Anneniz genç ve sağlıklı biri. Çalışması gerekiyor.
Siz yetişemezsiniz bu saatten sonra. Bebek için çok masrafınız olacak.
Yanlış hatırlamıyorsam geçen yaz evlendiniz. Çok acele etmişsiniz bebek için. Biraz birikim yapmalıydınız. Ama olmuş artık.

Bence bir şekilde konu açın girsin bir yerde çalışsın. Böyle kıt kanaat yaşamak daha mi iyi? 500₺ neye yeter?

10 yaşındaki çocuk gayet de kendine bakar. Gelir okuldan kilitler kapısını dersini yapar. Anneniz biraz bahane ediyor..

Eşimin işi cok iyiydi ama son aylarda maaşlarinda gecikme oldu. Çok şükür düzeliyor bu ay. Boyle olunca eşimin ailesi hicbir seyimizi eksik etmedi. Ne gezmek ne yemek ne kiyafet. Annem de bunlari gördükçe rahatliyor sanirim. Yapsinlar boş ver diyor bana.

Valla en güzeli evde cocuk bakacak.

Sizin de durumunuz sıkısıkken sürekli sizden beklenti icinde olmasi dogru değil.
Hem 500 alıyormus zaten asgari ücretli bir isle cok rahat gecinir evde kendininmis.

Simdi bosu bosuna hem size hem kendine zorluk cikarmis.

Keşke öyle olsa. Ben hem annemi hem çocuğumu düşünürsem sanirim kafayi yerim. En azindan annemin rahatlatmasi gerek beni
Bir de şöyle bir şey var, çocuk için hazırlığa başladınız mı bilmiyorum ama inanın çok masraf çıkıyor. Benim doğuma az kaldı şükür ama maddi olarak cidden tükendik. Resmen her masrafı aylara bölüp hallettik. Eğer henüz hazırlık aşamasında değilseniz bir plân yapın ve eğer elinizde kalırsa yine verin annenize. Ama pek kalacağını sanmıyorum maalesef.

Birikimimi var ama zorda kalmadikça kullanmıycağimiz türden. Biz bebeğimiz için ekstra bir seyler yapmak istiyoruz. Olandan yemek istemiyoruz açikçası.

Kıyamam ya hamile halinle neleri düşünüyorsun açıkça konuş bence. Anne elimiz sıkışık biliyorsun, bebek doğduktan sonra ne yapmayı düşünüyorsun de.

Yapsinlar boş ver diyor bana.
Bakın işte anneniz bencil. Bunu demesinden belli. Erkeğin ailesi yapsın kızın annesi yesin. Aferim annenize eşinizin ağzına ilk kavgada sizin başınıza kakacağı malzeme veriyor bolca. Eşinizin ailesine kusur bulsanıza eşiniz size ne diyecek bakalım. Annenizden vuracak sizi hemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…