Aileme nasıl söyleyeceğim..

Ya ben bir derdim var demişim herkes bana TDK kurallarından bahsediyor.. Pardon o zaman ben olayı yanlış anlamışım.. Bende biliyorum dilekçe yazmayı.. Sadece burada samimi bir dille yazdığım için dikkat etmemiştim.. Üzgündüm. Ve insanlara aileme nasıl söyleyebilirim soruma ilişkimi yorumlama ve TDK gibi beni düzeltmeleriyle cevap aldım.. Ne yapabilirim... Ben yardım istedim..
yardım istediniz ama iki eleştiri açınca direk kaçtınız...
benden size abla tavsiyesi zoru görünce kaçmayın
konu sil ban ye kaç

Zamanı gelince uygun bir dille ben evlenmek istiyorum dersiniz. Henüz daha çok var. Önce okullar bitsin. Zaten evlenmek istediğinizi duyunca kimsenin sevgili olmanıza takılacağını sanmam. Ha görücü usülü ha kendin beğenip istemişsin ailen için fark etmez bence. En azından senin gönlün de olmuş olur. Utanacak bir şey yok ki sevgili olmakta. Zaten siz de 10 aydır görüşmüyorsunuz görücü usülünden pek bir farkı yok. Şimdilik dert etmeyin, kimsenin bilmesine gerek yok.

Daha adamın işi yok okuyacak iş bulacak dereyi bir görün önce. Evlilik için yaşın henüz erken okuyorsun mesleğine odaklan. Benim ailem de uzak olmaz vs demişti şimdi sevgilimi biliyorlar cünkü söz geçiremeyeceklerini biliyorlar erken yaşta degilim 26 yaşındayim. Ablam da var ayni sekilde. Evlenmedi,sevgilisi yok ablan evlenmeden olmaz diyen annem şuan karşı değil. Zamana birak her şeyi

Daha erkek okul okuyacak da iş bulacak da evlenecek parayı biritircek siz 2 yıl diyorsunuz Türkiye şartlarında iş bulup para biriktirmek kolay mı? Yaşlanırınız genç kafanızda eser iki gün sonra ayrılırsınız. Ola ki ayrılmadınız yıllar sonra sevgilinin işi parası olunca ailene söylersin.devran değişti görücü usulü mü kaldı? Eğer adam daha işini aşını bilmadany evleneyim dersen işte o zaman ailen asla kabul etmez

Canım bak daha 20 yasinda universiteye hazirlanacaksin karsina sorular cikacak sinavda daha Turkemizi dogru kullanmayi bilmiyorsun.
Saten bir kumaş turudur..
Ayrica felan diye bir sey yok yok yanii...
Lutfen otur ders calis sinavi kazan calismaya basla kafanı rahatlat sonra bakarsin sevgililik islerine..
Ama sen bu sekilde en basit soruyu nasil yapacaksin ki hangisi yanlis yazilmis diye soru ciksa sen zatenin yazilisini daha bilmiyorsun..

Saten iki yıla evlenemezsiniz, adam okulu kazanacakta mezun olacakta iş bulacakta felan.Herkez kalbinin ekmeğini yer, kalbini temiz tut. Ayleni de üzme, onlar seni anlıcaktır eninde sonunda. İsteseniz kendi aranızda yüssük takın felan, bağlılık olur 😍

Vay be dün ben evlilikle ilgili konu açtım hepiniz demediğinizi bırakmadınız (üstelik ben okulumuda bu sene bitiriyorum)yok çocuk yok ergen yok mantıksız burda bu kıza tatlı tatlı nasihat veriyorsunuz heppinize kırıldım heppinize 🤣

Sevgili konu sahibi öncelikle egitiminizi tamamlamanız lazım. Bol bol kitap okuyun lütfen. Sadece sınavlara odaklanmayın, kendinizi geliştirin. Bir üni öğrencisine yakışmıyor yaptığınız yazım yanlışları. Yaşınız çok küçük olduğu için aileniz evlilik düşüncenize karşı çıkacaktır. Egitiminizi tamamlayıp, işinizi buldugunuzda, kendi ayakları üzerinde duran bir kadın olduğunuzda evlilik kararınızı, nerden tanıştığınızı vs sorgulayacaklarını sanmıyorum. Yaşınızdan ötürü duygularınızı çok yoğun yaşayıp, şimdiden heyecanlanıp, strese giriyorsunuz. Bunları bir kenara bırakıp okul hayatınıza odaklanın, ihmâl etmeyin. Gerçekten özgür olmak, kendi kararlarınızı almak istiyorsanız önce ekonomik özgürlüğünüzü kazanın. Planlarınızı bu yönde yapın. Bu süreçte erkek arkadaşınızla birbirinizi tanıyın. Diğer erkeklerle de normal arkadaşlık kurmanızda bir sakınca yok. Her konuştuğunuzla sevgili olacak değilsiniz.

2 yila kim öle kim kala. Hele o zaman olsun,dusunursunuz. Daha okullar bitmemis,is bulunmamis,cepte para yokken 2 yil sonraki soyleme meselelerini dusunmenize gerek yok.

Derslerimize saten çalışıyoruz. Ben üni 2. Sınıfım. Okulum bitti aslında bu sene ama üstünü okumak istiyorum 2 yıl daha. Oda üni sınavı çalışıyor.. Buluşmama konusuda birlikte aldığımız bir karar. Yani günah diye buluşmuyoruz. Hatta mesajlaşma bile belirli boyutta.. Yani dikkat etmeye çalışıyoruz.. Tabiki kimse dosdoğru hatasız değildir. Ama elimizden geldiğince bize yanlış olan şeylerden kaçıyoruz.. Ve evlenmek için çabalıyoruz derslere... Yinede teşekkür ederim hepinize.. VERDİĞİM RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM HERKESE İYİ GÜNLER.. 😔😔😔
Sizi daha önce uyarmışlar hala zaten yerine saten yazıyorsunuz. Hemşire olabilmiş birisinin Türkçe bilmesini bekliyor insan. Siz o dgs'ye daha sıkı çalışın, özellikle de Türkçe'ye. Evliliğe daha çok var

Sizi daha önce uyarmışlar hala zaten yerine saten yazıyorsunuz. Hemşire olabilmiş birisinin Türkçe bilmesini bekliyor insan. Siz o dgs'ye daha sıkı çalışın, özellikle de Türkçe'ye. Evliliğe daha çok var
O türkçe bilmiyor ama hayat kurtarıyor tamam mı?
Ne isterdin iyi türkçe bilen bi katil olmasını mı?
Rica ediyorum boş boş konuşmayalım 😂

Hanımlar... Şimdi benim bir ilişkim var 1 buçuk yıllık.. Birbirimizi seviyoruz ve çok evlenmek istiyoruz.en 20, o 24 yaşında askerliğini yaptı. Ve ayrı şehirlerdeyiz. (detay önemli) şuan ikimizde okuyoruz. Yani o daha üni sınavına hazırlanıyor. 2 yıllık sağlık okumak istiyor. Bende hemşireliğe tamamlamak istiyorum dgs felan çalışıyorum. Aynı okul istiyoruz farklı bölümler tabi bizim burada bir okul istiyoruz. (inşallah tutar) şöyleki ailem sevgili olduğumu bilmiyorlar. Öğrenirlerse de hoş karşılamazlar biliyorum. Ablam var önümde ayrıca ona mesela sürekli görücü geliyor. Görücü usulü evlencek. Yani sevgili yapmadı hiç bende bu zamana kadar yapmadım ilk sevgilim.. İlk etken ablam evlenmesi ablam evlenmeden ben evlenmem saten. 2. Faktör uzak olması.(ailem laf içinde hep söylüyor uzağa vermeyiz diye). 3. Faktör sevgililik olayı. Yani ilerde yani 2 yıl sonra okul bitince evlenmek istiyoruz.. Ama ben aileme nasıl söylicem.. Yani ablam ilk çocukları onda böyle bişey görmediler.. Şuan sürekli görücüleri tanımaya çalışıyorlar. Benim evliliğimde böyle olcak düşünüyorlar.. Ama ben okul bitimine yakın aileme söylemem gerek. Çünkü sevgililik söylemeyelim desem. Farklı şehirlerdeyiz. Oradan sevgilimin ailesi haber yollasa herkes sorar neden bu kadar uzaktan nasıl bulmuşlar seni derler. Yani toparlamam gerekirse ben aileme sevgililik demek istemiyorum utanıyorum... Bu işi başka nasıl yapabilirim bilmiyorum.. Şu durumda Öğrenirlerse çok büyük tepki verip ayrıl felan derler. Bu konuda böyleler.. Yani onlarda haklı tanımıyorlar.. Bu olaya çok önem veriyorum çünkü ailemin onayı olsun istiyorum.. Tanısalar severler biliyorum.. Ama tanıyıncaya kadar çok çekeceğim galiba.. (şu zamanda söylemeyeceğim sevgililiği saklamak zorundayım saten buluşma felan yok bizde en son 10 ay önce gördüm) yani dostlar ben çok çekiniyorum ailemden.. Onların rızasının olduğu bir evlliğim olsun istiyorum.. Sevgililik olayında mutlu olmazlar. Üzülürler özellikle annnem.. Onlara nasıl bu durumu izah edebilirim ilişkinin başından beri düşünüyorum.. Çok dedim ben sevgili istemiyorum görücü usulü evlencem diye. Ama gönül bu sevdik. Evlenmek istiyoruz. Ama ailelerimizin düşünceleri önemli bizim için onun aileside aynı. Oğulları sevgililik işlerine girsin istemeyen aileler. Yani farklı şehirler ya zor olucak.. Mesela annemelr biz bi araştıralım deseler sorup soruşturacakları kimse yok.. 😕 Onlarda haklı.. Bilmiyorum ne yapacağımı. Sevgilim diyorki (bizim dükkanını var) oraya geleyim sürekli alışveriş edeyim annen beni tanısın felan diyor sonra ailem telefonla söyler olumlu derlerse istemeye geliriz diyor. Anlayacağınız sürekli bir senaryo yazıyoruz kafamızda.. Benim durumumda olup evlenenler.. Biraz akıl verir isiniz?
Merhaba benzerini ben yaşadım benim annem değil ama babam çok karşıydı hem sevgiliye hem uzağa gitmeme. Ama kaderde Allah yoluna koyuyo söyledim bana da dediler uzağa veremeyiz diye verdiler, kime sorcaz soruşturcaz dediler ailesi gelip görünce sormaya bile ihtiyaç duymadılar şuan evlendim 😊 senin nasibinse kimse engel olamaz korkma hele büyükler sevenleri ayırmaktan çok korkuyorlar. O yüzden bence korkma söyle ama benden tavsiye ikinizde güzel iş bulup azıcık para biriktirince söyleyin ben de hemşireyim sağlıkçı maaşları malum😔 ailen duyunca o zaman arayı açmayın ciddiye bağlayalım derse para yok diyemezsiniz.. Hakkınızda hayırlısı olsun meslektaşım

Merhaba benzerini ben yaşadım benim annem değil ama babam çok karşıydı hem sevgiliye hem uzağa gitmeme. Ama kaderde Allah yoluna koyuyo söyledim bana da dediler uzağa veremeyiz diye verdiler, kime sorcaz soruşturcaz dediler ailesi gelip görünce sormaya bile ihtiyaç duymadılar şuan evlendim 😊 senin nasibinse kimse engel olamaz korkma hele büyükler sevenleri ayırmaktan çok korkuyorlar. O yüzden bence korkma söyle ama benden tavsiye ikinizde güzel iş bulup azıcık para biriktirince söyleyin ben de hemşireyim sağlıkçı maaşları malum😔 ailen duyunca o zaman arayı açmayın ciddiye bağlayalım derse para yok diyemezsiniz.. Hakkınızda hayırlısı olsun meslektaşım
konu sahibi iptal etmiş üyeliğini. bende yorum yapacaktım ama bi baktım yok. .

Back
X